Havlíčkův Brod – Jihlava 1:5 (kon.) | Hr. Králové – Kometa Brno 7:4 (kon.) | Šumperk – Přerov 0:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:5 (0:3, 0:2, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 07.11.2010, 09:15ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Dobrý den, z Kotliny vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava v rámci 13. kola extraligy mladšího dorostu. Derby Vysočiny jsou tradičně pojímána jako nesmírně prestižní duely. Uvidíme, zda tomu dnes bude odpovídat také dnešní střetnutí obou odvěkých rivalů. Utkání začíná v 09:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Vaněček (Prokop) - Žuček, Vala, Krajcigr, Bláha, Lobo - Vosyka, Ludvík, Hlídek, Beránek "C", Málek, Krajhanzl, Vlček, Mašek, Voplakal, Varlamovič, Dundáček,

    HC Dukla Jihlava:
    Svoboda (Vacek) - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Půža - Hubert, Severa, Mandát "C", Kašpar, Beran, Kutlák, Hotař, Mahút, Klaus, Kovářů.

    Rozhodčí: .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:52
    Hosté z Jihlavy do utkání doslova vlétli a hodně se tlačí do zakončení v blízkosti gólmana Vaněčka, který musel zasahovat proti tvrdé ráně Brussmanna z pravého kruhu. Do akce se také dostal jeho protějšek v jihlavském brankovišti Svoboda, jenž zneškodnil ránu z mezikruží.
     
    2:08
    Puk se rychle stěhoval po ledové ploše a často střídal své majitele. Chvíli ho drželi Rebelové, jindy naopak Jihlava. Po přerušení hry je vyloučen Varlamovič (HBR) za hákování.
     
    2:26
    Dukla právě vstřelila branku!

    Pouhých 18 sekund stačilo hostům z krajského města na využití přesilovky. Jan Mandát nahrál Simonu Beranovi, jehož ránu gólman Vaněček vyrazil do prostoru vedle sebe, kde číhal úplně volný ONDŘEJ KOVÁŘŮ a zblízka dorazil kotouč do odkryté brány! Asistence: Simon Beran, Jan Mandát.
     
    3:23
    Dlouhý a urputný souboj u mantinelu v blízkosti havlíčkobrodské střídačky přerušil sudí a na lavici hanby putuje Kutlák (JIH) za napadení.
     
    3:53
    Dvakrát v krátkém časovém sledu nebezpečně pálil od modré čáry Bláha. Nedjříve jeho střelu hosté zblokovali do ochranné sítě, poté havlíčkobrodský bek nepropálil hradbu těl před brankářem Svobodou.
     
    5:11
    Rebelové drží hosty neustále v pevném objetí. Nejdříve se prezentoval nebezpečnou tečí střely od modré čáry Vlček, jenž usměrnil puk do výstroje gólmana Svobody, kterého následně nepropálili domácí mladíci ani z nebezpečných dorážek, v nichž byl aktivní zejména kapitán Beránek. Naposledy zakončoval Hlídek, jehož pokus k bližší tyčce zneškodnil strážce jihlavské svatyně.
     
    5:23
    Hosté jsou již v plném počtu, když se ubránili v závěru oslabení mohutnému havlíčkobrodskému tlaku. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    6:04
    Na trestnou lavici zamířil Brussmann (JIH), jenž dostal 2 plus OT na 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    6:38
    Žučkovu tvrdou ránu od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru útočník Vlček, ale gólmana Svobodu nakonec vážněji neohrozil.
     
    7:31
    Jihlavští mladíci se zatím aktivně a účinně brání, když se jim daří kotouč odpalovat z blízkosti svého brankáře Svobody a nepouštět Rebely do souvislejšího tlaku.
     
    8:04
    Hosté z Jihlavy jsou v plném počtu. Během oslabení se iubránili bez úhony a ani jim to proti trápícím se rebelům nedalo moc práce. Piokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    9:04
    Obránce Půža tvrdě střílel od modré čáry, když kotouč poslal kousek od pravé tyčky Vanečkovy branky. Hosté se stále drží v útočném postavení.
     
    9:26
    Proti hokejovým pravidlům se provinil Žuček (HBR) hákováním a odsedí si 2 minuty.
     
    10:11
    Havlíčkovu Brodu se daří držet Jihlavu daleko od svého gólmana Vaněčka. Hosté po většinu času narážejí na zkonsolidovaný obranný val domácích.
     
    10:53
    Dukla právě vstřelila branku!

    Ondřej Kovářů poslal přesný pas na hůl JANA MANDÁTA, jenž číhal v prostoru před brankou a nadvakrát překonal gólmana Vaněčka, když střílel přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Ondřej Kovářů.
     
    11:30
    Rebelům nevyšel přechod do útočné fáze, když nahozený kotouč skončil na odpískaném zakázaném uvolnění, po němž se bude vhazovat před brankářem Vaněčkem.
     
    12:53
    Jihlava se zabydlela v útočních pozicích, z nichž důkladně provětrává havlíčkobrodskou obranu a gólman Vaněček má plné ruce práce proti nebezpečným projektilům ze všech možných pozic.
     
    13:15
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava způsobila kolem brodské brány pořádný zmatek, při němž gólman Vaněček čelil obrovskému tlaku a nakonec ho překonal JAN MANDÁT, který zblízka přeloboval havlíčkobrodského muž s maskou! Bez asistence.
     
    13:15
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    13:25
    Domácí hráči se provinil úmyslným ofsajdem, po němž rozhodčí vhodí puk zpět do hry v jejich pásmu po levici gólmana Vaněčka.
     
    13:05
    Mladí Rebelové zaujali útočné pozice, z nichž se snažili prověřit pozornost gólmana Svobody. Ten musel zasahovat proti nepříjemnémiu Bláhovu projektilu z vrcholu levého kruhu, který vyrazil betony do prostoru za svou brankou.
     
    14:44
    Varlamovič (HBR) je vykázán na trestnou lavici za krosček.
     
    15:30
    Dundáček vybojoval kotuč v obranném pásmu a od modré čáry ho bez váhání odpálil až do hájemství jihlavského gólmana Svobody. Hosté začínají nový útok.
     
    16:02
    Před havlíčkobrodskou brankou se vytvořila další velká skrumáž hráčů, přičemž brankář Vaněček lapil do nastavené náruče střelu z pravého kruhu.
     
    16:30
    Obránce Szathmáry si sjel od modré čáry až do prostoru mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, a zazvonil na horní tyčku Vaněčkovy svatyně!
     
    16:44
    Havlíčkův Brod v oslabení čelil mohutnému tlaku svého odvěkého rivala z Jihlavy, jenž trpělivě dobýval branku gólmana Vaněčka. Ten náporu na svou osobu odolal a zůstal nepřekonán. Domácí jsou již kompletní a pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    18:46
    Puk se rychle stěhoval po všech možných koutech ledového kolbiště, když přesnou nahrávku obdržel na vrchol kruhů kapitán Beránek, potáhl si kotouč do volného prostoru a tvrdou ranou těsně minul branku.
     
    19:23
    Jihlava se dožaduje vstřelené branky, které zřejmě opravdu dosáhla, ale kotouč rychle vyletěl ven z branky. Hlavní rozhodčí zůstává neoblomný a pokračuje se dál ve hře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce má navrch Dukla Jihlava, jež postupně zaznamenala tři přesné zásahy. O dva se postaral Jan Mandát a jednou se trefil Ondřej Kovářů. Před 2. třetinou, která začne zhruba v 10:20, vedou hosté v Havlíčkově Brodě 3:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Dukla právě vstřelila branku!

    Simon Beran si nabruslil na vrchol kruhů, kde na sebe navázal protihráče, a následně šikovnou zadovkou uvolnil v levém kruhu ONDŘEJE KOVÁŘŮ, jenž z mohutného nápřahu vymetl vzdálenější horní roh Vaněčkovy brány! Asistence: Simon Beran.
     
    21:50
    Rebelové se pokoušejí na obdrženou branku co nejrychleji zareagovat a zvýšili útočnou aktivitu. Zatím ale neúspěšně buší do zformovaného jihlavského bloku.
     
    22:29
    Havlíčkův Brod aktivně napadá soupeřovu rozehrávku už v jejím počátku poblíž gólmana Svobody a hostům to činí obrovské problémy. Nemohou se ze sevření Rebelů vymanit a stále čelí tlaku.
     
    22:52
    Havlíčkobrodským mladíkům návrat do útočných pozic v blízksoti brankáře Svobody nevyšel a vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v jejich pásmu.
     
    23:23
    Gólman Vaněček měl teď plné ruce práce, protožč na něj jihlavští střelci dlouho dost nepříjemně doráželi. Zejména tvrdá rána Kovářů, která z pravého kruhu mířila do vzdálenějšího horního rohu branky, ho důkladně prověřila, když ji domácí brankář zneškodnil ramenem.
     
    24:43
    Jihlavští hokejisté neustále tlačí Rebely v hloubi jejich obranného pásma a pořád ze všech pozic zkoušejí ohrožovat gólmana Vaněčka, jenž zatím náporu zdárně odolává.
     
    25:34
    Karta se teď otočila. Nyní udávají tempo hry Rebelové, kteří drží kotouč v soupeřovu pásmu a hledají si cestu přes důslednou jihlavskou defenzívu zatím neúspěšně.
     
    26:03
    Mahút ostře pálil z úhlu na pravé straně útočného pásma, ale u bližší tyčky ztroskotal na připravenou brankáři vaněčkovi, jenž nadvakrát zkrotil neposedný puk a přerušil hru.
     
    26:21
    Szathmáryho dělovka od modré čáry mířila do horní poloviny brány, ale gólman Vaněček pohotově vymrštil vzhůru svou lapačku, do níž chytil letící puk.
     
    26:41
    Zbytečným útočným faulem se prezentoval Mandát (JIH), který vyfasoval od sudího dvouminutový trest za podražení.
     
    26:53
    Rebelové se natlačili do útočného pásma, ale čárový rozhodčí signalizoval jejich postavení mimo hru, které hlavní sudí následně odpískal.
     
    27:12
    Poblíž gólmana Svobody zapláli vášně a utěšeně se schylovalo k potyčce, ale rozhodčí včas vše rozehnali. Vhazovat se bude po přerušení hry v jihlavském pásmu.
     
    27:29
    Havlíčkův Brod nepřešel do přesilovkového postavení v útočném pásmu, když vyhodil puk na zakázané uvolnění, po němž proběhne vhazování v jeho pásmu.
     
    28:20
    Kašpar vyvezl puk z obranného pásma a tlačil se do blízkosti gólmana Vaněčka, ale cestu mu zatarasil obránce Krajcigr a odzbrojil ho od kotouče.
     
    29:12
    V samostatném úniku se ocitl Beránek, ale při pokusu o blafák ztratil rovnováhu a upadl. Vzápětí pálil na druhé straně z rychlého protiútoku navrátilec Mandát, ale z pravého kruhu minul bližší tyčku.
     
    30:32
    Port nahodil kotouč ze středního pásma vysokým obloučkem za havlíčkobrodskou branku a odjel na střídačku, přičemž pustil na led čerstvé síly. Rebelové začínají postupný útok od své branky.
     
    31:44
    Jihlava stupňovala svůj tlak v blízkosti gólmana Vaněčka, ale kotouč se dostal na hůl Krajhanzla, jenž ho přes jihlavské zadáky vyvezl do útočného pásma
     
    32:53
    Voplakal zachytil nepřesnou přihrávku, nabral rychlost a z dobré palebné pozice nedaleko od jihlavského brankoviště tvrdě vypálil po ledě. Gólman Svoboda byl pozorný a kotouč vyrazil svým betonem do bezpečí.
     
    33:17
    Na trestnou lavici usedl Málek (HBR) za držení protihráče.
     
    34:03
    Dukla zatlačila Rebely do obranného čtverce, kolem kterého dlouho kombinuje. Nejdříve hledal Kovářů nepřesnou křížnou nahrávkou volného Mandáta, který zanedlouho pálil z levého kruhu hodně nepřesně.
     
    34:54
    Dukla právě vstřelila branku!

    Rebelové sice vyhodili kotouč z obranného pásma, ale hosté se následně nadýchli k rychlému protiútoku, v němž prošel středem havlíčkobrodské obrany JAROSLAV HOTAŘ a z mezukruží našel mezeru mezi Vaněčkovými betony! Asistence: Michal Kašpar.
     
    36:16
    Hra v těchto chvílích připomíná přesýpací hodiny, když se puk rychle stěhuje po hrací ploše z jedné strany na druhou. Po přihrávce Klause napříč předbrankovým prostorem mohl u vzdálenější tyčky skórovat Severa, ale zblízka trestuhodně minul bránu!
     
    37:22
    Mladíci z krajského města Vysočiny stále režírují hru, hodně bruslí a pokoušejí se zaujmout útočné pozice poblíž havlíčkobrodského brankáře Vaněčka.
     
    37:56
    Kovářů tvrdě pálil z pravého kruhu, jenže našel u bližší tyčky jen dobře postaveného gólmana Vaněčka, jenž spolehlivě ukryl puk v nastavené náruči a přerušil hru.
     
    38:45
    Rebelové stále úspěšně vzdorují narůstajícímu jihlavskému tlaku. Gólman Vaněček teď vyrazil puk po nepříjemné střele do volného prostoru, kde poblíž brankoviště volný Kovářů z dobré pozice vysoko přestřelil.
     
    39:35
    Nyní zahnali svého soupeře do úzkých havlíčkobrodští mladíci, jimž se podařilo postupnou kombinací několikrát dokonale vyšachovat jihlavskou obranu, ale nikdo z nich nedokázal usměrnit kotouč za Svobodova záda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední část vyzněla vítězně pro hosty z Jihlavy, kteří dvěma góly z holí Ondřeje Kovářů a Jaroslava Hotaře navýšili svůj náskok. Rebelové půjdou do závěrečného dějství, které začne přibližně v 11:03, s hrozivým mankem pěti gólů na svého jihlavského soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Tvrdou ránu od pravého mantinelu vyslal ze své hole Hlídek, gólman Svoboda se ale nenechal zaskočit a rychle letící puk vyrazil betony do bezpečí.
     
    41:46
    Kašpar se ujal puku v levém kruhu, nabruslil si do lepší palebné pozice a z vrcholu kruhů nechal bekhendovou střelou zpoza hráče vyniknout brankáře Vaněčka, který ukryl kotouč pod lapačkou a přerušil hru.
     
    42:14
    Na lavici hanby musel nedobrovolně zamířit Mašek (HBR) a odsedí si 2 minuty za napadení.
     
    42:45
    Rebelové se brzy po vyhraném vhazování protlačili k vyhození až do hájemství jihlavského gólmana Svobody. Hosté budou muset začít nový útok.
     
    43:21
    Jihlavští mladíci si stále neví rady s aktivním a zformovaným havlíčkobrodským blokem, který pravidelně odpaluje puky ze svého pásma do uctivé vzdálenosti od gólmana Vaněčka.
     
    44:06
    Po další sérii havlíčkobrodských vyhození si hosté neporozuměli při přechodu do soupeřova pásma a vyhodili kotouč přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění.
     
    44:14
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, když sehrál dvouminutové oslabení výborně. Jihlava se vůbec nedostala k nebezpečnějšímu Vaněčkovu ohrožení nebo souvislejšímu tlaku. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    44:41
    Málkovu ránu z vrcholu kruhů ještě tečoval v předbrankovém prostoru Mašek, ale kotouč nasměroval jen do míst, kde v tu chvíli pobýval připravený brankář Svoboda, jenž záhy přerušil hru.
     
    45:29
    Rozjetý Hlídek se hnal za nahozeným pukem do útočného pásma, ale všiml si, že je v ofsajdovém postavení a vrátil se zpět do středního pásma.
     
    46:40
    Gólman Vaněček se blýskl ve svém brankovišti dvěma povedenými zásahy, když zneškodnil betony dvě nebezpečné střely zblízka. Vzápětí na druhé straně mohli zahrozit domácí, když se dvojice Beránek - Krajhanzl ocitla v přečíslení 2 na 1, ale nahrávka prvně jmenovaného byla příliš vysoká.
     
    47:57
    Severa dvakrát zahrozil z bezprostřední blízkosti, když nejdříve po Kašparově nahrávce z první pálil jen do betonů rychle se přesouvajícího brankáře Vaněčka, který vychytal také další jeho střelecký pokus a vzápětí ještě zmařil několik nebezpečných jihlavských projektilů hbitými zákroky.
     
    49:18
    Do útočného pásma se natlačili také domácí Rebelové, ale jihlavská obrana jim po chvíli úspěšné kombinace vystavila nekompromisní stopku, při níž se ujala puku.
     
    49:53
    Na trestnou lavici usedl Szathmáry (JIH) na 2 minuty za podražení.
     
    50:28
    Po dlouhé kombinaci se Rebelové dostali ke střele z levého kruhu, jíž gólman Svoboda ze svého brankoviště dobře viděl a vzápětí ji ukryl u bližší tyčky do nachystané náruče.
     
    50:55
    Dukla Jihlava se rychlým vyhozením z obranného pásma osvobodila, Rebelové si budou hledat od své branky znovu cestu přes její obrannou hráz ve středním pásmu.
     
    51:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Střelu Jana Krajcigra od modré čáry si zpracoval ve skrumáži před rankou na hůl Tomáš Ludvík, zblízka vystřelil do betonů gólmana Svobody, od nichž se puk odrazil do volného prosotru k DANIELU VOSYKOVI, který dorážkou z hranice brankoviště přeloboval ležícího strážce jihlavské svatyně! Asistence: Tomáš Ludvík, Jan Krajcigr.
     
    53:34
    Děj hry se rychle přeléval z jedné strany ledového kolbiště na druhou,, hrálo se dlouho bez přerušení a hlavní rozhodčí zadul do píšťalky až po sevření kotouče jednoho z domácích hráčů.
     
    54:13
    Mandát se při obléhání havlíčkobrodské brány ujal puku na vrcholu kruhů a razantní střelou zápěstím o kousek minul pravou tyčku brankáře Vaněčka.
     
    55:06
    Hlídek hledal nahrávkou přes předbrankový prostor ke druhé tyčce sjíždějícího Vosyku, ale ten byl sražen jihlavským bekem a k zakončení se nedostal. Následně přerušil hru gólman Svoboda, jenž ukryl nahozený puk ze strany pod lapačkou a jel si po odpískání ještě vyřídit účty důrazným útočníkem Vosykou, který se tlačil k dorážce.
     
    56:50
    Mladí Rebelové se snaží o diktování tempa hry a hledají si cestu do blízkosti gólmana Svobody, ale obrana hostů je zatím kompaktní a aktivně se brání.
     
    57:17
    Rozhodčí udělil dvouminutový trest Mandátovi (JIH) za nedovolené bránění.
     
    57:37
    Chvilku se hrálo v jihlavském pásmu, ale Dukla se zmocnila pouku a okamžitě ho odpálila do útočného pásma, kde se jí teď daří držet hru a šetřit drahocenné vteřinky z Mandátova trestu.
     
    58:23
    Rebelové sice překonali jihlavský odpor a zabydleli se v útočném pásmu, jenže hosté se vzápětí opět ujali kotouče a odstřelili ho na opačnou stranu hřiště.
     
    59:24
    Vlček zkusil dvakrát štěstí tvrdými střelami, ale v obou případech jen prověřil pevnost Svobodových betonů. Nejdříve z vrcholu kruhů a poté z prostoru uvnitř pravého kruhu.
     
    59:50
    Na ledě zůstal ve středním pásmu ležet havlíčkobrodský hráč, ale rozhodčí toho vůbec nedbali a terstuhodně nechali pokračovat Jihlavu v útoku. Hru přerušili až s notným časovým odstupem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Jihlava si nakonec odváží z havlíčkobrodské Kotliny cenné tři body, když zdolala místní Rebely přesvědčivě 5:1. Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek víkendu. (11:31:34)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 52. Vosyka (Ludvík, Krajcigr) - 3. Kovářů (Beran, Mandát), 11. Mandát (Kovářů), 14. Mandát, 21. Kovářů (Beran), 35. Hotař (Kašpar)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Dukla Jihlava:
    bahis siteleri