Německo – Finsko 4:5 (po s.n.) | Kanada – USA 4:3 (po s.n.) | Česko – Slovensko 3:2 (kon.)
Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
po s.n.
Kanada
4:3 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
USA
Pátek 06.05.2011, 16:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Kanada právě vstřelila branku!

    Rozhodující nájezd proměnil RICK NASH.
     
    51:17
    USA právě vstřelilo branku!

    Přesilovka využita, Američané vyrovnávají. Wheeler zatáhl puk do útočné třetiny a svoji přihrávkou oslovil v mezikruží volného DEREKA STEPANA. Ten střílel z první, puk propadl Reimerovi pod rukou a se štěstím se dokutálel za brankovou čáru. Asistence: Blake Wheeler - 3:3.
     
    45:22
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kanadský tým využívá nabídnutou výhodu bleskurychle a poprvé v zápase jde do vedení! JASON SPEZZA vypálil z pravého kruhu nechytatelně do horního růžku. Conklin byl bez šance, jeho lapačka máchla naprázdno. Asistence: John Tavares, Brent Burns - 3:2.
     
    43:37
    Kanada právě vstřelila branku!

    Je vyrovnáno, hokejisté s javorovým listem na prsou využívají početní převahu. JOHN TAVARES se dostal ke kotouči u brankoviště. Jeho první střelu ještě Conklin skvělým zákrokem vyrazil, ale podruhé poskakující kotouč již Tavares do sítě uklidil. Asistence: Chris Stewart, Marc-Andre Gragnani - 2:2.
     
    33:47
    USA právě vstřelilo branku!

    Američané podruhé v zápase vedou! JACK JOHNSON naskočil z trestné lavice přímo do hry, přebral přesnou přihrávku od Wheelera a ujížděl sám na bránu. V samostatném úniku nic nevymýšlel a střelou mezi Reimerovy betony skóroval. Asistence: Blake Wheeler - 1:2.
     
    27:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesně ve chvíli, kdy opouštěl Fowler trestnou lavici, vyrovnává BRENT BURNS. Kanadský obránce si počkal na odražený kotouč a z levého kruhu jej zaslal do sítě. Střela mu příliš nesedla, Conklin zřejmě reagoval na předpokládanou trasu letícího kotouče. Puk ovšem po ledě doklouzal k tyči. Asistence: Alex Pietrangelo - 1:0
     
    24:13
    USA právě vstřelilo branku!

    Do vedení se však dostává Amerika! MIKE KOMISAREK nahazoval puk od modré čáry na soupeřovu svatyni a jeho střela skončila až za překvapeným Reimerem, jenž měl zřejmě zakrytý výhled. Bez asistence - 0:1.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 28. Burns (Pietrangelo), 44. Tavares (Stewart, Gragnani), 46. Spezza (Tavares, Burns), 65. Nash - 25. Komisarek, 34. Johnson (Wheeler), 52. Stepan (Wheeler)


    Kanada: Reimer (Bernier) - Phaneuf, Burns, Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Neal, Nash, Duchene - Kane, Eberle, Spezza - Zajac, Ladd, Clutterbuck - Tavares, Stewart, Vermette - Skinner.
    USA: Conklin (Montoya) - McDonagh, Fowler, Wilson, Komisarek, Stuart, Fayne, Johnson, Shattenkirk - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Palmieri, Shannon - Skille, Stastny, Stapleton - Brown, Porter, Gaustad.

    Rozhodčí: Partanen (FIN), Piechaczek (GER) - Gebauer (CZE), Terho (FIN)