Rakousko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Bělorusko – Lotyšsko 3:6 (kon.) | Dánsko – Německo 4:3 (po s.n.)
Norsko – Kanada 2:3 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:1 (kon.) | USA – Francie 3:2 (kon.)
konec
Finsko
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Slovensko
Sobota 07.05.2011, 20:15 • Orange Aréna, Bratislava • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bude pro Slováky těžké. Nyní totiž potřebují dvě branky. TUOMO RUUTU přejel přes modrou čáru a jeho střela propadla Halákovi do sítě. Tohle slovenského brankáře bude mrzet. Asistence: Mika Pyorala, Mikko Koivu.
     
    47:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak se to Finům přeci jen podařilo. Mikko Koivu vyhrál buly a Pyorala hned po buly vystřelil. Jeho střelu ještě tečoval TUOMO RUUTU a je vyrovnáno - 1:1! Asistence: Mika Pyorala, Mikko Koivu.
     
    16:21
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A Slovensko přesilovku využívá! Pavol Demitra hodně dlouho čekal a hledal, komu by nahrál. Na druhé straně mu mezitím odstoupil do palebné pozice MARIÁN GÁBORÍK, Demitra poslal Gáboríkovi přihrávku a slovenský útočník krásnou střelou přišpendlil puk pod horní tyč. Asistence: Pavol Demitra, Lubomír Višňovský.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Sobotka

    Branky a nahrávky: 48. Ruutu (Pyorala, Koivu), 51. Ruutu (Pyorala, Koivu) - 17. Gáborík (Demitra, Višňovský)


    Finsko: Vehanen (Lassila) - Leipisto, Salmela, Valivaara, Niskala, Vaananen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Ruutu, Pyorala - Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Pihlstrom, Lahti.
    Slovensko: Halák (Lašák) - Baranka, Jurčina, Višňovský, Štrbák, Podhradský, Graňák, Majeský - Gáborík, Demitra, Marián Hossa - Stümpel, Šatan, Marcel Hossa - Růžička, Zedník, Handzuš - Cibák, Surový, Radivojevič.

    Rozhodčí: Kurmann, Reiber (oba SUI) - Carlson, Murchison (oba CAN)