Německo – Finsko 4:5 (po s.n.) | Kanada – USA 4:3 (po s.n.) | Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
po s.n.
Německo
4:5 (1:1, 3:2, 0:1)
Finsko
Pátek 06.05.2011, 16:15 • Orange aréna, Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ... A stává se tak! MIKKO KOIVU krásným bekhendovým blafákem skóruje a Finové se mohou radovat!
     
    54:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko podruhé v utkání vyrovnává skóre! Z velké blízkosti před německou brankou udeřil TUOMO RUUTU, který se trefil do skulinky mezi tyčkou a Endrasovou lapačkou. Asistence: Janne Pesonen, Sami Lepistö.
     
    39:03
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tady se ale dějí věci! Leckdo by si řekl že dvě rychlé branky Němce položí, přesto by se mýlil! Němci vyrazili ve třech dopředu, ale ke vstřelení branky jim stačil jediný muž. PATRICK REIMER vzal celou akci na svá bedra, kličkou se zbavil jednoho obránce a zpoza dalšího bránícího hráče poslal puk do pravého růžku a brankáře Lassilu na střídačku. Brankoviště si brousí novic Petri Vehanen. Asistence: Constantin Braun, Marcel Müller.
     
    38:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Němci přitvrdili, ale Finové zpřesnili mušku. V signalizované výhodě dokázali zúžitkovat rychlý nájezd do pásma a dvě minuty před koncem třetiny vyrovnali! Janne Pesonen se vřítil do útočné třetiny a našel u druhé tyče nehlídaného JARKKA IMMONENNA, kterému stačilo usměrnit touš do prázdné brány! Asistence: Janne Pesonen, Janne Niskala.
     
    31:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové střílejí důležitý kontaktní gól. Nahození Mikaela Granlunda tečoval za záda bezmocného Endrase hodně šťastným způsobem JANNE PESONEN. Asistence: Mikael Granlund, Pasi Puistola.
     
    27:32
    Německo právě vstřelilo branku!
    KAI HOSPELT podruhé v krátkém časovém sledu zaskočil Finy a ještě více poškádlil finskou psychiku! Jeho nenápadná akce skončila brankou poté, co překvapivou ránou od pravého mantinelu zaskočil Lassilu u vzdálenějšího koutu brány! Asistence: Kevin Lavallee, Nicolai Hoc.
     
    26:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němečtí reprezentanti se ujímají vedení v zápase! Philip Gogulla vystřelil od modré a puk tečoval za záda Lassileho číhající FELIX SCHÜTZ. Asistence: Philip Gogulla, Frank Mauer.
     
    14:45
    Německo právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Němci po velkém tlaku v útočném pásmu dokázali s Finskem srovnat krok. Po ose Wolf - Hospelt se puk dostal na hokejku ANDREHO RANKELA, který tvrou prací na brankovišti přetlačil brankáře a nadvakrát dostal puk do sítě! Asistence: Michael Wolf, Kai Hospelt.
     
    0:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se ujímají vedení nejrychlejší brankou mistrovství'! Nahození TUOMA RUUTUA si do vlastní svatně zřejmě srazil německý obránce Hospelt svou holí, který celou situaci značně podcenil. Asistence: Mikka Koivu, Sami Lepisto.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 15. Rankel (Wolf, Hospelt), 27. Schütz (Gogulla, Mauer), 28. Hospelt (Lavallee, Goc), 40. Reimer (Braun, Müller M.) - 1. Ruutu T. (Koivu M., Lepisto), 32. Pesonen (Granlund, Puistola), 39. Immonen (Pesonen, Niskala), 55. Ruutu T. (Pesonen, Lepistö), 66. Koivu


    Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Holzer, Barun, Levallee, Hördler, Goc, Mauer - Wolf, Hospelt, Rankel - Müller, Greilinger, Ullmann - Tripp, Schütz, Gogulla - Barta, Reimer, Kink.

    Finsko: Lassila - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Ruutu, Aaltonen - Kapanen, Lahti, Komarov - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Pyörälä, Pihlström.

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Reiber (SUI) - Carlson (CAN), Valach (SVK)