2:0
7:5
6:1
To už je z mé strany vše. Někdy zase u tenisu na počtenou!
2:1
6:4
4:6
6:2
Michael Vrbenský udolal ve vyrovnaném střetnutí Jiřího Lehečku 6:4, 4:6 a 6:2 a udělal tak první důležitý krok směrem k postupu ze skupiny D do semifinále.

První sada nabídla hned pět brejků, což je na mužský tenis až nezvykle mnoho. O jeden potřebný brejk více získal Michael Vrbenský, jenž za stavu 5:4 využil nejen brejkbolovou, ale i setbolovou příležitost.

O osudu prostředního dějství už rozhodoval jediný brejk. A ten získal pro změnu Jiří Lehečka v sedmém gemu, při skóre 5:4 a 40:0 následně využil třetí setbol. Tenisté tedy museli bojovat o vítězství ve třetím setu. Více fyzických sil zbylo Vrbenskému, který nejprve brejkl hned první soupeřů servis a za stavu 5:2 uzavřel celé utkání na příjmu, když využil druhý mečbol.

Michael Vrbenský zvítězil za posledních osm zápasů teprve podruhé, o to více je dnešní vítězství cennější. V boji o postup ze skupiny se střetne ještě s Ukrajincem Sačkem a Pavláskem. Obhájce finále z Prostějova Lehečka si zadělal v Liberci hned úvodní den na problémy, avšak i on má v případě dvou výher stále šanci postoupit.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.