Slovinsko – Německo 2:3 (po s.n.) | Kanada – Švýcarsko 4:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko 4:3 (kon.)
Francie – Bělorusko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Francie
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Bělorusko
Úterý 03.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Francouzi se mohou radovat, Bělorusové naopak smutní. Galský kohout si dnešním vítězstvím zajistil účast v elitní hokejové společnosti i pro příští rok, navíc si zahraje další tři zápasy v osmifinálové skupině. To Bělorusové budou muset bojovat o udržení. Pro dnešek se s vámi loučím a přeji ničím nerušenou dobrou noc! (22:25:51)
     
    Nejlepším hráčem Běloruska vyhlášen Andrej Stas. Za Francii pak přebírá ocenění zaslouženě brankář Cristobal Huet.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    60:46
    Francie právě vstřelila branku!
    Obrovská radost na straně Francie! Obránce KEVIN HECQUEFEUILLE si nabruslil až před Mezina, dostal přihrávku zpoza brány od Stephana da Costy a neměl problém rozvlnit síť. Asistence: Stephane da Costa, Sacha Treille.
     
    60:40
    Bachet pálil z úhlu do boční sítě.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku po třetí třetině: Francie 33 - Bělorusko 38
     
    Tak Bělorusové v průběhu třetí třetiny přeci jen zařadili vyšší rychlostní stupeň, vypracovali si řadu šancí a dočkali se i vyrovnání z hole Děmagina. Nebýt skvělého Hueta, mohli skóre i zcela obrátit.
     
    59:43
    Puk v moci Francouzů, vypadá to na prodloužení.
     
    58:48
    Treille se teď dostal hned ke třem střelám, ale ani jedna neprolétla až k Mezinovi.
     
    58:25
    Francouzi dostali puk až za běloruskou branku.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce normální hrací doby a Bělorusko ve velkém náporu.
     
    57:25
    Děmagin se mohl stát běloruským hrdinou. Zase pelášil sám na Hueta, ale ten opět uspěl a poradil si i s dorážkami dojíždějících hráčů.
     
    55:32
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Po nahození Goroška puk propadl až k SERGEJI DĚMAGINOVI, který ho z blízka poslal za záda dezorientovaného Hueta. Tak Bělorusové se přeci jen dočkali. Asistence: Oleg Goroško, Andrej Michajlov.
     
    54:47
    Huet vytáhl další zázračný zákrok proti teči Grabovského! Francouzi mohou svému brankáři děkovat, že stále drží nejtěsnější vedení.
     
    54:05
    Henderson vyzkoušel Mezinovu pozornost lehkou střelou od mantinelu.
     
    53:06
    Ve vlastním oslabení ujel Děmagin, ale tváří v tvář Huetovi neuspěl. Francouzský brankář jeho střelu skvěle vyrazil. Tohle může Bělorusy mrzet.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 13. Treille (Hecquefeuille, Meunier), 61. Hecquefeuille (da Costa S, Treille) - 56. Děmagin (Goroško, Michajlov)


    Francie: Huet (Lhenry) – Auvitu, Besch, Bachet, Hecquefeuille, Moisand, Roussel, Janil - Meunier, Bellemare, Treille – Tardif, da Costa S., da Costa T. – Henderson, Desrosiers, Gras – Fleury, Romand, Arrossamena – Raux
    Bělorusko: Mezin (Šabanov) – Denisov, Kolosov, Kostjučenok, Korobov, Stasenko, Rjadinskij, Goroško – Kulakov, Kosticyn, Stas - Ugarov, Meleško, Grabovskij - Děmagin, Stěpanov, Kitarov - Michajlov, Drozd, Pavlovič – Kovyršin

    Rozhodčí: Partanen, Ronn (FIN) - Hribar (SLO), Schulz (GER)