Velká Británie – Kanada 2:4 (kon.) | Francie – Kazachstán 1:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 1:5 (kon.)
Polsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Norsko – Česko cz 3:6 (kon.) | USA – Německo 6:1 (kon.)
konec
Francie
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Kazachstán
Sobota 11.05.2024, 12:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    37:47 Kirill SAVICKIJ - 1:3
     
    37:47
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Francouzi přišli o puk, do kontru se dostal KIRILL SAVICKIJ, odpoutal se od svého strážce a po objetí branky zasunul za brankovou čáru. Ylönenovi dnes výjezdy soupeřů zpoza jeho brány opravdu nejdou a už je to 1:3. Asistence: Samat Danijar.
    07:30 Maxim MUCHAMETOV - 1:2
     
    07:30
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Těsně před koncem přesilovky se Kazaši dostávají do vedení! Po ostřelování Ylönenovy branky se puk dostal k zadnímu mantinelu, odkud bekhendem nahodil MAXIM MUCHAMETOV, trefil právě gólmana a puk se odrazil do sítě – 1:2. Asistence: Valerij Orechov, Kirill Savickij.
    03:06 Roman STARČENKO - 1:1
     
    03:06
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    No vida, máme srovnáno! Velkou chytrost předvedl ROMAN STARČENKO, když si za brankou prohlédl situaci a při výjezdu skóroval odrazem od přemisťujícího se Ylönena – 1:1. Asistence: Jevgenij Rymarev.
    02:00 Enzo CANTAGALLO - 1:0
     
    02:00
    Francie právě vstřelila branku!
    Další akce už ale znamená gól a Francie vede. Zpoza branky přihrál Boudon na najíždějícího ENZA CANTAGALLA, ten střílel z první a trefil horní růžek Šutovovy branky – 1:0. Asistence: Louis Boudon, Anthony Rech.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 2. Cantagallo (Boudon, Rech) – 4. Starčenko (Rymarev), 8. Muchametov (Orechov, Savickij), 38. Savickij (Danijar)


    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Cantagallo, Crinon, Thiry – Simonsen, Da Costa (A), Perret – Claireaux, Bellemare (A), T. Bozon – Bertrand, Boudon, Rech – Treille (C), Ritz, K. Bozon.
    Trenér: Philippe Bozon

    Kazachstán: Šutov (Bojarkin) – Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar (A), Dichanbek, Beketajev, Koroljov, Gajtamirov – Rymarev, Šestakov, Starčenko (C) – Michajlis (A), Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.
    Trenér: Galym Mambetalijev

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Tscherrig (SUI) – Špůr (CZE), Zunde (LAT)

    Diváci: 9 109