Rusko – Slovinsko 6:4 (kon.) | Kanada – Francie 9:1 (kon.) | Slovensko – Německo 3:4 (kon.)
Švýcarsko – Bělorusko 4:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:4 (0:0, 0:3, 3:1)
Německo
Neděle 01.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Po čtvrté brance Němců jsem říkal, že je rozhodnuto. Ale to jsem se hluboce mílil! Slováci už ztrácí jen jediný gól! Patzold vykopl zdánlivě neškodnou střelu Mariana Hossy jen před sebe a PAVOL DEMITRA dorážel do prázdné branky. Aréna je na nohou! Asistence: Marián Hossa.
     
    47:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci korigují! Patzold vyrazil střelu Nagyho jen na hůl JOSEFA STUMPELA a ten pohodlně dorazil kotouč do sítě. Asistence: Ladislav Nagy, Miroslav Šatan.
     
    45:26
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Teď Slováci předvedli jak by to mohlo jít. Bartečko přejel střední pásmo, doslova hodil puk před brakoviště, kam se protlačil LADISLAV NAGY a z otočky zametl puk za záda Patzolda. Asistence: Luboš Bartečko.
     
    44:37
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je asi definitivně rozhodnuto. Tripp dojel Halákem vyražený kotouč, obkroužil branku a předložil nabídku trestuhodně neobsazenému FELIXI SCHUTZOVI, který neměl problém z blízka překonat Haláka. Asistence: John Tripp, Nicolai Goc.
     
    36:35
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to už je šok pro celé Slovensko! Ullmann zpoza branky našel mezi kruhy najetého obránce FRANKA HORDLERA a ten prostřelil Haláka. Asistence: Christoph Ullmann, Marcel Muller.
     
    33:07
    Německo právě vstřelilo branku!
    Po velkém tlaku Slovenska ujela dvojice Schutz - JOHN TRIPP a druhý jmenovaný napálil kotouč pod víko. Německo vede 2:0! Asistence: Felix Schutz, Frank Mauer.
     
    24:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Slováci ztratili v obranném pásmu puk a jsou za to dokonale potrestáni. Ullmann našel na vzdálenější tyči úplně volného MARCELA MULLERA a ten trefil odkrytou část branky. Asistence: Christoph Ullmann, Thomas Greilinger.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 46. Nagy (Bartečko), 48. Stümpel (Nagy, Šatan), 53. Demitra (Marián Hossa) - 25. Muller (Ullmann, Greilinger), 34. Tripp (Schutz, Mauer), 37. Hordler (Ullmann, Muller), 45. Schutz (Tripp, Goc)


    Slovensko: Halák (Lašák) - Baranka, Jurčina, Podhradský, Štrbák, Ivan Majeský, Graňák – Marián Hossa, Stümpel, Demitra – Gáborík, Handzuš, Marcel Hossa – Šatan, Surový, Zedník – Bartečko, Nagy, Radivojevič – Růžička.
    Německo: Patzold (Endras) - Kreuger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hordler, Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Müller, Greilinger, Ullmann - Tripp, Schutz, Gogulla - Kreutzer, Barta, Reimer – Kreutzer.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Larking (SWE) - Carnathan (CAN), Dedioulia (BLS)