Žilina – Košice 2:0 (kon.) | B. Bystrica – Dubnica 1:0 (kon.) | Ružomberok – Trnava 0:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Nitra – Prešov 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 0:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (0:0)
MFK Košice
sk Úterý 15.03.2011, 15:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (17:19:42)
     
    90+
    Rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte dve minúty, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa v nich už nič neudeje. Žilinskí futbalisti vedú 2:0 a kontrolujú záver duelu. Po prvýkrát v jarnej časti sa tak zverenci Pavla Hapala budú tešiť zo zisku troch bodov. Treba povedať, že toto víťazstvo sa opäť nerodilo ľahko, keď hlavne v prvom polčase boli Košičania aktívnejší a keby sa ujala aspoň jedna z Juharových striel, mohlo byť všetko inak. Ale neujala sa a tak v druhom polčase rozhodli o tom, že tri body zostanú bod Dubňom, Arturs Zjuzins a Ivan Lietava.
     
    90
    V týchto chvíľach plynú posledné sekundy riadneho hracieho času a Košičania sa snažia aspoň skorigovať. Po ľavej strane sa teraz predieral Juhar, ale jeho center do šestnástky adresáta nenašiel. V posledných sekundách ešte pristupuje tréner Žiliny Pavel Hapal k taktickému striedaniu. Ihrisko opustí Momodou Ceesay a na jeho miesto nastupuje Wim Bernard Bokila.
     
    88
    V závere sa ale takmer jeden zo žilinských hráčov postaral o zdramatizovanie výsledku, keď zasiahol hlavou center Košičanov smerujúci pred Dúbravku, ale na šťastie pre domácich skončila lopta mimo brány. Nasledujúci rohový kop zahrával Jaroslav Kolbas, po jeho centri ale rozhodca odpískal útočný faul jedného z hráčov hostí.
     
    86
    Vyzerá to tak, že Žilinčania už bezpečne držia opraty zápasu vo svojich rukách a kontrolujú výsledok. Za každú cenu sa smerom dopredu nehrnú a hlavne sa snažia už nijakým spôsobom nepúšťať Košičanov pred svojho brankára a nedávajú im nádej na zmenu výsledku. Stav stretnutia sa tak nemení, minúty ubiehajú a domáci stále vedú bezpečne 2:0.
     
    84
    Tentokrát sa už Ivan Lietava dokázal presadiť aj do streleckej príležitosti, keď sa z pravej strany predral viac ku stredu a pripravil si loptu na strelu. Jeho pokus ľavačkou bol mierne tečovaný a aj preto lopta skončila tesne vedľa pravej žrde Tofiloského brány. Nasledoval ešte rohový kop pre domácich, z ktorého ale nič nevyťažili.
     
    83
    Ivan Lietava opäť v črtajúcej sa šanci, keď po nakopnutej lopte od svojich spoluhráčov sa ocitol v súboji s Cicmanom. Ten bol posledným hráčom pred brankárom Tofiloskim a za ním už len voľný priestor. Našťastie pre hostí si košický stopér s autorom domáceho druhého gólu poradil a nepustil ho do ďalšej veľkej možnosti.
     
    81
    V poslednej desaťminútovke riadneho hracieho času pristupuje už k tretiemu striedaniu košický tréner. Ihrisko opúšťa Dávid Škutka, ktorý robil všetko, čo bolo v jeho silách, ale na hrote sa osamotený výraznejšie presadiť nedokázal a ani neohrozil Dúbravku. Pre Košice mali väčší účinok strely zo strednej vzdialenosti. Na záverečné minúty nastupuje na trávnik Matúš Digoň.
     
    79
    Košičania to ešte skúšajú, ale budú to mať už veľmi ťažké. Žilinčania bránia veľmi zodpovedne a obzvlášť po dvoch presných zásahoch z nich nervozita opadla a dokázali sa uvoľniť. Prekvapujúcim lobom za obranu sa snažil Uroš Matič nájsť Škutku, ale ten po lopte vôbec nevyštartoval a vybehnutý brankár Martin Dúbravka sa ocitol pri lopte ako prvý a chytil ju do svojich rúk.
     
    77
    Momentálne je hra opäť na niekoľko desiatok sekúnd prerušená po tom, čo vznikla po jednom zo súbojov roztržka medzi hráčmi oboch tímov. Našťastie rozhodca a aj tí z menej horlivých hráčov oboch mužstiev tých svojich upokojili, aby sa do seba nepustili a tak sa v hre pokračuje bez vážnejších incidentov a bez žltých kariet za tieto situácie.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len pätnásť minút. Žilinskí fanúšikovia sa už bavia, konečne im ich hráči pripravili pozitívne chvíle a s najväčšou pravdepodobnosťou aj víťazné. Košičania sa síce ocitli pri lopte, ale vyzerá to tak, že po inkasovaných góloch majú zviazané nohy a smerom dopredu sa im vôbec nedarí presadiť sa.
     
    73
    Tréner Košíc v týchto chvíľach pristupuje k svojmu druhému striedaniu. Ihrisko opúšťa Miroslav Viazanko, ktorý sa snažil zo svojej strany zamestnávať domácu obranu a centrami nachádzať spoluhráčov v šestnástke, ale mal to veľmi zložité, pretože najjednoduchšie sa hostia presadzovali cez stred. Na ihrisko nastupuje namiesto neho Erik Pačinda.
     
    71
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte dvadsať minút, ale Žilinčania sa vďaka dvom gólom priblížili k vytúženému a veľmi dôležitému prvému víťazstvu v jarnej časti. Dá sa očakávať, že teraz sa budú snažiť domáci pridať svojmu súperovi ešte nejaké góly, aby si posilnili pred ďalšími dvoma domácimi duelmi sebavedomie a vrátili sa na víťaznú vlnu.
     
    69
    Žilina dala gól!
    Od prvého presného zásahu ubehlo len deväť minút a žilinskí futbalisti sa triafajú do čierneho druhýkrát. Jeho autorom je IVAN LIETAVA, ktorý dostal loptu za obranu súpera a rútil sa sám proti brankárovi hostí. Robustný útočník domácich loptu namieril pomedzi nohy padajúceho Tofiloského a tá končí pri ľavej žrdi v sieti.
     
    68
    Striedajúci hráč hostí Kamil Kuzma teraz zavelil do útoku a pokúsil sa pripraviť svojim spoluhráčom príležitosť na vyrovnanie. Po jeho centri z pravej strany sa však v šestnástke k lopte nikto z Košičanov nedostal. Zmocnil sa jej Arturs Zjuzins, ktorý ju odkopol do bezpečia. Práve vďaka lotyšskému legionárovi Žilinčania vedú v tomto dueli najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    66
    Žilinčania teraz zvýšili tempo a dostali do varu aj svojich priaznivcov. Veľmi peknú akciu predviedol Ivan Lietava, ktorý sa od ľavej postrannej čiary natlačil až smerom k šestnástke, cez dvoch hráčov súpera sa uvoľnil a pripravil loptu na strelu, svojim pokusom zo 16 metrov natiahol Tofiloského, ale lopta skončila tesne vedľa pravej žrde.
     
    64
    Na druhej strane sa opäť do šance dostávajú domáci a tentokrát musí Tofiloski zasahovať. Na pravej strane veľmi dobre potiahol loptu Stanislav Angelovič, ľahkým centrom na bližšiu žrď našiel hlavu Babatounde Bella, ktorý však namieril len do stredu brány, kde stál pozorný gólman súpera a loptu bez väčších problémov chytil do rúk.
     
    62
    Niekoľko desiatok sekúnd po vedúcom góle domácich sa na trávnik vrátil aj Babatounde Bello, ktorý tak v hre bude pokračovať. Žilinčania sa ale momentálne musia brániť, keď sa hostia dostali pred Dúbravkovu bránu predovšetkým vďaka štandardnej situácii, po ktorej centri sa však k lopte nikto z hostí nedostal. Domáci gólman loptu vo výskoku stiahol do rúk a upokojil situáciu.
     
    60
    Presne po domácom presnom zásahu siahol tréner Košíc Tarkovič k svojmu vôbec prvému striedaniu a posilnil viac ofenzívu svojho mužstva. Ihrisko opúšťa defenzívnejší futbalista Timon Dobias. Na jeho miesto nastupuje Kamil Kuzma, ktorý bude mať zrejme za úlohu hru hostí ešte viac rozhýbať smerom dopredu a pokúsiť sa niečo s výsledkom urobiť.
     
    60
    Žilina dala gól!
    Presne po hodine i hry i napriek presilovke súpera Žilinčania skórujú a strieľajú dôležitý vedúci gól. Jeho autorom je premiérovo lotyšský mladík ARTURS ZJUZINS, ktorý bol v správnom čase na správnom mieste a predĺžený center z pravej strany bez väčších problémov už len dokopol z blízka za Tofiloského chrbát.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 60. Zjuzins, 69. Lietava

    Karty:   33. Šinglár (KOS), 40. Djokovič (KOS), 52. Čonka (KOS)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Vladimír Leitner - Zdeno Štrba (K) - Roman Gergel, Babatounde Issiaka Bello, Tomáš Majtán - Momodou Ceesay, Ivan Lietava
    MFK Košice: Darko Tofiloski - Jaroslav Kolbas, Ivan Djokovič, Róbert Cicman, Matúš Čonka - Timon Dobias, Peter Šinglár (K) - Martin Juhar, Uroš Matič, Miroslav Viazanko - Dávid Škutka

    Rozhodčí: Roman Matúš - Tomáš Somoláni, Michal Tomčík

    Diváci: 2186
    bahis siteleri