WTA Madrid (Antuka)
2:0
6:4
7:62
Česká tenistka Marie Bouzková (31.) doplatila v Madridu na hodně náročný los a končí ve třetím kole. Nad její síly byla světová trojka Jessica Pegulaová, se kterou prohrála po 137 minutách 4:6 a 6:7(2). Bouzková v utkání neprodala svou kůži lacino. Ač v první sadě prohrávala 2:5, dokázala odvrátit v devátém gemu tři setboly a získat ztracený servis zpět. Jenže hned v dalším gemu vyšla její snaha vniveč, když znovu přišla o podání a nakonec prohrála 4:6. Ve druhém setu Pegulaová prorazila Češce servis už ve druhém gemu, ale Bouzkové se povedl ve třetí hře rychlý rebrejk. I přes dva mečboly Američanky v desátém gemu se české tenistce povedlo dovést druhou sadu až do rozhodujícího tiebreaku, v němž jí ale utekl začátek. Postupně prohrávala 0:5 a 1:6, kvůli čemuž pak čelila pěti mečbolům své soupeřky. Odvrátit dokázala ale jen jeden a zkrácenou hru prohrála 2:7, kvůli čemuž nedokázala obhájit loňské osmifinále.
2:0
6:4
6:1
Český tenis bude mít zásluhou Barbory Krejčíkové (12.) zastoupení i ve druhém týdnu Mutua Madrid Open. Turnajová jedenáctka si totiž v nedělním třetím kole poradila se Si-jü Wang (65.) za necelou hodinu a půl po setech 6:4 a 6:1. Poprvé v kariéře se tak probojovala do osmifinále antukového turnaje v hlavním městě Španělska.

Do zápasu Krejčíková nevstoupila ideálně, když hned ve druhém gemu čelila třem brejkbolům. S šancemi Wang si ale poradila a začala postupně přebírat taktovku střetnutí. Od stavu 1:2 vyhrála čtyři hry v řadě a ujala se vedení o dva brejky. Wang sice v osmém gemu jeden ztracený servis získala zpět a následně snížila na 4:5, ale česká hráčka další komplikace nepřipustila a úspěšně dopodávala.

Druhý set už se změnil v jednostrannou záležitost. Spolu s desátým gemem první sady získala Krejčíková šest her v řadě a vedla ve druhém dějství už 5:0. Na servisu však duel nezakončila, když se Wang povedlo odvrátit hrozbu kanára. Hned v sedmém gemu si ale světová dvanáctka vypracovala další tři mečboly a druhý z nich také dokázala využít.

Ve svém premiérovém osmifinále Mutua Madrid Open čeká na Krejčíkovou 33. hráčka světa Petra Martičová, která ve třetím kole zdolala ve třech setech Rusku Kalinskou.
bahis siteleri