Velká Británie – Kanada 2:4 (kon.) | Francie – Kazachstán 1:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 1:5 (kon.)
Polsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Norsko – Česko cz 3:6 (kon.) | USA – Německo 6:1 (kon.)
konec
Norsko
3:6 (3:2, 0:1, 0:3)
Česko
Sobota 11.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:07 Ondřej PALÁT - 3:6
     
    59:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Včera mu gól neuznali, tahle branka ONDŘEJE PALÁTA do prázdné klece, na kterou mu po dobré práci na pravém křídle nahrál Kämpf, už ale platí. Češi vedou 6:3. Asistence: David Kämpf a Daniel Voženílek.
    56:59 Libor HÁJEK - 3:5
     
    56:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Místo norského tlaku přichází klíčová pátá branka Čechů, kteří si tak do posledních minut dodávají potřebnou jistotu. Palát se po vjezdu do útočného pásma dobře zorientoval a posunul puk na levou stranu LIBORU HÁJKOVI, který tvrdou ranou trefil prostor u pravé Haukelandovy tyče. Asistence: Ondřej Palát.
    45:19 Matěj STRÁNSKÝ - 3:4
     
    45:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se poprvé v utkání dostávají do vedení! Nahození Jakuba Krejčíka před brankou dorazil MATĚJ STRÁNSKÝ a zvláštně letící puk nakonec doplachtil do sítě. Asistence: Jakub Krejčík a David Kämpf.
    35:54 Ondřej BERÁNEK - 3:3
     
    35:54
    Česko právě vstřelilo branku! Hala je na nohou, národní tým vyrovnává!

    ONDŘEJ BERÁNEK střílí svůj první gól na světovém šampionátu v pravý čas. Český útočník se ujal kotouče ve středním pásmu, projel skrz norskou obranu k pravému kruhu a střelou pod lapačkou k bližší tyči vyrovnal na 3:3. Asistence: Michal Kempný.
    17:12 Roman ČERVENKA - 3:2
     
    17:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je odpověď! Čtyřicet vteřin po třetím inkasovaném gólu Češi skórují a je to znovu jen o gól. Ondřej Kaše získal díky dobrému forčekingu puk, který Lukáš Sedlák poslal na okraj pravého kruhu ROMANU ČERVENKOVI. Ten se ranou z první nemýlil a ve svém 200. zápase za reprezentaci podruhé skóruje. Asistence: Lukáš Sedlák a Ondřej Kaše.
    16:32 Eirik SALSTEN - 3:1
     
    16:32
    Norsko právě vstřelilo branku! Tohle je velmi nepříjemná sprcha pro české hokejisty. Solberg vybojoval na modré čáře puk a poslal ho na pravou stranu, kam sjížděl EIRIK SALSTEN. Ten střelou pod horní tyč překvapil Mrázka a navýšil norské vedení na 3:1. Asistence: Stian Solberg.
    12:10 Noah STEEN - 2:1
     
    12:10
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba v rozehrávce české reprezentace. Trettenes při vlastním oslabení vypíchnul kotouč Ondřejovi Kašemu. Následně poslal přihrávku přes osu na NOAHA STEENA, který z mezikruží procpal puk pod levým Mrázkovým betonem. Asistence: Mathias Trettenes.
    06:37 Stian SOLBERG - 1:1
     
    06:37
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Akce jako blesk z čistého nebe a Norové za 31 vteřin od prvního gólu Čechů srovnávají. Thoresen našel na vrcholu kruhů teprve osmnáctiletého obránce STIANA SOLBERGA, který střelou přes Kubalíka překonal brankáře Mrázka. Asistence: Patrick Thoresen a Mats Zuccarello.
    06:06 Roman ČERVENKA - 0:1
     
    06:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    První český gól na turnaji dává kapitán ROMAN ČERVENKA, který za brankou zpracoval nahrávku od Kundrátka, povyjel si směrem k brankovišti, kolem obránce Kåsastula se otočil na forhendovou stranu a vymetl vzdálenější pravý horní růžek. Asistence: Tomáš Kundrátek a Ondřej Kaše.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 7. Solberg (Thoresen, Zuccarello), 13. Steen (Trettenes), 17. E. Salsten (Solberg) – 7. Červenka (Kundrátek, Kaše), 18. Červenka (Sedlák, Kaše), 36. Beránek (Kempný), 46. Stránský (Krejčík, Kämpf), 57. Hájek (Palát), 60. Palát (Kämpf, Voženílek)


    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Solberg, Johannesen, Nörstebö (A), Hansen, Kåsastul, Krogdahl, Engebråten – Thoresen (C), E. Salsten, Zuccarello – Berg-Paulsen, Vikingstad, T. Olsen – Steen, Vesterheim, Brandsegg-Nygård – Martinsen, H. Salsten, Rönnild – Trettenes.
    Trenér: Tobias Johansson

    Česko: Mrázek (Dostál) – Gudas (A), Krejčík, Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Palát (A), Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Hronský (SVK), MacFarlane (USA) – Heffner (GER), Lundgren (SWE)

    Diváci: 17 413