Žilina – Slovan Bratislava 0:0 (pře.)
přerušeno
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Pátek 01.04.2011, 17:30Niké liga
     
    MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:0 (0:0) - predčasne ukončené v 90. minúte pre vbehnutie fanúšika na trávnik a pravdepodobnú inzultáciu čiarového rozhodcu. (19:23:06)
     
    V Žiline sa zatiaľ stále nehrá. Takisto aj hráči však opúšťajú ihrisko. Vyzerá to tak, že rozhodcovia sa už nechcú vrátiť a zápas je tým pádom ukončený za stavu 0:0 v 90. minúte. V týchto chvíľach takisto hlásateľ potvrdzuje, že rozhodca stretnutie ukončil a o osude zápasu sa zrejme rozhodne za zeleným stolom.
     
    Tak toto je kuriózna situácia! Na svetelnej tabuli svieti 90. minúta, ale zápas sa nehrá a rozhodcovia odišli do kabíny! Na trávnik vbehol jeden z domácich fanúšikov a podľa kolujúcich informácii aj nejakým spôsobom inzultoval čiarového rozhodcu. Ten okamžite tento moment signalizoval hlavnému arbitrovi, ktorý so svojimi kolegami opustil ihrisko. Uvidíme, čo bude nasledovať. Hráči ostávajú na ihrisku, rozhodcov nikde.
     
    88
    Tlak Slovana rastie, ale Žilina odoláva, teraz aj vďaka nepresnej koncovke hostí. Filip Šebo sa dostal do ďalšej veľkej možnosti, keď sa opäť uvoľnil za obranu a znovu sa ocitol sám pred Dúbravkom. Tentoraz ale opäť nemieril presne a brankár domácich zasahovať nemusel. Lopta skončila vedľa pravej žrde jeho svätyne.
     
    86
    Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času dochádza ku striedaniu na oboch stranách. Pavel Hapal posilňuje defenzívu a namiesto útočne ladeného Tomáša Majtána posiela na trávnik obrancu Ernesta Mabouku. Karel Jarolím na druhej strane sťahuje tvorcu hry Filipa Kissa a na záver duelu posiela na ihrisko Erika Grendela.
     
    84
    Žilina dnes už len ťažko niečo smerom vymyslí a vyzerá to tak, že na jej konte nebude žiaden strelecký pokus na bránu. Slovanisti držia taktovku hry vo svojich rukách a oslabení Žilinčania sa len bránia rastúcemu náporu belasých. Domáci to budú mať veľmi ťažké a vyzerá to tak, že za prípadnú remízu budú musieť byť veľmi vďační. Otázne je, či sa s ňou uspokoja fanúšikovia.
     
    82
    Slovanisti pokračujú v útočnom tlaku. Cez žilinskú obranu sa do ďalšej veľkej šance dostal Karim Guédé, ktorý sa ocitol nikým nepokrytý pred Dúbravkom. V zakončení ale loptu dobre netrafil a nakoniec ani nezamieril presne. Tá skončila vedľa ľavej žrde domácej brány. Dúbravka si opäť vydychol a pred výkopom upokojuje situáciu.
     
    80
    Slovan pokračuje v útoku. Po sklepnutí od vlastného spoluhráča sa dostal k lopte v šestnástke Karim Guédé, ktorý sa pokúšal zakončiť bez prípravy z prvej. Ani on však brankára Dúbravku neohrozil, pretože pred ním výborne zakročil jeden z brániacich hráčov domácich a loptu zblokoval do bezpečia. Do konca riadneho hracieho času ostáva posledných desať minút.
     
    78
    Žeby sa začal nápor Slovana? Žilinčania prevažne bránia a hostia sa snažia ohrozovať bránu domácich. Individuálnu akciu teraz predviedol Milinkovič, ktorý si zasekol loptu na pravačku a vystrelil z 18 metrov. Po jeho pokuse Dúbravka zasahovať nemusel, pretože lopta skončila ponad brvnom jeho brány. Stav je i naďalej bezgólový.
     
    76
    Emócie už opadli a opäť sa začína povzbudzovať. Snáď diváci pochopili, že piskot či nadávky hráčom nepomôžu. Práve teraz potrebujú najviac podporiť. Veď dohrávajú len s desiatimi hráčmi. Po vylúčení Ceesaya sa na pravú stranu zálohy posunul Gergel, naľavo je Majtán a v strede zostáva Bello. Lietava aj naďalej pokračuje a zrejme zápas aj dohrá v útoku osamotený.
     
    74
    Niečo viac ako štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času striedajú druhýkrát aj hostia. Tréner Karel Jarolím posiela čerstvé sily do ofenzívy, keď z ihriska sťahuje Krešimira Kordiča, ktorý sa dnes nedokázal výraznejšie presadiť a nedostal sa ani do väčšej šance, na rozdiel od útočného partnera Šeba. Na jeho miesto nastupuje Ákos Szarka.
     
    72
    Tak to bude ešte veľmi nervózny záver stretnutia nielen na ihrisku, ale aj na tribúnach. Žilinskí diváci teraz negatívnymi pokrikmi na adresu Jozefa Antošíka doslova vyštvali žilinského majiteľa z tribún a nespokojnosť divákov zjavne pokračuje. Uvidíme, či hráči na ihrisku udržia pokoj a získajú už aspoň remízu, alebo sa ešte pokúsia streliť nejaký gól.
     
    70
    Tak to je teraz vážne na žilinských tribúnach po možno jednom z najvážnejších rozhodnutí rozhodcu Chmuru v stretnutí. Momodou Ceesay sa po jednom zo súbojov v šestnástke súpera ocitol na zemi. Hlavný arbiter však jeho počin ocenil ako filmovanie a udelil vysokému ofenzívnemu hráčovi domácich druhú žltú a vzápätí červenú kartu. Domáci budú dohrávať s desiatimi hráčmi.
     
    68
    Tentokrát je hra opäť na niekoľko desiatok sekúnd prerušená po tom, čo po jednom z odkopov trafila lopta do hlavy Tomáša Majtána. Ten je otrasený, ale v hre bude pokračovať. Do konca riadneho hracieho času ostáva niečo viac ako dvadsať minút a stav stretnutia je stále bezgólový. Určite možno očakávať, že hostia sa budú snažiť strhnúť vedenie na svoju stranu, aby znížili stratu na čelo tabuľky.
     
    66
    Rozhodca Chmura teraz po prvýkrát v druhom polčase, ale už po piatykrát v stretnutí siaha do svojej kapsičky a vyťahuje žltú kartu. Tentoraz ju vidí z jeho rúk po nešetrnom zákroku vysoký gambijský reprezentant Momodou Ceesay. Ten si bude musieť vo zvyšku súboja dávať pozor rovnako ako jeho spoluhráč Šourek či hosťujúci futbalisti Guédé a Kiss.
     
    64
    Slovanisti opäť pred žilinskou bránou. Na pravej strane sa dostal k lopte Peter Jánošík, ktorý svojim centrom na hranicu šestnástky našiel Filipa Šeba. Ten loptu zasiahol hlavou, ale nedokázal dať do zakončenia dostatok razancie a ani tento pokus poriadne umiestniť. Lopta mierila len do stredu brány, kde s ňou gólman Dúbravka žiadne problémy nemal.
     
    62
    Na trávniku stúpa aj nervozita, ktorá sa teraz prejavila aj v tvrdom súboji Filipa Kissa s Tomášom Majtánom. Prvý menovaný fauluje, ale od rozhodcu Chmuru vidí len napomenutie. Stredný záložník belasých by si mal dávať väčší pozor, pretože jednu žltú kartu už má. Medzitým hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie si našlo cestu 6540 divákov.
     
    60
    Hodina hry je takmer za nami a obraz hry je stále približne rovnaký. Hrá sa medzi šestnástkami, prevažne v strede poľa. Domáci futbalisti sú smerom dopredu úplne bezzubí a zatiaľ priamou strelou Putnockého neohrozili. Ten si na loptu siahol len po centrovaných loptách. Za to Slovanisti už niekoľkokrát výrazne pohrozili, ale Dúbravka si drží stopercentnú úspešnosť zákrokov.
     
    58
    Žilinčania to teraz skúšajú, ale ich útočná snaha sa väčšinou končí u hlavného rozhodcu. Tentoraz vyskakoval v šestnástke na dlhý center z pravej strany Lietava, vo výskoku ale zráža na zem hosťujúceho brankára Putnockého. Rozhodca píska útočný faul domáceho hráča a loptu budú mať opäť hostia. Domáci stále zostávajú bez priameho ohrozenia brány Slovana.
     
    56
    Žilinskí priaznivci sú značne nespokojní s verdiktmi rozhodcu, čo opäť dávajú najavo piskotom pri odpískaní faulu domáceho hráča Patrika Mráza, ktorý sa po lopte od Majtána snažil predrať cez brániaceho Milinkoviča, ktorý však bol pretlačený. Po tomto súboji ale spadol a rozhodca tento moment posúdil, že bol faulovaný. Loptu majú hostia.

    Andrej Kuzmány

    Branky:

    Karty:   8. Šourek (ZIL), 32. Zjuzins (ZIL), 66. Ceesay (ZIL) - 42. Guédé (SBA), 44. Kiss (SBA)   70. Ceesay (ZIL)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Zdeno Štrba (K), Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Ľubomír Guldan - Momodou Ceesay, Babatounde Issiaka Bello, Arturs Zjuzins, Tomáš Majtán - Ivan Lietava
    ŠK Slovan Bratislava: Matúš Putnocký - Lukáš Pauschek, Martin Dobrotka, Kristián Kolčák, Tomáš Hrdlička - Karim Guédé - Marko Milinkovič, Filip Kiss, Igor Žofčák (K) - Krešimir Kordič, Filip Šebo

    Rozhodčí: Pavol Chmura - Roman Slyško, Dušan Kubačka

    Diváci: 6540
    bahis siteleri