Mladá Boleslav – Liberec 3:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 5:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 0:0 (odl.)
Slavia – Litvínov 6:3 (kon.) | Ústí n/L – Plzeň 2:4 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 3:5 (kon.)
Sparta – Kladno 5:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 3:2 (po s.n.) | Jihlava – Zlín 2:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Hr. Králové 4:3 (kon.) | Havířov – Kometa Brno 1:6 (kon.) | Písek – Letňany 3:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Královští lvi Hradec Králové
Pátek 08.10.2010, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemný páteční pdovečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové v rámci extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Fučík) – Pecen "A", Meloun, Pavlas, Šulák, Kulhánek, Pavlíček, T. Dvořák – Kozlík, Jelínek, Kuchta, Chlubna, Račanský "A", Wasserbauer "C", T. Vlček, Němec, Špringl.

    HC VCES Hradec Králové:
    Pavelka (Dohnal) – Pilař, Červený "C", Kopsa, Kováč, Havlena, Suk, Souček – Gabriel, Pravda, Frk, Bartoň, Ropický "A", O. Vlček "A", Procházka, Havlík, Kastner, Ouzký, Vencl, Nedvídek, T. Půlpán.

    Rozhodčí:
    O. Hejduk - J. Jeletz, P. Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:43
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde několikrát prověřili pozornost havlíčkobrodského gólmana Fučíka, jenž si se všemi střeleckými pokusy poradil na výbornou.
     
    1:41
    Hra je značně neurovnaná, Hradec Králové zatím vypadá aktivněji směrem dopředu, ovšem v útočném pásmu kupí nepřesnosti, jež mu zabraňují v souvislejším tlaku nebo nebezpečnějším zakončení.
     
    2:21
    Rebelové se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, k brankáři Pavelkovi se však neprobili, protože jim vystavila včas stopku pozorná hradecká obrana.
     
    2:54
    Východočeský tým vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry v kruhu po levé ruce brankáře Pavelky.
     
    3:03
    Brankář Fučík vyjel ze svého brankoviště proti nahozenému puku, který ukryl před dojíždějícími hradeckými forvardy pod svou lapačkou a přerušil hru.
     
    3:38
    Procházka střílel z dobré palebné pozice v levém kruhu, střelou k bližší tyčce však na gólmana Fučíka nevyzrál, protože strážce brodské svatyně byl na správném místě a kotouč ukryl do náruče.
     
    4:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové po delší době vykoukli ze své obranné ulity a nekompromisně udeřili. Marek Němec přihrál do prostoru pravého kruhu Tomáši Vlčkovi, jenž si počkal na najíždějícího spoluhráče a poslal přesnou nahrávku na hůl MARTINA JELÍNKA, jehož rána z bezprostřední blízkosti zapadla za záda gólmana Pavelky, jenž se nestihl úplně přemístit ve svém brankovišti! Asistence: Tomáš Vlček, Marek Němec.
     
    4:36
    Prvním vyloučeným hráčem utkání se stal Pavlas (HBR), odsedí si dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    6:04
    Hosté kombinují po většinu času v útočném pásmu, kde obléhají brodskou branku a posílají na ni spoustu střel, gólman Fučík však ve svém brankovišti zatím úřaduje spolehlivě a hradecké projektily pohotově likviduje.
     
    6:14
    Havlíčkův Brod je kompletní, první oslabení ustál bez úhony a udržel těsný náskok. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    7:00
    V obrovské šanci se ocitl brodský útočník Němec, jenž se podél pravého mantinelu protáhl kolem hradeckých beků až do Pavelkovy blízkosti, kterého prověřil zblízka tvrdou ranou do nastavených betonů a neuspěl ani z následné dorážky, když těsně minul branku!
     
    8:47
    Brankář Pavelka má v těchto chvílích plné ruce práce, o jejíž pravidelný a vydatný přínos se starají havlíčkobrodští mladíci. Hradeckého muže s maskou prověřují nepříjemnými projektily snad ze všech možných palebných pozic útočného pásma, v několika případech dokonce z velice nebezpečných prostorů. Brankář Východočechů však zatím jejich náporu odolává.
     
    9:55
    Hradec právě vstřelil branku!

    Východočeši přidali v útočné fázi na obrátkách a dočkali se vyrovnání. Matúš Kováč napřáhl na vrcholu pravého kruhu, brankář Fučík jeho projektil vyrazil jen na hůl číhajícího LUKÁŠE GABRIELA, jehož pohotová dorážka zblízka rozechvěla síťku v brodské brance! Asistence: Matúš Kováč.
     
    10:34
    Havlíčkův Brod se snažil bleskově odpovědět a výsledkem byla velká šance Kozlíka, jenž se po vhazování protáhl kolem hradeckých hráčů mezi kruhy až do předbrankového prostoru, kde vypálil a nechal vyniknout gólmana Pavelku, jenž vytáhl ze svého arzenálu skvělý zákrok lapačkou a zabránil jistému gólu ve své síti!
     
    11:33
    Havlíčkobrodský tlak vyústil v získanou přesilovou hru. Na lavici hanby je vykázán Havelna (HKR), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil sekáním.
     
    12:18
    Po několika přesných nahrávkách v rozestavené velkého čtverce si vybruslil do dobré palebné pozice v levém kruhu obránce Kulhánek a následně mířil ke vzdálenější tyčce, brankář Pavelka však vymrštil vzhůru svou alapčku a ukryl v ní puk.
     
    12:50
    Špringl se nemazal s kotoučem a v pravém kruhu ostře střílel, jeho tvrdý pokus vyrazil dobře postavený brankář Pavelka hrudí do bezpečnějších míst hradeckého obranného pásma.
     
    13:33
    Hosté jsou v plném počtu, dokázali se při první přesilové hře svého soupeře ubránit. Pokračuje se ve hře s normálním počtem hráčů na ledové ploše, tedy 5 proti 5.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod má stále navrch a doráží na brankáře Pavelku ze všech sil. Hradecká defenzíva náporu Rebelů zatím úspěšně odolává.
     
    15:34
    Kozlík zamíchal s pukem na holi a vytvořil rychlým pohybem dostatek prostoru a času k nebezpečnému zakončení. ztrskotal však na připravených betonech Pavelky. K následné dorážce zblízka se neprobil jeho parťák Račanský.
     
    15:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Po přiťuknutí Davida Kozlíka napřáhl na modré čáře ke střele JAROSLAV MELOUN, jehož projektil skončil přesně pod horní tyčkou hradecké branky, gólman Pavelka měl těžkou situaci, protože měl zakrytý výhled! Asistence: David Kozlík.
     
    17:12
    Mladí bojovníci z Kotliny hýří pohybem a svého soupeře z východních Čech i nadále přehrávají, hradecká obrana má velké problémy se zachytáváním rychlých havlíčkobrodských útoků.
     
    18:26
    Kozlík se prosmýkl podél mantinelu do útočného pásma, kde dojel nahozený kotouč a z vrcholu pravého kruhu ho posílal do prostoru před brankou, kam si sjížděl jeho spoluhráče Račanský, ovšem přihrávka na něj byla nepřesná a brodský forvard na ni nedosáhl.
     
    19:50
    Obránce Pecen zkusil štěstí od modré čáry střelou zápěstím, gólman Pavelka byl připravený k zásahu a kotouč ukryl ve své lapačce. Následně ho rychle rozehrál na své obránce, kteří se pohybovali v jeho blízkosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali svižný hokej, převahu si vytvářely oba týmy. Rebely poslal z rychlého brejku do vedení Martin Jelínek, Východočeši odpěvěděli zásahem Lukáše Gabriela. Poslední slovo však patřilo domácím mladíkům, kteří svou aktivitu přetavili ve svůj druhý gól z hole obránce Jaroslava Melouna. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:51, vedou mladí Rebelové nad Hradcem Králové 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Bleskový přechod Hradce Králové do útočného pásma zastavil hvizd hlavního sudího, který odpískal signalizované postavení mimo hru východočeského souboru.
     
    20:54
    Na trestnou lavici je vykázán Pavlíček (HBR), dostal od sudího dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    21:13
    Hosré chvíli kombinovali ve Fučíkově blízkosti, ale ptočník Havlík přišel o kootuč a Rebelové se rychlým a dlouhým vyhozením přes celé hřiště osvobodili z hradeckého tlaku.
     
    22:30
    Hosté teď pořádně zaměstnali gólmana Fzučíka, kolem něhož létala jedna nepříjemná střela za druhou. Nejdříve nechal vyniknout betony strážce brodské svatyně Pravda, záhy střílel z bezprostřední blízkosti vysoko nad horní tyčku Frk. Také s dalšími střeleckými pokusy si brodský muž s maskou poradil.
     
    22:54
    Domácí v plném počtu.
     
    23:49
    Havlíčkův Brod v pěti bruslařích na ledové ploše začíná pořádně větrat hradeckou obranu a vynutil si faul. Dvě minuty za faul kolenem vyfasoval Souček (HKR).
     
    24:28
    Rebelům zatím přesilovka zdaleka nevychází podle jejichu představ, nedaří se jim překonat hradecký obranný val a probít se na delší dobu do blízkosti brankáře Pavelky.
     
    24:43
    Navíc musel zatáhnout za záchranou brzdu Pecen (HBR), který podražením zastavil unikajícího hradeckého forvarda a dostal za to 2 minuty.
     
    25:49
    Pravda střílel v tísni zpoza obránce a tvrdou ranou prověřil Fučíkovu vyrážečku. Záhy se vrací vyloučený Souček na led a začíná hradecká zkrácená přesilovka 5 proti 4.
     
    26:31
    Havlíčkův Brod vyvezl kotouč do uctivé vzdálenosti od svého gólmana Fučíka, jenž má zatím při oslabení svého týmu minimum práce. Jeho obrana pracuje velmi spolehlivě.
     
    27:30
    Východočeši si vynutili územní převahu a zabydleli se v útočných pozicích, z nichž několikrát nebezpečně zahrozili. Jejich projektilům však ve většině případů scházela patřičná přesnost, jindy zase dalekonosné střely zneškodnil připravený gólman Fučík.
     
    28:18
    Hradci Králové nevyšel přechod do útočného pásma a vyhodil jen přes všechny čáry na zakázané uvolnění, po němž proběhne buly v blízkosti gólmana Pavelky.
     
    28:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tomáš Vlček nahrál puk do rohu hradeckého pásma na hůl KRYŠTROFA KULHÁNKA, který si vybruslil zpoza branky k bližší tyčce a zblízka vystřelil, čímž dokonale zaskočil brankáře Pavelku, když puk zapadl za jeho záda! Asistence: Tomáš Vlček.
     
    29:44
    Gólman Fučík v těžké chvíli notně podržel svůj tým, když neudělal žádný předčasný pohyb a betony zlikvidoval hradecký samostatný únik!
     
    30:21
    Hradec právě vstřelil branku!

    Jednoduchá a velice účinná akce znamená korekci stavu. Lukáš Pravda si počkal s pukem na holi u mantinelu za brankou, poté poslal přesný pas na hůl sjíždějícího MARKA FRKA, jehož rána bez přípravy, jíž vyslal zblízka, zapadla ke vzdálenější tyčce! Asistence: Lukáš Pravda, Petr Pilař.
     
    30:29
    Za faul loktem udělil rozhodčí 2 minuty T. Dvořákovi (HBR).
     
    31:37
    Rebelové vzdrovoali hradeckému nátlaku, záhy vyhráli vhazování před svou brankou a obránce Pecen vyhodil puk mezi hostujícími beky na modré čáře až k Pavelkovi.
     
    32:29
    Havlíčkův Brod už je kompletní, ubránil se při hře v početní převaze svého východočeského soka, jenž si vytvořil v závěru jednu nebezpečnější příležitost, když hradecký útočník na hranici Fučíkova brankoviště trestuhodně minul odkrytou bránu.
     
    33:07
    Červený se nemazal s pukem a poslal ho od modré čáry z velkého nápřahu směrem k havlíčkobrodské svatyni, v jejímž brankovišti nadvakrát zlikvidoval tvrdou ránu pozorný brankář Fučík.
     
    33:57
    Rebelové čelili mohutnému hradeckému tlaku, ovšem Wasserbauer se protáhl podél protihráče u pravého mantinelu a z těžké pozice adresoval křížnou přihrávku před brankou volnému Račanskému, jenž v krkolomé pozici před brankářem Pavelkou neusměrnil kotouč za jeho záda!
     
    35:03
    Rebelům jako kdyby postupně docházely síly. Hosté mnohem více bruslí a tlačí svého protivníka v hloubi jeho obranného pásma. Je nutné připomenout, že hrají kvůli početné marodce jen na 3 útoky, což se začíná pomalu projevovat. Ke střele se protlačil Bartoň, ale z velkého úhlu nepřekvapil u bližší tyčky číhajícího brankáře Fučíka.
     
    36:36
    Nahozený kotouč ze středního pásma dostihla včas hradecká obrana, jenže nepřihrála přesně a k puku se opět probili Rebelové, jejichž postup do panství gólmana Pavelky zastavilo postavení mimo hru.
     
    38:16
    Hra je značně neurovnaná, puk se rychle stěhuje po ledové ploše a na holích ani jednoho ze soupeřů se příliš dlouho nezdržuje, což způsobuje především řada nepřesností a důsledné obrany na obou stranách.
     
    39:06
    Frk, jenž byl mezi kruhy tísněn protihráčem, zakončoval ke vzdálenější tyčce, ovšem pálil po ledě hodně nepřesně a puk skončil v rohu brodského pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části navýšil havlíčkobrodské těsné vedení Kryštof Kulhánek, hosté z Hradce Králové kontrolovali po hezké akci trefou Marka Frka. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:39, vedou mladé Rebelové nad Východočechy 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Nahozený puk ukryl v lapačce před rychle dojíždějícími hradeckými útočníky gólman Fučík a na chvilku tímto způsobem přerušil hru. Bude se vhazovat v brodském obranném pásmu.
     
    41:33
    Havlíčkův Brod nepřešel přes útočnou modrou čáru dovoleným způsobem, dostal se totiž do postavení mimo hru, které je záhy hlavním arbitrem odpískáno.
     
    42:22
    Němec dlouho bojoval se dvěma protuhráči o puk v rohu hradeckého pásma a ze souboje vyšel vítězně, jeho spoluhráč však záhy o puk přišel. Hosté si ale nepočínali o moc lépe, vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    43:00
    Pilař vyslal ze své hole ve středním pásmu dalekonosnou střelu, jíž gólman Fučík kontroloval. Puk proletěl kousek od jeho levé tyčky a skončil v prostoru za jeho brankou.
     
    43:43
    Havlíčkův Brod je vykázán do obranného pásma, provinil se totiž na útočné modré čáře úmyslným postavením mimo hru.
     
    44:20
    Hostm z Hradce Králové se zatím nedaří přejít do útočné fáze, nyní přišlo další jejich zakázané uvolnění, po němž Rebelové bez boje získali postavení v útočném pásmu.
     
    44:43
    Kozlík vystihl za hradeckou brankou nepřesnou rozehrávku soupeřových beků a okamžitě předkládal nahrávku svému spoluhráči Račanskému do předbrankového prostoru, ovšem ten měl k nahozenému a prudkému puku daleko.
     
    46:22
    Gólman Fučík nekomplikoval sobě ani svým obráncům situaci a nahozený kotouč z pravého kruhu ukryl ve své lapačce, čímž přerušil hru.
     
    46:40
    Kozlík se ocitl s pukem na holi za zády hradeckých beků, ovšem sám před gólmanem Pavelkou v tísni nezakončil tak razantně, jak by bylo třeba. Strážce hostující svatyně proto neměl těžkou práci projektil zlikvidovat.
     
    48:16
    Rebelové se snažili o rychlý přechod do útočného pásma, jenže to nestihli včas vyklidit a provinili se postavením mimo hru, které bylo záhy také odpískáno.
     
    49:19
    Hradec Králové se snaží dobýt útočné pásmo, zatím si však nenašel cestu přes dobře zformovaný obranný val Rebelů na modré čáře.
     
    50:00
    Němec mohl využít špatné komunikace mezi hradeckými beky, jimž utekl kotouč a havlíčkobrodský forvard okamžitě pálil bekhendem po ledě, jenže do cesty se puku postavil včas konec pravého Pavelkova betonu a vyrazil ho mimo tři tyče.
     
    51:17
    Na druhé straně se předvedl v dobrém světle také jeho protějšek Fučík, který ve svém brankovišti dobře snížil střelecký úhel zakončujícího hráče a vyrazil jeho následnou střelu hrudí na hole svých beků, jež operovali v jeho blízkosti.
     
    52:24
    Němec si počíhal na obranné modré čáře na odražený puk, u kterého přetlačil tělem hradeckého hráče a namířil si to do útočného pásma, kde se však u levého mantinelu nevymanil z pevného sevření protihráčů, puk se odrazil sice k brodskému hokejistovi, jenže ten se dostal do postavení mimo hru.
     
    53:31
    Červený napřáhl na modré čáře, gólmana Fučíka však nepřekonal, protože brodský muž s maskou vystrčil do strany svůj levý beton, jímž puk vytěsnil těsně vedle branky.
     
    54:00
    Na trestnou lavici je vykázán Bartoň (HKR), který se provinil hákováním a odsedí si 2 minuty.
     
    54:39
    Rebelové se na chvíli nastěhovali do útočného pásma, kde si v přesilovkovém postavení párkrát vyměnili puk a od modré čáry ostře pálil obránce Pecen, jehož ránu zneškodnil brankář Pavelka svými připravenými betony.
     
    55:13
    Po obrovském závaru před hradeckou brankou mohl uklidit ležící kotouč do poloprázdné brány volný Špringl, k němuž se odrazil puk, ale zblízka trefil jen ležícího gólmana Pavelku, jenž puk za svá záda nepustil!
     
    55:44
    Nevyužitá šance může Rebely hodně mrzet. Vyloučen je totiž po útočném faulu Wasserbauer (HBR), který dostal 2 minuty za hákování.
     
    56:00
    Hosté jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilovka, jíž mohou využít ve svůj prospěch a srovnat se svým soupeřem z Vysočiny v závěru zápasu krok.
     
    56:59
    Hradec právě vstřelil branku!

    Rebelové se dostali pod mohutný tlak a jejich soupeř se raduje z vyrovnání. Petr Pilař naznačil na vrcholu kruhů tvrdou ránu, jenže místo té poslal puk přesnou nahrávkou na hůl v pravém kruhu číhajícímu FILIPU ROPICKÉMU, jenž bez přípravy prostřelil gólmana Fučíka, který se nestihl včas přesunout ve svém brankovišti! Asistence: Petr Pilař, Marek Červený.
     
    58:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Hradecká obrana dopřála havlíčkobrodským útočníkům příliš mnoho volného prostoru před svou brankou, kde se po vyhraném vhazování ocitl volný DAVID KOZLÍK a puk zblízka usměrnil jemnou tečí k levé tyčce Pavelkovy svatyně! Asistence: Jan Wasserbauer.
     
    58:40
    Račanský nechal vyniknout své rychlé ruce a dobrou hru tělem, když se tísněn několika hradeckými hráči proháčkoval až k brance, kde ovšem brankáře Pavelku neohrozil, protože na něj zezadu dotírali protihráči a utekl mu kotouč.
     
    59:18
    Meloun nahodil puk do útočného pásma a odjel střídat, Rebelové poslali na led čerstvé síly. Jejich šetření je pro Rebely důležité, protože oproti svému soupeři hrají pouze na tři formace.
     
    59:39
    Hradec Králové si vyžádal oddechový čas. Dočkáme se brzy po vhazování jeho hry bez brankáře při šesti hráčích v poli?
     
    59:43
    Hosté vyhráli buly a gólman Pavelka odjíždí na střídačku. Hradec Králové hraje power-play!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod nakonec udržel vedení nejtěsnější vedení 4:3 a raduje se z tříbodového vítězství. Hradec Králové se vrací domů do východních Čech bez bodového zisku. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký víkend. (20:13:21)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Jelínek (Vlček, Němec), 16. Meloun (Kozlík), 29. Kulhánek (Vlček), 59. Kozlík (Wasserbauer) - 10. Gabriel (Kováč), 31. Frk (Pravda, Pilař), 57. Ropický (Pilař, Červený)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Královští lvi Hradec Králové:
    bahis siteleri