WTA Praha (Tvrdý povrch)
2:1
6:3
5:7
6:3
Souboj dvou českých fedcupových reprezentantek trval 160 minut! Po velkém boji nakonec vítězí zkušenější Barbora Strýcová! Rozhodující moment utkání přišel za stavu 3:2 ve třetím setu, kdy Barbora čistou hrou sebrala Siniakové servis a následně utekla až na 5:2. Kateřina sice bojovala až do konce, ale žádné větší drama už Strýcová nedopustila.

Strýcová se v semifinále utká s Monou Barthelovou.
2:1
6:75
6:4
6:2
Kristýna Plíšková postupuje poprvé v tomto kalendářním roce na turnaji WTA do semifinále. Před domácími diváky porazila v dlouhé třísetové bitvě talentovanou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.
První sada se přitom vyvíjela příznivější pro její o pět let mladší soupeřku, která působila soustředěněji, hrála přesněji a přestože na první pokus za stavu 5:3 nedopodávala, v tajbrejku byla přejci jen úspěšnější a dostala se do vedení 1:0.
Obrat přišel ve druhém setu, utkání se začalo vyrovnávat a gemy se prodlužovaly. Svou šanci chytla za pačesy rodačka z Loun, která vzala Brazilce dvakrát servis a zvítězila 6:4.
V rozhodující sadě už působila Plíšková ve výměnách mnohem jistěji, než v úvodu a postupně převzala otěže zápasu do svých rukou. Za stavu 5:2 pak úspěšně dopodávala a může se radovat z postupu do semifinále.
Kdo bude její zítřejší soupeřkou? Na to si budeme muset ještě chvíli počkat, jelikož její protivnice vzejde z duelu Ostapenkové a Konjuhové.
bahis siteleri