Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
konec
Švédsko
6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
USA
Středa 04.05.2011, 20:15 • Steel Arena, Košice • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko potvrzuje dnešní dominanci gólem v přesilové hře v závěru! Od modré vše propálil DAVID PETRÁSEK - 6:2! Asistence: Mattias Sjögren.
     
    56:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Spekulacím na dramatický závěr je konec, Švédsko přidává pátou branku! Nepřesnost na útočné modré potrestal pěknou střelou po zemi mezi betony amerického brankáře JIMMIE ERICSSON - 5:2! Asistence: Staffan Kronwall a Mattias Sjögren.
     
    50:29
    USA právě vstřelilo branku!
    Amerika se přece jen dočkala! Obdobná branka jako v první třetině, tentokrát se ale přeměnily role. Gól vstřelil BLAKE WHEELER - 4:2! Asistence: Craig Smith.
     
    35:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A za svoje úsilí si zasloužili odměnu! PATRIK BERGLUND přidává svůj dnešní druhý gól, ale nutno říci, že mu k tomu pomohl velký kus štěstí! Nahozený kotouč o brusli jednoho z bránících amerických hráčů změnil směr a osamocený švédský útočník neměl problém doklepnout ho za záda Montoyi - 4:1! Asistence: Martin Thornberg a Magnus Pääjarvi-Svensson.
     
    30:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale takové štěstí neměl! Třetí švédský gól se nesl po ose Wallin, Ericsson a zakončující MATTIAS SJÖGREN, jenž se zapisuje do statistik jako třináctý útočník - 3:1. Asistence: Jimie Ericsson.
     
    23:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak a Švédsko dnes podruhé vede! Al Montoya předvedl hrubici, když za brankou namazal puk Tedenbymu, který ho poslal před branku, kde ho do sítě uklidil MARCUS KRUGER - 2:1! Asistence: Mattias Tedenby.
     
    18:43
    USA právě vstřelilo branku!
    A náprava přichází! Pěkná akce USA začala na levém mantinelu, kde Stepan přihrál přesně na hůl CAMA FOWLERA, který jen zasunul kotouč mezi Fasthovy betony - 1:1! Asistence: Derek Stepan a Craig Smith.
     
    17:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní to je už branka! Nepřesné vyhození jednoho z obránců USA zachytil Thornberg, namazal PATRIKU BERGLUNDOVI, který přesnou střelou k tyči otevírá skóre dnešního zápasu - 1:0! Asistence: Martin Thornberg.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 18. Berglund (Thornberg), 24. Kruger (Tedenby), 31. Sjögren (Ericsson), 36. Berglund (Thornberg, Pääjarvi-Svensson), 57. Ericsson (Kronwall, Sjögren), 59. Petrásek (Sjögren) - 19. Fowler (Stepan, Smith), 51. Wheeler (Smith)


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrásek, Ekman Larsson, Kronwall, Erixon, Fernholm - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Silfverberg, Kruger - Backlund, Ericsson, Wallin - Sjögren.
    USA: Montoya (Conklin) - Johnson, Fayne, Stuart, Fowler, McDonagh, Shattenkirk, Wilson, Komisarek - Stepan, Smith, Wheeler - Skille, Porter, Stapleton - Kreider, Palmieri, Shannon - Gaustad, Brown, Stastny

    Rozhodčí: Bulanov (RUS), Orszak (SVK) - Novák (SVK), Šeljanin (RUS)