Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Česko
Středa 04.05.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:50
    Michále kale po odpískání naprosto zbytečně fauloval a Finové si zahrají čtvrtou přesilovku.
     
    40:31
    Jágr svou dlouhou holí vytvořil dobrou možnost pro Červenku, Vehanen však jeho pokus vyrazil. Následně dohrál Jágra Ruutu a dostane menší trest.
     
    36:52
    Po chybě Zbyňka Michálka se dostal Rachůnek pod tlak a proti Nokelainenovi si musel pomoci nedovoleným způsobem. Opět faul proti zlobivé čtvrté finské formaci.
     
    36:39
    Po faulu Rachůnka v obranné třetině budeme hrát ve čtyřech.
     
    30:19
    Tohle by nám mohlo pomoci! Aaltonen teď trochu zybtečně blokoval jednoho z clonících českých útočníků a po zásluze inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    28:02
    Finové teď dostanou šanci na vyrovnání. Čtvrtá finská řada zle zatopila české defenzivě a Krajíček si proti Nokelainenovi pomohl hákováním.
     
    22:42
    Nicméně Češi velmi rychle obrátili hru, do šance se dostával Hubáček a z celé situace nakonec rezultoval finský faul. Clonícího Novotného totiž fauloval Nokelainen.
     
    V závěru třetiny se ještě před Vehanenem rozpoutala bitka, po níž dostává Jan Marek trest 2+10 minut za hrubost a Mikko Koivu rovněž menší trest za krosček. Čeští hokejisté by ale i nadále měli pokračovat v přesilovce pět na tři.
     
    19:36
    Pihlström ale dostal za sekání dvouminutový trest za sekání do Pavelce a český tým hraje téměř minutovou přesilovku 5 na 3.
     
    18:24
    Voráček se opět nebojácně pustil do finské přesily a došel si pro Puistolův faul. Finská jednačtyřicítka dostává menší trest za hákování.
     
    9:12
    Välivaara dostává menší trest za sekání.
     
    8:31
    Komarov se dostával po neporoznosti české obrany do šance a Židlický si musel pomoci jasným hákováním. Budeme svědky první finské přesilovky.
     
    5:56
    Máme tu první vyloučení tohoto zápasu. Rolinek zahákoval Nokelainena, který se ale vzápětí po českém kapitánovi ohnal vysokou holí a na trestnou tak usednou oba dva.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 60. Salmela - 25. M. Michálek (Židlický, Rachůnek), 43. Jágr (Červenka, Krajíček)


    Finsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela - Valivaara, Niskala - Väänänen, Puistola - Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, T. Ruutu, Aaltonen - N. Kapanen, Pihlström, Lahti - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Pyoralä, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.
    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Z. Michálek, Rachůnek - Židlický, Škoula - Krajíček, Čáslava - Červenka, Jágr, Plekanec - M. Michálek, Eliáš, Havlát - Marek, Rolinek, Voráček - Frolík, Hubáček, Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Reiber (SUI), Sterns (USA) - Valach (SVK), Dediulia (BLR)