Olomouc – Ostrava 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Pondělí 07.03.2011, 17:30 • Andrův stadion Olomouc. Snížená kapacita: 9.220 míst. • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Z Olomouce je to pro dnešek všechno, děkujeme za pozornost! (19:49:44)
     
    Ohlasy trenérů po utkání:

    Karol Marko (FC Baník Ostrava): První poločas byl směrem dozadu dobrý, ale dopředu jsme byli ustrašení a bojácní něco vymyslet. Hráči nedokázali to, čeho jsou schopní, co jsme natrénovali, dokázali to až ve druhé půli. První poločas jsme dohrávali v křeči, ale ve druhé půli to bylo lepší. Dvě naše střídání přinesla dynamiku a domácí se museli obávat o výsledek. Měli jsme šance, myslím si, že by zápasu více slušela remíza, nicméně musíme respektovat výsledek.

    Zdeněk Psotka (SK Sigma Olomouc): Utkání dopadlo podle očekávání. Jsme spokojeni s prvními 65 minutami, kdy jsme hráli dobře. V první půli jsme byli trpěliví, ve druhé půli jsme začali náporem, ale bohužel jsme nevytěžili branku, která by nás uklidnila. Potom jsme se dostali trochu pod tlak, naštěstí nám vyšla jedna brejková situace, ale takových tam bylo více. Pokud chceme být úspěšní a hrát o Evropskou ligu, tak musíme naše výkony zlepšit a proměňovat šance.
     
    Olomouc zvládla roli favorita a zaslouženě porazila ostravský Baník 2:0. Hanáci se tak vrací na třetí místo v tabulce, jaro odstartovali dvěma vítězstvími a ještě neinkasovali. Naopak Baník podruhé prohrál. Od svých počítačů ještě neodcházejte, připravujeme pro vás ohlasy trenérů...
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ordoš vyslal do brejku Přikryla, ten ale prováhal nejvhodnější okamžik k zakončení.
     
    90+1
    Drobisz rozehrává od vlastní brány, Olomouc si užívá závěr duelu a návrat na třetí pozici v tabulce.
     
    90
    Nastavovat se budou 2 minuty.
     
    89
    Lukeš teď nedovoleně zastavil rodící se akci Olomouce a mohl být rád, že rozhodčí netrestá jeho zákrok kartou. Byla by to totiž už červená...
     
    88
    Domácí Michal Ordoš ještě zbytečně fauluje a vidí žluté napomenutí.
     
    87
    Závěr se blíží, fanoušci začínají slavit maxickými vlnami.
     
    85
    Obrovská šance Baníku! Josef Hušbauer dostal přihrávku mezi obránce a šel sám na Drobisze. Olomoucký gólman ale vyběhl a excelentním zákrokem míč vyrazil.
     
    85
    Olomouc už v pohodě drží míč na svých kopačkách.
     
    84
    Poslední výměna hráčů v dresu Olomouce. Ze hřiště odchází Martin Doležal, naopak zahraje si Václav Tomeček, který si připisuje první ligový start kariéry.
     
    81
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je zřejmě rozhodnuto. Janotka sotva doběhl ke koncové čáře, udělal si kličku a prudce nacentroval. Daněk míč vyrazil jen k TOMÁŠI PŘIKRYLOVI, a ten zblízka nemohl netrefit k pravé tyči. Druhý Tomáš tak dnes oslavil svůj svátek gólem.
     
    78
    Zajímavá situace před brankou Olomouce. Na standardku vyběhl Drobisz a boxoval míč. Neves šel proti němu a nepříjemně ho trefil, zřejmě do obličeje. Fernando Neves schytal nadávky od domácích fotbalistů a od rozhodčího za nesportovní zákrok žluté napomenutí.
     
    77
    Protiútok Ostravy musel za žlutou kartu zastavit domácí kapitán Aleš Škerle.
     
    76
    Brejk do otevřené obrany a tutovka Olomouce. Po Ordoše přízemním centru zprava byl úplně sám na šestnátce Hořava, ale Daněk jeho střelu neskutečně vyrazil.
     
    75
    Sigma přeci jen na chvíli podržela míč, ale Přikryl nepřesně přihrál.
     
    74
    Ojedinělá akce Sigmy. Pro Bajerův centr si došel na penaltový puntík Daněk.

    Ondřej Kubát

    Branky: 33. Janotka (pen.), 81. Přikryl

    Karty:   45+1. Hořava (OLO), 77. Škerle (OLO), 88. Ordoš (OLO) - 28. Frejlach (OVA), 43. Bolf (OVA), 54. Lukeš (OVA), 78. Neves (OVA)


    SK Sigma Olomouc: Drobisz – Janotka, Kučera (C), Škerle, Vepřek – Bajer, Rossi, Hořava – Šultes (71. Ordoš), Navrátil (61. Přikryl), Doležal (84. Tomeček).
    FC Baník Ostrava: Daněk – Varadi, Bolf (C), Neves, Šmejkal – Hušbauer, Marek (64. Greguš) – Šenkeřík, Lukeš, Frejlach – Zeher (60. Fantiš).

    Rozhodčí: Příhoda – Peřina, Štěrba

    Diváci: 6708
    bahis siteleri