WTA Řím (Antuka)
0:2
6:75
2:6
Karolína Plíšková (14.) vstup do oblíbeného podniku WTA 1000 v Římě nezvládla. Trojnásobná turnajová finalistka a šampionka z roku 2019 vypadla stejně jako před rokem již ve druhém kole, přičemž v tom úvodním měla coby nasazená třináctka volný los. Česká favoritka podlehla za hodinu a 23 minut 6:7(5) a 2:6 Anně Bondárové (93.). Maďarská kvalifikantka před podnikem v italské metropoli tahala na turnajovém kolotoči sérii osmi porážek. Plíšková vstoupila do utkání devíti prohranými míči v řadě a rychle ztrácela 0:3. Po obratu na 4:3 a servis se zdálo, že bude na kurtu dominovat, o výhodu brejku ale záhy přišla a nakonec ztratila sadu skrze zkrácenou hru. V té druhé už pak bývalá světová jednička vršila řadu nevynucených chyb, vinou čehož uhrála ve zbytku střetnutí pouhé dva gemy.
2:0
7:64
6:1
V prvním setu hrála Linda Nosková velmi dobře a od jeho zisku ji dělilo jen pár míčků. Nakonec rozhodl tiebreak. To ve druhé sadě už Magda Linetteová jasně dominovala a nedala české hráčce žádnou šanci. Polka si udržela vysokou úroveň své hry po celý zápas a to rozhodlo. Nutno říci, že se hrál pohledný útočný tenis, který se přítomným divákům musel líbit.
0:2
4:6
3:6
Marie Bouzková (38.) se nakonec po dvou setech raduje z postupu přes Caty McNallyovou (62.), přestože do zápasu vstoupila špatnou nohou a záhy prohrávala 0:4. První prolomené podání soupeřky ovšem českou tenistku úžasně nastartovalo a následně vyhrála deset her v řadě, i když o tu rozhodující v prvním setu musela bojovat přes tři brejkboly.
McNallyová začala kousat opět v koncovce, z 0:4 snížila na 3:5, ale při vlastním podání nevyužila dva gemboly a nakonec po velké bitvě podlehla třetímu mečbolu obětavě i kvalitně hrající Bouzkové.
Los si s pražskou rodačkou zažertoval a v dalším kole narazí na deblovou partnerku dnešní poražené například z finále předloňského US Open Cori Gauffovou.
bahis siteleri