Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Pondělí 02.05.2011, 10:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Tisková konference začíná v 10:00.
     
    Hezké dopoledne z brněnské haly Rondo, kde za několik okamžiků začně tisková konference klubu HC Kometa Brno. Uvidíme, zda se naplní předpoklady a dopusud pravděpodobná jména trenérů a hráčů budou oficiálně potvrzena.
     
    Tisková konference byla právě zahájena. Ke stolku usedá místopředseda představenstva Komety Libor Zábranský, vedoucí sportovního úseku Jaroslav Medlík a sportovní manažer A-mužstva Pavel Zubíček. Ke stolku přisednou i trenéři.
     
    Nebylo tajemstvím, že trenérem Komety se stane Ing. Zdeněk Venera, který se narodil v Hranicích, 20.9. 1957. V minulém roce trénoval Zlín, dříve působil v Karlových Varech. V Brně podepsal smlouvu na dva roky.
     
    Asistentem bude brněnský patriot Lubomír Oslizlo, jenž se narodil 10.10. 1957 a je tedy pouze o tři týdny mladší. Navíc se oba trenéři dobře znají, byli spolu dokonce na vojně v Trenčíně.
     
    Nyní hovoří před novináři Zdeněk Venera, který se těší na novou práci v Kometě, na publikum. "Brno je hokejové město, je tady tradice. Kádr sice není uzavřen, ale předpoklady tady jsou na to, aby byla příští sezona lepší a daleko úspěšnější".
     
    Slovo dostal také Lubomír Oslizlo: "Je to již tři roky, co jsem zde naposledy působil, Kometu jsem sledoval na internetu a v TV. Jsem rád, že si mě Zdeněk Venera vybral a že můžu znovu trénovat v Kometě. Odehrál jsem zde spoustu let jako hráč, případně zde působil jako trenér, těším se na tuto práci v extraligovém klubu".
     
    Nyní opět hovoří nový kouč Komety Zdeněk Venera a následuje jej i Libor Zábranský, který se ohlíží za uplynulou sezonou a již přemýšlí nad tou další. "Máme kvalitní trénerskou dvojici, věříme, že se jim povede napravit předchozí dva neúspěchy a dovedou Kometu do play-off.
     
    Slovo dostal také Jaroslav Medlík, který teď představí nové posily Komety a upřesní aktuální soupisku, která zítra zahájí přípravu. V bráně bude stále dvojice Sasu Hovi a Jiří Trvaj. V obraně pak Radim Bičánek, Tomáš Malec, Radim Ostrčil, Petr Šenkeřík, Michal Kempný, Richard Stehlík, Jaroslav Koma, Jan Švrček, Tomáš Žižka, Juraj Valach, Ondřej Dlapa.
     
    V útoku pak - Petr Hubáček, Radek Dlouhý, Leoš Čermák, Roman Erat, Radim Hruška, Jakub Koreis, Tomáš Pospíšil, Jaroslav a Jakub Svobodové, Braňo Jankovič, Jan Křivohlávek, Miroslav Holec, Hynek Zohorna a Ondřej Švaňhal.
     
    Jaroslav Medlík doplnil, že sestava není uzavřená a rozhodně by chtěl do Komety dostat ještě dva střelce, tedy kvalitní útočníky. Doplnil ho Zdeněk Venera, který je se soupiskou spokojen a obrana je dle jeho slov prakticky uzavřena. "Je kvalitní, beru ji prakticky za hotovou". V útoku možná ještě posílíme, času je poměrně dost.
     
    Zdeněk Venera se bude snažit hrát s Kometou atraktivní hokej, ale samozřejmě nesmíme zapomenou na obranu. "Obě složky musí být kvalitní," potvrzuje Venera, který odpovídá na otázky tisku. Jedna z nich je následující: Proč jste si vybral pana Oslizla jako asistenta? "S Lubošem jsem známe dlouho, jak bylo řečeno, byli jsme spolu na vojně v Trenčíně, navíc zdejší poměry zná, takže volba byla jasná.
     
    Libor Zábranský odpovídá na otázku, zda se jedná o zmenšení hřiště v hale Rondo: "Ano, pokoušíme se o to, ale zatím je předčasné vám říci nějaké závěry. Rádi bychom to uskutečnili, ale z finačních důvodů (hala Rondo patří městu, to by muselo případně zmenšení ledu zafinancovat - pozn. Redakce). to zřejmě možné nebude, uvidíme."
     
    Kometa zahájí přípravu s 27 hráči, Radim Hruška doléčí zranění a poté také zahájí přípravu. Richard Stehlík je v jednání, nevíme zatím jestli zde zůstane.
     
    Jaroslav Medlík: "Jozef Balej dostal od nás nabídku, ale doposud se k chystané smlouvě nevyjádřil. Rozhodnutí je jen na něm, zda naše podmínky přijme. Co se týče Tomáše Protivného, tak odchází do Brodu na hostování. Třetím brankářem bude Stanislav Neruda z Havlíčkova Brodu," doplnil Medlík.
     
    Zdeněk Venera: "Zítra začínáme s tréninkem, budeme trénovat do 1. července, máme v plánu soustředění v Turecku, je takové vylepšění přípravy, aby si hráči také malinko oddechli. Hráče čeká také dovolená, ale především klasická letní tvrdá dřina."
     
    Dnešní tisková konference končí, podrobné informace naleznete na klubovém webu www-hc.kometa.cz.
     
    To je pro dnešní den vše, s konstatováním, že novou trenérskou dvojicí v Kometě bude v sezóně 2011/2012 Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo, se pro dnešní den z Brna loučím a u dalších přenosů se budu těšit nashledanou. (10:34:43)

    Roman Zajíček

    bahis siteleri