Kometa Brno – Zlín 2:3 (kon.) | Chomutov – K. Vary 4:3 (po s.n.) | Motor ČB – Plzeň 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Havířov 7:0 (kon.) | Znojmo – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:0 (4:0, 2:0, 1:0)
AZ Havířov
Pondělí 11.10.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Rebelové po výborném výkonu zdolali svého soupeře z Havířova přesvědčivě 7:0 a připisují si důležité tři body do extraligové tabulky. Děkuji vám za pozornost při sledování dnešního on-line přenosu a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:04:47)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Po dlouhém souboji za havířovskou brankou o puk na hřišti zaplály vášně a v pěstním souboji si to rozdali J. Milfait (HBR) s Miczek (HAV), oba si odnesli dvouminutové tresty za hrubost.
     
    58:37
    Havíři jsou v plném počtu, při hře 5 na 5 mohou opět naplno pokračovat ve svém útočném snažení vstřelit alespoň čestnou branku a trochu zmírnit svou vysokou porážku, jež je dnes zřejmě nemine.
     
    58:13
    Havel se teď prezentoval dvěma dobrými momenty. Nejdříve si najel do volného prostoru před brankou a ostrou ranou pálil těsně vedle, poté zblízka tečoval Šímovu ránu od modré čáry jen do připravených Zelenkových betonů.
     
    57:20
    Havlíčkobrodští hokejisté neudrželi kotouč v útočném pásmu, když je Havířov vytlačil těsně za modrou čáru. Pokus o navárt do ofenzivního postavení Rebelům nevyšel, provinili se při této činnosti postavením mimo hru.
     
    56:37
    Za krosček zamířil k dvouminutovému trestu na lavici hanby Čaja (HAV).
     
    56:00
    Mírně navrch začínají mít opět domácí mladíci, kteří se snaží hodně bruslit a přesně kombinovat, což jim poměrně vychází. Hezkou akci teď předvedl J. Milfait s Wasserbauerem, když druhý jmenovaný po obdržené nahrávce ještě vracel polostřelou puk k pravé tyčce, kde ho jeho spoluhráč netrefil před poloprázdnou brankou.
     
    54:00
    J. Doležal rozpohyboval na ledě rychle své brusle a prosmýkl se podél havíčovského protihráče až do palebné pozice v pravém kruhu, ve velkém úhlu však pálil k bližší tyčce jen do Zelenkových nachystaných betonů.
     
    53:28
    Hra se oproti předchozích dvěma třetinám hodně vyrovnala, sledujeme teď bojovnou partii, v níž drží obě mužstva často kotouč na svých holích a snaží se přelstít soupeřovu defenzívu.
     
    52:11
    Oba soupeři se snaží o útočnou hru a usadit se v blízkosti branky svého soka na delší a souvislější časový úsek, obrany obou táborů však zatím pracují spolehlivě a tuto situaci neumožňují.
     
    50:51
    Čípovu nepříjemnou střelu z prostoru meziok ruhy gólman krch nadvakrát zneškodnil, když si ji poprvé ztlumil hrudí a následně schoval puk pod lapačkou. Dojíždějící Mráz číhal na možnost k dorážce marně.
     
    49:50
    Havířov je kompletní, když ustál hned dvojnásobné oslabení. Nyní hýří při hře 5 proti 5 aktivitou a dobývá branku havlíčkobrodského gólmana Krcha.
     
    49:22
    Havlíčkobvordská přesilovka se rychle chýlí ke svému konci, tlak domácích už není zdaleka takový, jako tomu bylo v předchozích okamžicích. Hostů se daří často odpalovat puk ze svého pásma.
     
    48:22
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a okamžitě zaujal přesilovkové rozestavení kolem havířovské brány, kde dlouho držel hru a snažil se o co nejčastější střelbu. Většině ze střeleckých pokusů ale scházela větší přesnost, v několika případech pro změnu zaúřadoval ve svém brankovišti brankář Zelenka.
     
    47:31
    Na lavici hanby usedl Krause (HAV), jenž se provinil hákováním.
     
    46:57
    Hosté vystihli nepřesnou nahrávku a Číp hledal dlouhou nahrávkou ve středním pásmu úplně volného a rozjetého Mráze, jenže ten nezachytil nepřesnou nahrávku, jež skončila až v moci brodského gólmana Krcha.
     
    46:47
    Za katr usedl kvůli hákování na 2 minuty Mach (HAV).
     
    45:50
    M. Novák si nabruslil podél pravého mantinelu do psáma a vzápětí poslal hezkou nahrávku na hůl J. Doležala, ale ten netrefil v mezikruží puk ideálně.
     
    45:28
    Brodský bek Novotný prověřil Zelenkovu pozornost tvrdým projektilem od modré čáry, havíčovský muž s maskou letící kotouč lapil do nastavené náruče a chystal se ještě ho rozehrát, ale před dojíždějícím útočníkem P. Blažkem ho raději ukryl pod lapačkou.
     
    44:16
    Kotouč se rychle stěhoval od jedné branky ke druhé, souvislejšího tlaku jsme se v těchto minutách nedočkali. Po tvrdé ráně nyní několikrát dorážel z bezprostřední blízkosti u levé tyčky J. Milfait, vždy ale narazil jen na připravené Zelenkovy betony.
     
    41:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nepolevují ze svého mohutného brankostroje ani v závěrečném dějství, když tentokrát překonal gólmana Zelenku hezkou ranou další bek ONDŘEJ ŠÍMA! Bez asistence.
     
    40:28
    Po rychlé a účinné akci prakticky na jeden dotek se ocitl v útočném pásmu s pukem na holi Varga, nabruslil si do předbrankového prostoru a střelou po ledě prověřil pevnost Zelenkových betonů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také prostřední část vyzněla o poznání lépe pro havlíčkobrodské Rebely, kteří ještě navýšili svůj čtyřbrankový náskok dvěma vstřerlenými brankami, o než se postarali skórující Michal Zdražil a Radek Novotný. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 19:35, vedou nad Havíčovem vysoko 6:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Obránce Zientek napřáhl na modré čáře a dělovka z jeho hole doplachtila na hruď gólmana Krcha, jenž následně zalehl kotouč a přerušil hru.
     
    39:37
    Poměr sil na ledě se vyrovnal, na 2 minuty usedl na lavici hanby J. Milfait (HBR) za sekání.
     
    39:14
    Bancířovi utekl na modré čáře puk a i když ho brodský bek vrátil bekhendem zpět do pásma směrem ke svým spoluhráčům, hosté se zmocnili kotouče a vyhodili ho do uctivé vzdálenosti od své brány.
     
    38:45
    Na lavici hanby usedl Miczek (HAV), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil držením hole.
     
    38:14
    Havlíčkův Brod již je v kompletním složení na hrací ploše, když se dokázal při dvouminutovém oslabení bez větších problémů ubránit. Hosty z Havířova k nebezpečnějšímu zakončení vůbec nepustil.
     
    37:16
    Ten měl teď velké štěstí, protože útočník J. Milfait dostal od havířovské obrany k dispozici v levém kruhu spoustu volného prostoru a následně tvrdou ranou jen zazvonil na horní tyčku!
     
    36:55
    Domácím mladíkům se podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit kotouč přes všechny čáry až do blízkosti havířovského brankáře Zelenky.
     
    36:14
    Pechanec několikrát zamíchal s pukem na holi a probil se kolem havlíčkobrodských beků až do rohu pásma, kde ho zezadu narazil tvrdě na mantinel Vác. Němec (HBR) a odnesl si 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    35:14
    Bojovníkům z Kotliny nevyšel přechod útočné fáze, když dlouhá nahrávka byla na rozjetého útočníka Ondráčka příliš nepřesná a záhy skončila na zakázaném uvolnění.
     
    34:51
    Havířov je v plném počtu, dvouminutové oslabení ve čtyřech bruslařích na ledové ploše ustál bez úhony. Pokračuje se ve hře pěti proti pěti.
     
    34:00
    Havíři vytěsnili kotouč až do obranného pásma domácích, kde se jim dařilo dlouho držet hru a ukrojit tímto způsobem cenné vteřinky ze Zientekova trestu.
     
    33:31
    Po sérii nahrávek se nakonec odhodlal ke střele obránce Šíma, jehož rána od modré čáry prověřila jen pevnost plexiskla za havířovskou svatyní, když proletěla vysoko nad její horní tyčkou.
     
    32:51
    Za hákování je potrestán dvěma minutami Zientek (HAV).
     
    32:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Po přituknutí Filipa Ondráčka vystřelil od modré čáry RADEK NOVOTNÝ, proti jehož tvrdému a přesnému projektilu měl gólman Zelenka zcela zakrytý výhled, a kotouč od jeho pravého betonu skončil až v síti havíčovské branky! Asistence: Filip Ondráček.
     
    32:03
    Na trestnou lavici je vykázán Číp (HAV), jenž si odnáší dvouminutový trest za hákování.
     
    31:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    V situaci 2 na 1 Jan Milfait vyslal nepovedenou nahrávku z levého kruhu na MICHALA ZDRAŽILA, ke kterému se nakonec od hole havířovského hráče odrazil puk a z bezprostřední blízkosti v těsném souboji nastřelil kousek před sebou stojícího gólmana Zelenku, od kterého se kotouč šťastně odrazil až za brankovou čáru! Asistence: Jan Milfait.
     
    30:12
    Novotný se vůbec nerozpakoval a puk napálil od modré čáry tvrdou ranou, ten však zaduněl jen o mantinel za brankou, když proletěl kousek vedle levé tyčky.
     
    29:33
    P. Blažek se prezentoval pohlednou individuální akcí, když s pukem na holi obkroužil hbitě havířovskou branku, velkým obloukem si vybruslil až na vrchol kruhů, kde z volného prostoru střelou zápěstím nastřelil připraveného gólmana Zelenku.
     
    28:34
    Havlíčkův Brod je už v plném počtu, v závěru přesilovky nebezpečně stříleli Miczek s Pechancem, jenže ani jeden z nich nezkorigoval nepříznivý stav svého týmu.
     
    27:46
    Rebelové zatím důsledně a aktivně brání, svého soupeře vůbec nepouštějí do přesilovkových pozic, když často vyhazují puk do opačného koutu hřiště.
     
    27:06
    Havlíčkovu Brodu se pdoařilo velice brzy vyhodit kotouč z nebezpečného prostoru v blízkosti svého brankáře Krcha, hosté si tak musejí hledat cestu přes jejich obranný val znovu.
     
    26:34
    Číp se ujal puku v útočném pásmu a obklíčen přesilou hráčů v havlíčkobrodských barvách mezi kruhy vypálil tvrdě těsně vedle. Po odpískání je vyloučen na 2 minuty za faul loktem Ambrož (HBR).
     
    25:42
    Nejdříve se ocitl pod vydatnou sprškou havlíčkobrodských střel havířovský gólman Zelenka, s touto situací si poradil na výbornou a připsal si povedené zákroky. Na druhé straně zakončoval z pravé strany podél bližší tyčky Pechanec, nesešteloval si ale dobře mířidla a poslal svůj projektil jen do ochranné sítě.
     
    24:20
    Číp se protáhl až za záda havlíčkobrodských zadáků a z dobré střelecké pozice v prostoru pravého kruhu po ledě mířil ke vzdálenější tyčce, gólman Krch však vyrazil puk svým pravým betonem, který střele nastrčil do cesty.
     
    23:54
    Zientek si počkal na crcholu levého kruhu na odražené puk, který z mohutného nápřahu vyslal na brodskou branku. Gólman Krch číhal na správnéím místě a nepříjemný projektil ukryl ve své výstroji.
     
    23:12
    Hra je zatím značně neurovnaná, puk se bleskově stěhuje od pásma k pásmu, vidět je řada nepřesností, jež zabraňují ve vzniku souvislejšího tlaku nebo nebezpečnější šance.
     
    22:08
    Rebelové se usadili v útočném pásmu a donutili gólmana Zelenku v jeho brankovišti k zásahu, když strážce havířovské svatyně lapil střelu do náruče a přerušil na chvilku hru.
     
    21:03
    Hra se rychle přelévala ze strany na stranu, když nahozený puk ještě ve středním pásmu přizvedl do vzduchu havířovský forvard a nešťastně zasáhl brodského obránce Novotného do helmy. Ten byl chvíli otřesený, ale nakonec odjel sám na střídačku a měl by bez následků pokračovat ve hře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka se odehrávala jednoznačně v režii domácích Rebelů, kteří svou značnou územní převahu vyjádřili i gólově. Svému soupeři nastříleli celkem čtyři branky, o které se podělili rovným dílem Filip Ondráček, Jan Milfait, Michal Zdražil a Jiří Musil. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:48, vedou Rebelové nad Havířovem 4:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Rebelové jsou kompletní, navíc si v závěru přesilové hry vypracovali slibnou šanci, když Hadrava přiťukl zpoza branky puk před bránou volnému Zohornovi, jehož rána si nenašla cestu za záda brankáře Zelenky.
     
    18:41
    Další vyhození havlíčkobrodských hokejistů, tentokrát musejí hostě dobruslit k puku až do své obranného pásma a začít úplně nový útok.
     
    18:13
    Mladým Rebelům se pdoařilo zachytit v blízkosti svého brankáře Krcha kotouč a vyhodit ho záhy až k modré čáře ohraničující havířovské pásmo.
     
    17:26
    Za nedovolené bránění vyfasoval od sudího dvouminutový trest Wasserbauer (HBR).
     
    17:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí hokejisté nabídnutou přesilovku brzy využili ve svůj prospěch. Po přiťuknutí Jana Milfaita pálil z velkého nápřahu na modré čáře JIŘÍ MUSIL a svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Milfait.
     
    16:48
    Prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu je Krause (HAV), jenž se provinil držením protihráče.
     
    16:00
    Smužova tvrdá rána z pravého kruhu nechala jen vyniknout gólmana krcha, jenž ji lapil do nastavené náruče a rychleletící kotouč mu z ní nevypadl. Hra byla následně přerušena.
     
    15:30
    Pechanec se ujal puku a v levém kruhu měl dostatek času a prostoru k nebezpečnému zakončení, ostrou střelu však nenatlačil směrem na brodskou branku, ale těsně ji minul.
     
    15:11
    P. Blažek rozkmital své rychlé nohy a v pravém kruhu zpoza obránce vypálil, jeho střelecký pokus proletěl kousek od vzdálenější tyčky a skončil na holích havířovských hráčů.
     
    14:40
    Na druhé straně hřiště se hosté osvobodili z havlíčkobrodského pevného sevření jen vyhozením přes všechny čáry, po němž se pískalo zakázané uvolnění.
     
    13:30
    Ihned po vhazování musel předvést svou dobrou koncentraci gólman Krch, když zlikvidoval tvrdou ránu z levého kruhu a chycením puku do své lapačky přerušit hru.
     
    13:24
    Havířov domácí mladíky na chvíli zatlačil do defenzivních pozic, těm se však podařilo ukořistit kotouč a narůstající tlak hostů přerušit zakázaným uvolněním.
     
    12:17
    Rebelové opět rozjeli v blízkosti havířovské branky svůj rychlý útočný kolotoč, na jehož konci stál zakončující Szilva, svůj tvrdý projektil z mezikruží ale nasměroval těsně vedle levé tyčky!
     
    10:30
    V havířovském brankovišti dochází ke změně, gólmana Petra Matouška nahrazuje jeho kolega Daniel Zelenka.
     
    10:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Nahozený puk ze středního pásma dobruslil rozjetý MICHAL ZDRAŽIL a z pravé strany do něj v úhlu doslova plácnul bekhendem, puk však poslal přesně ke vzdálenější tyčce mimo dosah gólmana Matouška! Asistence: Jan Milfait.
     
    10:00
    Po nahrávce Cahloupky zpoza brány pálil bez přípravy zblízka volný Smuž, gólman Krch však byl ve svém brankovišti dobře postavený a předvedl pohotový reflex, když nepříjemný projektil vyrazil svými betony!
     
    9:43
    Pokus o rychlý brejk skončil neúspěchem, prudká nahrávka totiž nenašla hůl rozjetého útočníka, když ve středním pásmu proletěla nedaleko jeho hole a doletěla až na zakázané uvolnění.
     
    8:50
    J. Milfait z mohutného nápřahu tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu a kotouč byl za letu ještě tečován havířovským hráčem, gólman Matoušek stihl zareagovat na poslední chvíli a vyrazil ho do prostoru před sebou, odkud mohl dorážet volný Havel, jenže zblízka neusměrnil kotouč mezi tři tyče!
     
    7:50
    Obránce Jindřich střílel od modré čáry, jeho tvrdý projektil vyrazil pozorný gólman Krch svými betony do rohu havlíčkobrodského pásma.
     
    7:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Hynek Zohorna poslal puk mezi kruhy, kde se do krkolomé pozice v obležení havíčovských beků dostal kapitán JAN MILFAIT, z těžké pozice však zakončil a prostřelil gólmana Matouška! Asistence: Hynek Zohorna.
     
    6:16
    Další zásah strážce havířovské svatyně, tentokrát Matoušek zlikvidoval koncem svého pravého betonu nepříjemnou a tečovanou ránu J. Milfaita z vrcholu pravého kruhu.
     
    5:54
    Nahozený kotouč z hole havlíčkobrodských hráčů si ztlumil brankář Matoušek svou holí a chystal se ho rozehrát vým bekům, ale před dojíždějícími útočníky ho raději ukryl pod lapačkou.
     
    5:00
    Havlíčkův Brod má zatím jednoznačně navrch, daří se mu držet hru v blízkosti havířovské branky a probíjet se do zakončení z nebezpečných pozic. Naposledy pálil z pravého kruhu po ledě P. Blažek, ztroskotal však na Matouškových nastavených betonech.
     
    4:03
    Wasserbauer vybojoval puk a poslal ho okamžitě do předbrankového prostoru, kde číhal Hadrava, jenže zblízka nadvakrát nepřekonal pozorného brankáře Matouška, který záhy přerušil hru.
     
    2:53
    Varga prokázal dobrou hru tělem a jeho důraz málem slavil úspěch. Havířovským obráncům vypíchnul kotouč a tlačil se do zakončení, ovšem brankář Matoušek měl k puku blíže a mohl ho ukrýt pod lapačku.
     
    1:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se dostávají do rychlého vedení. Po vyhraném vhazování se dostal kotouč od Pavla Blažka na hůl FILIPA ONDRÁČKA, jehož razantní a přesná rána z protoru mezi kruhy zapadla do sítě za zády překonaného gólmana Matouška! Asistence: Pavel Blažek.
     
    1:28
    Po vyhraném vhazování se probíjel ke střele v dobré palebné pozici před brankou P. Blažek, ale kotouč mu utekl. Chopil se ho však Szilva, jehož dorážky z levé strany zlikvidoval betony brankář Matoušek.
     
    0:38
    Varga zakončoval z protostoru levého kruhu, ale netrefil puk ideálně a jeho projektil postrádal potřebnou přesnost a razanci. Gólman Matoušek proto neměl příliš práce ukrýt puk ve své výstroji.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Krch (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Ambrož, Bancíř, Vác. Němec, Musil, Šplíchal - Wasserbauer, Varga, J. Milfait "C", Szilva, Honza, Zdražil, P. Blažek, Havel, Ondráček "A", M. Novák, J. Doležal, Hadrava, Zohorna.
    AZ Havířov:
    Matoušek (Zelenka) - Zientek, Lešiga, Jindřich "A", Bálint, Marek, Krause "C", Mach, Pechanec "A", Smuž, Tapek, Miczek, Čaja, Chaloupka, Mráz, Včislák, Diviš, Čintala, Patman, Číp.
    Rozhodčí:
    P. Úlehla - M. Kis, R. Prchal.
     
    Příjemný pondělní podvečer, vítám vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování textového on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov v rámci Noen extraligy juniorů. Oba týmy dělí v tabulce pouze jeden bod, dnešní duel je proto hodně důležitý. Rebelové za sebou mají těžký víkend, když v pátek podlehli Plzni 0:6 a o den později nestačili ani na Karlovy Vary, když prohráli 1:3. Domů na Vysočinu si tak nepřivezli žádný bodový úlovek. Podobně si počínal i Havířov, který prohrál oba souboje s pražskými týmy, když Spartě podlehl 5:7 a na ledě Slavie si připsal rovněž porážku, tentokrát 1:6. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Ondráček (P. Blažek), 8. J. Milfait (Zohorna), 11. Zdražil (J. Milfait), 18. Musil (J. Milfait), 32. Zdražil (J.Milfait), 33. Novotný (Ondráček), 42. Šíma


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    AZ Havířov:
    bahis siteleri