NY Rangers – Carolina 1:4 (kon.) | Colorado – Dallas 1:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:5 (0:1, 1:2, 0:2) Stav série: 1:3
Dallas Stars
Úterý 14.05.2024, 03:30 • Ball Arena, Denver • NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:10 Sam STEEL - 1:5
     
    58:10
    5/6
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars potvrzují své vítězství! Hostům se podařilo dostat puk do středního pásma, odkud mohl Johnston zkompletovat svůj hattrick, ale raději se ještě rozhodl přihrát SAMU STEELOVI, jenž už poslal touš do opuštěné klece. Asistence: Wyatt Johnston, Tyler Seguin.
    Steel S., Johnston W., Suter R., Harley T., Seguin T.
    Makar C., Drouin J., MacKinnon N., Mittelstadt C., Lehkonen A., Rantanen M.
     
    56:41
    Avalanche ještě zkoušejí hru bez svého brankáře.
     
    53:22
    Chris Tanev (DAL) je poslán na trestnou lavici, jelikož dostává dvě minuty za zdržování hry, když dle rozhodčích úmyslně vyhodil bránu ze své pozice.
     
    52:08
    Duchene v útočném pásmu obral o kotouč Pariseho a díky tomu byli Stars ve dvou proti jednomu, ale žabku Duchena Marchment netrefil.
    49:30 Jevgenij DADONOV - 1:4
     
    49:30
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars dokonce přidávají čtvrtou branku! Puk se opět dostal na modrou k Heiskanenovi, jehož nahození tentokrát zastavil stínující Marchment a kotouč se poté odrazil k dojíždějícímu JEVGENIJI DADONOVI, jenž doklepl puk do zcela odkryté klece. Asistence: Mason Marchment, Miro Heiskanen.
    Dadonov J., Marchment M., Heiskanen M., Harley T., Duchene M.
    Parise Z., Walker Se., Drouin J., Mittelstadt C., Girard S.
     
    35:37
    Drouin dostal skvělou křižnou přihrávku a ihned i zakončoval, ale Oettinger se své bráně parádně přesunul a kotouč dokázal vyrazit!
    32:35 Casey MITTELSTADT - 1:3
     
    32:35
    5/5
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči se vracejí do hry! Avs nahodili puk za bránu Dallasu, kde Tanev trefil Drouina a díky tomu se kotouč odrazil k CASEYMU MITTELSTADTOVI, jenž si vybruslil před Oettingera a překonal hostujícího brankáře střelou k vzdálenější tyči. Asistence: Jonathan Drouin.
    Mittelstadt C., Drouin J., Johnson J., Parise Z., Jones C.
    Tanev C., Suter R., Marchment M., Dadonov J., Duchene M.
    31:24 Miro HEISKANEN - 0:3
     
    31:24
    5/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars vybojovali puk v rohu útočného pásma, odkud ho Robertson posunul na Stankovena, jenž ihned přihrál na modoru MIROVI HEISKANENOVI, jehož následné nahození Georgijev vůbec neviděl a puk jej sice lízl do ramene, ale i tak nakonec zaletěl za jeho záda. Asistence. Logan Stankoven, Jason Robertson.
    Heiskanen M., Seguin T., Robertson J., Stankoven L., Harley T.
    Makar C., Walker Se., MacKinnon N., Lehkonen A., Rantanen M.
     
    29:57
    Domácího brankáře nyní zachránila tyč! Heiskanen zavezl puk až za bránu Colorada, odkud ho poslal před Georgijeva, kde sváděl boj kapitán Benn a kotouč se díky tomu dostal k Smithovi, jenž však trefil břevno domácí brány.
    25:46 Wyatt JOHNSTON - 0:2
     
    25:46
    5/4
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Hostující hokejisté drželi domácí tým ve velkém zámku a až v závěru přesilové hry nakonec přichází druhá branka Stars. Robertson vyslal křižný pas na WYATTA JOHNSTONA, jenž pohotovou střelou překonává Georgijeva. Asistence: Jason Robertson, Miro Heiskanen.
    Johnston W., Robertson J., Heiskanen M., Marchment M., Pavelski J.
    Wood M., Girard S., Manson J., Lehkonen A.
     
    23:59
    Caleb Jones (COL) oslabuje svůj tým na dvě minuty, když hákoval Stankovena, který se už dostával do velmi dobré příležitosti.
     
    20:00
    Ještě registrujeme dvě vyloučení. Josh Manson (COL) totiž Jamieho Benna (DAL) poslal směrem do svého brankáře, který se tomuto střetu naopak nijak nebránil zabránit, a tak je domácí hráč vyloučen na dvě minuty za hrubost a kapitán Dallasu naopak obdrží dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
     
    18:45
    Lehkonen obdržel přihrávku před bránu Dallasu, kde se ihned pokoušel překonat Oettingera, což se mu i podařilo, ale hostujícího brankáře zachránila branková konstrukce.
    15:37 Wyatt JOHNSTON - 0:1
     
    15:37
    4/5
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otevírají skóre utkání v oslabení! Johnston parádně napadal domácí rozehrávku a nakonec z toho získal puk pro Steela, jehož střelu Georgijev vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal WYATT JOHNSTON, jenž nadvakrát dostal puk za záda domácího brankáře. Asistence: Sam Steel.
    Johnston W., Steel S., Tanev C., Lindell E.
    Makar C., Drouin J., MacKinnon N., Lehkonen A., Rantanen M.
     
    15:18
    První přesilovou hru si nyní zahrají i domácí hokejisté, jelikož dvě minuty za hákování obdržel Logan Stankoven (DAL).
     
    11:27
    Dallas bude hrát první přesilovou hru utkání. Caleb Jones (COL) je poslán na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    05:14
    Marchment mohl otevřít skóre tohoto utkání, když z čista jasna jel z levé strany sám na Georgijeva, kterého chtěl překonat střelou mezi betony, ale domácí brankář svůj tým podržel.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 33. Mittelstadt (Drouin) – 16. W. Johnston (Steel), 26. W. Johnston (J. Robertson, Heiskanen), 32. Heiskanen (Stankoven, J. Robertson), 50. Dadonov (Marchment, Heiskanen), 59. Steel (W. Johnston, Seguin)


    Colorado Avalanche: Georgijev (Annunen) – Makar, C. Jones, Girard, J. Johnson, Manson, Se. Walker – Lehkonen, MacKinnon, Rantanen – Drouin, Mittelstadt, Parise – Wood, Colton, Kiviranta – Duhaime, Trenin, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Harley, Lindell, C. Tanev, R. Suter, Lundkvist – Hintz, J. Robertson, Pavelski – Marchment, Duchene, Seguin – Benn, W. Johnston, Stankoven – Cr. Smith, Steel, Dadonov.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Sutherland, Furlatt – Alphonso, Murray

    Diváci: 18 123
    Colorado 2 4 Dallas
    #1 Středa 08.05.2024 • 03:30
    Dallas - Colorado 3:4 po prodl.
    #2 Pátek 10.05.2024 • 03:30
    Dallas - Colorado 5:3
    #3 Neděle 12.05.2024 • 04:00
    Colorado - Dallas 1:4
    #4 Úterý 14.05.2024 • 03:30
    Colorado - Dallas 1:5
    #5 Čtvrtek 16.05.2024 • 02:00
    Dallas - Colorado 3:5
    #6 Sobota 18.05.2024 • 04:00
    Colorado - Dallas 1:2 po prodl.