Kometa Brno – Kladno 5:2 (kon.) | Znojmo – Ústí n/L 2:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 5:2 (kon.)
Třinec – Liberec 4:3 (po s.n.) | Havířov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 2:1 (po pr.)
Jihlava – Slavia 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0.)
HC Sparta Praha
Pátek 01.10.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Příjemný páteční podvečer, vítám vás u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Sparta Praha v rámci Noen extraligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Pešek (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Ambrož, M. Blažek, Vác. Němec, Musil, Šplíchal, Richter - Varga, J. Milfait "C", Szilva, Wasserbauer, Zdražil, P. Blažek, Havel, Ondráček, M. Novák, J. Doležal, O. Doležal, Hájek.

    HC Sparta Praha:
    Kocián (Sedláček) - Veselý, Kolář, Sobotka, Drvota, Vítek, Dvořák, Švaříček, Žovinec, Sovík "C", Kučera, Přibyl, Eis, Rubeš, Antončík, Kniazev, Hanták, Forman, Rybalkin, Merta, Puna.

    Rozhodčí: .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:07
    Hosté po vyhraném buly okamžitě nahodili puk,. jenž končí pouze na zakázaném uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po levici gólmana Kociána.
     
    1:10
    Eis si udělal kolem sebe rychlým pohybem dostatek prostoru a z levého kruhu tvrdou ranou prověřil pevnost betonů havlíčkobrodského gólmana Peška.
     
    1:53
    Rebelové se na chvíli usadili v útočném pásmu a hosté vyhodili po získání kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry v jejich obranném pásmu.
     
    3:00
    Kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ovšem šance tento hetrní obrázek s sebou zatím nepřináší. Po odpískání je vykázán na trestnou lavici Wasserbauer (HBR) za zdržování hry.
     
    3:36
    Sparťané dokonale vyšachovali rychlou kombinací havlíčkobrodskou obranu včetně gólmana Peška a útočník Kučera netrefil z bezprostřední blízkosti úplně prázdnou bránu!
     
    4:00
    Přibyl pálil z vrchiolu levého kruhu ke vzdálenější tyčce, brankář Pešek však zareagoval včas a letící kotouč vytěsnil do rohu pásma svým nastrčeným levým betonem.
     
    4:40
    Sobotka napřáhl na modré čáře a vyslal ze své hole tvrdou ránu, jíž lapil připravený brankář Pešek bez větších problémů do své lapačky a přerušil tímto způsobem hru.
     
    5:00
    Sparta si sice vytvořila značnou územní převahu a ostřelovala gólmana peška vydatnou sprškou střel, havlíčkobrodský muž s maskou si ale dokázal s touto situací poradit a zůstal nepřekonán. Havlíčkův Brod je kompletní a pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    6:54
    O. Doležal měl k dispozici po nahozeném puku trochu volného prostoru, jenže ten mu včas tělem uzavřel zadák pražského týmu, který se bleskově vrátil a nepustil brodského forvarda do blízkosti brankáře Kociána.
     
    7:29
    Pražanům nevyšel přechod do útočného pásma, vyhodili přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu poblíž Kociánovy branky.
     
    8:00
    J. Milfait rozkmital své rychlé nohy, elegantně obelstil sparťanského obránce a zpoza branky zkoušel hezkou nahrávkou připravit ideální palebnou pozici pro své spoluhráče, jenže nikdo z nich neusměrnil kotouč na Kociánovu branku.
     
    9:20
    M. Novák vybojoval puk za brankou hostů, jíž rychle obkroužil a zkoušel neúspěšně bekhendem zasunout kotouč k blížší tyčce. Gólman Kocián zasáhl betony a k následným dorážkám se neprobili přes důslednou obranu ani další domácí forvardi.
     
    10:20
    Merta se ocitl v samostatném úniku, jenže svou střelu z bezprostřední blízkosti psolal vysoko nad horní tyčku svatyně brodského gólmana Peška.
     
    11:03
    Na trestnou lavici usedl obránce Šíma (HBR), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil podražením.
     
    11:09
    Brzy ho následuje Hájek (HBR), který hrál vysokou holí a rovněž si odnáší dvouminutový trest. Rebelové budou hrát skoro 2 minuty dvojnásobné oslabení.
     
    11:34
    Havlíčkův Brod získal v obranném pásmu puk a vyhodil ho, čímž na chvíli nechal vydechnout své obraně v čele s gólmanem Peškem.
     
    11:56
    Sparta právě vstřelila branku!

    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Daniel Soborka, brankář ešek stihl zareagovat a vyrazil kotouč svým betonem do prostoru vedle sebe, kde však číhal osamocený DANIEL PŘIBYL a bez přípravy uklidil kotouč do odkryté branky! Asistence: Daniel Sobotka, Tomáš Rubeš.
     
    13:09
    Hosté sice pokračovali v tlaku, když měli v zádech po vstřeleném gólu psychickou výhodu, Rebelové ale druhé oslabení ustáli bez úhony a odolali sparťanskému tlaku.
     
    14:22
    Oba týmy nyní zodpovědně a pečlivě brání, při čemž svého soupeře vůbec nepouštějí do blízkosti svého gólmana a následnému zakončení.
     
    15:00
    Sovík se dostal v blízkosti havlíčkobroského brankoviště k odraženému puku a bez přípravy ho poslal z úhlu na Peškovu branku, jenže zazvonil jen na tyčku!
     
    16:13
    Kotouč vypíchl pražským zadákům na útočné modré čáře Szilva, postupoval sám přes celé hřiště, přiťukl si kotouč daleko od hole a po jeho dojetí zblízka střílel jen do náruče připraveného brankáře Kociána!
     
    16:59
    Sparta zakončovala z pravého kruhu okamžitě po vyhraném vhazování, brankář Pešek měl však dobrý výhled a stál ve svém brankovišti na ideálním místě, kde chytil letící puk do lapačky a přerušil hru.
     
    17:47
    Merta pálil z vrcholu kruhů přesně do pravého horního růžku nad Peškovo rameno, havlíčkobrodský gólman si však povyjel ze svého brankoviště a hbitým pohybem lapačky vzhůru, do níž chytil puk, zneškodnil tuto nebezpečnou ránu.
     
    18:40
    Szilva se ujal v útočném pásmu puku a v pravého kruhu zpoza útočníka Kučery vystřelil, gólman Kocián však belskově reagoval a vyrazil puk betony.
     
    19:32
    Vyloučen je na 2 minuty Žovinec (SPA) za držení protuhráče.
     
    19:50
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, Šíma zachytil odražený puk, který si zpracoval a tvrdou dělovkou ho poslal na sparťanskou bránu, v jejímž brankovišti gólman Kocián vyrazil puk betony do rohu pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali útočný hokej, jenž s sebou přinesl jednu vstřelenou branku. Postaral se o ní útočník Daniel Přibyl. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:54, vede Sparta na havlíčkobrodském ledě 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    J. Milfait vysunul přiťuknutím z kruhu do prostoru mezi nimi Vargu, ovšem ten zblízka v dobré palebné pozici nenašel účinný recept na sparťanského gólmana Kociána.
     
    22:41
    Sparta teď pořádně provětrala havlíčkobrodskou obranu, jež se musela srotit v blízkosti svého gólmana Peška. Ten se asi nejvíce zapotil při střele Hantáka zpoza obránce, jíž špatně viděl a na poslední chvíli ji ztlumil betony mimo své tři tyče.
     
    24:00
    Sovík obdržel ideální nahrávku mezi kruhy, několikrát zamíchal s pukem na holi a tvrdě vypálil, kotouč následně z jeho hole těsně minul levou tyčku Peškovy svatyně.
     
    24:34
    Po dalším ze závarů před svou brankou přerušil havlíčkobrodský gólman Pešek hru, když přidržel ve skrumáži hráčů puk pod svou lapačkou.
     
    25:00
    Eis zkoušel štěstí na vrcholu kruhů, jenže zápěstím nevystřelil příliš razantně ani přesně. Kotouč proletěl v uctivé vzdálenosti od levé tyčky brodské brány a skončil v rohu pásma.
     
    26:32
    Rebelové na delší časový úsek sevřeli svého pražského soka pod narůstající tlak a vyprodukovali několik nepříjemných střel, brankář Kocián si však se všemi poradil a zůstal neprůstřelný i nadále.
     
    27:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Obrovský tlak domácích hokejistů nakonec končí zaslouženým vyrovnáním. Po velkém závaru před brankou Sparty zblízka doráželo několik havlíčkobrodských hráčů, z nichž nakonec uspěl PAVEL BLAŽEK, když propasíroval po ledě kotouč za brankovou čáru! Asistence: Ondřej Šíma.
     
    28:38
    Sparta se snaží o rychlou odpověď, jež by jí znovu zajistila těsný náskok. Havlíčkobrodská defenzíva má plné ruce práce, zatím si ale počíná bezchybně a nepouští svého soupeře do nebezpečnějšího zakončení.
     
    29:20
    Vác. Němec se probil přes obranný sparťanský val až k zakončení z levého kruhu, které bylo jemnou tečí zblokováno a proletělo kousek od vzdálenější tyčky.
     
    30:20
    Hosté si vynutili drtivý tlak, v němž střílel z výborné pozice mezi kruhy Forman, brankář Pešek se ve svém brakovišti ovšem znovu vyznamenal a nepustil po povedeném zákroku puk za svá záda.
     
    31:01
    Rebelové se dostal do situace 2 na 1, zblízka však proti brankáři Kociánovi neuspěli, když netrefili z mírného úhlu branku. Po odpískání je vyloučen Švaříček (SPA) na 2 minuty za podražení.
     
    32:04
    Pražané drželi dlouho hru daleko od své brány a dokonce se málem chopili v oslabení vedení, když vyraženou Drvotovu střelu od modré čáry nedorazil zblízka Puna za Peškova záda.
     
    33:27
    Hosté už jsou kompletní, čelí teď však enormnímu náporu Rebelů na svou branku, jíž hájí brankář Kocián. Tomu útočná síla domácích nachystala spoustu těžké práce v podobě nepříjemných střeleckých pokusů ze všech možných koutů útočného pásma, jeden projektil dokonce zazvonil na horní tyčku!
     
    34:55
    Obraz hry připomíná přesýpací hodiny. Chvilku mají navrch Havlíčkobrodští, chvilku zase pro změnu Sparťané. K vidění je spousta velkých šancí na obou stranách kluziště, gólmani si ale počínají výtečně.
     
    35:50
    Nejdříve se protáhl kolem brodské obrany Přibyl a z pravého kruhu střílel po ledě těsně vedle vzdálenejší tyčky, na druhé straně zakončoval z levého kruhu Zdražil, ovšem rovněž neuspěl.
     
    37:07
    Jemná, ovšem nebezpečná teč střely od modré čáry v levém kruhu málem znamenala pro Rebely zkázu, terfila totiž pravou tyčky Peškovy brány, od níž se odrazila do rohu pásma!
     
    37:53
    Hosté ujeli do situace 2 na 1, útočník Eis se rozhodl pro individuální zakončení a z levého kruhu trefil jen boční síťku havlíčkobrodské branky.
     
    38:03
    Na trestnou lavici usedl Vác. Němec (HBR), jenž se provinil proti hokejovým pravidlům podražením a odsedí si za to dvě minuty.
     
    38:59
    Pražané si dlouho hledali cestu před brodský obranný val do útočného pásma, nakonec prorazili tuhý odpor a od modré čáry tvrdě pálil bek Kolář, jenže jeho dělovka minula branku!
     
    39:30
    Vzápětí měl obrovskou příležitost na holi Kučera, který zblízka mířil ke vzdálenější tyčce, jenže neuspěl kvůli vystrčenému Peškovu betonu, jenž odrazil puk do bezpečnějších míst brodského pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce byli úspěšnější domácí Rebelové, jimž se podařilo s pražským soupeřem srovnat krok po trefě Pavla Blažka. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:35, platí v Havlíčkově Brodě nerozhodný stav 1:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:30
    Eis si vybruslil do pravého kruhu a tvrdou ranou trefil uprostřed brankoviště postaveného gólmana Peška. Z rychlého protiútoku zakončoval na vrcholu kruhů Zdražil, jeho střela byla obranou Pražanů sražena do ochranné sítě.
     
    42:50
    Po dvou rychlých nahrávkách do velice nebezpečného palebného prostoru dvakrát zakončoval Rubeš. Nejdříve nastřelil zblízka betony gólmana Peška, za chvíli střílel po Kniazevovu pasu těsně vedle.
     
    43:52
    Havlíčkův Brod se dostává pod mohutný tlak Sparty, jenž neustále nabírá na síle. Gólman Pešek má plné ruce práce, prakticky vůbec nemá čas si odpočinout, protože na něj létá spousta nebezpečných střel. Jednu z nich měl na svědomí Hanták, trefil však jen peškovu hruď.
     
    45:02
    Obrovská šance domácích. Jeden z útočníků obdržel přihrávku a z levého kruhu málem prostrčil kotouč podél ležícího brankáře Kociána do sítě, jenže obrana hostů byla blízko a puk okamžitě odpálila do bezpečí dříve, než k němu stihl některý z Rebelů dobruslit a uklidit ho do branky.
     
    47:34
    J. Milfait měl v těchto okamžicích na svědomí dvě nebezpečné střely. Nejdříve bleskově přešel přes útočnou modrou čáru a nastřelil před sebou stohjícího hráče, poté obdržel nahrávku ve středním pásmu, sjel si na vrchol kruhů a pálil do Kociánovy nastavené náruče. Po odpískání odjel na lavici hanby P. Blažek (HBR) za podražení.
     
    48:26
    Hosté drží hru v útzočném pásmu a z přesilovkových pozic neustále hrozí. Havlíčkobrodská obrana vedená gólmanem Peškem, který předvádí spoustu skvělých zákroků proti razantním a dobře umístěným střelám, zatím odolává.
     
    49:21
    Až nyní se podařilo Rebelům vymanit kotouč ze svého obranného pásma a na chvíli nechat odpočinout své zadní řady s brankářem Peškem, jenž byl prakticky neustále v akci.
     
    50:25
    Forman se nerozpakoval a po prudké přihrávce zakončoval mezi kruhy z první, jeho projektil si však cestu mezi tři tyče svatyně havlíčkobrodského gólmana Peška, jenž stále drží akcie Rebelů vysoko, nenašla.
     
    51:09
    Další střela, tentokrát z hole Rubeše, postrádala potřebnou přenost a skončila vysoko nad havlíčkobrodskou brankou až v ochranné síti.
     
    51:50
    Další závar před svou brankou gólman Pešek ustál a nadále pokračuje v přesvědčivém výkonu, když pravidelně musí proti sparťanským střelcům prokazovat své kvality.
     
    53:30
    Sovík si to neohroženě namířil středem havlíčkobrodské obrany a proháčkoval se až do blízkosti gólmana Peška, ve velké rychlosti však ztratil rovnováhu a havlíčkobrodský strážce svatyně neměl tolik práce se zneškodněním jeho projektilu.
     
    54:49
    Rebelové se dostali do velice slibné situace 2 na 1, útočník Ondráček však měl pozici pro nahrávku těžkou a zvolil individuální zakončení, z pravého kruhu poslal svůj projektil zápěstím do náruče gólmana Kociána.
     
    55:18
    Sobotka (SPA) je potrestán osobním trestem na 10 minut za nesportovní chování.
     
    56:30
    Sparta se zabydlela v útočném pásmu a od modré čáry pálil po dlouhé kombinaci obránce Veselý, jeho střela však byla domácími včas sražena a nevešla se mezi tři tyče peškovy brány.
     
    56:51
    Brodský brankář Pešek dnes chytá opravdu bravurně a přivádí střelce Sparty doslova k šílenství, když už vypadá situace hodně špatně, pomůže mu i určitá dávka štěstí. Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    57:05
    Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry do brodského pásma na zakázané uvolnění, tozhodčí vhodí kotouč zpět do hry v blízkosti gólmana Kociána.
     
    57:55
    Havlíčkův Brod se dostal do slibného přečíslení 2 na 1, M. Novák poslal nahrávku Havlovi, který chtěl ještě z těžké pozice narazit svému parťákovi zpět, jenže nahrávku lehce tečoval sparťanský bek a puk letěl zpět na modrou čáru, za záda obou forvardů.
     
    58:37
    Na druhé straně ledové plochy přerušil hru gólman pešek, jenž ukryl puk před početnou skrumáží před sebou pod lapačku a tímto způsobem přerušil na chvilku hru.
     
    59:29
    Kniazev se uvolnil do příznivé střelecké pozice v levém kruhu a z velkého nápřahu vystřelil, brankář Pešek se přemístil ve svém brankovišti včas a tvrdou ránu lapil do nastavené náruče. Hosté si následně vyžádali oddechový čas.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Na řadu přichází prodloužení, po němž budou v případě nutnosti následovat samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:28
    Varga to zkusil překvapivě v pravém kruhu z velkého úhlu, gólman Kocián se však nenechal nachytat a v této zkoušce obstál, kdy kotouč vyrazil hrudí mimo svou bránu.
     
    61:10
    Tvrdá Kolářova rána od modré čáry doplachtila jen do míst, kde panoval v tu chvíli gólman Pešek, který si ztlumil hrudí puk a následně ho zalehnul.
     
    62:11
    Žovinec pálil z mezikruží, ovšem na gólmana Peška si se svým projektilem zápěstím nepřišel. Brodský muž s maskou totiž jeho úmysl dobře přečetl a puk ukryl ve své lapačce.
     
    63:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Hosté byli v prdoloužení o poznání aktivnější, ale co je jim to platné. Rebelové se dostali do situace 2 na 1 a využili volného prostoru, když Vladimír Szilva našel krásnou nahrávkou z vrcholu levého kruhu rozjetého a osamoceného FILIPA ONDRÁČKA, jenž pohotovu ranou zavěsil puk pod horní tyčku! Asistence: Vladimír Szilva.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    Krásnou hokejovou bitvu nakonec zvládli lépe rebelové, kteří po rpdoloužení zvítězili nad Spartou Praha 2:1. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:15:06)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. P. Blažek (Šíma), 64. Ondráček (Szilva) - 12. Přibyl (Sobotka, Rubeš)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Sparta Praha:
    bahis siteleri