Č. Budějovice – Slovácko 0:0 (kon.) | Ústí n. L. – Plzeň 0:5 (kon.) | Brno – Teplice 0:1 (kon.)
Slavia – Hr. Králové 0:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
0:1 (0:0)
FK Teplice
Neděle 03.04.2011, 17:00 • Městský fotbalový stadión, Srbská 47a. • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Z brněnské Srbské se loučím, gratulace putuje do Teplic, Brno se ale nemá rozhodně zač stydět, předvedlo kvalitní a bojovný výkon, kterému chybělo pouze přesnější zakončení. Teplice vytěžily z minima maximum. To je vše, hezký zbytek víkendové neděle, napočtenou. (18:57:41)
     
    Hráč utkání podle onlajny.cz: Za domácí byl nejvíce vidět právě Josef Hamouz, který se dostával do šancí a bohužel pro Brno se nedokázal prosadit. Za hosty byl hodně aktivní Mahmutovič, přesto vybírám Antonína Rosu, jehož hlavička dnes rozhodla o výhře týmu z Teplic.
     
    Moment utkání: Zahozená tutovka Hamouze, který vypálil tvrdě v první poločase a jeho rána zaplavala kousíček vedle.
     
    Je tu konec zápasu, ve kterém nakonec padla jedna branka. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Antonín Rosa a připsal tři body pro Teplice. Brňané dnes nepodali špatný výkon, měli více ze hry a také se dostávali častěji do šancí, jejich neproměnění je může dnes hodně mrzet. Nebyli horším týmem, v Brně vyhrály šťastnější Teplice, jenž potvrdily fakt, že zde na Srbské prostě umí. Osm let je nedokázala Zbrojovka obrat o tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru mělo Brno tlak, do hlavičky se opět probíjel Tomáš Došek, v záklonu však míjí.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Tak to je neuvěřitelné, z ničeho nic se sám ocitl ve vápně Josef Hamouz, zpracoval si míč ke střele a poté napálil míč do nebes. Jen se drží za hlavu a je si vědom, co dokázal neproměnit.
     
    90
    Poslední střídání v týmu Brna, odchází Martin Husár, na hřiště jde již avizovaný Šamánek.
     
    88
    Brno se chystá naposledy střídat, k vyrovnání Zbrojovky má pomoci Rostislav Šamánek.
     
    87
    Teplice dnes nebyly lepší, ale potvrzují fakt, že zde takřka osm let neprohrály a ani dnes zřejmě o body nepříjdou.
     
    85
    Teplice právě vstřelily branku!

    Hosté jdou do vedení. Nejprve se v první dobré šanci ocitl Mareš, jeho střelu i dorážku ale Krbeček dokázal vyrazit na rohový kop, z něj pak ale udeřilo. Po krásném centru se nejlépe vyšrouboval do vzduchu ANTONÍN ROSA a jeho hlavička zapadla do sítě bezmocného Krbečka.
     
    82
    Dnešní utkání v pěkném počasí sleduje 3255 diváků.
     
    81
    Domácí zahrávali rohový kop, o hlavičku se pokoušel Migliorini, ale bylo to s faulem.
     
    79
    Zbrojovka se pokoušela prosadit tentokrát vzduchem, ale tudy cesta přes vysoké obránce Teplic nevede. Hosté spíše brání a s remízou jsou zřejmě spokojeni.
     
    77
    Na brněnský trávník jde opět po čase brněnský odchovanec a nyní hráč Teplic Libor Došek, z trávníku jde kapitán Vachoušek, který předává pásku právě střídajícímu spoluhráči.
     
    75
    Brno bude podruhé střidat. Na zelený pažit vstoupí Zdeněk Folprecht, odchází ikona brněnského fotbalu Richard Dostálek, který předává kapitánskou pásku Doškovi.
     
    73
    Teplice podruhé mění svou sestavu. Ze hřiště jde Vondrášek, na něj vstupuje Lácha.
     
    72
    Slavík je opět v pracovním procesu, včasným výběhnutím likviduje náznak šance v podání Rabušice.
     
    70
    A brněnský bek je při chuti. Další jeho jedovatá střela končí metr na teplickou svatyní.
     
    69
    A další obrovská tutovka Brna. Husár se dostal k odraženému míči a tvrdou střelou nechal vyniknout Slavíka, jenž s velkými problémy uhasil požár.
     
    68
    Střídá také trenér Brna Karel Večeřa, který stahuje ze hry velice aktivního Střeštíka, nastupuje útočník Michael Rabušic.
     
    66
    Nyní se však Došek mohl z ničeho nic radovat. Po klasické ose Střeštík - Došek, se brněnský útočník málem prosadil, v poslední moment mu vzal míč z kopaček hostující gólman Slavík.
     
    65
    Má slova dokomentuje Husár pokaženým centrem do vápna. V něm byl pouze Tomáš Došek, který jen takovým odevzdaným gestem ukázal, co tady sám tak můžu udělat?
     
    62
    Oba týmy se snaží tvořit hru, kombinovat, ale to se zatím nedaří, vázne přechod do útoku, ten je zatím z obou stran hodně kostrbatý, hra je neurovnaná a příliš krásy nenabízí.
     
    59
    Kouč Teplic Jiří Plíšek poprvé střídá. Ze hřiště stahuje Marka Jungra, na plac posílá Jakuba Mareše.
     
    57
    Na druhé straně sledujeme největší šanci hostů v tomto zápase. Mahmutovič si naběhl do šestnáctky, udělal si místo a nikým neatakován hlavičkoval tváří v tvář Krbečkovi pouze do jeho rukavic. Ten se skvělým zákrokem zaskvěl a podržel domácí borce.
     
    55
    Z ní mohlo málem udeřit, po sérii odrazů v pokutovém území se k míči dostal Simerský a jeho rána vystrašila Teplice, míč doputoval těsně nad bránu.
     
    54
    Borek zastaven kousíček od rohového praporku, Rýdel si chystá míč k provedení standardky.
     
    52
    Na karty vyrovnáno, skluz Husára na Ljevakoviče je potrestán žlutou pro brněnského stopera.
     
    51
    A následně se dostal, dnes již po několikáté, ke střele kapitán Zbrojovky Richard Dostálek, sice vyslal ránu jako z děla, ovšem pánu bohu do oken.
     
    50
    Dnes neustále bojující dvojice Střeštík - Došek si opět velice šikovně zakombinovala, domácí založník i vystřelil, míč však srazil do bezpečí Jungr.
     
    48
    Migliorini byl těsně před svým vápnem zastaven faulujícím Vondráškem, sudí Přihoda správně píská proti Teplicím, které se mohly dostat do náznaku šance, ovšem nestalo se tak.
     
    46
    Začala nám druhá půle a bez rozpaků se dostal do brejku Mahmutovič a dokázal i vystřelit, leč bez razance a přesnosti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, branku jsme zatím neviděli, malinko blíže k ní mělo Brno, které bylo nebezpečnější a aktivnější. Teplice hrozily pouze občas, hlavně Mahmutovičem. Nikterak pohledné utkání jsme ale neviděli, veřmě, že druhá část nabídne daleko pohlednější kopanou. Po 18 hodině se opět přihlásím.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec prvního poločasu.
     
    44
    V závěru poločasu měla další tutovku Zbrojovka. Míč šel po ose Střeštík a Došek. Brněnský útočník hlavičkoval hodně nebezpečně, Teplice si s obtížemi poradily.
     
    43
    Konečně také jeden fotbalový moment, Vondrášek napálil míč na bránu Krbečka, ten jen kotroloval pohledem dráhu letu. Mohl být v klidu, míč šel hodně vedle.
     
    43
    Už je zpět na hřišti po krátkém ošetření.
     
    42
    Hra je přerušena, na trávniku leží Admir Ljevakovič.
     
    40
    Přetažený centr Vachouška nenašel v pokutovém území adresáta.
     
    38
    Brno se snaží zatlačit svého soupeře, zatím bez úspěchu.
     
    36
    Krásná pumelice asi nejaktivnějšího hráče v týmu Brna Josefa Hamouze. Jeho utešená rána mířila z dobrých dvaceti metrů, nakonec ale zaplachtila těsně vedle. Registrujeme největší šanci dosavadního duelu a připisuje si jej brněnské mužstvo.
     
    35
    Standardku mělo k dispozici i Brno, zahrával ji Rýdel, jenže jeho centr byl příliš nízký a Slavím s ním neměl problémy.
     
    34
    Na druhé straně v náznaku šance Teplice, konkrétně Vachoušek, Krbeček si dokázal poradit.
     
    32
    Brno se dostalo do brejku a také ke střele, Střeštík nachystal míč na volej pro Simerského, jeho bomba byla utlumena Smejkalem a následně lapena do náruče Slavíka.
     
    31
    Teplice zahrávaly trestný kop z velké dálky, i z toho mráčku nemohlo zapršet.
     
    30
    Horší už to bylo v případě čárového Moláčka, jenž místo faulu odpískal rohový kop pro Teplice. Z něj se ale nic zvlášního neudálo.
     
    29
    Pro změnu si o žlutou kartu koledoval brněnský Hamouz, naštěstí pro Brno byl tentokrát sudí Příhoda benevolentní.
     
    27
    Ostrý zákrok na Střeštíka je potrestán žlutou kartou pro Antonína Rosu.
     
    25
    Stejně tak i Zbrojovka se může uklidnit, protože Mahmutovičova hlavička zamířila pouze doprostřed brány, kde byl Lukáš Krbeček,
     
    24
    Největší šance dosavadního duelu a v ní Tomáš Došek. Ten se z ničeho nic ocitl sám na vápně a z dobré pozice jen potvrdil, proč se brněnským útočníkům dlouhodobě nedaří. Z jasné pozice zamířil vysoko nad. Teplice si mohly oddechnout.
     
    23
    Na druhém konci hřiště hledal Střeštík nabíhajícího Doška, ale vysoký teplický zadák Smejkal si dokázal poradit.
     
    22
    Mahmutovič hledal svým pasem ve vápně Vachouška, těsně před ním odpaluje do bezpečí Simerský.
     
    20
    Budeme sledovat další rohový kop Teplice, které pomaličku přebírají otěže zápasu.
     
    18
    Opět chyba v obraně Brna a tentokrát do velké gólové šance se dostal Mahmutovič, Krbeček ale zmenšil střelecký úhel a nedovolil hostujícímu snajprovi zakončit.
     
    17
    Jungrovi to vůbec nevyšlo, Zbrojovka odvrací na roh.
     
    15
    Hrubice Mitrovice, který na hranici pokutového území zahrál zcela evidentně rukou, Teplice se dožadují penalty, ta se konat nebude. Rozhodčí se shodli, že to bylo ještě před vápnem. Ale i tak se chystá k míči Jungr a bude zřejmě střílet z dobré palebné pozice.
     
    13
    Kombinace Brna byla ze začátku kostrbatá, Dostálek se snažil vyslat své spoluhráče do příležitosti, nikoho ale nenašel a tak to zkusil z dvaceti metrů sám, leč hodně nad. I tak si vysloužil potlesk publika.
     
    11
    O centr z pravé strany se pokoušel Rýdel, ale jeho záměr nikdo nepochopil a ve vápně krom obsazeného Doška nikdo jiný nebyl.
     
    9
    Dostálka pro změnu fauloval Vachoušek ve středu hřiště, sudí Příhoda jej napomíná zatím jen ústně.
     
    8
    Teplice nasadily vyšší rychlostní stupeň a vytváří si v rychlém sledu dvě možnosti. Nejprve pádil na Krbečka Vondrášek, jeho pokus byl v klíčový moment zblokován, následně se ocitl ve vápně Mahmutovič, jeho pokus o nůžky byl ale zastaven hvizdem rozhodčího, samozřejmě pro faul.
     
    7
    U postranní čáry leží v nepříjemné pozici Martin Husár, již je ošetřován.
     
    6
    ...jenže pouze vytlouk bloky Mitrovicovi.
     
    5
    Chystá se pro změnu šance na opačné straně, standardku bude zahrávat Vachoušek...
     
    3
    Zajímavá akce v podání dua Střeštík - Hamouz. Prvně jmenovaný poslal pěknou uličkou do náběhu Hamouze a ten dlouze zasprintoval, následně i vystřelil takovým obloučkem, jeho lišácký pokus se ale minul účinkem.
     
    2
    Dostálek se snažil procpat míč na nabíhajícího Doška, tomu však cestu k zakončení znemožnil Smejkal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči nastupují na hřiště, za malou chvíli utkání začně. Úvod však obstará minuta ticha za nedávno zemřelého trenéra Zbrojovky Františka Havránka, který s týmem získal jediný titul v samostatné brněnské historii.
     
    -4
    Blíží se úvod utkání, zdejší stadion se postupně zaplňuje, ovšem i přesto, že je krásné jarní počasí, velkou návštěvu čekat nemůžeme. Zatím odhaduji něco kolem dvoutisícovek.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Krbeček - Simerský, Mitrovič, Husár, Hamouz - Dostálek, Borek, Rýdel, Migliorini, Střeštík - T. Došek.

    Náhradníci: Bureš, Folprech, Maroši, Rabušic, Valenta, Brdarovski, Šamánek.

    FK Teplice: Slavík - Smejkal, Matula, Rosa, Hošek - Čajič, Jungr, Vachoušek, Ljevakovič - Vondrášek, Mahmutovič.

    Náhradníci: Grigar, Krátký, Verbíř, Kalivoda, Lácha, L. Došek, Mareš.

    Rozhodčí: Radek Příhoda – Jiří Moláček, Tomáš Kovařík. Rezervní sudi: Jiří Adam, delegát: Jiří Veltruský.
     
    -20
    Zajímavosti:

    Teplice mají nejhorší obranu, co se týče první poloviny tabulky (inkasovaly 30, loni za celý ročník 25).
    Teplice v Brně neprohrály téměř osm let (říjen 2003), Brno však v Teplicích poslední dva zápasy vyhrálo.
    Bilance: 29 zápasů – 9 výher domácích – 9 remíz – 11 výher hostů, skóre 36:41.
    Poslední zápas: 2:1.
     
    -35
    Zbrojovka Brno: Těžký los prvních jarních kol zvládli zbrojováci se ctí, nyní je čekají zápasy pravdy, rozhodovat se bude totiž o tom, zda i příští rok bude ve městě pod Špilberkem nejvyšší soutěž. Proti Teplicím kvůli karetnímu trestu nezasáhne záložník Kalabiška, jehož místo patrně zaujme Střeštík. V brněnské nominaci už se naopak objeví italský stoper Marco Migliorini. „Máme před sebou existenční boj jako v předchozích duelech i v těch následujících. Cítíme povinnost získat tři body a podle toho k utkání přistoupíme s morálkou a nasazením jako s Olomoucí,“ slibuje Večeřa.
     
    -45
    FK Teplice: Po loňském čvrtém místě letos hosté usilují o to, aby se minimálně přiblížily pohárovým příčkám. V aktuální tabulce jsou zatím na šestém místě a mají dvaatřicet bodů. Teplicím se zde v Brně daří. Dnes se na Srbské představí mužstvo, které v Brně prohrálo naposledy v říjnu 2003. „Víme, jaké mají hráče, po stranách hrozí nebezpečí od Verbíře nebo Mareše. Velkou sílu znamená Mahmutovič,“ varuje brněnský kouč Karel Večeřa před bosenským snajprem, který v letošním ročníku nastřílel už osm branek.
     
    -50
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vážení sportovní nadšenci, vítejte u sledování 22. kola naší nejvyšší fotbalové souteže, tedy Gambrinus ligy. V rámci dnešního odpoledne budeme sledovat duel předposledního Brna a šestých Teplic. Severočeši zde mají velice úspěšnou bilanci a tak to nebudou mít domácí v boji o záchranu rozhodně snadné.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Roman Zajíček

    Branky: 85. Rosa

    Karty:   52. Husár (BNO) - 27. Rosa (TEP)


    FC Zbrojovka Brno: Krbeček - Simerský, Mitrovič, Husár (90. Šamánek), Hamouz - Dostálek (75. Folprecht), Borek, Rýdel, Migliorini, Střeštík (68. Rabušic) - T. Došek.
    FK Teplice: Slavík - Smejkal, Matula, Rosa, Hošek - Čajič, Jungr (59. Mareš), Vachoušek (77. L. Došek), Ljevakovič - Vondrášek (73. Lácha), Mahmutovič.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, T. Kovařík

    Diváci: 3255
    bahis siteleri