Česko – Švédsko 2:5 (kon.) | Finsko – Rusko 3:0 (kon.)
konec
Česko
2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Švédsko
Pátek 13.05.2011, 16:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Bratislavy se zatím loučí a za pozornost děkují Adam Sušovský a Jan Šimek. (18:34:41)
     
    Pod střechu bratislavské arény stoupá švédská vlajka a hraje státní hymna vítězů. To je ta správná chvíle, abychom se s vámi alespoň prozatím rozloučili. Večer se ale opět uvidíme při sledování druhého semifinálového utkání.
     
    Nejlepším hráčem na české straně je vyhlášen Patrik Eliáš. Na straně vítězného výběru Švédska je oceněn Mikael Backlund.
     
    Češi ale na turnaji nekončí. V nedělním odpoledním utkání budou hrát o bronzovou medaili s poraženým z dvojice Rusko - Finsko. Vítěz tohoto dnešního večerního zápasu pak vyzve v posledním utkání turnaje Švédy.
     
    Je konec velkého českého snu na obhajobu mistrovské titulu. Švédové jako první tým na turnaji poráží silný český výběr a zaslouženě postupuju do boje o zlatou medaili. Čechy předčili zejména bruslařsky, navíc byli daleko aktivnější a nebezpečnější. I přesto, že na začátku druhé třetiny prohrávali, dokázali zápas zvládnout s velkým přehledem do úspěšného konce.
     
    Celkový poměr střel na branku:

    Česká republika: 37.
    Švédsko: 48.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Pavelec se vrátil do brány. Švédské skupinky fanoušků ve stoje tleskají svému týmu, jak drží puk a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    59:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přidávají definitivní pojistku. PATRIK BERGLUND přesprintoval v rychlostním souboji vyčerpaného Marka Židlického a v pohodě usměrnil kotouč do opuštěné české svatyně. Asistence: David Petrasek.
     
    59:00
    Švédové dále drží hru daleko od své brány.
     
    58:40
    Plekanec prohrál buly, ale o kotouč se bojuje v rohu kluziště.
     
    58:29
    Češi jdou do útoku v šesti.
     
    58:29
    Nahození Rachůnka Fasth před dojíždějícím Jágrem schoval pod lapačkou. Trenér Hadamczik už si ale nemůže vzít time-out.
     
    58:01
    Pavelec už je na půl cesty ven z brány. Češi ale nemají puk v pásmu úplně pod kontrolou.
     
    57:16
    Židlický z modré čáry sjel až za bránu a fotbalovým lobem hledal před brankovištěm spoluhráče. Marně.
     
    56:13
    Persson nachystal kotouč Erikssonovi, který mohl postupovat sám na Pavelce, ale český brankář jeho střelu bravurně zlikvidoval, a drží tak naději svého mužstva stále nad vodou.
     
    55:36
    Průnik Jágra zastavili Švédi už na modré čáře. Backlund pak nadělal problémy Zbyňku Michálkovi.
     
    54:55
    Čáslava poslal dopředu Hubáčka, ale ten musel počkat na své spoluhráče a opustit útočné pásmo
     
    54:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to PATRIKU ELIÁŠOVI vyšlo a jeho rána k levé tyči vykřesala Česku jiskřičku naděje! Černou práci provedl u mantinelu Voráček, který Eliáše uvolnil mezi kruhy. Asistence: Jakub Voráček.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 21. Eliáš (Michálek M., Židlický), 55. Eliáš (Voráček) - 25. Berglund (Larsson), 36. Backlund (Sjögren), 49. Ericsson J. (Backlund), 53. Krüger (Tedenby), 60. Berglund (Petrasek)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Michálek Z., Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Červenka, Jágr, Plekanec - Michálek M., Frolík, Eliáš - Marek, Rolinek, Voráček - Novotný, Vampola, Průcha, Hubáček.
    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi – Eriksson L., Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg – Ericsson J., Wallin, Backlund - Sjögren.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Reiber (SUI) – Šeljanin (RUS), Terho (FIN)

    Diváci: 9285