Havlíčkův Brod – Sparta 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:2 (-:-, -:-, -:-)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 16.12.2010, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Fučík) – Pecen "C", Šulák, Pavlas, T. Dvořák, Kulhánek, Meloun, Novotný – Wasserbauer, Křesťan, Špringl, Žemlička, Chlubna, Hynek, Dundáček, Jelínek, Turek, Kozlík, Němec.

    HC Sparta Praha:
    Neužil (P. Bílek) – Skřivánek, Kliment, Košťálek, Arnošt, Hemr, Plachý, D. Bílek, Brém, Slavíček, Bodnár, Brzobohatý "C", Volek, Presheva, Matějček, Simon, Březina.

    Rozhodčí:
    Oldřich Hejduk - Jan Jeletz, Petr Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Zatím sledujeme počáteční oťukávání, kdy se oba soupeři snaží o zisk útočného pásma, ale ani jednomu se to na souvislejší časový úsek nedaří.
     
    01:30
    Pražané vybojovali postavení v útočných pozicích a hned nebezpečně zahrozili. Z prostoru za brankou našel Matějček před brodským brankovištěm číhajícího Brém, jehož projektil bez přípravy vyrazil připravený gólman Fučík.
     
    02:50
    Další útok Sparty ohrožení brodského gólmana Fučíka nepřinesl, protože při obléhání havlíčkobrodských obranných pozic letěl nepřesný projektil mimo branku. Domácí se poté osvobodili vyvezením puku do středního pásma.
     
    03:36
    Hosté stále udávají tempo hry, když jsou zatím aktivnějším mužstvem. Za Rebely se probíjel do zakončení Kozlík, ale proti přesile Pražanů v blízkosti hostující branky neuspěl. Po odpískání je na 2 minuty vyloučen Špringl (HBR) za hákování.
     
    03:49
    Sparta právě vstřelila branku!

    Sparta přesilovou hru okamžit využívá ve svůj prospěch. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Tomáš Brém - Dominik Simon - DAVID SKŘIVÁNEK, přičemž posledně jmenovaný střelou z mírného úhlu na pravé straně překonal gólmana Fučíka, jemuž se puk odrazil za brankovou čáru od betonů! Asistence: Dominik Simon, Tomáš Brém.
     
    04:50
    Sledujeme vyrovnaný hokej, při němž se kotouč rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale střelecký projektily s sebou ani u jednoho tábora nepřináší.
     
    05:33
    Gólman Fučík te´d vytasil ze svého arzenálu dva povedené zákroky. Nejdříve zlikvidoval Volkovu ránu z pravého kruhu u bližší tyčky a potom si poradil s Matějčkovou střelou zblízka, jíž vyrazil do bezpečí.
     
    06:36
    Zasahovat musel ve svém brankovišti také brankář Neužil, který si poradil s nepříjemnou ranou z dobré palebné pozice na vrcholu kruhů, když ukryl kotouč do nastavené náruče a přerušil hru.
     
    07:50
    Havlíčkův Brod aktivně napadal rozehrávku Pražanů a ti s tímto vysoko vysunutým presinkem měli značné problémy. Nakonec ale založili rychlý kontr, při němž se neprobil k zakončení zblízka Volek.
     
    08:46
    Hokejisté z hlavního města teď zasypali brodskou bránu spoustou nepříjemných projektilů, ale na brankáře Fučíka si nepřišli. Ten předvedl několik pohotových zákroků, přičemž zejména rána D. Bílka zblízka, jíž vyrazil ramenem, byla hodně nebezpečná.
     
    09:22
    Při dobývání havlíčkobrodské branky se proti hokejovým pravidlům provinil Březina (SPA) a odsedí si 2 minuty na trestné lavici za sekání.
     
    09:47
    Kozlík se ocitl v dobré palebné pozici mezi kruhy a nabízel se mu na druhé straně osamocený Wasserbauer, jenže brodský forvard se s pukem při ostré kličce dostal za branku. Vzápětí ještě střílel od modré čáry Pecen, jenže mířil těsně vedle svatyně.
     
    10:57
    Sparta odrazila dva rychlý útoky Rebelů, při nichž získala kotouč a bez velkého otálení ho poslala přes všechny čáry. Rebelové začínají nový útok až od své branky.
     
    11:31
    Sparta právě vstřelila branku!

    A hosté navyšují svůj hubený náskok, když po vyražené střele brodského útočníka Jelínka získal kotouč Martin Matějhček a adresoval dlouho nahrávku na vracejícího se hříšníka MARKA BŘEZINU, jenž si v samostatném úniku poradil, když gólmana Fučíka překonal střelou z levého kruhu! Asistence: Martin Matějček.
     
    12:10
    Pražané se provinili hrou s příliš mnoho hráči na ledové ploše. Trest odpykává Plachý (SPA).
     
    13:07
    Havlíčkobrodská družina drží hru v útpočném pásmu, ale z postavení ve velkém čtverci se k zakončení přes důraznou obranu Pražanů zatím neprobila.
     
    13:46
    Kozlík vzal situaci na sebe, když si z rohu pásma nabruslil až do pravého kruhu a nepříjemnou ranou z mírného úhlu nastřelil u bližší tyčky připravenou hruď gólmana Neužila.
     
    14:00
    Z mírného úhlu pálil v ideální střelecké pozici také Jelínek, jenže ztroskotal na betonech gólmana Neužila, jenž záhy přikryl pod lapačku puk a přerušil hru.
     
    14:10
    Sparta Praha je v plném počtu hráčů na ledové ploše. Oslabení ustála bez větších problémů, když si Rebelové kromě dvou nebezpečných střel nic vážnějšího nevypracovali.
     
    15:48
    Sparta dlouho kombinovala v útočných pozicích a neustále hrozila nebezpečným zakončením, o kotouč ale přišla a založit rychlý kontr mohli domácí. Ti však rovněž nepochodili, když Špringlova sebevědomá klička na vrcholu kruhů úspěch nesklidila.
     
    16:50
    Z pravého kruhu nejdříve těsně minul vzdálenější tyčku Jelínek a poté neuspěl ani obránce Šulák, jehož ránu od modré čáry ukryl ve svém klíně pozorný gólman Neužil.
     
    17:00
    Simon z rychlé jízdy vypálil v prostoru levého kruhu, u bližší tyčky však narazil na připraveného gólmana Fučíka, jenž ukryl puk ve své náruči a přerušil hru.
     
    18:00
    Havlíčkův Brod se ocitl v obrovské šanci, když rychlou kombinací dokonale vyšachoval obranu Pražanů, ale za rozhozeného gólmana Neužila nedokázal nikdo z hráčů dopravit ležící puk!
     
    19:00
    Presheva neúspěšně střílel z levé strany v ostrém úhlu, když se svým pokusem nepřekonal Fučíkovy nastavené betony. Lépe si nepočínali ani jeho spoluhráči, kteří se netrefili na brodskou svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vyzněla příznivěji pro Spartu Praha, jež se ujala dvoubrankového vedení po přesných trefách z holí Davida Skřivánka a Marka Březiny. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:46, vedou Pražané v Kotlině nad Havlíčkovým Brodem 2:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Pražané havlíčkobrodský výpad do svého pásma zachytili, ale po zisku kotouče vyhodili dlouhou a nepřesnou nahrávkou jen na zakázané uvolnění.
     
    20:57
    Rebelové dvakrát prověřili Neužilovu pozornost, když gólman Sparty musel ve svém brankovišti likvidovat dva nepříjemné projektily z levého kruhu.
     
    21:19
    Havlíčkobrodští mladíci jsou v těchto chvílích jednoznačně lepším týmem, když svého soka sevřeli do pevného objetí a brankáře Neužila pravidelně zaměstnávají nebezpečnými projektily. Hosté brankáře Fučíka ještě neohrozili.
     
    21:50
    Z pravého ruhu střílel úplně volný Wasserbauer, jehož ránu gólman Neužil dobře viděl, u bližší tyčky si ji ztlumil betony a vzápětí přerušil hru.
     
    22:34
    Havlíčkobrodský tlak vyústil ve vyloučení hostů. Za držení protihráče vyfasoval dvouminutový trest Arnošt (SPA).
     
    23:02
    Hostům se podařilo okamžitě vyhodit a aktvním napadáním havlíčkobrodské rozehrávky hned v jejím zárodku drží hru v útočném pásmu, což jim při oslabení hraje do karet.
     
    23:47
    Havlíčkův Brod sice přes presink svého pražského soka proklouzl až do útočného pásma, ale z těchto míst je rychlé vyhození Sparty vykázalo zpět do Fučíkovy blízkosti.
     
    24:28
    Mladí bojovníci z Kotliny si probili cestu zpět do přesilovkového rozestavení, jenže se při přechodu přes útočnou modrou čáru ocitli v odpískaném postavení mimo hru.
     
    25:01
    Již při hře pěti proti pěti zahrozil z mezikruží nepříjemnou ranou Špringl, s níž si brankář Neužil dokázal nadvakrát poradit. Nejdříve ji ztlumil betony a následně puk zalehl ve své brankovišti.
     
    25:53
    Útočné choutky mladých Rebelů vůbec neberou konců. Havlíčkobrodský soubor neustále a vydatně tluče do pevného obranného bloku Sparty zatím neúspěšně.
     
    26:12
    Skřivánek (SPA) se nevyvaroval nedovoleného zárkroku a obdržel 2 minuty za podražení, čímž daroval domácím přesilovou hru.
     
    26:56
    Mladíci z české metropole okamžitě vyhodili po zisku kotouče puk ze svého pásma, čímž vůbec nepustili bojovníky z Kotliny k nebezpečnějšímu ohrožení gólmana Neužila.
     
    27:44
    Havlíčkův Brod si sice prokketil přes obranu hostů cestu zpět do neužilovy blízkosti, jenže hokejisté v rudých dršesech ho vykázali zpět k Fučíkově svatyni. Následně domácí vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    28:12
    Sparta Praha hraje v plném počtu, když svého soupeře z prochladlé a zasněžené Vysočiny k ničemu nebezpečnějšímu vůbec nepustila. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    29:00
    Po Plachého střele z mezikruží, jíž gólman Fučík skvěle vyrazil svým levým betonem, se k dorážce tlačil dobře najetý Arnošt, ale cestu mu zatarasil obětavě padající Křesťan, jenž mu vypíchl kotouč.
     
    29:50
    Se svou troščkou do mlýna přispěchal také Brzobohatý, který si nabruslil podél pravého mantinelu až do kruhu a nepříjemnou ranou nechal u bližší tyčky vyniuknout náruč připraveného gólmana Fučíka.
     
    30:50
    Havlíčkův Brod sevřel svého soka do pevného objetí a z dobrých palebných pozic neustále ohrožuje jeho gólmana Neužila, jenž má plné ruce práce.
     
    31:34
    Brankář Neužil nakonec ošemetnou situaci a nápor na svou osobu ustál. Nejdříve zneškodnil Kozlíkovu střelu z levého kruhu po ledě, jíž vyrazil betony za svou branku, přičemž si poradil i s následným projektilem z ostrého úhlu, který ukryl v nastavené lapačce.
     
    31:59
    Domácí nepolevovali v získané územní převaze a opět prověřili pozornost brankáře Neužila, když se v hojném počtu natlačili do předbrankového prostoru, odkud se neúspěšně probíjeli k dorážkám.
     
    32:20
    Na vrchol pravého kruhu si nabruslil Hemr a střelu po ledě, které scházela potřebná přesnost a razance, bez problémů zneškodnil brankář Fučík, jenž betonem srazil puk před svou lapačku a před dojíždějícími útočníky raději přerušil hru.
     
    33:46
    Stále jsme svědky rychlé a útočné hry, o niíž se snaží oba tábory. V situaci 2 na 1 se po jednom z útoků dostala dvojice Brzobohatý - Volek, přičemž druhý jmenovaný po obdržené přihrávce z předbrankového prostoru vysoko přestřelil horní tyčku!
     
    34:30
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, jenže zde nic zajímavějšího nevymysleli. Naopak na druhé straně pálil od modré čáry Brém, jehož pokus ale gólman Fučík dobře viděl a ukryl ho v nastavené lapačce.
     
    35:20
    Havlíčkův Brod se snaží odpovědět stejnou mincí, jenže důsledná a zformovaná obrana Pražanů ho pouští především ke střelám z velkých úhlů, které nejsou pro gólmana Neužila až tolik nebezpečné.
     
    35:45
    Nejdříve se domácí probíjeli k dorážkám v předbrankovém prosotru, jenže neprosadili se přes obranu hostů. Poté zkoušel štěstí z pravé strany Špringl, jenže ztroskotal na brankáři Neužilovi, jenž číhal u bližší tyčky.
     
    36:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je sníženo. Rebelové při signalizované výhodě udeřili, když Tomáš Chlubna přihrál za branku JANU WASSERBAUEROVI, jenž si vybruslil do lepšího prostoru a z úhlu na pravé straně hřiště utěšenou ranou poprvé překonal gólmana Neužila! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    37:38
    Hosté z hlavního města se pokoušeli o rychlou odpověď, přičemž se usadili v útočném pásmu poblíž gólmana Fučíka, jenže kromě náznaků šancí si nevytvořili nic.
     
    38:01
    Havlíčkobrodští mladíci se snažili dostat přes sparťanský obranný val na útočné modré čáře, ovšem neuspěšně. Při těchto bojích se objevili s pukem v postavení mimo bru.
     
    38:34
    Mladí bojovníci z Kotliny neustávají v útočné aktivitě a neustále dobývají obranné pozice svého soupeře. Teď však musejí svou snahu přerušit, když přihrávali rukou.
     
    39:05
    Nejdříve obdržel krásnou nahrávku do předbrankového prostoru Simon, jenže se svou ranou bez přípravy ztroskotal na náruči gólmana Fučíka, jenž stál na správném místě svého brankoviště. Na druhé straně zahrozil Špringl, jehož únik lapil připravený brankář Neužil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyšla lépe domácím Rebelům, kteří se zásahem Jana Wasserbauera dostali na dostřel. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:32, vede Sparta Praha v Havlíčkově Brodě 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Na havlíčkobrodské modré čáře si vyšlápl na protihráče Chlubna (HBR) a odsedí si na lavici hanby 2 minuty za krosček.
     
    41:00
    Rebelové sice dostali puk pryč ze svého obranného pásma, jenže Sparta si prokousala cestičku zpět a nebezpečně zahrozila prostřednictvím Preshevy, jehož dvě rány z předbrankového prostoru vyrazil pohotový gólman Fučík.
     
    42:00
    Havlíčkobrodská družina stále drží svého soupeře v uctivé vzdálenosti od gólmana Fučíka, když často vyhazuje puky z obranného pásma a aktivně napadá rozehrávku Pražanů.
     
    42:18
    Havlíčkův Brod je již v plném počtu a oslabení mu vyšlo na výbornou, když svého soupeře prakticky vůbec k ničemu ve Fučíkově blízkosti nepustil.
     
    43:14
    Rebelové v plném počtu navazují na svůj výkon z prostřední části zápasu, kdy tlačili Spartu v hloubi jejího obranného pásma. Kolem gólmana Neužila teď létal puk hodně nebezpečně, ale za brankovou čarou nakonec z holí Rebelů, kteří doráželi před brankou, neskončil.
     
    44:33
    Hokejisté z hlavního města na chvíli vyvezli puk do blízkosti gólmana Fučíka jehož neohrozili, ale domácí jsou zpět v útočných pozicích a ohrožují brankáře Neužila. Ten musel zasahovat proti nepříjemné ráně Němce z levého kruhu, jíž betony vyrazil do bezpečí.
     
    45:04
    Další výpad domácího souboru odrazila sparťanská defenzíva jen za cenu dlouhého vyhození přes všechny čáry, po němž se píská zakázané uvolnění.
     
    45:49
    Nepřesná nahrávka z hole Březiny, jíž měli zřejmě zachytiti najíždějící útočníci, skončila opět až za Fučíkovou brankou, přičemž se píská hostující zakázané uvolnění.
     
    46:19
    Brodský nápor vyústil v oslabení hostů. Proti hokejovým pravidlům se provinil Kliment (SPA), jenž vyfasoval 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    46:50
    Wasserbauer si sjel volným prostorem až do míst před brankou, odkud tvrdou ranou z mohutného nápřahu nastřelil jen připravené Neužilovy betony. Kotouč se mu odrazil hned zpět, ale brodský forvard to nečekal a puk se mu připletl pod brusle. Následná rána Pecna od modré čáry netrefila bránu.
     
    47:22
    Pražané nakonec vyhnali Rebely ze svého pásma, jenže domácí se nastěhovali bleskurychle zpět a nebezpečně zahrozili, ale gólman Neužil si proti sérii dorážek připsal porci úspěšných zákroků.
     
    48:00
    Kozlík využil své urostlé postavy a dlouhých rukou, když se protlačil až do zakončení z dobré palebné pozice mezi kruhy, netrefil však vpádu puk a hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    48:29
    Již při kompletním složení Pražanů na ledovém kolbišti si neporozuměli domácí Rebelové a nepřesnou nahrávkou vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    48:50
    Totožná situace se opakuje, ale v opačném gardu. Tentokrát vyhodili kotouč přes všechny čáry hosté z Prahy a záhy se bude vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    49:35
    Havlíčkův Brod stále tahá za delší konec pomyslného provazu. Sparta chybovala při rozehrávce a Rebelové po zisku kotoučeve středním pásmu založili rychlý kontr, na jehož konci nastřelil v pravém kruhu Křesťan jen nohy před sebou clonícího protihráče.
     
    50:40
    Presheva si nabruslil podél levého mantinelu do pásma a všiml se výborně postaveného Matějčka, jenž úplně sám v předbrankovém prostoru netrefil ideálně kotouč a gólman Fučík měl lehkou práci.
     
    51:00
    Hra se nám v těchto chvílích přesouvá ze strany na stranu, čímž připomíná přesýpací hodiny. Obě obrany jsou však pozorné a nebezpečí před svými brankáři nepovolují.
     
    51:17
    Na trestnou lavici je vykázán Šulák (HBR) za hákování.
     
    51:41
    Hosté sevřeli svého soupeře do pevného objetí a ke střele se probil Hemr, jehož ránu od modré čáry vyrazil gólman Fučík u své pravé tyčky betonem do bezpečí. Po odpískání je na 2 minuty za nedovolené bránění vyloučen Bodnár (SPA).
     
    52:38
    Ostrou ránu z vrcholu kruhů vyslal rozjetý Kulhánek, brankář Neužil se ale ve svém brankovišti rychle zorientoval a nepříjemný projektil vyrazil svými betony.
     
    53:17
    Havlíčkův Brod je kompletní a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    53:41
    Kompletní jsou také hosté. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    54:00
    Presheva si udělal kolem sebe rychlým pohybem dostatek prostoru a z mezikruží tvrdě vypálil, brankář Fučík byl ale na místě a připravený k včasnému zásahu. Sparťanský forvard poté ještě nahazoval puk z vrcholu levého keruhu do předbrankového prostoru, ale zde našel jen domácí hráče.
     
    55:01
    Hra je plná nepřesností, jež se hráčům obou klubů utěšeně lepí na hole. Po zisku kotouče Sparta vyhodila z obranného pásma jen na zakázané uvolnění.
     
    55:27
    Chlubna na útočné modré čáře rozkmital své rychlé nohy, čímž se bleskově dostal do prostoru pravého kruhu, odkud nahazoval puk před branku, jenže zde nikdo z jeho spoluhráčů v tu dobu neoperoval.
     
    56:24
    Příležitosti na obou stranách. Matějčkovu ránu z ostrého úhlu na levé straně vyrazil pozorný brankář Fučík u bližší tyčky, poté se situace opakovala na druhé straně, kde Špringl ze stejné pozice našel jen Neužilovu nastavenou náruč.
     
    57:43
    Sledujeme v těchto chvílích především urputný a dlouhý souboj o střední pásmo, který stále nezná svého vítěze. Oba brankáři se teď stali spíše nezúčatněnými diváky.
     
    58:41
    Sparta dobývá havlíčkobrodskou branku, což jí za těsného náskoku výrazně hraje do karet. Rebelům se totiž krátí čas na kýžené vyrovnání, jež by poslalo duel do prodloužení.
     
    59:28
    Havlíčkovu Brodu se stále nedaří získat kotouč do své moci v útočném pásmu, přičemž hosté si hlídají těsný náskok a vyčkávají na závěrečnou sirénu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Sparta Praha zvítězila v Havlíčkově Brodě po tuhém boji těsně 2:1. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:59:24)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 37. Wasserbauer (Chlubna) - 4. Skřivánek (Simon, Brém), 12. Březina (Matějček)


    BK Havlíčkův Brod:
    HC Sparta Praha:
    bahis siteleri