Velká Británie – Kanada 2:4 (kon.) | Francie – Kazachstán 1:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 1:5 (kon.)
Polsko – Lotyšsko 4:5 (po pr.) | Norsko – Česko cz 3:6 (kon.) | USA – Německo 6:1 (kon.)
po prodl.
Polsko
4:5 (1:0, 1:1, 2:3 - 0:1)
Lotyšsko
Sobota 11.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:29 Kaspars DAUGAVINŠ - 4:5
     
    63:29
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Lotyši se prakticky poprvé v nastaveném čase dostali do tlaku, KASPARS DAUGAVINŚ sice nejprve trefil jen břevno, akce ale pokračovala, puk se k němu po kombinaci vrátil a on rozhodl střelou z mezikruží – 4:5! Asistence: Rodrigo Abols.
     
    59:28
    No a pozor, je tu přesilovka pro Polsko, neboť dvě minuty za podrážení obdržel Kristaps Zile!
    56:24 Mateusz BRYK - 4:4
     
    56:24
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, co se děje, opět je srovnáno! Polsko se usadilo v útočném pásmu, od modré čáry nahodil Mateusz Michalski, letící puk do Merzļikinsova protipohybu tečoval MATEUSZ BRYK a rázem to máme 4:4! Asistence: Mateusz Michalski.
    54:54 Rihards BUKARTS - 3:4
     
    54:54
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A obrat ve skóre přichází právě teď! Murray sice pochytal, co jen mohl, pak ale dostal přihrávku mezi kruhy RIHARDS BUKARTS, vymíchal obránce i gólmana a ve své prakticky domácí hale upravil skóre na 4:3. Asistence: Roberts Bukarts, Oskars Batna.
    52:25 Kaspars DAUGAVINŠ - 3:3
     
    52:25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Kontrola na videu celou situaci otočila! rozhodčí nakonec provinění v brankovišti neviděli a gól uznali. Autorem byl označen KASPARS DAUGAVINŚ, který tak srovnal na 3:3. Asistence: Kristaps Zile, Mārtiņš Dzierkals.
     
    52:25
    Lotyšská lavička se rozhodla zariskovat a nechává celou situaci překontrolovat na videu.
     
    52:25
    Lotyši sice dostalo puk za brankovou čáru, když se prosadili důrazem na brankovišti a doslova dostrkali puk za Murrayho, jenže oslavy jim hlavní rozhodčí ihned přerušil, když rozpažil pro porušení pravidla o nedovoleném bránění brankáři.
    47:56 Krzysztof MACIAŚ - 3:2
     
    47:56
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Dnes potřetí jde polský tým do vedení! Po průniku do útočného pásma vystřelil Dziubiński, jeho rána se od Jakse odrazila na hůl KRZYSZTOFA MACIAŚE, ten dorážkou našel místo, kudy dostal puk za Merzļikinse a svou dnes druhou brankou upravil na 3:2. Asistence: Krystian Dziubiński.
    42:32 Rodrigo ABOLS - 2:2
     
    42:32
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Polákům ale úvod pŕesilovky vůbec nevyšel, pustili soupeře do přečíslení a ti toho dokonale využili. Puk doputoval na levou stranu na RODRIGA ABOLSE a ten nekompromisní ranou zápěstím překonal Murrayho – 2:2. Asistence: Kaspars Daugavinš.
     
    42:18
    Bude se opět vylučovat, nyní ale na straně Lotyšska. Dvě minuty za krosček si vykoledoval Oskars Batna.
     
    38:37
    Další vyloučení na straně Polska, tentokrát si dvě minuty za podrážení odsedí Mateusz Bryk.
     
    34:42
    Vzápětí se pískal faul na polské straně a dvě minuty za držení si vykoledoval Maciej Kruczek.
     
    30:04
    Navíc je tu vyloučení na straně Lotyšska, dvě minuty za držení obdržel Mārtiņš Dzierkals.
    28:15 Kamil WALEGA - 2:1
     
    28:15
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace Polska jde dnes podruhé do vedení! Po akci levou stranou to už vypadalo, že je po všem, jenže poté vyjel do lepšího úhlu KAMIL WALEGA, svou ranou trefil Merzļikinse do masky, od které se puk odrazil do bránícího hráče a nakonec za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Maciej Urbanowicz, Paweł Dronia.
    22:18 Robert MAMČICS - 1:1
     
    22:18
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď je už ale srovnáno. Za brankou si situaci prohlédl Indrašis, nabil Ansonsovi, jeho střelu Murray pouze vyrazil a z kruhu se dorážkou prosadil ROBERTS MAMČICS. Puk prošel polskému gólmanovi do sítě a je to 1:1. Asistence: Raivis Ansons, Miks Indrašis.
    15:29 Krysztof MACIAŚ - 1:0
     
    15:29
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Gól je nakonec uznán! Po tlaku v útočném pásmu a vyjetí zpoza branky vystřelil z ostrého úhlu KRZYSZTOF MACIAŚ a puk z jeho hole propadl za Merzļikinse. Polsko tak dalo po 22 letech svůj první gól v elitní skupině a vede 1:0. Asistence: Mateusz Michalski.
     
    15:29
    Polští fanoušci i hráči oslavují gól, hlavní sudí ale za brankou naznačoval, že ještě není nic jistého a rozhodně se bude kontrolovat video!
     
    12:35
    Je tu vůbec první vyloučení zápasu, přesilovku si zahraje Polsko. Dvě minuty za podrážení si jede odsedět Rodrigo Abols.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 16. Maciaś (Michalski), 29. Walega (Urbanowicz, Dronia), 48. Maciaś (Dziubiński), 57. Bryk (Michalski) – 23. Mamčics (Ansons, Indrašis), 43. Abols (Daugavinš), 53. Daugavinš (Zile, Dzierkals), 55. Ri. Bukarts (Ro. Bukarts, Batna), 64. Daugavinš (Abols)


    Polsko: Murray (Zabolotny) – Kolusz (A), Ciura, Kruczek, Wajda, Bryk, Górny, Kostek, Dronia – Wronka, Pasiut (A), Zygmunt – Michalski, Dziubiński (C), Maciaś – Fraszko, Paś, Lyszczarczyk – Walega, Komorski, Urbanowicz.
    Trenér: Robert Kalaber

    Lotyšsko: Merzļikins (Gudlevskis) – Zile, Jaks, Čukste, Freibergs, Komuls, Mamčics, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols (A), Dzierkals – Ro. Bukarts (A), Batna, Ri. Bukarts – Indrašis, Ansons, Krastenbergs – Tralmaks, Egle, Gavars.
    Trenér: Harijs Vitolinš

    Rozhodčí: Hribík (CZE), Pearce (CAN) – Fuchs (SUI), Wyonzek (CAN)

    Diváci: 9 109