Vítěz: Ch. Scheyerová (AUT)
konec
S konstatováním, že kombinační sjezd vyhrála Christine Scheyerová z Rakouska o jedinou setinku před českou hvězdou Ester Ledeckou, se s Vámi loučí a hezký čtvrtek přeje Tomáš Lysý.
Vítěz: M. Gisinová (SUI)
konec
Obhajoba z Pchjongčchangu byla úspěšná! Michelle Gisinová ztratila ve sjezdu na čelo pouhou vteřinu, kterou jakožto skvělá slalomářka ve své nejsilnější disciplíně na specialistky na sjezd bez problémů stáhla. Nakonec svedla největší souboj s krajankou Wendy Holdenerou, oproti níž měla jen o setinku horší sjezd. V souboji dvou Švýcarek nedala týmové kolegyni a kamarádce žádnou šanci, jela na větší riziko a porazila ji velkým rozdílem vteřiny a pěti setin. Nicméně i Holdenerová v cílovém prostoru sršela nadšením, vylepšila bronzové postavení z před čtyř let.

Bronzovou medaili vybojovala Federica Brignoneová. Osmá nerychlejší žena sjezdu potvrdila, že i ona patří mezi velké univerzálky. Přestože slalom nepatří mezi její nejsilnější stránku, tak si s tratí poradila nad očekávání a v součtu zaznamenala třetí nejrychlejší čas.

Obrovskou pochvalu zaslouží i Ester Ledecká, byť je z toho nakonec to nejméně populární čtvrté místo. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy po druhém místě ve sjezdu sympaticky zvládla i slalom, nicméně na nejrychlejší tři to zkrátka nestačilo, manko osmi desetin na bronzovou Brignoneovou je dost.

Trápení Mikaely Shiffrinové nebere konce. Po pátém nejrychlejším sjezdu bylo jasné, že Američanku může o zlato připravit jen výpadek. A právě ten přišel. Rodačka z Colorada se dostala do problémů už v první brankách, aby se nakonec nepodívala ani na první měřený úsek.

Kromě Ledecké se do alpské kombinace přihlásila také Tereza Nová, která si zajela kariérní maximum. Dojela do cíle a ve výsledku brala krásné 14. místo.
bahis siteleri