Spartak – Marseille 0:3 (kon.) | AS Řím – Bayern 3:2 (kon.) | Basilej – Kluž 1:0 (kon.)
Chelsea – Žilina 2:1 (kon.) | Ajax – Real Madrid 0:4 (kon.) | Auxerre – AC Milán 0:2 (kon.)
Braga – Arsenal 2:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Šachtar 0:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
0:4 (0:2)
Real Madrid
Úterý 23.11.2010, 20:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam - Stadión byl slavnostně otevřen nizozemskou královnou Beatrix roce 1996 • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek z Ligy Mistrů vše, přeji dobrou noc a zítra u milionářské soutěže opět na počtenou. (22:50:32)
     
    Tabulka skupiny G po pěti zápasech:

    1. Real Madrid (ESP) 13 bodů / skóre 11:2
    2. AC Milán (ITA) 8 bodů / skóre 7:5
    3. AFC Ajax (NED) 4 body / skóre 4:10
    4. AJ Auxerre (FRA) 3 body / skóre 3:8
     
    Statistiky:

    Střely celkem: 10:20
    Střely na bránu: 1:10
    Fauly: 25:9
    Žluté karty: 2:6
    Červené karty: 0:2.
    Ofsajdy: 4:4
    Rohové kopy: 2:5
    Držení míče %: 48:52
    Uběhnuté metry: 107936:109474
     
    Hráč utkání:

    Cristiano Ronaldo je vždy v centru dění a zdaleka to nemusí být jen fotbalové záležitosti. Dnes vzbuzoval opět v hledišti negativní reakce při svých gestech a strkanicích s domácími hráči. Fotbalista je to však výtečný a opět to v tomto duelu ukázal. Vstřelil dvě branky a byl neustále nebezpečný v útoku. Není, co dodat.
     
    Moment utkání:

    Dnes nevyberu žádnou branku, ale vyloučení Xabi Alonsa a Sergia Ramose z konce utkání, o kterém jsme se už v předchozím hodnocení zmínil. Pro dnešní duel nikterak rozhodující momenty, pro vyřazovací pasáž Ligy Mistrů možný důležitý fígl.
     
    Real dnes zaslouženě vítězí. V druhé půli přidali hosté ještě další dvě branky. Ajax dnes v útoku takřka nebyl nebezpečný, a i proto ztratil šanci na postup do osmifinále. V závěru ještě vyfasovali zdánlivě zbytečně červené karty za druhé žluté Xabi Alonso s Ramos. Nebudou tak sice moct nastoupit v posledním zápase skupiny. V osmifinále však nebudou hrát pod hrozbou žluté karty.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Stejně jako Xabi Alonso si počínal teď i Sergio Ramos a vidí žlutou kartu. I on už jednu měl a tak putuje do sprch, abych pravdu řekl to už není náhoda a vypadá to na strategické tahy Mourinha do další fáze Ligy Mistrů. Realu už totiž v posledním utkání základní skupiny o nic nejde.
     
    90
    Emanuelson míjí svoji střelou z první branku.
     
    89
    Po Eriksonově rohu se dostal k hlavičce Vertonghen, ale v souboji fauloval Casillase.
     
    88
    Ajax bude ještě střídat. Na hřiště se podívá Eriksen, který nahrazuje Sulejmaniho, který byl vidět převážně v první půli, pak se ze hřiště vytratil jak pára nad hrncem.
     
    87
    Abych pravdu teď jsem moc nepochopil počínání Xabi Alonsa, ten se při rozehrávání snad pětkrát rozeběhnul a zastavil, což už rozhodčí nevydržel a počastoval španělského záložníka žlutou kartou za zdržování. No a jelikož Xabi Alonso už jednu žlutou dnes dostal, tak musí putovat do sprch.
     
    85
    Zápas už se v klidu dohrává. Ajax bude bojovat po tomto utkání jen o Evropskou Ligu.
     
    84
    ...k přímému kopu se postavil domácí kapitán Suárez, ale ani jemu se dnešní zápas příliš nepovedl a trefuje jen hostující zeď. Možná jsou to ještě dozvuky na sobotní utkání proti PSV Eindhoven.
     
    84
    Raul Albiol fauloval těsně před vápnem Luise Suáreze a vidí po zásluze žlutou kartu...
     
    82
    Po chvíli další a poslední střídání Realu. Karim Benzema dnes svoji úlohu splnil a může tak do hry spokojeně pustit Canalese.
     
    81
    Real ihned po vstřelené brance střídá. Diarra si půjde odpočinout a na hřišti ho nahradí Mateos.
     
    81
    Real právě vstřelil branku!
    K penaltě se k nelibosti domácího publika postavil CRISTIANO RONALDO a počínal si zkušeně a chladnokrevně. Počkal si na pohyb Stekelenburga a pak takovým polo prudkým obloučkem poslal míč doprostřed brány.
     
    80
    ...Xabi Alonso centr přetáhl a našel jen hráče Ajaxu. Ovšem k míči se posléze dostal Özil a byl ve vápně faulován Emanuelsonem. Penalta pro Real!

    Zdeněk Plánka

    Branky: 36. Benzema, 44. Arbeloa, 70. Ronaldo, 81. Ronaldo (pen.)

    Karty:   35. Enoh (AJA), 60. de Zeeuw (AJA) - 33. Ramos (REA), 61. Ronaldo (REA), 68. Xabi Alonso (REA), 84. Albiol (REA)   87. Xabi Alonso (REA), 90+1. Ramos (REA)


    Ajax Amsterdam: Stekelenburg - van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - Enoh, S. De Jong (76. Lindgren), Sulejmani (88. Eriksen) - Suárez, El Hamdaoui (46. de Zeeuw), Emanuelson.
    Real Madrid: Casillas - Ramos, Arbeloa, Albiol, Marcelo - Xabi Alonso, L.Diarra (81. Mateos) - Cristiano Ronaldo, Özil, Pedro León (65. Di Mariá) - Benzema (82. Canales).

    Rozhodčí: Craig Thomson - Tom Murphy, Francis Andrew - Allan Crawford / Brankoví rozhodčí: Alan Muir, Calum Murray ( všichni SCO)