Slovinsko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Bělorusko – Rakousko 7:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (kon.)
Švýcarsko – Norsko 2:3 (kon.)
konec
Slovinsko
5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Lotyšsko
Čtvrtek 05.05.2011, 16:15 • Orange aréna Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tři vteřiny stačilo Lotyšům, aby po vyhraném buly napřáhl Sotnieks a pod víko puk srazil přesnou tečí ROBERTS BUKARTS! Lotyši tak vstřelenou brankou zakončují hodně nezdařené utkání. Asistence: Kristaps Sotnieks
     
    51:33
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Teď už pohyb směrem k bráně byl. Jekabs Redlihs zpoza brány dobře viděl MARTINSE CIPULISE, kterému na brankovišti stačilo pouze plácnout do puku. Lotyši korigují! Asistence: Jekabs Redlihs, Janis Andersons.
     
    41:27
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je destrukce lotyšského týmu! Lotyši vyrazili dopředu, ale zapomněli na zadní vrátka. Rychlého brejku se ujal ROK PAJIČ a krásnou ránou zamířiil přesně ke vzdálenější tyči! Masalskis střídá, nahradí ho Martins Raitums. Lotyšsko si zároveň bere time-out. Asistence: Bostjan Goličič.
     
    40:54
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinská odpověď je hodně krutá! Sabolič trefil ránou do chráníčů Rekise, od kterého se puk odrazil k ROKU TIČAROVI, jehož pohotová dorážka se pod Masalskisem doslova došourala za brankovou čárou! Asistence: Robert Sabolič.
     
    39:11
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:0! Slovinci kráčí k důležitým bodům za záchranou elitní skupiny a to překvapivě na úkor Lotyšska! Pro křižnou přihrávku Marcela Rodmana si sjel znovu TOMAŽ RAZINGAR a ránou pod břevno podruhé v dnešním zápase propálil Masalskise! Asistence: Marcel Rodman, David Rodman.
     
    33:55
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Kdo by to byl řekl! Slovinci vedou v polovině zápasu již 2:0! Skvělé sehrané přečíslení zakončoval téměř do prázdné brány pod rukou brankáře TOMAŽ RAZINGAR, a to i přesto, že musel těžkou přihrávku Marcela Rodmana zpracovávat nadvakrát bruslemi! Asistence: Marcel Rodman, David Rodman.
     
    27:59
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Který končí zaslouženým gólem! Jedlič našel na levém kruhu ROKA TIČARA, jenž nechtatelnou pumelicí vymetl pravý růžek brány! Asistence: Ziga Jeglič, Mitja Robar.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 28. Tičar (Jeglič, Robar), 34. Razingar (Rodman M., Rodman D.), 40. Razingar (Rodman M., Rodman D.), 41. Tičar (Sabolič), 42. Pajič (Goličič) - 52. Cipulis (Redlihs J., Andersons), 60. Bukarts (Sotnieks)


    Slovinsko: Kristan - Kužnik, Kranjc, Gregorc, Robar, Tavzejc, Dervarič, Pavlin, Kovačevič - Razingar, Rodman D., Rodman M. - Jeglič, Ticar, Sabolič - Goličič, Pajič, Hebar - Hočevar, Pance, Ankerst.

    Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujacs, Redlihs K., Cibulskis, Sotnieks, Redlihs J., Andersons, - Vasilijevs, Niživijs, Cipulis - Saulietis, Džerinš, Redlihs M. - Kenins, Pečura, Ankipans - Bukarts, Berzinš, Meija - Stals.

    Rozhodčí: Larking (SWE), Sterns (USA) - Hollenstein (AUT), Murchison (CAN)

    Diváci: 7467