Boston – Carolina 1:4 (kon.) | Detroit – Washington 1:2 (kon.) | Florida – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – Philadelphia 9:3 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:5 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.)
Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 3:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:4 (po pr.)
Colorado – Minnesota 5:2 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 3:1 (kon.) | Seattle – Arizona 5:0 (kon.)
San Jose – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
5:2 (2:2, 3:0, 0:0)
Minnesota Wild
Středa 10.04.2024, 03:30 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a Minnesotou.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada patří k nejlepším týmům celé soutěže. Během 78 zápasů získali 102 bodů a v tabulce Západní konference jim náleží třetí příčka, lépe na tom jsou pouze o dva body Vancouver a o pět vedoucí Dallas. Lavinám se nicméně v posledních dnech tolik nedaří, když ze čtyř předešlých střetnutí odešly hned třikrát jako poražené, naposledy v parádní přestřelce padly 4:7 doma s Dallasem. Mužstvo táhne hlavně Nathan MacKinnon, jemuž s parádními 133 body patří druhé místo v produktivitě za Kučerovem. A zmínku zaslouží i rovněž 102bodový Mikko Rantanen, jenž kanadské megastar statně sekunduje.
     
    Minnesota Wild

    Letošní ročník skončí pro Minnesotu velkým zklamáním. Důvodem bude nepostup do play-off, který sice není stoprocentní, ovšem Wild by ve zbylých pěti utkáních museli všechno vyhrát, zatímco momentálně osmí Vegas by už nemohli získat ani bod, což obhájci titulu rozhodně nebudou chtít připustit. Hynesova družina poslední zápasy střídá výhry s porážkou, přičemž v tom doposud klání přerušila sérii dvou porážek v řadě, po velmi dobrém výkonu vyhrála přesvědčivě 4:0 na ledě Chicaga. Týmové produktivitě vévodí ruský útočník Kirill Kaprizov s 89 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Georgijev (Annunen) – Makar (A), Toews, Manson, Girard, Se. Walker, J. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Drouin – Ničuškin, Mittelstadt, Parise – Trenin, Colton, Duhaime – Kiviranta, C. Wagner, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Middleton, Bogosian, Brodin (A), Mermis, Chisholm, Merrill – Zuccarello, Rossi, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek (A), M. Johansson – Hartman, Chusnutdinov, F. Gaudreau – Lucchini, M. Shaw.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Mills, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    S mírným zpožděním, nicméně zápas mezi Coloradem a Minnesotou konečně odstartoval! A hned zahrozili domácí, Joel Kiviranta střílel zápěstím vedle pravé tyče.
     
    00:42
    Tlak Avalanche pokračoval a výsledkem je blesková početní převaha. V souboji dvou největších hvězd mužstva Kirill Kaprizov podrazil Nathana MacKinnona.
     
    01:01
    Střelecké štěstí pokusil Cale Makar, ovšem Filip Gustavsson na jeho pokus dobře viděl a s přehledem zakročil vyrážečkou.
     
    01:36
    Znovu v akci Makar, jenž dostal nabito od Lehkonena, švédský gólman Filip Gustavsson tentokráte úřadoval pravým betonem.
     
    02:00
    Filip Gustavsson je v jednom ohni. Opět zaslouží velkou pochvalu, když se přemístil k pravé tyčce a koncem betonu zastavil pokus MacKinnona.
     
    02:43
    S koncem Kaprizovova trestu se o pozornost přihlásil Ross Colton, avšak ostrý projektil ze zápěstí se mezi tři tyče nevešel.
     
    03:16
    Pod tlakem Jon Merrill zacouval za vlastní bránu, aby následně bekhendem rozehrál na osamoceného a čekajícího Mermise.
     
    03:44
    Nathan MacKinnon na sebe natáhl dva soupeře, načež nabil na modrou Devonu Toewsovi, Gustavsson dal včas betony k sobě.
     
    04:04
    Rovněž druhé vyloučení míří do hostujících řad. Za katr usedl Mason Shaw, kanadský útočník se provinil hákováním vůči Drouinovi.
     
    04:34
    5/4
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovka už je využita, Lavina vede! Tvrdou střelu Makara vyrazil Gustavsson betonem po pravé ruce, kde byl MacKinnon, ten nezištně vracel do středu ARTTURI LEHKONENOVI a finský forvard bezpečně zamířil do odkryté levé části brány. Asistence: Nathan MacKinnon a Cale Makar.
    Makar C., Ničuškin V., Drouin J., MacKinnon N., Lehkonen A.
    Faber B., Eriksson Ek J., Brodin J., Gaudreau F.
    04:34 Artturi LEHKONEN - 1:0
     
    05:23
    Jacob Middleton našel dlouhou nahrávkou Matthewa Boldyho, který si do dvojice protihráčů nevěřil a situaci zklidnil pasem za sebe na Hartmana.
     
    05:55
    Na nahození od modré čáry Alexandar Georgijev velmi dobře viděl, šel do pokleku a kus černé gumy schoval ve výstroji.
     
    06:14
    Mats Zuccarello číhal v předbrankovém prostoru na přihrávku, leč nedočkal se jí, nataženou hokejkou touš zastavil Devon Toews.
     
    06:41
    Proti bývalému zaměstnavateli dnes hraje Zach Parise. Právě on se přes osobního strážce procpal za bránu, načež pas naslepo skončil u Bogosiana.
     
    07:17
    V překvapivé pozici vyzkoušel střelu Andrew Cogliano, avšak Filipa Gustavssona nevystrašil, protože cílové zařízení minul o velký kus.
     
    07:40
    Na pomalou střelu od modré čáry hostující gólman viděl a vyrážečkou kotouč odrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    08:11
    Dlouho otálel s rozehrávkou Cale Makar a nechal se rozhodit blížícím se Boldym, přes nějž nakonec puk procpal k Toewsovi.
     
    08:38
    5/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON je nezastavitelný! Od Drouina dostal nahrávku do jízdy, jako vítr pláchl dvojici obránců a suverénně si poradil i při zakončení, Gustavsson byl proti forhendovému zakončení k levé tyčce bezmocný. Asistence: Jonathan Drouin a Cale Makar.
    Johnson J., Toews D., Drouin J., MacKinnon N., Lehkonen A.
    Rossi M., Bogosian Z., Brodin J., Zuccarello M., Kaprizov K.
    08:38 Nathan MACKINNON - 2:0
     
    09:13
    Hosté mají možnost reagoval v početní převaze. Premiérovým vyloučením domácím hokejistou je Casey Mittelstadt za hákování Johanssona.
     
    09:18
    Rozhodčí nejprve signalizovali vyloučení pro hostujícího hokejistu, ale z opakovaných záběrů viděli, že Toews byl zasažený vlastním hráčem, takže trest správně odvolali.
     
    10:02
    Matthew Boldy kvedlal s pukem v pravém kruhu, následně zkusil střelu zápěstím na pravou tyčku, leč zasáhl jen brusli soka.
     
    10:14
    5/4
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Poprvé úřaduje i hvězda na straně Wild! Střelu Zuccarella ještě Georgijev zastavil, stejně tak pokus KIRILLA KAPRIZOVA o obtočení brány, jenže ruský útočník dostal možnost dorážky a tou zasunul puk k levé tyči. Asistence: Mats Zuccarello a Matthew Boldy.
    Faber B., Boldy M., Eriksson Ek J., Zuccarello M., Kaprizov K.
    Makar C., Cogliano A., Walker Se., Trenin J.
    10:14 Kirill KAPRIZOV - 2:1
     
    10:51
    Filip Gustavsson byl znovu v permanenci, když musel řešit tvrdou střelu od modré čáry, v pokleku ji vyřešil schováním puku do výstroje.
     
    11:30
    Na teč nahazoval Samuel Girard. Nikdo se neujal, takže Filip Gustavsson zaznamenal další z těch snazších zákroků.
     
    11:58
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili dobře. Chris Wagner dával příliš dlouho dopředu najevo, že nahraje, pas vystihl Marat Chusnutdinov.
     
    12:20
    Dopředu vyrazili i hosté. Jmenovitě Mason Shaw, ovšem sám proti dvěma neměl moc šancí na úspěch a dle očekávání puk neudržel.
     
    12:59
    Od levého mantinelu nahazoval z velkého úhlu na bránu Matthew Boldy, kterou minul, volný puk pak získal Jack Johnson.
     
    13:23
    O vyrovnání se pokoušel Joel Eriksson Ek. Mířil zajímavě zápěstím, Alexandar Georgijev včas stihl přirazit pravou ruku k tělu.
     
    13:55
    Ofenzivu chtěl podpořit Cale Makar, jenže ostatní spoluhráči se vydali na střídačku, proto kanadský bek jen nahodil a také se vydal na krátký odpočinek.
     
    14:30
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Marat Chusnutdinov, načež volil prudkou nahrávku, s jejíž zpracováním si Mason Shaw neporadil.
     
    14:59
    V levém kruhu číhal ukrytý Nathan MacKinnon a obdržel perfektní nahrávku, Filip Gustavsson v poslední chvíli zakryl volné místečko mezi pravou tyčkou a tělem.
     
    15:32
    Z pravého kruhu vypálil přes protihráče Joel Eriksson Ek a Alexandar Georgijev měl štěstí, protože nic neviděl, avšak puk zamířil těsně nad břevno.
     
    15:55
    Dopředu zamířilo Colorado. Chris Wagner našel žabičkou Andrewa Cogliana, ten posléze neuspěl jeden na jednoho proti Shawovi.
     
    16:25
    Forčekink vysunul Casey Mittelstadt, ale nebylo mu to nic platné, Brock Faber zachoval chladnou hlavu a oslovil Bogosiana.
     
    17:52
    Faul z kategorie zbytečných předvedl Chris Wagner. I on se rozhodl forčekovat, jenže proti Merrillovi si viditelně pomohl držením.
     
    18:01
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Kirill Kaprizov, ovšem jeho krajan v dresu soupeře Alexandar Georgijev střelu očekával a skryl ji mezi betony.
     
    18:53
    Tentokráte Kirill Kaprizov nahrával, ale pozdě, spoluhráč Matthew Boldy převzal kotouč ve viditelném ofsajdovém postavení.
     
    19:20
    Nahození Boldyho po mantinelu kontroloval Alexandar Georgijev odvážně vyrazil za vlastní bránu a zvládl přihrávku na Makara.
     
    19:40
    5/4
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hráči Wild podruhé skórují v přesilovce a dvoubrankové manko je minulostí! V pravém kruhu Zucarello počkal na ideální moment k nahrávce do brankoviště, odkud MATTHEW BOLDY přirozeným pohybem bruslí nasměroval touš za záda gólmana. Asistence: Mats Zuccarello a Declan Chisholm.
    Boldy M., Eriksson Ek J., Zuccarello M., Chisholm D., Kaprizov K.
    Johnson J., Parise Z., Ničuškin V., Walker Se.
    19:40 Matthew BOLDY - 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Coloradem a Minnesotou rozhodně nenudilo. Přineslo čtyři góly, po dvou na každé straně. Domácí začali lépe, když získali dvoubrankový náskok zásluhou tref Artturi Lehkonena a Nathana MacKinnona. Hosté ovšem nesložili zbraně předčasně a zaznamenali dva přesilovkové góly, na branku nejproduktivnějšího hráče týmu Kirilla Kaprizova navázal Matthew Boldy.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 12.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Dopředu se vydali domácí, Nathana MacKinnona čistě zastavil Jon Merrill.
     
    20:52
    Tvrdou střelu zápěstím vyzkoušel Devon Toews. Filip Gustavsson si našel prostor, odkud viděl na puk a vykopl ho pravým betonem.
     
    21:03
    Jako další musel švédský gólman řešit střelu Nathana MacKinnona a i v tomto případě byl úspěšnější, zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    21:45
    Kirill Kaprizov ukázal, že umí zabrat i směrem dozadu. Počkal si na kličku Chrise Wagnera, soupeře obral a vyvezl puk do střední třetiny.
     
    22:12
    Pod tlakem vystřelil Brandon Duhaime ze zápěstí a bránící konkurent bruslí přizvedl kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    22:40
    Oblouček za obranu vyzkoušel Dakota Mermis. Cale Makar měl situaci pod kontrolou a puk nechal doskákat na zakázané uvolnění.
     
    22:45
    Nejprve Matthew Boldy ztratil hokejku, aby následně přidržel tu Toewsovu, což pravidla neumožňují, forvard Minnesoty obdržel dvouminutový trest.
     
    23:15
    Na vrcholek pravého kruhu dostal nabito Valerij Ničuškin, dělová rána z první prosvištěla o kousek nad břevnem.
     
    23:47
    Od pravého mantinelu se až před bránu pokusil prokousat Brandon Duhaime, protivníka v poslední chvíli zastavil Jon Merrill.
     
    24:16
    Devon Toews si povyjel až do levého kruhu, odkud vyzkoušel křižný pas a zasáhl pouze brusli dobře postaveného soka.
     
    24:53
    Už při hře pět na pět střílel z pravého kruhu Jonathan Drouin. Filip Gustavsson viděl přes clonícího Ničuškina a betony srazil k sobě.
     
    25:24
    Šťastně se ke kotouči dostal Brandon Duhaime a vyzkoušel ránu zápěstím z otočky, ta skončila na blokujícím Chisholmovi.
     
    25:57
    Jacob Middleton kontroloval na zádech Jakova Trenina, bekhendem posunul po mantinelu na volného Chusnutdinova.
     
    26:06
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Marco Rossi ještě zabojoval, leč velkou ztrátu na Calea Makara smazat nezvládl.
     
    26:15
    5/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou opět o krok napřed! Po Drouinem vyhraném buly si CALE MAKAR vyměnil puk na modré čáře s kolegou Toewsem, načež si počkal, až hráči ztíží výhled Gustavssonovi a zápěstím poslal kotouč neomylně do levé šibenice. Asistence: Devon Toews a Jonathan Drouin.
    Toews D., Makar C., Drouin J., MacKinnon N., Lehkonen A.
    Middleton J., Boldy M., Rossi M., Bogosian Z., Kaprizov K.
    26:15 Cale MAKAR - 3:2
     
    27:20
    Minnesota zkouší reagovat v ponechané výhodě. Kirill Kaprizov si rozmyslel nájezd do útočné třetiny přes dva soupeře.
     
    27:37
    Proti pravidlům si počínal Nathan MacKinnon. Druhý nejproduktivnější hráč celé soutěže vyfasoval dvouminutový trest za nesportovní chování.
     
    28:05
    Potlesk fanoušků si vysloužil domácí zadák, jenž obětavě lehnul do střely Matsi Zuccarellovi a puk skutečně zblokoval.
     
    28:45
    Nyní se Minnesotě nedaří získat kontrolu nad útočným pásmem. Soupeři se povedlo vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    29:13
    Mats Zuccarello v levém kruhu našel Kirilla Kaprizova, který mířil do protějšího horního rohu, Alexandar Georgijev zasáhl ramenem.
     
    29:39
    MacKinnonův trest je minulostí. Za hosty ještě zahrozil Joel Eriksson Ek, v pádu však na hraně brankoviště zakročit nezvládl.
     
    30:20
    Zach Bogosian už hrál ve středním pásmu, takže hosté museli vyklidit to útočné. Devon Toews tedy dostal moře času na rozehrávku.
     
    30:58
    Dlouhým pasem zkusil zaskočit soupeřovu defenzivu Josh Manson, v rukavici ovšem touš zastavil Dakota Mermis.
     
    31:18
    Situaci tří proti třem zbrzdil Brandon Duhaime, který si nevěřil individuálně, aby posléze nepřesně hledal Andrewa Cogliana.
     
    31:49
    S zpracováním prudké přihrávky si Brock Faber neporadil a musel se vrátit až do obranného pásma, odkud pod tlakem vyhazoval na zakázané uvolnění.
     
    32:06
    Nathan MacKinnon ještě mohl nahrávat, ale zprava se z úhlu pokusil překvapit Gustavssona na zadní tyči, brankář se zaskočit nenechal.
     
    32:40
    Při další akci Nathan MacKinnon cítil šanci na přečíslení, jenže Jonathan Drouin přihrál spoluhráči za brusle, takže hrají zase hosté.
     
    33:07
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Filip Gustavsson a nevedl si vůbec zle, správně hrál na volnou pravou stranu k Mermisovi.
     
    33:32
    Teď už to tak slavné nebylo. Přestože měl Marat Chusnutdinov dostatek času, tak způsobil pouze zakázané uvolnění.
     
    34:00
    Brandon Duhaime tělem odstavil konkurenta a na modrou čáru nahrál Samuelu Girardovi, pokus zápěstím prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    34:50
    5/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Souboj mezi Kučerovem a NATHANEM MACKINNONEM o Art Ross Trophy pokračuje. Kanaďan vyrovnává tříbodový počin konkurenta z dnešního večera, když na polovině kluziště převzal zadovku od Drouina, zase pláchl všem pronásledovatelům a zprava skóroval křižnou střelou mezi beton a ruku Gustavssona. Asistence: Jonathan Drouin a Devon Toews.
    Toews D., Makar C., Drouin J., MacKinnon N., Lehkonen A.
    Middleton J., Faber B., Rossi M., Zuccarello M., Kaprizov K.
    34:50 Nathan MACKINNON - 4:2
     
    35:27
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jacob Middleton, tvrdá střela však nedoputovala přes početný houf hráčů až k brankáři.
     
    35:48
    Tentokráte už Alexandar Georgijev byl zaměstnán, ale moc práce neměl, slabé nahození sebevědomě schoval do lapačky.
     
    36:06
    Zakázané uvolnění domácího celku. Pod tlakem vyhazoval přes všechny čáry Jonathan Drouin, Colorado má pár vteřin na vydehnutí.
     
    36:36
    Velkou rychlost nabral Frédérick Gaudreau, jenže neměl ideální kontrolu nad pukem, jeden na jednoho neuspěl proti Toewsovi.
     
    37:08
    Devon Toews nahazoval na teč, jenže zasáhl hned hokejku prvního bránícího soka, takže Filip Gustavsson mohl zůstat v klidu.
     
    37:37
    Mezi střelce zápasu se chtěl přidat švédský obránce Jonas Brodin, křižné zakončení zápěstím zpoza levého kruhu minulo cílové zařízení.
     
    38:15
    Andrew Cogliano dobře myšleným obloučkem nastartoval Rosse Coltona, jemuž se nepovedlo natlačit tělo před Jacoba Middletona.
     
    38:40
    V pravém kruhu dostal pobídku ke skórování Frédérick Gaudreau, ostré zakončení doputovalo přes hokejku obránce do ochranné sítě.
     
    39:08
    5/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ano, tohle je opravdu nádhera sledovat. V hlavní roli samozřejmě NATHAN MACKINNON, který nepřestává udivovat svým zrychlením. Puk získal v obranné třetině, aby na pár metrech bez problémů utrhl Middletona, před Gustavssonem potom zakvedlal a sedmý kariérní hattrick v NHL završil střelou nad jeho levé rameno. Asistence: Artturi Lehkonen.
    Walker Se., Drouin J., MacKinnon N., Girard S., Lehkonen A.
    Middleton J., Faber B., Hartman R., Gaudreau F., Kaprizov K.
    39:08 Nathan MACKINNON - 5:2
     
    39:34
    Jonas Brodin zpozoroval blížícího se protihráče, proto nic neriskoval a bekhendem vyhodil do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nathan MacKinnon opět září a Colorado směřuje za dalším vítězstvím. Kanadský hokejista ve druhé třetině zkompletoval hattrick, k tomu má ještě jednu asistenci. Ve 27. minutě vrátil Lavině vedení Cale Makar, načež přišly chvíle MacKinnona, který nejprve prchnul ze střední třetiny, při svém třetím gólu v zápase startoval dokonce z vlastního obranného pásma. Dramatu ve třetí části nic nenasvědčuje, Colorado míří ke znovuzískání třetího místa Západu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 17.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Od Colorada určitě nelze očekávat polevení směrem dopředu, hlavně od MacKinnona, který je na čtyřech bodech a cítí, že by mohl přidat i další.
     
    40:39
    Teď však bude Colorado bránit. Ve středním pásmu totiž fauloval Zach Parise, jenž nešikovně podrazil Boldyho.
     
    41:04
    Joel Eriksson Ek si popojel do levého kruhu, kam dostal zadovku od Kaprizova, tvrdá střela z první skončila na hokejce obránce.
     
    41:37
    Minnesota se hlásila o vyloučení Girarda, avšak jeho vyhození vyletělo mimo hrací plochu s dotekem tvrzeného skla.
     
    42:02
    Blízko modré čáry střílel do přehuštěného prostoru Matthew Boldy. Alexandar Georgijev toho moc neviděl a se štěstím zakročil pravým betonem.
     
    42:40
    Znovu Boldy, který tentokráte pálil z pravého kruhu a těsně vedle zadní tyčky. Mezitím se do hry vrátil Zach Parise.
     
    43:07
    Do protiútoku chtěl postupovat Frédérick Gaudreau, jenže nenabral dostatečnou rychlost a tělo před něj natlačil Josh Manson.
     
    43:44
    Nathan MacKinnon byl zdvojen, proto místo střely volil zadovku do levého kruhu, odkud Jonathan Drouin vystřelil do brusle Chisholma.
     
    44:17
    Přerušení hry způsobil Joel Kiviranta, jemuž se nepovedlo udržet na zádech Hartmana, načež ztratil stabilitu, narazil do brány a ta vypadla ze svého postavení.
     
    44:44
    Po levém mantinelu nastartoval motory Samuel Girard, jenže u kruhu se nechal zdvojit a puk pro sebe získal Jacob Middleton.
     
    45:10
    Šance pro MacKinnona na pátý kanadský bod. Dává mu ji Marat Chusnutdinov, který míří na trestnou lavici za hákování Drouina.
     
    45:52
    Příliš dlouho čekal Artturi Lehkonen, sám se potom zamotal do kliček a přes všechny čáry vyhazoval Ryan Hartman.
     
    46:21
    Střílenou přihrávkou se prezentoval Nathan MacKinnon, adresát Valerij Ničuškin tečoval touš jenom do nastaveného levého betonu Gustavssona.
     
    46:58
    Zpoza brány vyjel před ni Zach Parise, ale proti bývalému zaměstnavateli se prozatím neprosadil, brankář zakročil pravým betonem.
     
    47:25
    Pod tlakem vystřelil Brandon Duhaime, leč soupeřovu svatyni neohrozil, minul ji poměrně výrazně. Minnesota pokračuje v pěti.
     
    47:58
    Jonas Brodin dlouho hledal, komu by nahrál. Vybral si Joela Erikssona Eka, kterého čistým způsobem zpacifikoval Jack Johnson.
     
    48:29
    Utkání nyní plyne v rychlém tempu. Andrew Cogliano proti přesile přihrával k pravému mantinelu, nahrávku vystihl Brock Faber.
     
    48:43
    Zakázané uvolnění domácích. Chris Wagner zkoušel dlouhou přihrávku na Rosse Coltona, jenže ten mířil směr střídačka.
     
    49:14
    Devon Toews s Calem Makarem si teď párkrát vyměnili puk v obranném pásmu, první jmenovaný potom kolem Kaprizova našel Parise.
     
    49:52
    Vyrážečkou si za vlastní bránou zahrál Filip Gustavsson a situaci zvládl, bekhendovou stranou posouval na Jonase Brodina.
     
    50:15
    Ball Arenou probíhá mexická vlna. Fanoušci jsou spokojení s výkonem svých oblíbenců a cítí, že dnes zapíšou do tabulky další dva body.
     
    50:51
    Střelu od modré čáry Filip Gustavsson kontroloval a v pokleku schoval kus černé gumy do výstroje. Po delší době dochází k přerušení, které je prodlouženo o komerční přestávku.
     
    51:13
    Alexandar Georgijev si troufl na odvážnou rozehrávku do středního pásma. Uspěl, puk získal Valerij Ničuškin, tomu potom nevyšla klička na Brodina.
     
    51:35
    Individuálně si Kirill Kaprizov nevěřil a od pravého mantinelu zkusil vysoký bekhendový pas na druhou stranu, kde Marco Rossi nevyzrál na Makara.
     
    52:31
    Diváky zvedl ze sedaček Josh Manson, jenž si počkal na Marcuse Johanssona a ukázkovým hitem soka přišpendlil na zadní mantinel.
     
    52:59
    Spíše z nouze vyzkoušel nahození od modré Jonas Brodin, přičemž puk skončil ve změti těl a vydoloval ho bránící Johnson.
     
    53:16
    Šikovný vysoký oblouček provedl Devon Toews tak, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění, Jon Merrill byl nucen hrát.
     
    53:58
    V plné rychlosti pálil Valerij Ničuškin z vrcholku pravého kruhu, kotouč namířil o několik čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    54:18
    Icing hostujícího celku. Matthew Boldy zabral pozdě a neměl již žádnou šanci dosáhnout na nahrávku z hole Joela Erikssona Eka.
     
    54:32
    Nahození od modré čáry lehce zpomalil jeden z bránících hokejistů. Filip Gustavsson zareagoval na jedničku a puk podržel pod pravým betonem.
     
    55:08
    Střílet už se chystal Jack Johnson, jenže v klíčový moment mu puk přeskočil přes čepel hole, takže musel zacouvat do středního pásma.
     
    55:46
    Marco Rossi naznačil střelu z pravého kruhu, ovšem ještě nahrával pod sebe, kde Kirill Kaprizov pálil do blízko stojícího soupeře.
     
    56:11
    Od modré nahazoval Kirill Kaprizov do prostoru, kde neměl žádného spoluhráče. Pro puk si jako první dojel Josh Manson.
     
    56:45
    Středem kluziště nabral vysokou rychlost Andrew Cogliano. Až před brankáře se neprobojoval, zastavil ho Matthew Boldy.
     
    57:21
    Zničehonic velká příležitost Colorada, kdy nečekaný odraz byl proti hostům, ale Gustavsson měl štěstí, puk ho trefil do betonu.
     
    57:49
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Jakov Trenin přihrávkou po levé ruce, Chris Wagner následně střílel do Gustavssonovy výstroje.
     
    58:10
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, nicméně Alexandar Georgijev zasahovat nemusel, Joel Eriksson Ek mířil příliš vysoko.
     
    58:39
    Cale Makar cíleně nahazoval do místa, kde se pohyboval Zach Parise, zkušený americký forvard nasměroval puk o kousek vedle pravé tyčky.
     
    59:30
    Z pravého křídla se Valerij Ničuškin natlačil před bránu, jenže ztratil kontrolu nad pukem a z úhlu si potom na zakončení už netroufl.
     
    59:46
    Závěrečné vteřiny stráví na trestné lavici za podrážení, ale to mu nemusí vůbec vadit, protože za chvilku už bude slavit společně se spoluhráči vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado na domácím ledě potvrdilo roli favorita, Minnesotu porazilo 5:2 hlavně zásluhou povedené druhé třetiny.

    Hlavní postavou byl Nathan MacKinnon. Kanadská hvězda se blýskla hattrickem a jednou asistencí a v bitvě o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezony se přiblížil Kučerovovi na rozdíl dvou bodů. Celkově se činila elitní formace Laviny, Makar s Drouinem zaznamenali tři kanadské body, Toews s Lehkonenem po dvou a absence Rantanena pro otřes mozku dnes nebyla vůbec znát.

    Svěřenci trenéra Bednara se vrátili na třetí místo Západní konference a bodově se dotáhli na druhý Vancouver, vedoucí Dallas je o pět bodů napřed. Minnesota porážkou v Denveru definitivně přišla o možnost zabojovat o play-off.
     
    Utkání přihlíželo 18 097 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 32 – 22 | Přesilová hra: 1/4 – 2/5 | Trestné minuty: 10 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 60:00
    Filip Gustavsson (MNS) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4 %, odchytal 59:05

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Nathan MacKinnon (COL) – 3+1
    2. Cale Makar (COL) – 1+2
    3. Jonathan Drouin (COL) – 0+3 (06:30:21)
    Colorado porazilo Minnesotu a dotáhlo se na druhý Vancouver

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Lehkonen (MacKinnon, Makar), 9. MacKinnon (Drouin, Makar), 27. Makar (Toews, Drouin), 35. MacKinnon (Drouin, Toews), 40. MacKinnon (Lehkonen) – 11. Kaprizov (Zuccarello, Boldy), 20. Boldy (Zuccarello, Chisholm)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Annunen) – Makar (A), Toews, Manson, Girard, Se. Walker, J. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Drouin – Ničuškin, Mittelstadt, Parise – Trenin, Colton, Duhaime – Kiviranta, C. Wagner, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Faber, Middleton, Bogosian, Brodin (A), Mermis, Chisholm, Merrill – Zuccarello, Rossi, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek (A), M. Johansson – Hartman, Chusnutdinov, F. Gaudreau – Lucchini, M. Shaw.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Mills, Gibbons

    Diváci: 18 097
    bahis siteleri