Slovensko – Dánsko 4:1 (kon.) | Francie – Norsko 2:5 (kon.) | Rusko – Finsko 2:3 (po s.n.)
Švýcarsko – USA 5:3 (kon.) | Německo – Česko 2:5 (kon.) | Kanada – Švédsko 3:2 (kon.)
konec
Kanada
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Švédsko
Pondělí 09.05.2011, 20:15 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tuto šanci využívá nejlépe, jak může! Nahození od modré čáry v podání Brenta Burnse tečoval za záda švédského brankáře Ersberga RICK NASH! Kanada tedy necelý osm minut před koncem vede 3:2! Asistence: Brent Burns a James Neal.
     
    30:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Gólu téměř z nulového úhlu dosáhl MATTIAS TEDENBY, který vyzkoušel štěstí a propasíroval puk mezi betony Berniera - 2:2! Asistence: Jakob Silfverberg.
     
    13:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale to vůbec nevadí, protože dvě sekundy po návratu vyloučeného Erikssona dávají druhý gól v utkání! Jeff Skinner vypálil z mezikruží bekhendem, gólman puk neudržel a JOHN TAVARES ho doklepl za brankovou čáru - 2:1! Asistence: Jeff Skinner a Chris Stewart.
     
    03:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A to, co jsem předpovídal, se stává skutečností! Švédi se ihned usadili v pásmu, po několika přihrávkách přišla nádherná střela Gunnarssona, kterou Beriner vyrazil jen před sebe a švédský bek DAVID PETRASEK neměl žádný problém dorazit kotouč do branky - 1:1. Asistence: Carl Gunnarsson a Patrik Berglund.
     
    01:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    A velmi brzy je tu první branka tohoto utkání! Kanaďané do toho opravdu vlétli a ve druhé minutě otevírá skóre JAMES NEAL! Tento kanadský forvard se dostal do úniku a po zemi zamířil mezi betony švédského brankáře - 1:0! Asistence: Jason Spezza.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 2. Neal (Spezza), 14. Tavares (Skinner, Stewart), 53. Nash (Burns, Neal) - 4. Petrasek (Gunnarsson, Berglund), 31. Tedenby (Silfverberg)


    Kanada: Bernier (Reimer) - Phaneuf, Burns, Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Neal, Spezza, Nash - Zajac, Ladd, Clutterbuck - Kane, Eberle, Duchene - Tavares, Stewart, Skinner - Vermette
    Švédsko: Ersberg (Fasth) - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon - Thornberg, Berglund, Paajarvi - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Kruger, Silfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren, Jamtin

    Rozhodčí: Patranen, Piechaczek - Gebauer, Terho