Dallas – Vegas 3:2 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 4:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:3 (1:1, 3:1, 0:1) Stav série: 4:1
Los Angeles Kings
Čtvrtek 02.05.2024, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování play-off NHL, společně se podíváme na páté utkání čtvrtfinálové série Západní konference mezi Edmontonem a Los Angeles.
     
    Hokejisté Edmontonu mohli být se svým působením v základní části spokojení, neboť na Západě figurovali na pátém místě, čímž si zajistili první dvě utkání čtvrtfinále v domácí aréně.

    Králové z Los Angeles nasbírali během 82 utkání oproti dnešnímu soupeři o pět bodů méně. Každopádně svěřenci cíl svěřenců kouče Hillera byl hlavně postoupit a tuto skutečnost se nakonec povedlo splnit poměrně s přehledem.

    Série začala dvěma domácími zápasy Edmontonu, který začal vítězstvím 7:4, ale nenavázal na něj, vzápětí doma padl 4:5 v prodloužení. Los Angeles tedy mělo v době stěhování série lepší výchozí pozici, jenže té ani zdaleka nevyužilo, v domovské aréně padlo 1:6 a 0:1, takže dnes v Kanadě bude odvracet konec sezony.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Henrique – E. Kane, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Perry, R. McLeod, Holloway – Janmark, Ryan, Foegele.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Los Angeles Kings: Rittich (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Fiala – Laferriere, Dubois, Grundström.
    Trenér: Jim Hiller

    Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Cherrey, Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Edmontonem a Los Angeles odstartoval! Oilers usilují o postup do konferenčního semifinále, ale soupeř jim to určitě nedá lacino.
     
    00:41
    Produktivní kanadský bek Evan Bouchard hledal po levém mantinelu Ryana Nugent-Hopkinse, ale ten na touš nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.
     
    01:02
    První zákrok zápasu musel předvést Stuart Skinner a poradil si bez problémů, střela Moorea zpoza pravého kruhu nebyla nikterak nebezpečná.
     
    01:20
    Trevor Moore vzápětí šikovně obtočil bránu, ale nezvládl zalomit hokejku tak, aby zakončoval do brány, kotouč mezi hráči doputoval k pravému mantinelu.
     
    02:00
    Do útočného pásma nahodil Blake Lizotte do prostoru, kam najížděl Kevin Fiala, v souboji tělo na tělo ovšem neuspěl proti Kulakovi.
     
    02:43
    Králové vstoupili do utkání výrazně aktivněji. Za levý kruh se vytáhl Mikey Anderson, jehož ránu obětavě zblokoval Mattias Janmark.
     
    03:06
    Zvoní tyč! Od levého mantinelu nahazoval Mattias Ekholm a byl to Zach Hyman, kdo šikovně tečoval, leč pouze do brankové konstrukce.
     
    03:28
    Dopředu se vytáhl Evan Bouchard, nicméně prostor ke střele si nenašel, dobře jej vystál Matt Roy a touš nakonec získal pro sebe.
     
    04:15
    Dlouho otálel s pukem Ryan Nugent-Hopkins, ale ve finále si poradil velmi dobře, mezi dvěma konkurenty dostal puk do střední třetiny.
     
    04:30
    S nahozením Viktora Arvidssona ze středního pásma neměl Stuart Skinner žádné starosti, puk bez problémů schoval ve výstroji.
     
    05:29
    Na útočnou modrou dostal nabito Evan Bouchard, ránu z první schytal do chráněných míst Jordan Spence.
     
    05:59
    Po levém mantinelu pláchl osobnímu strážci Evander Kane, přes Drew Doughtyho se ovšem před bránu natlačit nezvládl.
     
    06:31
    Jenom to zahučelo. Do pravého kruhu dostal přihrávku Mattias Janmark, zápěstím však mířil o kousek nad horní tyčku.
     
    06:49
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Drew Doughty, když počkal na kličku Ryana McLeoda a natlačil před něj tělo.
     
    07:30
    Cody Ceci vhodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění, Matt Roy potom bezpečně odrazil atak ze strany Hymana.
     
    07:54
    Pokračuje aktivní hra Kings. Kevin Fiala rychlým pasem přenesl hru doleva, Alexi Laferriereovi nicméně střela z první vůbec nevyšla.
     
    08:20
    Edmonton má na kontě stále pouze jednu střelu mezi tři tyče. Tuto statistiku nezměnil ani Mattias Ekholm, jenž bekhendem pouze vyhazoval do bezpečí.
     
    08:57
    Kousek za pravý kruh si vyjel Alex Laferriere a z otočky vyslal svižnou ránu zápěstím, ta přes hokejku soupeře zamířila do ochranné sítě.
     
    09:23
    V pravém kruhu si našel palebnou pozici Dylan Holloway, ale Davida Ritticha nezaměstnal, mířil poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    09:59
    Hosté podnikli rychlý útočný výpad, který završil střelou přes obránce Trevor Lewis a Stuart Skinner měl štěstí, že puk mířil do středu brány.
     
    10:17
    5/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přestože jsou Králové herně lepší, tak vedoucí gól střílí Olejáři! Po pravém mantinelu nabral rychlost Kulak a v útočném pásmu přihrával do středu EVANDERU KANEOVI, jehož bekhendový pokus nebyl nikterak zvlášť povedený a čisté svědomí nebude mít Rittich, puk mu totiž kolem pravé ruky proskákal za brankovou čáru. Asistence: Brett Kulak a Ryan Nugent-Hopkins.
    Kulak B., Draisaitl L., Desharnais V., Kane E., Nugent-Hopkins R.
    Roy M., Englund A., Kempe A., Kopitar A., Byfield Q.
    10:17 Evander KANE - 1:0
     
    11:31
    Na trefu kolegy chtěl okamžitě navázat Zach Hyman, který natáhl ke střele zápěstím, leč nezvládl zakončit mezi tři tyče.
     
    11:59
    Velmi dobře se zatím Oilers daří bránit Connora McDavida, jenž zkoušel štěstí po levém mantinelu, ale narazil na Doughtyho.
     
    12:28
    Bretta Kulaka zaskočil rychle se blížící Kevin Fiala, výsledkem bylo nahození ze střední třetiny jen na soupeřovu střídačku.
     
    12:56
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Phillip Danault ještě vyvinul velký tlak na Codyho Ceciho, ten se předskočit nenechal.
     
    13:16
    Rychlost nabral Viktor Arvidsson, jenže nezvládl zpracovat těžkou nahrávku od Doughtyho, čehož bez zaváhání využil Cody Ceci.
     
    13:55
    Kanadský zadák Evan Bouchard hledal, komu by nahrál. Nenašel nikoho, takže za pravým kruhem vypálil a David Rittich musel zasahovat.
     
    14:17
    Místečko ke střele hledal a našel Adrian Kempe, nicméně Stuart Skinner mohl zůstat v klidu, jeho pokus totiž zblokoval jeden ze spoluhráčů.
     
    14:52
    Králové pokračovali v útočné třetině do doby, než se k puku dostal Jordan Spence, tento obránce přihrával za brusle Kopitarovi.
     
    15:03
    Do brejku vyrazil Warren Foegele, jemuž se šikovně povedlo protlačit mezi dvojicí obránců, ale potom mu už nezbyly síly na kvalitní zakončení.
     
    15:36
    Na střelu od modré čáry Stuart Skinner dobře viděl, šel do pokleku a kus černé gumy suverénně skryl do výstroje.
     
    16:09
    Pro Los Angeles se rýsovalo zajímavé přečíslení. Pierre-Luc Dubois volil nahrávku po levé ruce na Alexe Laferriereho, avšak vracející se Darnell Nurse hokejkou zdárně sklepl touš mimo dosah soka.
     
    16:31
    Poskakující puk Stuart Skinner sebral do lapačky a snažil se rychle rozehrát, nestihl to však před hvizdem rozhodčího.
     
    17:25
    Cody Ceci počastoval tvrdým hitem Andrease Englunda, jenž se protihráče viditelně zalekl a nahrával do země nikoho, k puku dojel nejrychleji Bouchard.
     
    17:59
    Tlak v útočné třetině získala čtvrtá útočná formace Oilers, ve finále střílel z pravého kruhu bekhendem Mattias Janmark do Rittichova betonu.
     
    18:30
    U pravého mantinelu operoval na kotouči Quinton Byfield a do předbrankového prostoru vysílal svážný pas na Adriana Kempeho, Švéd promáchl naprázdno.
     
    18:57
    Za vlastní bránou zklidnil situaci Matt Roy. Počkal na vystřídání spoluhráčů, aby následně rozehrál na osamoceného Fialu.
     
    19:32
    5/5
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Štěstěna stála na straně Kings, je srovnáno! Po levém mantinelu nahazoval Gavrikov a Skinner vyrazil za bránu, jenže kotouč se nečekaně odrazil od hrany před bránu přímo do míst, kde se nacházel ALEX LAFERRIERE a tomu nedělalo žádné problémy nasměrovat puk do prázdné brány. Asistence: Vladislav Gavrikov a Matt Roy.
    Roy M., Fiala K., Laferriere A., Dubois P., Gavrikov V.
    Kulak B., Draisaitl L., Desharnais V., Kane E., Nugent-Hopkins R.
    19:32 Alex LAFERRIERE - 1:1
     
    19:57
    Do druhé třetiny vstoupí Edmonton v početní převaze. Na lavici hanby usedl na poslední tři vteřiny první třetiny Trevor Moore, jenž seknul přes hokejku Ryana Nugent-Hopkinse.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka pátého zápasu mezi Oilers a Kings přinesla dva góly, po jedné na každé straně. Důležitou vedoucí trefu obstaral v 11. minutě Evander Kane po zaváhání Ritticha. Králům se povedlo srovnat v samotném závěru třetiny, kdy nečekaného odrazu od mantinelu bez zaváhání využil Alex Laferriere.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 10.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední část je v plném proudu, tak pojďme na něj! Domácí mužstvo i načíná v přesilové hře, která patří v jejich podání k nejlepším v lize.
     
    20:48
    Z pravého kruhu vypálil z první na přední tyčku Leon Draisaitl, David Rittich se stihl přesunout a puk schoval pod levým betonem.
     
    21:05
    V levém kruhu kvedlal s kotoučem Connor McDavid, jenž nakonec volil zakončení ze zápěstí, aby napálil obětavě zakleknuvšího konkurenta.
     
    21:36
    Prudká střela Boucharda se odrazila od Roye, načež David Rittich ukázal dobou orientaci v prostoru a pro kotouč si sáhl lapačkou.
     
    22:00
    Přesilovka Edmontonu je minulostí. Domácí si vytvořili několik zajímavých náznaků, David Rittich nicméně zůstává na jednom inkasovaném gólu.
     
    22:19
    S velkou lehkostí se Evander Kane odpoutal od osobního strážce a dojel do levého kruhu, odkud pálil zápěstím doprostřed brány, kde byl gólman.
     
    23:08
    5/5
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Hillerova družina je o rok napřed! Arvidsson skvěle načasoval bekhendovou přihrávku na BLAKEA LIZOTTEA, který ve velké příležitosti zachoval chladnou hlavu a svůj první kariérní gól v play-off vsítil křižnou střelou zápěstím z pravého kruhu. Asistence: Viktor Arvidsson a Andreas Englund.
    Roy M., Anderson M., Arvidsson V., Lizotte B., Laferriere A.
    Ceci C., Nurse D., Foegele W., Holloway D., McLeod R.
    23:08 Blake LIZOTTE - 1:2
     
    23:41
    Hokejisté v modro-oranžových dresech se s nepříznivým stavem nechtějí smířit a hned vyrazili dopředu, ale po nepřesném pasu Boucharda se píská icing.
     
    24:14
    O pozornost se přihlásil Leon Draisaitl, když střílel zápěstím z pravého kruhu proti přesile a trefil právě jednoho z protihráčů.
     
    24:55
    Dopředu se vytáhl Jordan Spence, jenž pomýšlel na navýšení náskoku, tvrdou ránu dobře zblokoval včas reagující Draisaitl.
     
    25:26
    Po pravém křídle zabral Zach Hyman a ve středu se pokoušel najít Connora McDavida, tomu zdárně zablokoval hokejku Matt Roy.
     
    25:40
    Na opačnou polovinu kluziště se vydal Kevin Fiala, ovšem individuálně neměl moc šancí na úspěch, stopku mu vystavil Brett Kulak.
     
    26:29
    Přes protihráče vyslal ostrou střelu zápěstím Connor McDavid, dobře postavený Matt Roy zblokoval tento pokus bruslí.
     
    26:39
    Rovněž druhé vyloučení míří do řad Kings. Ruský obránce Vladislav Gavrikov se nechal obrat o puk McDavidem, jehož následně ukázkově zahákoval.
     
    27:15
    Po chybné nahrávce Connora McDavida vyrazil na zteč Adrian Kempe, v plné rychlosti střílel zápěstím příliš vysoko.
     
    27:44
    5/4
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Velká smůla pro českého brankáře! Parádní přesilovkovou kombinaci Olejářů završil McDavid nahrávkou po pravé ruce na LEONA DRAISAITLA. Německý útočník zakončoval do prázdné brány, když zničehonic vyplavala Rittichova lapačka s exkluzivním zákrokem, bohužel Rittich ji měl za brankovou čárou, takže navzdory parádnímu zákroku tu máme gól a srovnání stavu.
    Bouchard E., Hyman Z., Draisaitl L., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Roy M., Englund A., Moore T., Danault P.
    27:44 Leon DRAISAITL - 2:2
     
    28:12
    Mikey Anderson ostrým hitem poslal na mantinel Coreyho Perryho, který se ztěžka sbírá z ledu, rozhodčí raději přerušil hru.
     
    28:12
    Ale je to právě Corey Perry, kdo dostává první dvouminutový trest Edmontonu v zápase, tvrdému nárazu totiž předcházelo jeho podražení Andersona. Trest odpyká Hyman, protože hříšník v bolestech odešel do útrob stadionu.
     
    29:21
    Chvíli to vypadalo, že by mohlo hrát Králové přesilovky pěti proti třem po hákování v podání Foegeleho, jenže trest dostává i faulovaný Kevin Fiala za nafilmovaný pád.
     
    29:36
    Pokračuje se tedy pět na čtyři. Za levým kruhem natáhl ke svižnému projektilu Jordan Spence, Stuart Skinner s problémy, ale přece zvládl zapsat úspěšný zákrok.
     
    30:17
    V posledních okamžicích sledujeme velkou nedisciplinovanost na obou stranách. Krátce po návratu Hymana uvidíme početní převahu v podání Oilers, menší trest za držení vyfasoval Pierre-Luc Dubois.
     
    30:42
    Na druhý zásah v utkání cílil Leon Draisaitl. David Rittich předvedl úspěšný zákrok, vzápětí pokryl i dorážku Hymana.
     
    31:23
    Connor McDavid neprošel přes tři protihráče, aby se následně pokusil o vyhození David Rittich, ale smolně zasáhl jenom kolegu.
     
    31:49
    Po dělovce Boucharda povolily Rittichovi řemínky na masce, která mu následně spadl z hlavy. Po přerušení hry vypálil McDavid a český gólman naštěstí vyvázl bez následků, dokonce puk schoval do lapačky.
     
    32:21
    5/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Kanadsko-německá souhra opravdu funguje skvěle. Conno McDavid zavezl touš za bránu, odkud v pravém kruhu opět našel LEONA DRAISAITLA a proti střele z první do protějšího horního růžku byl Rittich bezmocný. Asistence: Connor McDavid a Evan Bouchard.
    Bouchard E., Hyman Z., Draisaitl L., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Doughty D., Kempe A., Kopitar A., Anderson M., Dubois P.
    32:21 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    33:29
    Krále může nedisciplinovat hodně mrzet, i když gól nepadl v jejich oslabení, ale můžeme to tak brát, neboť pokračoval tlak Oilers z přesilovky a Dubois se ještě nestihl plně zapojit do hry.
     
    33:49
    Hostující kapitán Anže Kopitar nabíjel na modrou čáru, kde číhal Matt Roy tvrdá dělovka zamířila vysoko nad Skinnerovu svatyni.
     
    34:23
    Hráčům Kings nelze upřít snahu. Na modré si počkal na přihrávku Mikey Anderson, tvrdý projektil těsně nad ledem kryl Skinner betonem.
     
    34:57
    Vincent Desharnais přitlačil k mantinelu Trevora Moorea, který naslepo nahrával za sebe, Zach Hyman udržel na uzdě Gavrikova.
     
    35:30
    Situace dvou proti dvěma k navýšení náskoku nevedla, po dobře myšlené nahrávce Draisaitla nevyšlo zpracování Nugent-Hopkinsovi.
     
    35:57
    Zakázané uvolnění domácího týmu. Adam Henrique zabral příliš pozdě a velkou ztrátu na Andrease Englunda se mu smazat nepovedlo.
     
    36:29
    Obávanou rychlost opět nabíral Connor McDavid, ale Rittich mohl zůstat v klidu, protože soupeřovu kapitánovi ujel puk od hokejky k mantinelu.
     
    36:40
    Zach Hyman mohl přihrávat, leč rozhodl se zkusit štěstí sám a přes Matta Roye neúspěšně hledal prostor pro zakončení.
     
    37:04
    Evidujeme další vyloučení na straně Los Angeles. Proti pravidlům hrál Kanaďan Drew Doughty, rozjetého Hollowaye zastavil za cenu sekání.
     
    37:52
    Ryan Nugent-Hopkins dlouho otálel v levém kruhu a ve finále vymyslel mizernou zadovku na Boucharda, tu bez problémů vystihl Kempe.
     
    38:29
    Rýsoval se únik pro Trevora Lewise, jenže spoluhráč si ho nevšiml a vyhazoval po levém mantinelu. Zahrál si i Skinner.
     
    38:47
    Na hattrick měl políčeno Leon Draisaitl, který pálil z první z pravého kruhu a David Rittich s problémy zasáhl pravým betonem.
     
    39:07
    5/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovkový tlak pokračoval a výsledkem je čtvrtý gól v Rittichově síti! Od modré střílel Bouchard a od tečujícího Nugent-Hopkinse se puk odrazil do levé tyče, za dezorientovaného českého brankáře nasměroval pohotovou dorážku ZACH HYMAN. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Evan Bouchard.
    Bouchard E., Hyman Z., Draisaitl L., Nugent-Hopkins R., McDavid C.
    Roy M., Doughty D., Kempe A., Kopitar A., Gavrikov V.
    39:07 Zach HYMAN - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Edmonton ve druhé třetině zadělal na postup do semifinále konference. Obrat Kings nejprve dokonal Blake Lizotte, ale potom už stříleli do černého pouze Olejáři, dvěma trefami se prezentoval německý forvard Leon Draisaitl a v poslední minutě dějství využil přesilovku Zach Hyman. Králové nemají nač čekat, ve třetí dvacetiminutovce budou muset vrhnout všechny zbytky sil do ofenzivy.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 15.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Králové se hned vydali dopředu, Kempe ovšem nezvládl u pravého mantinelu zpracovat pas od Kopitara.
     
    40:43
    Hokejisté v bílých dresech opět kontrolovali útočnou třetinu, ale ani v tomto případě nedošlo k zakončení, Doughtymu na modré přeskočil puk přes čepel hole.
     
    41:20
    Tak konečně zakončení, a sice když z levého kruhu vyslal ostrý projektil ze zápěstí Kevin Fiala, puk proletěl těsně nad břevnem.
     
    41:49
    Po pravém mantinelu nahazoval Ryan Nugent-Hopkins, načež Matt Roy svedl úspěšný souboj s Leonem Draisaitlem, jehož tělem přetlačil.
     
    42:15
    Rozhodčí signalizoval ofsajd domácímu celku, takže Jordan Spence dostal hodně času na rozehrávku a vybral si Adriana Kempeho.
     
    42:47
    Evan Bouchard nahodil tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Mikey Anderson musel hrát a přes Draisaitla našel Duboise.
     
    43:11
    Zatím se ve třetí části nepřerušuje, což samozřejmě vyhovuje více Edmontonu, který je každou vteřinu blíže postupu do semifinále. U nahození Doughtyho byl nejdříve Skinner.
     
    43:52
    Do útoku mířil Zach Hyman, jenž usiloval o svou druhou trefu v zápase, avšak narazil na tvrdě hitujícího Roye.
     
    44:19
    Stuart Skinner se zase nebál vyrazit za kotoučem za vlastní bránu a před Danaultem našel osamoceného Ceciho.
     
    44:50
    Puk zavítal do ochranné sítě po zblokované střele Dylana Hollowaye, takže Olejáři ještě zůstanou v útočném pásmu.
     
    45:29
    Cody Ceci odrazem o pravý mantinel šikovně nahrál Coreymu Perrymu, ten nevymýšlel nic složitého a nahodil za Rittichovu svatyni.
     
    45:58
    Jeden oblouk navíc udělal Quinton Byfield, aby následně rozjel po pravém mantinelu Anže Kopitara, Slovinec neuspěl jeden na jednoho proti Desharnaisovi.
     
    46:28
    Po zadovce Andersona pálil od modré čáry Rus Vladislav Gavrikov, Stuart Skinner s problémy vytěsnil touš mimo tři tyče.
     
    46:57
    Derek Ryan se vydal vysoko napadat rozehrávajícího Davida Ritticha, český brankář si po pravé ruce vybral Mikeyho Andersona.
     
    47:26
    Skutečně se přerušuje minimálně a Králům se nedaří získat potřebný tlak. Naopak po nepřesné nahrávce Roye se pískalo zakázané uvolnění.
     
    47:45
    Parádně se Dylan Holloway na malém prostoru dokázal natlačit před bránu, z velkého úhlu potom zamířil o pár čísel nad břevno.
     
    48:06
    Při přečíslení dvou proti jednomu čekal vpravo na přihrávku Corey Perry, pozorný Andreas Englund ji ale zblokoval mimo jeho dosah.
     
    48:42
    Jeden na jednoho mohl postupovat Zach Hyman, nicméně zpomalilo ho zpracování a Drew Doughty následně Kanaďana zpacifikoval.
     
    49:29
    Další přečíslení Edmontonu, a sice tři na dva, když Mattias Janmark nahrával do druhé vlny Brettu Kulakovi, jenž v nadějné pozici mířil mimo tři tyče.
     
    49:47
    Blízko snížení na dostřel byl Blake Lizotte, jehož střela nevypadala nikterak nebezpečně, ale Skinner zaváhal a zachránilo ho až břevno!
     
    50:13
    Rychle na druhou stranu, kde s pukem operoval Pierre-Luc Dubois, jenže nechal se ztrojit a pas od sebe vystihl Adam Henrique.
     
    50:43
    Tlak ukončil Corey Perry, který posléze vystartoval na druhou polovinu, kličku zleva mezi kruhy vypíchl Anderson.
     
    51:25
    Cenné vteřinky pošetřil blízko vlastní bráně Evan Bouchard, který těžil ze střídání soupeře, nakonec si vybral Nurse.
     
    51:59
    K přerušení hry dochází po téměř pěti minutách. Po pravém mantinelu vyhazoval Cody Ceci a forčekující Kevin Fiala touš nasměroval mimo hrací plochu.
     
    52:30
    Před bránou číhal Kevin Fiala a dostal nahrávku, z první ovšem mířil jenom do dobře clonícího protihráče. Hra pokračuje ve střední třetině.
     
    52:54
    O střelecký pokus se na druhé straně postaral z levého kruhu Connor McDavid, křižnou střelu letící těsně nad ledem vychytal Rittich betonem.
     
    53:29
    Na hattrick stále pomýšlí Leon Draisaitl, jenž v tomto případě byl v roli nahrávače, křižný pas doleva vystihl Englund.
     
    53:59
    Mattias Janmark dostal pod tlak Matte Roye, a to takovým způsobem, že hostující zadák nepřesnou nahrávkou způsobil zakázané uvolnění.
     
    54:24
    O pozornost si řekl Viktor Arvidsson, který si v levém kruhu počkal na nahrávku, přes padajícího obránce se potom puk zvedl až do ochranné sítě.
     
    54:59
    Evander Kane nabral slušnou rychlost a přebruslil Doughtyho, zadovkou pak vybídl ke skórování Perryho, jenž mířil těsně nad.
     
    55:16
    Akci Kings rozjel kapitán Anže Kopitar nástřelem po levém mantinelu. O pár vteřin později došlo k velkému závaru před Skinnerem, který kontaktní trefou neskončil.
     
    55:55
    Bez podpory spoluhráčů střílel Anže Kopitar bez přípravy z levého kruhu, Stuart Skinner zaznamenal jeden z těch snazších zákroků.
     
    56:27
    Spíše z nouze vystřelil Derek Ryan a Davidu Rittichovi moc vrásek nepřidělal, český gólman kotouč vyklepal pro Doughtyho.
     
    56:51
    Los Angeles získalo tlak v útočné třetině. Na modrou dostal pobídku Jordan Spence, ostrý projektil netrefil cílové zařízení.
     
    57:42
    6/5
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Už při hře bez gólmana nahodil od modré čáry Roy a skvěle tečující ADRIAN KEMPE skóroval s odrazem puku od pravé části brankové konstrukce. Králové žijí, potřebují ale ještě jeden úspěšný zásah. Asistence: Matt Roy a Kevin Fiala.
    Roy M., Kempe A., Kopitar A., Fiala K., Danault P., Arvidsson V.
    Ceci C., Nurse D., Draisaitl L., Kane E., Nugent-Hopkins R.
    57:42 Adrian KEMPE - 4:3
     
    58:24
    Přečíslení dvou na jednoho prováhal Ryan Nugent-Hopkins, když příliš dlouho otálel s nahrávkou, Leon Draisaitl, potom z úhlu nic zajímavého nevymyslel.
     
    58:58
    Los Angeles znovu hraje bez Ritticha! Před bránu dostával prudkou přihrávku Phillip Danault, Kanaďan promáchl naprázdno.
     
    59:29
    Sledujeme zbytečně dlouho trvající kombinaci. Hosté potřebují střílet, Stuart Skinner se jen přesouvá od tyče k tyči a marně hledá hráče, který by jej prověřil.
     
    59:40
    Zřejmě je po nadějích. Po pravém mantinelu se vydal vstříc prázdné bráně na hattrick cílící Leon Draisaitl, kterého Phillip Danault zastavil viditelným hákováním.
     
    Konec zápasu.
     
    Edmonton je v semifinále Západní Konference! V pěti utkáních si poradil s Králi z Los Angeles, v tom posledním Olejáři přestříleli soupeře v domácí aréně výsledkem 4:3.

    Po vedoucím gólu domácího celku se soupeři povedli dokonat obrat, ale následně úřadoval Leon Draisaitl dvěma trefami a před koncem prostřední části navýšil na rozdíl dvou branek v přesilovce úspěšně dorážející Zach Hyman. Králové dle očekávání ve třetí třetině vrhli všechny síly do ofenzivy, ale na víc než na snížení se nezmohli, při hře bez brankáře snížil tečující Adrian Kempe, vyrovnat už se americkému týmu nepovedlo.

    Svěřenci trenéra Knoblaucha ještě neznají svého soupeře pro další fázi play-off, ten vzejde ze souboje Vancouver – Nashville, přičemž Canucks vedou po pěti zápasech 3:2.
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 21 | Přesilová hra: 1/5 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 60:00
    David Rittich (LAK) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 58:33

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (LAK) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 58:33

    Tři hvězdy utkání
    1. Leon Draisaitl (EDM) – 2+0
    2. Evan Bouchard (EDM) – 0+3
    3. Connor McDavid (EDM) – 0+2 (07:02:26)
    Edmonton postoupil do semifinále Západní konference

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. E. Kane (Kulak, Nugent-Hopkins), 28. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 33. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 40. Hyman (Nugent-Hopkins, Bouchard) – 20. Laferriere (Gavrikov, M. Roy), 24. Lizotte (Arvidsson, Englund), 58. Kempe (M. Roy, Fiala)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Henrique – E. Kane, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Perry, R. McLeod, Holloway – Janmark, Ryan, Foegele.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Los Angeles Kings: Rittich (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Fiala – Laferriere, Dubois, Grundström.
    Trenér: Jim Hiller

    Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Cherrey, Suchánek

    Diváci: 18 347
    Edmonton 4 1 Los Angeles
    #1 Úterý 23.04.2024 • 04:00
    Edmonton - Los Angeles 7:4
    #2 Čtvrtek 25.04.2024 • 04:00
    Edmonton - Los Angeles 4:5 po prodl.
    #3 Sobota 27.04.2024 • 04:30
    Los Angeles - Edmonton 1:6
    #4 Pondělí 29.04.2024 • 04:30
    Los Angeles - Edmonton 0:1
    #5 Čtvrtek 02.05.2024 • 04:00
    Edmonton - Los Angeles 4:3
    bahis siteleri