0:2
4:6
6:72
Miriam Kolodziejová předvedla proti Barboře Krejčíkové fantastický výkon a po zásluze porazila jasnou favoritku ve dvou setech 6:4 a 7:6. V úvodním dějství dělalo oběma tenistkám velké problémy udržet si servis. V celkovém součtu o něj přišly hned pětkrát, přičemž třikrát jej ztratila Krejčíková. Logicky z toho tak vyplývá, že set ovládla Kolodziejová, jež za stavu 5:4 využila hned první setbol.

Také druhý set se vyvíjel po většinu času lépe pro Miriam. Ta nejprve vedla 2:1, také 3:2, ale v obou případech o výhodu brejku přišla. Třetí brejk získala při skóre 5:5, jenže utkání dopodávat nedokázala, přesto že měla k dispozici dva mečboly. Ani to ale outsiderku nerozhodilo a ve zkrácené hře si došla pro senzační vítězství, Krejčíkové dovolila v tiebreaku jen dva body.

Miriam Kolodziejová vstoupila turnaje v Liberci vítězství a po prvním dnu povede tabulku skupiny A. A má vše ve svých rukou, ve zbývajících dvou zápasech proti Markové i Viďmanové bude plnit roli favoritky. Naopak Krejčíková musí doufat v zaváhání Miriam, jinak třetí triumf v řadě na domácích kurtech nepřidá.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.