Toronto – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Vancouver – Vegas 4:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Vegas Golden Knights
Úterý 09.04.2024, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přejeme příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od čtyř hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Vancouverem Canucks a Vegas Golden Knights!
     
    Vancouver prohrál čtyři z posledních šesti zápasů a přišel o reálnou naději na prvenství v základní části. Z druhého místa Západní konference ztrácí na Dallas pět bodů, kdežto jeho náskok na pátý Edmonton se mu smrskl na tři body. Po těsné výhře v Arizoně se Canucks přesunuli do Los Angeles a navzdory střelecké převaze 42 – 29 si připsali prohru 3:6. Na marodce je brankářská jednička Demko a také trápící se posila do ofenzivy, švédský útočník Elias Lindholm.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J.T. Miller – 97 bodů (35+62).
    • E. Petterson – 86 bodů (33+53)
    • Q. Hughes – 86 bodů (16+70).
     
    Vegas je malý krůček od stvrzení postupu do play-off. Golden Knights pod vlivem častých zranění hráčských opor zdaleka nepatří mezi nejsilnější kluby a v Západní konferenci figurují na osmém místě. Oproti devátým Blues mají obhájci Stanley Cupu pět bodů náskoku a rovněž dva zápasy k dobru. V minulém utkání Vegas usilovalo o čtvrtou výhru v řadě, jenže kvůli šestigólovému kolapsu ve třetí třetině si z Arizony odvezlo prohru 4:7. Prvního startu od příchodu ze San Jose se dnes dočká Tomáš Hertl. Mimo hru zůstávají Hill, Pietrangelo, Roy a kapitán Stone.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Marchessault – 66 bodů (41+25)
    • J. Eichel – 60 bodů (27+33)
    • W. Karlsson – 55 bodů (27+28).
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    01.12.2023 Vancouver – Vegas 1:4
    08.03.2024 Vegas – Vancouver 1:3
    03.04.2024 Vegas – Vancouver 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Šilovs (DeSmith) – Q. Hughes, Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Höglander, E. Pettersson, Boeser – Joshua, J. Miller, Garland – Michejev, Blueger, P. Suter – Podkolzin, Aman, Lafferty.
    Trenér: Rick Tocchet

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Hanifin, Hague, McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – Hertl, Stephenson, Amadio – Dorofejev, W. Karlsson, Mantha – Cotter, Howden, Kolesar.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Markovic – Alphonso, Knorr.
    Tomáš Hertl je připraven poprvé nastoupit za Vegas
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hymny dozněly a přišel čas na zahajovací vhazování, které vyhrál v modrých dresech hrající Vancouver. Vegas je v bílém.
     
    00:20
    Po zadovce Garlanda se hned rýsovala první šance kanadského týmu. Joshua ji před Thompsonem ale prováhal a Hanifin ho nakonec odtlačil za branku.
     
    01:07
    Höglander tečoval střelu Hughese. Thompson ho betonem vychytal a v síti neskončila ani dorážka švédského útočníka.
     
    01:19
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Brock Boeser – 2 min., hákování.
     
    01:54
    5/4
    Vegas právě vstřelilo branku!
    JACK EICHEL projel středním pásmem a zpoza pravého kruhu skóroval hned z první hostující střely. Šilovs ji dost podcenil a nestihl levou ruku přitisknout k tělu. Asistence: Noah Hanifin, Logan Thompson.
    Hanifin N., Eichel J., Stephenson C., Hertl T., Marchessault J.
    Cole I., Zadorov N., Joshua D., Aman N.
    01:54 Jack EICHEL - 0:1
     
    02:10
    Podkolzin minul puk ve snaze o dorážku střely, kterou měl na ose hřiště na svědomí Sam Lafferty.
     
    03:59
    Prudká střela zápěstím z hokejky Marchesseaulta prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    04:18
    Marchessault se projevil ještě jednou, nicméně ani tato teč Hanifinovy střely se mezi tři tyče domácí branky nevešla.
     
    05:25
    Hráči Vegas rezignovali na přechod do útočného pásma. Puk odevzdali domácím obráncům a sami nabrali směr střídačka.
     
    06:09
    Lafferty posouval přihrávku Zadorova k modré čáře. Tam zrovna stál Blueger, jehož pokus Mantha odklonil mimo Thompsonovu klec.
     
    07:17
    Hughes včas dostoupil Kolesara a překazil mu střelu ze slotu.
     
    08:06
    5/5
    Vegas právě vstřelilo branku!
    JACK EICHEL dává na začátku deváté minuty svůj druhý gól v zápase! Velký podíl na něm má Jonathan Marchesseault. Kanadský útočník na sebe navázal několik protihráčů a Eichel po brilantní přihrávce přes osu kluziště pohodlně zavěsil do vesměs prázdné kasy. Asistence: Jonathan Marchessault.
    Whitecloud Z., Martinez A., Eichel J., Barbašev I., Marchessault J.
    Soucy C., Myers T., Boeser B., Höglander N., Pettersson E.
    08:06 Jack EICHEL - 0:2
     
    09:46
    Hosté mají mnohem lepší pohyb. Teď nejsou líni na krok a dlouhé sekundy narušují rozehrávku Vancouveru z prostoru před Šilovsem.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights:
    Brett Howden – 2 min., krosček.
     
    10:41
    Petterssonův příklep hned po vhazování letěl do horní poloviny Thompsnova těla. Gólman Vegas puk napoprvé nezkrotil a musel ho rychle přikrýt před Millerem.
     
    10:48
    Miller vyhrál vhazování a přispěl ke střele Hughese. Kotouč byl odražen k Eichelovi a ten ho osobně vyhodil na druhý konec hřiště.
     
    11:50
    5/4
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Také Kosatky proměnily v gól hned svou první početní výhodu! Po tvrdé ráně Quinna Hughese si vedle sedícího Thompsona našel vypadený puk CONOR GARLAND a ve svém 400. startu v NHL si z dorážky připsal jubilejní stý gól. Asistence: Quinn Hughes, J. T. Miller.
    Hughes Q., Boeser B., Garland C., Miller J., Pettersson E.
    Whitecloud Z., McNabb B., Stephenson C., Hertl T.
    11:50 Conor GARLAND - 1:2
     
    11:58
    Hronek s Myersem se sjeli na jedné straně hřiště. Karlsson je oba vyšachoval přihrávkou do odkryté levé strany, což mělo za následek golfák Dorofejeva a jistý zásah Šilovse.
     
    12:05
    Theodore za to vzal okamžitě potom, co na něj Karlsson vyhrál vhazování. Canucks se po zákroku Šilovse vysvobodili icingem.
     
    12:42
    Dorofejev se po své střele z levé strany vracel pro puk k mantinelu. Cestou se rukou ohnal po hlavě Hughese a tím nabídl Vancouveru další početní výhodu.
     
    13:02
    Quinn Hughes se nadechl k pěknému sólu. Prohnal se kolem Haguea, ale Thompson byl na střelu z levého kruhu u bližší tyče připraven.
     
    13:33
    Petterssonův golfák byl ztečován mimo bránu. Hughesovu přihrávku pak Boeser sklepl k Millerovi a Thompson byl prověřen další tvrdou střelou bez přípravy.
     
    14:09
    Canucks mají proti čtyřem oponentům velký tlak. Zůstávají v něm i poté, co si Thompson poradil s volejem Eliase Petterssona.
     
    14:26
    5/4
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Boeser vyhodnotil, že nemá smysl střílet přes postavené bloky. Puk poslal na modrou čáru a bomba QUINNA HUGHESE doletěla až za Thompsona, jenž přes clonícího Garlanda s Pettersonem nemohl nic vidět. Asistence: Brock Boeser, J. T. Miller.
    Hughes Q., Boeser B., Garland C., Miller J., Pettersson E.
    Whitecloud Z., McNabb B., Hertl T., Karlsson W.
    14:26 Quinn HUGHES - 2:2
     
    15:36
    Michejev neměl po průnikovce Garlanda dostatečnou rychlost k provedení úniku. Ve společnosti Haguea tak z otočky hledal volného Millera. Toho v předbrankovém prostoru zradilo zpracování a velká šance zůstala nezakončena.
     
    16:41
    Whitecloud pokazil rozehrávku a přihrávkou mimo dosah Karlssonovy hokejky se podepsal pod nevynucené zakázané uvolnění Golden Knights.
     
    17:02
    Hughes vybojoval puk proti dvěma soupeřům ve prospěch Sutera, jenže ten ho zpoza levého kruhu propagačně nahodil do Whiteclouda.
     
    17:38
    Kolesar nevyndal puk ven z obranného pásma. Blueger ho uloupil pro Vancouver, ovšem pozorný Hague Lotyšovu střelu vychýlil do bezpečí.
     
    18:36
    McNabb si Eichelovu přihrávku nenechal a hned posouval puk doprava na Theodorea, jenž poslal ránu z jedničky vedle levé tyče.
     
    19:05
    McNabbův golfák gólové parametry neměl. Theodore mířil lépe, nicméně Šilovs byl schopen zasáhnout levou rukou.
     
    19:20
    Brayden McNabb v další střele napálil Colea. Canucks z posledních sil odehráli puk na útočnou polovinu a vyrazili střídat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina začala pro Vancouver přímo hororově. Kvůli chybě brankáře Šilovse dostal od Eichela gól už na konci druhé minuty a stejný hráč se v čase 8:06 prosadil i podruhé, když se skvělou asistencí blýskl Marchessault. Golden Knights si za stavu 2:0 sami uškodili nedovolenými zákroky. První přesilovku z dorážky proměnil Garland, kdežto trest Dorofejeva potrestal střelecky aktivní Hughes.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Stejně jako na startu první části se k Thompsonovi rychle blížili Joshua a Garland. V tomto případě to nedošlo ani k náznaku šance, svou defenzivní práci zvládl Hague.
     
    21:08
    Puk se zadrhl pod střídačkou Vancouver. Höglander sám sebe vystavil do ofsajdu a Pettersson se Stephensonem svedou souboj na buly ve středním pásmu.
     
    21:14
    Pikantní český střet u červené čáry! Hronek v souboji bez puku dohrál debutujícího Hertla a poslal Vancouver na chvíli do oslabení.
     
    21:23
    Karlsson si pečlivě nachystal střelu z pravého kruhu. Šilovs ji vykopl pravým betonem a hosté se pak sami vyhnali do středního pásma.
     
    22:13
    Eichel vyzvedl puk z nepřesné střely Marchessaulta a o několik sekund později útočil na hattrick pokusem z levého kruhu, jenž Šilovs vyrazil do ochranné sítě.
     
    22:31
    Meyersova hokejka zastavila přihrávku Marchessaulta na Eichela a Vancouver měl snadnou práci s opuštěním obranného pásma.
     
    23:14
    Domácí v plném počtu.
     
    23:35
    Joshua neměl rychlost, aby Theodoreovi odjel do úniku. Následovalo čekání na druhou vlnu, jenže před Hughesem opět vypíchl puk Theodore.
     
    24:02
    A další plusové body pro Theodorea. Noha hostujícího obránce nepustila na Thompsona střelu zápěstím z produkce Podkolzina.
     
    24:36
    Cotterova přihrávka netknutě projela slotem a vycestovala až do středního pásma.
     
    25:41
    Barbašev udělal obrat na pravém křídle a dobře načasovanou přihrávkou objevil najetého Hanifina. Ten se schoval za Myerse, ale na rychle se přesunujícího Šilovse si nepřišel.
     
    26:18
    Suterův one-timer zhatil dobře postavený Hague. Na druhé straně Amadio a Stephensonem zapojili do hry Whiteclouda a Šilovs musel být ve střehu proti střele od modré.
     
    26:46
    Amadio s Hertlem nebyli připraveni tečovat diagonální nahození Martíneze. Ten to pak zkoušel ještě jednou, byť opět neúspěšně.
     
    27:25
    Naznačení střely připravilo Höglandera o dostupný čas. V levém kruhu ho zezadu přepadl Dorofejev a k palbě na branku Vegas ani nedošlo.
     
    28:02
    Joshua si rukavicí zpracoval sraženou přihrávku Garlanda. Puk si položil na zem a z pohotové otočky trefil McNabba, od kterého šla střela do ochranné sítě.
     
    28:39
    Hanifin se v pozici posledního hráče ocitl čelem vlastní brance a pod tlakem napadajícího Laffertyho. S řešením situace musel pomoci až rozehrávající Thompson.
     
    29:08
    Carson Soucy měl čas na modré čáře. Blueger nahozený puk netečoval a Thompson ho trochu neortodoxním způsobem vyrazil.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Carson Soucy – 2 min., podrážení.
     
    29:33
    5/4
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Golden Knigts využívají druhou ze tří přesilovek! Tomáš Hertl s pomocí Eichela vyhrál vhazování nad Bluegerem a okamžitě jel clonit před brankoviště. Šilovs měl zhoršený výhled a střelu zápěstím z hokejky NOAHA HANIFINA zastavila až síť v jeho brance. Asistence: Jack Eichel, Tomáš Hertl.
    Hanifin N., Eichel J., Stephenson C., Hertl T., Marchessault J.
    Hronek F., Cole I., Blueger T., Joshua D.
    29:33 Noah HANIFIN - 2:3
     
    30:33
    Karlsson si navedl puk na střelu forhendem z pravého kruhu. Šilovs zůstal bez práce díky zásahu Filipa Hronka.
     
    31:24
    Na nepřesný pokus Bluegera navazovala Myersova střela od pravého mantinelu a spolehlivý zákrok Logana Thompsona.
     
    32:07
    Hertl stihl před hitem Colea založit brejk dvou na jednoho. Amadio neriskoval přihrávku přes Zadorova na Stephensona a zhotovil se k vlastní střele z levého kruhu, jež skončila na břiše Šilovse.
     
    32:15
    Garlandovo nahození ze středního pásma Thompson nejistě vyrážel ke krajnímu hrazení. Problém to nebyl, Canucks neměli v okolí žádné hráče.
     
    33:10
    5/5
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pettersson vyřešil souboj s Howdenem zadovkou o mantinel. Puk si vzal BROCK BOESER a s Barbaševem za zády si ho navedl na osu kluziště, odkud se mu povedlo vsítit čtyřicátý gól v sezoně. Thomspon to měl opět hodně složité, protože mu před nosem probíhal souboj mezi Haguem a Petterssonem. Asistence: Elias Pettersson, Tyler Myers.
    Hronek F., Hughes Q., Boeser B., Höglander N., Pettersson E.
    Hague N., Martinez A., Howden B., Barbašev I., Marchessault J.
    33:10 Brock BOESER - 3:3
     
    34:01
    Blueger protečoval prudkou rozehrávku Zadorova až do Thompsonova brankoviště. Na tahu jsou hosté.
     
    34:26
    Těsně po souboji s Bluegerem potěšil William Karlsson některého z diváků vyhozením puku do hlediště.
     
    34:36
    J. T. Miller si vyhranné vhazování v obranném pásmu zopakuje, neboť rozehrávka Quinna Hughese odletěla na zakázané uvolnění.
     
    35:15
    Hanifin při bránění přečíslení nepustil Petterssona k finální přihrávce na Joshuu s Garlandem. O puk se bojuje v rohu.
     
    35:59
    Eichelův golfák dostal nabito k modré čáře. Branku vysoko přestřelil, zatímco Theodore zprava trefil Šilovse do vyrážečky.
     
    36:20
    Petterssonovo zpomalení před útočnou modrou měl za následek ofsajd zaviněný Höglanderem.
     
    36:50
    Narozeninový oslavenec Kolesar setřásl Podkolzina a měl volnou cestu do levého kruhu. Šilovs mu střelu vyrazil, byť puk přikrýt nedokázal. Zabránil mu v tom spoluhráč Zadorov.
     
    37:06
    Martinezův one-timer zneškodnil Cole. Vancouver rychle otočil hru a Thompson se úspěšně potýkal s pozdravem od Zadorova.
     
    37:42
    Dorofejev se na levém křídle elegantně vyhnul Hughesovi, ale pak mu puk z hokejky příkladně upálil Blueger.
     
    38:31
    5/5
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kanadské mužstvo se poprvé v zápase ujímá vedení! Joshua tomu napomohl bekhendovou zadovkou z rohu hřiště. Při Millerově střele máchl nejistý Thompson lapačkou do prázdna a pak už nedokázal zabránit dorážce CONORA GARLANDA. Asistence: J. T. Miller, Dakota Joshua.
    Soucy C., Myers T., Garland C., Miller J., Joshua D.
    Hague N., Hanifin N., Amadio M., Hertl T., Karlsson W.
    38:31 Conor GARLAND - 4:3
     
    39:15
    Höglander řešil přečíslení dvou na jednoho nepřesnou střelou z pravého křídla. Puk se od mantinelu odrazil zpátky do středu hřiště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhé třetině se zprvu více dařilo Vegas. Radost z přesilovkové trefy Hanifina však hostům překazil Boeser a od 39. minuty už je na tom o gól lépe Vancouver, za který se podruhé v zápase prosadil Garland.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 15 (10:6, 11:9).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Myers rozvinul přečíslení 4 na 2 přihrávkou na Joshuu. Ten mířil z levého kruhu na zadní tyč a přinutil Thompsona k zákroku vyrážečkou.
     
    40:43
    Marchessault trefil Myerse. Vegas se vrátili do středního pásma a právě Marchessault kotouč odevzdal do lapačky Šilovse.
     
    41:59
    Golden Knights se z důvodu zakázaného uvolnění připravují na vhazování u svého gólmana Logana Thompsona, jemuž kryje záda Jiří Patera.
     
    42:31
    Nikita Zadorov přetavil pobídku od Hughese v razantní střelu příklepem, jež se od chráničů Thompsona odrazila ven z útočného pásma.
     
    42:45
    Howden jde podruhé v zápase na trestnou lavici. Zezadu stáhl k zemi Zadorova, přičemž se ani nejednalo o souboj o kotouč.
     
    43:12
    Elias Pettersson ztratil puk hned po jeho převezení do útočné třetiny. Karlsson ho snadno vyhodil zpátky k Šilovsovi.
     
    43:37
    Millerův příklep z pravého kruhu postrádal přesnost. Díky Hughesovi měl druhou šanci a tu mu zhatil blok McNabba.
     
    43:56
    Stephenson vložil hůl do křížné přihrávky na Boesera a odeslal puk do ochranné sítě. Oba týmy pošlou na led čerstvé síly.
     
    44:02
    Höglander nebezpečně tečoval střílenou přihrávku Filipa Hronka. Puk letěl do levé části branky a Thompson ho v rozkleku brilantně vyrazil pravým betonem.
     
    44:45
    Hosté v plném počtu.
     
    45:09
    Hertlovi vedle domácí branky ujel puk do závaru před Šilovsem. Byl to právě lotyšský gólman, který zasáhl před důrazným Whitecloudem.
     
    45:34
    William Karlsson chtěl zleva nacpat puk do předbrankového prostoru. Proti byl Cole, jenž ho odrazil mimo hrací plochu.
     
    45:47
    Miller vystihl křížnou přihrávku a zahájil protiútok. Garland se v něm hravě protáhl do levého kruhu, ovšem Thompson mu střelu vytáhl mimo tři tyče.
     
    46:20
    Situaci dva na dva řešil Garland golfákem do připraveného Thompsona. Na druhé straně Hague neprostřelil Hughese.
     
    46:41
    Eichel přenesl hru doprava. Hague měl tentokrát volný výhled na bránu a toho využil k ráně z voleje. Šilovsovi po zákroku zůstal puk před betony, nicméně dorážení Barbaševa s Marchessaultem na úrodnou půdu nepadlo.
     
    46:55
    Theodore udržel puk v útočném pásmu a hned ho nahazoval do ohně, kde Amadiovu teč znegoval bránící Hronek.
     
    47:30
    Brock Boeser trefil nohu Theodorea a hra už se zase překlápí vstříc Šilovsovi.
     
    48:15
    Anthony Mantha dojel k modré čáře. Puk od něj dostal Whitecloud, který ho nesměle poslal do Iana Colea.
     
    48:42
    Pár sekund po ofsajdu Vegas se opět ozvala píšťalka, a to v důsledku zakázaného uvolnění Canucks. Na buly jdou Miller a Eichel.
     
    49:01
    Garland si rukou odmítl Hanifina a parádní zadovkou ze zadního mantinelu vypracoval možnost pro Joshuu, jemuž se zblízka nepodařilo zasunout puk za klečícího Thompsona.
     
    50:25
    Höglander při překonávání středního pásma neprojel kolem McNabba. Puk patří hostům, kteří zároveň mají poskytnutou výhodu.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Elias Pettersson – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:55
    Lepší úvod oslabení si Kosatky nemohly přát. Miller porazil na buly Hertla a Hronek měl možnost odpálit puk až k brankáři Thompsonovi.
     
    51:31
    Další nekompromisní vyhození od Millera. Hanifin se musel vrátit pro puk hluboko do vlastního pásma.
     
    52:01
    Stephenson o několik metrů minul ze svého pohledu levou tyč. Šilovsovi v tu chvíli opět clonil Tomáš Hertl.
     
    52:22
    Eichel byl u modré čáry chycen do pasti. Proti dvěma puk neudržel a ještě mohl být rád, že Blueger místo protiútoku upřednostnil vyhození a střídání.
     
    52:33
    Barbašev dával puk pod sebe. Stříeljícímu Karlssonovi ho Šilovs hravě chytil a přerušil hru. Lotyšský gólman se po chybě u prvního gólu slušně rozchytal.
     
    52:46
    Domácí v plném počtu.
     
    52:57
    Theodore jedinou přihrávkou vyšachoval všech pět hráčů Vancouveru pohybujících se ve středním pásmu. Karlsson udělal pár svižných kroků do levého kruhu a pak zase ztroskotal na Šilovsovi.
     
    53:32
    Miller předčil na vhazování Eichela. Myers hned vypálil příklepem, ovšem Thompson tento projektil vyrazil směrem k zadnímu mantinelu.
     
    54:32
    Suter nechtěl udělat žádnou chybu, když ho ve středním pásmu atakoval Karlsson. Puk na jistotu odehrál k obráncům Vegas.
     
    55:06
    Vstupujeme do závěrečné pětiminutovky. Vancouver v této fázi zápasu výborně brání a často ukončuje hostující akce v úplném zárodku.
     
    55:30
    Pettersson se vřítil do útočného pásma a prověřil Thompsona štiplavou střelou skrz Whiteclouda. Zpoza pravého kruhu pak nemířil přesně Zadorov.
     
    56:15
    Hertl neměl moc variant na spolupráci. Kousek za modrou čarou se rozhodl pro propagační střelu a tou aspoň získal buly v útočném pásmu, k němuž dojde po reklamní pauze.
     
    56:25
    Bruce Cassidy posunul Hertla do první řady s Eichelem a Marchessaultem. Ani tato trojka se teď v sérii soubojů v útočné třetině ale neprosadila.
     
    57:22
    Dorofejev nebyl v nejlepším úhlu a nevýraznou střelou po ledě mohl těžko překvapit zakleknutého gólmana Šilovse.
     
    57:52
    Boeser pomohl dostat puk do středního pásma. Tam proti Karlssonovi zabojoval Michejev a z pohledu Vancouveru ukořistil několik cenných sekund navíc.
     
    58:05
    V souvislosti s odletem kotouče mimo hřiště si Golden Knigts vybrali svůj dostupný oddechový čas.
     
    58:05
    Logan Thompson se uvelebil na střídačce a teď bude fandit šestici spoluhráčů na ledě. Důležité vhazování absolvuje Tomáše Hertl.
     
    58:32
    Eichelovu střelu od modré dostal Miller do nohy. Puk se odrazil k Petterssonovi a ten ho odrazem o mantinel poslal těsně vedle prázdné branky – icing.
     
    58:46
    Hertl opět uspěl na buly, ale výsledkem byl jen další dalekonosný pokus Eichela, který kvůli Coleovi skončil v ochranné síti.
     
    59:03
    Třetí pokus Eichela byl jednoznačně nejkvalitnější. Golfák zpoza levého kruhu byl tečován Hertlem a pak se vynořil kousek vedle Šilovsovy branky.
     
    59:16
    Marchessault viděl za osou volného Karlssona. Tomu však nevyšlo zpracování a Canucks neprodleně vyhodili tak, že se nepíská icing.
     
    59:43
    V případě Boeserova vyhození podél krajního mantinelu už to zakázané uvolnění je. Oba týmy mají na ledě hodně unavených hráčů.
     
    59:56
    Hertl zase potvrdil svou dominanci na vhazování, jenže Vegas si žádnou kvalitní palebnou pozici nepřipravilo. Theodore z nouze trefil Soucyho a ten odvezl puk do rohu.
     
    Konec zápasu.
     
    Premiéra Tomáše Hertla v novém působišti skončila porážkou, byť Vegas díky gólům Jack Eichela rychle vedlo 2:0. Vancouver ještě do přestávky vyrovnal na 2:2 a na konci druhé třetiny zásluhou druhé trefy Garlanda poprvé slavil vedení. Ve třetí části se stav 4:3 neměnil. Golden Knights si v tlaku nevytvořili takřka žádné šance a na tom nic nezměnila ani závěrečná power-play.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 23 | Přesilová hra: 2/3 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Arturs Šilovs (VAN) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0 %, odchytal 60:00
    Logan Thompson (VGK) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 58:10

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:10
    Tomáš Hertl (VGK) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:20

    Tři hvězdy utkání
    1. Conor Garland (VAN) 2+0
    2. J. T. Miller (VAN) 0+3
    3. Jack Eichel (VAN) 2+1
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:43:40)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Garland (Q. Hughes, J. Miller), 15. Q. Hughes (Boeser, J. Miller), 34. Boeser (E. Pettersson, T. Myers), 39. Garland (J. Miller, Joshua) – 2. Eichel (Hanifin, L. Thompson), 9. Eichel (Marchessault), 30. Hanifin (Eichel, Hertl)


    Vancouver Canucks: Šilovs (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Höglander, E. Pettersson (A), Boeser – Joshua, J. Miller (A), Garland – Michejev, Blueger, P. Suter – Podkolzin, Aman, Lafferty.
    Trenér: Rick Tocchet

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Hanifin, Hague, McNabb, Theodore (A), Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Hertl, Stephenson, Amadio – Dorofejev, W. Karlsson (A), Mantha – Cotter, Howden, Kolesar.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Markovic – Alphonso, Knorr

    Diváci: 18 899
    bahis siteleri