Velká Británie – Kanada 2:4 (kon.) | Francie – Kazachstán 1:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 1:5 (kon.)
Polsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Norsko – Česko cz 3:6 (kon.) | USA – Německo 6:1 (kon.)
konec
Velká Británie
2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Kanada
Sobota 11.05.2024, 12:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Šanci Britů hrát powerplay ale hatí faul Bena O'Connora (GBR), který podle rozhodčích nedovoleně zastavil Michaela Buntinga. Přesilovka pro Kanadu.
     
    58:30
    Británie odvolala brankáře a hraje v šesti hráčích!
     
    53:04
    Jamie McBain u pravé tyčky dorážel vyraženou střelu spoluhráče, Whistle se skvěle přesunul a puk zastavil!
     
    Dnešní utkání sleduje 16 935 diváků.
    48:49 Ben O'CONNOR - 2:4
     
    48:49
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Po skvěle ubráněném oslabení Velká Británie skóruje a jedenáct minut před koncem třetí třetiny snižuje na rozdíl dvou gólů. Velkou zásluhu na gólu má opět Liam Kirk, který na levém mantinelu udržel puk a předal ho BENU O'CONNOROVI. Ten projel mezi dvěma Kanaďany, přendal si kotouč na bekhend a zavěsil pod víko. Asistence: Liam Kirk.
     
    46:33
    Kanada si po čase zahraje přesilovku, dvě minuty za hákování dostává obránce Sam Ruopp (GBR).
     
    42:04
    Dylan Guenther se z levé strany hezky natlačil před branku, těsně před zakončením mu ale skvěle vypíchl puk Nathanael Halbert.
    35:29 Connor BEDARD - 1:4
     
    35:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Krásná kombinace Kanaďanů končí druhým gólem CONNORA BEDARDA, který už pouze z pravého kruhu doklepl do zcela odkryté branky nahrávku Paula. Asistence: Nick Paul a Kaiden Guhle.
    31:39 Connor BEDARD - 1:3
     
    31:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vyraženou střelu Zellwegera od modré čáry se před brankou snažili dorážet Paul a Bunting, puk ale dokázal zpracovat až CONNOR BEDARD, který přesnou střelou do pravého horního růžku dává svůj první gól na seniorském MS. Asistence: Michael Bunting a Olen Zellweger.
     
    28:25
    Britové v přesilovce tlačí a Kanaďanům opravdu zatápějí. Několikrát nebezpečně střílel Kirk, po střele Halberta od modré čáry se pak puk poskakoval kolem branky.
     
    26:38
    Jamie McBain (CAN) míří na trestnou lavici za vyseknutí hokejky jednoho z Britů, který dobře vystoupil do forčekingu a zařídil svému týmu přesilovku.
    25:45 Brandon HAGEL - 1:2
     
    25:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se poprvé v utkání ujímá vedení. Dubois předal puk na modrou na Zellwegera, jehož nahození ještě před brankou sklepl BRANDON HAGEL a následně kotouč ze vzduchu dorazil do sítě. Asistence: Olen Zellweger a Pierre-Luc Dubois.
    08:17 Michael BUNTING - 1:1
     
    08:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vedení vydrželo Britům přesně půl minuty. MICHAEL BUNTING napřáhl ke střele od modré čáry a na vzdálenější tyč překonává Whistleho. Asistence: Bowen Byram.
    07:47 Liam KIRK - 1:0
     
    07:47
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Tak přece jen Britové skórují a přece jen dává gól jejich kanonýr LIAM KIRK. Ten dostal prostor na pravém kruhu a využívá krátkou přesilovku po návratu vyloučeného O'Connora. Bývalý útočník Litvínova skvěle vymetl levý horní růžek Hoferovy klece. Asistence: Evan Mosey a Ben Lake.
     
    06:12
    Počet hráčů na ledě se srovná, dvě minuty za vysokou hůl si jde odsedět Dylan Cozens (CAN).
     
    05:31
    Britští fanoušci už málem viděli další šanci Kirka, který se po levém křídle hnal do brejku, rozhodčí ale hru přerušuje kvůli faulu Bena O'Connora (GBR), který nedovoleně srazil na led Hagela.
     
    02:37
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Johnny Curran.
    02:37 Neuznaný gól Velké Británie
     
    02:37
    Gól není uznán a Velká Británie tak musí do čtyř. Rozhodčí se ale přeřekl a původně řekl, že gól platí. Následně se však za pískotu fanoušků opravil a potvrdil svůj původní verdikt.
     
    02:37
    Britští trenéři však s verdiktem nesouhlasí a berou si trenérskou výzvu!
     
    02:37
    Velká Británie už se radovala z gólu LIAMA KIRKA, který skvěle obral o puk Taneva a pak dalekonosnou střelou od modré čáry prostřelil vše včetně gólmana Hofera. Rozhodčí ale gól neuznávají kvůli nedovolenému bránění brankáři.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 8. Kirk (Mosey, Lake), 49. O'Connor (Kirk) – 9. Bunting (Byram), 26. Hagel (Zellweger, Dubois), 32. Bedard (Bunting, Zellweger), 36. Bedard (Paul, Guhle)


    Velká Británie: Whistle (Bowns) – Ruopp, Richardson (A), Batch, Mosey, O'Connor, Phillips, Halbert, Sa. Jones – Lake, Neilson, Dowd (C) – Kirk (A), Perlini, Curran – Critchlow, Lachowicz, Betteridge – Shudra, Davies, Duggan.
    Trenér: Peter Russell

    Kanada: Hofer (Daws) – Power, Parayko (C), Byram, Oleksiak, Guhle, Severson (A), Zellweger – Tanev, McBain, Mercer – Mangiapane (A), Cozens, Guenther – Hagel, Dubois, McCann – Bunting, Paul, Bedard – Greig.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Holm (SWE), Vikman (FIN) – Gustafson (USA), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 16 935