Bohemians 1905 – Pardubice 0:1 (kon.) | Jablonec – Zlín 1:0 (kon.) | Karviná – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 25.05.2024, 18:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Karviné je to vše. Tady se slaví mistrovský titul házenkářů i účast v baráži fotbalistů. Bude to jízda. Krásný večer z hornického města. Od klávesnice se loučí Igor Mainka. (23:35:09)
     
    Marek Bielan (asistent trenéra Karviné):
    „Do zápasu jsme dobře nevstoupili, Ciupa to chytil. My jsme to ubránili, pak jsme byli kvalitnější na míči, měli jsme lepší střelbu a zaslouženě jsme vyhráli první půli. Brankář Šípoš nám chytil dvě nebo tři šance. V poločase jsme si něco řekli, že půjdeme trochu níž. Suchan i Hellebrand jsou nadstandardní hráči. Jsou to hráči, kteří umí hrát jeden na jednoho, dobře na míči. Ze začátku nám to vycházelo, ale pak jsme balóny ztráceli. V 92. minutě to Suchan vzal přes celé hřiště, naštěstí trefil jen boční síť. Zápasu by možná dle předvedené hry slušela remíza, ale my jsme měli více příležitostí a zaslouženě vyhráli. Teď přijde to nejtěžší. Vyškov byl velice dobré mužstvo, je tam kvalita, mají skvělého trenéra. Baráž bude strašně těžká. Věřím, že nás poženou fanoušci dopředu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří dnes přišli a podporovali nás.“
     
    Jiří Lerch (trenér Českých Budějovic):
    „Spadlo to ze mě. Čekali jsme, že to bude nervózní z obou stran. Do zápasu jsme vstoupili lépe než Karviná, ale dostali jsme hloupý gól. Trochu to s námi zacloumalo. Dnes jsme byli jaloví v koncovce. Podržel nás Šípoš. Řekli jsem si, že musíme skončit na barážových místech, a to se nám povedlo. Všichni nás odsuzovali na sestup, ale to se povedlo. Informace z Jablonce jsem dostával, ale dnes padají góly i v nastavení. Já věřil Jablonci, že když bude hrát naplno, tak Zlín porazí.“
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 14:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:11.
     
    Dobojováno je i v Jablonci, kde Zlín nezvládl záchrannářskou práci a opouští nejvyšší soutěž. Karviná a České Budějovice si o účast v nejvyšší soutěži zahrají v baráži. Karviná svede dvojboj s Vyškovem, České Budějovice čeká regionální souboj s Táborskem.
     
    Dnes je dobojováno! Karviná dnes byla o něco lepším celkem a po zásluze bere z utkání tři body za výhru 1:0. Dynamo nebylo v zápase úplně bezzubé, vytvořilo si šance, ale brankáře Ciupu nedokázalo překonat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Suchan se proběhl po levé straně a zpoza šestnáctky prudce vypálil do boční sítě. Někteří domácí příznivci se mírně vystrašili, protože už míč viděli v brance.
     
    90+3
    Na rohový kop zamířil do pokutového území i brankář Šípoš, ale k němu se míč nedostal. Balón se od Bergqvista odrazil k Akinyemimu, který dostal míč za šestnáctku. Celou akci uzavřel střelou ze střední vzdálenosti Hubínek. Tu chytil brankář Ciupa.
     
    90+3
    Alli si vyměnil míč na levé straně s Trummerem, následně zkusil odcentrovat do vápna, ale Bergqvist jeho pokus zablokoval za cenu rohového kopu.
     
    90+2
    Domácí takticky střídají. Boháč zamířil na střídačku, místo něj přišel Bederka.
     
    90+2
    Boháč věděl, že bude střídán a zamířil dál od střídaček, aby natáhl čas. Za to od rozhodčího Pechance viděl první žlutou kartu zápasu.
     
    90+1
    Ve druhém poločase uvidíme minimálně pět minut navíc.
     
    90+1
    Karviná se dlouho držela na útočné polovině, jenže přišla o míč a vypadalo to na brejk tři na dva, jenže Fleišman zachytil přihrávku soupeře.
     
    90
    Tentokrát rohový kop na druhé straně, ke kterému se stavěla trojice hráčů.
     
    89
    Suchanův centr od rohového praporku domácí odvrátili mimo vápno. O pár sekund později následoval další centr z levé strany v podání Suchana, který sebral ze vzduchu gólman Ciupa.
     
    89
    Po souboji Alliho s Mikušem na levé straně je tady rohový kop pro Dynamo.
     
    88
    Karvinští už hrají míč u útočného rohového praporku, jenže moc času nenastřádali.
     
    87
    Akinyemi utekl po levé straně, ale přes Králika nedokázal projít do pokutového území, Králik mu ukopl míč mimo hrací plochu. Následovat bude rohový kop.

    Igor Mainka

    Branky: 30. Budínský (Mikuš)

    Karty:   90+2. Boháč (KAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 13:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:11.
    MFK Karviná: Ciupa – Bergqvist, Raspopović (66. Memić), Svozil – Mikuš, Boháč (90+2. Bederka), Budínský (C) (66. Čavoš), Moses, Fleišman – Ezeh (66. Akinyemi), Ražnatović (86. Regáli).
    Náhradníci: Lapeš – Ayaosi, Papalelé, D. Žák, Vinicius, Krčík.

    Trenér: Lubomír Vlk

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Skalák (81. Havel), Poulolo, Králik, Trummer – Suchan, Hellebrand (86. Zajíc), Čermák (58. Hubínek) – Tranziska, Ondrášek (C) (58. Šigut), Alli.
    Náhradníci: Janáček – Brandner, Sliacky, Madleňák, Nikl.

    Trenér: Jiří Lerch

    Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Antoníček

    Diváci: 2056