Švýcarsko – Island 2:0 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Dánsko
2:1 (1:1)
Bělorusko
Úterý 14.06.2011, 20:45Mistrovství Evropy U21
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer, vítejte u sledování online přenosu. Fotbalový šampionát věkové kategorie do jednadvaceti let má na programu druhý dnešní duel skupiny A, v němž domácí Dánsko změří síly s Běloruskem.
     
    Karty jsou před úvodním výkopem rozdány jasně, Dánové dnes musí vyhrát. V případě zaváhání by fotbalisté pořádající země chyběli ve vyřazovacích bojích. Dánsko ve svém prvním zápase herně dominovalo nad švýcarským protivníkem, nakonec však prohrálo těsně 0:1.
     
    Bělorusové se představili již v zahajovacím zápase šampionátu proti Islandu, herním projevem ale diváky neoslnili. Ostrované většinu zápasu diktovali tempo hry, nicméně Bělorusko v závěru dvěma trefami rozhodlo o svém vítězství a v tabulce mu před dnešním kláním patří druhá příčka.
     
    Dánsko je v zápase favoritem, prosadí se přes pozornou běloruskou defenzivu?
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Andersen - Wass, Zanka, Bjelland, Boilesen - Jensen, Eriksen, Albaek - Dalsgaard, N.Nielsen, Jorgensen.

    Bělorusko: Gutor - Polyakov, Politevich, Filipenko, Veretilo - Perepechko, Sivakov, Bukatkin, Baga - Dragun, Voronkov.

    Rozhodčí: Tagliavento - Akrivos, Pekka Koskela.
     
    Týmy jsou nastoupeny na hrací ploše. Dánsko v červeném, Bělorusko v bílém. Následují státní hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bělorusové měli úvodní výkop, ale o míč vzápětí přišli. Dánsko kombinuje na soupeřově polovině.
     
    2
    Dalsgaard centroval z pravé strany do pokutového území, letící balón ovšem bez problému odvrátila běloruská obrana.
     
    3
    Delší čas znovu domácí fotbalisté obléhali soupeřovu tvrz, nakonec ale o míč příšli. Kupředu se poprvé v zápase vydali také Bělorusové, jenže Perepechkův centr nenašel lépe postaveného Voronkova.
     
    4
    Na opačné straně hřiště vzápětí Albaek nezpracoval neposedný balón na hranici šestnáctky. Delší dobu nyní drží míč na svých kopačkách také běloruský tým u půlící čáry.
     
    6
    Roh pro Bělorusko, Zanka odvracel míč do zámezí.
     
    7
    Stadionem to jen zahučelo! Centr z rohového kopu se snášel na hlavu Draguna, ten svoji hlavičkou k protější tyči jen těsně minul.
     
    8
    Hodně kostrbatě nyní Dánové kombinovali v blízkosti pokutového území svého soupeře, Nielsen poté přihrávku na spoluhráče pokazil. Domácí zatím v útoku svazují vlastní nepřesnosti.
     
    9
    První rohový kop rozehrávalo také Dánsko. Diváci se však podobné šance, která před malým okamžikem přišla na druhé straně, nedočkali.
     
    11
    Prudkou přihrávku Wasse blokuje běloruská defenziva. Dánové musí zahájit další útok až z vlastní poloviny hřiště.
     
    12
    Jensen faulovaný, Dánsko bude zahrávat standardku z nadějné pozice. Zhruba z pětadvaceti metrů.
     
    13
    Eriksen zvolil přímou střelu na bránu. Jeho pokus sice měl potřebnou razanci, ovšem chyběla přesnost. Brankář Gutor bez větších potíží schoval míč do náručí.
     
    15
    Boilesen nyní předvedl slušné zrychlení na levé straně, po souboji s protihráčem však padl k zemi. Na přání diváků a dánských hráčů se ale nedovolený zákrok nepíská.
     
    16
    Dánsko zvyšuje své ofenzivní úsilí, chybí ovšem finální zakončení. Dlouhé obléhání běloruské šestnáctky zatím úspěch neslaví, vše většinou končí nepřesnou přihrávkou.
     
    19
    Bělorusko právě vstřelilo branku!

    Tak to je ledová sprcha pro dánský výběr, který rázem musí dohánět soupeřovu ztrátu. DMITRIJ BAGA převzal skvělý spoluhráčův pas na soupeřově polovině a běžel zcela sám na Andersena. Dánského brankáře vzápětí obelstil pohlednou kličkou a zavěsil pod břevno - 0:1.
     
    22
    Dánsko právě vstřelilo branku!

    Blesková odpověď domácích! Dánové uháněli do přečíslení a Sivakov fauloval protihráče ve vlastní šestnáctce, sudí nařídil penaltu. K míči se postavil CHRISTIAN ERIKSEN, který svoji střelu namířil pouze do Gutora. Ten ovšem vyrazil míč nešťastně před sebe. Eriksen se již z dorážky nemýlil - 1:1.
     
    25
    Zápas pokračuje ve svých zajetých kolejích. Dánsko častěji drží míč na kopačkách, ale nemůže se prosadit. Bělorusové hrozí z protiútoků, nyní vybojovali roh. Ovšem Andersen pohotově stáhl míč ze vzduchu.
     
    27
    Dalsgaardův centr zprava končí na břevně! Nenápadný pokus dánského útočníka od postranní čáry brankář Gutor podcenil. Míč ovšem nakonec vytěsnil na břevno, od kterého se odrazil nad branku.
     
    30
    Nielsen uháněl úplně sám na brankáře. Gutor však tentokrát zasáhl na výbornou, včas vyběhl a míč ztlumil pod svým tělem.
     
    31
    Oba celky pootevřely své obrany, rázem jsme svědky útočného fotbalu. Sivakov nyní zkoušel štěstí z dálky, ale bránu přestřelil zhruba o dva metry.
     
    32
    Rohový kop pro Dánsko.
     
    34
    Centr od kostkovaného praporku se chytře snesl až do malého vápna, kde zasáhla na výbornou běloruská obrana.
     
    36
    Eriksen faulovaný na levé straně, Dánsko ovšem z přímého kopu nezahrozilo. Na opačnou stranu naopak uháněl Dragun, jenž vybojoval alespoň autové vhazování pro svůj celek.
     
    38
    Dánové v držení míče jednoznačně dominují. Nyní sice o kulatý nesmysl na malý okamžik přišli, ovšem vzápětí jej opět na své kopačky vybojovali a operují u půlící čáry.
     
    39
    Prudkou přihrávku Nielsen nezastihl, balón skončil v zámezí a Gutor bude rozehrávat od vlastní svatyně.
     
    41
    Přes přesilu protivníků se neprocpal Albaek, na druhou stranu měl namířeno Perepechko. Jeho centr blokuje dánská obrana, nicméně Bělorusko zůstává u míče.
     
    43
    Dva rohové kopy v krátkém časovém sledu zahrával běloruský celek. Při druhém centru do pokutového území hlavičkoval Politevich nepřesně.
     
    První poločas skončil.
     
    32
    Bukatkin vidí žlutou kartu za faul ve středu hřiště.
     
    Po první polovině duelu je stav nerozhodný. Bělorusko se dostalo do vedení, když individuální akci zakončil Baga. O chvilku později ale vyrovnal Eriksen, který dorazil míč do sítě po nezdařeném penaltovém pokusu. Dánsko je aktivnější, ale těžko se prosazuje přes běloruskou obranu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bělorusové vystřídali, Bukatkina nahrazuje Rekish.
     
    47
    Druhá část zápasu začíná opatrně, míč mají ve své moci Bělorusové. Ale kupředu se příliš neženou, sledujeme spíše pozvolnou kombinaci v okolí půlící čáry.
     
    48
    Následně se vydal do protiútoku Eriksen, ale míč mu utekl od kopaček a Gutor jej pohodlně uschoval v náručí. Běloruský brankář rozehrávat.
     
    49
    V akci opět aktivní Eriksen, tentokrát měla jeho akce gólové parametry! Dánský ostrostřelec pálil z hranice velkého vápna, Gutor tygřím skokem balón vyráží.
     
    51
    Zanka posléze dlouhým autem do šestnáctky soupeře hledal volné spoluhráče, běloruská defenziva ale odráží míč daleko od své brány.
     
    52
    Tvrdá střela Jorgensena zleva! Gutor ovšem neměl příliš práce, míč zastavil v náručí. Zatímco v prvním poločase se dánský celek snažil svými kličkami a přihrávkami prodrat až před malé vápno, nyní střílí z každé pozice.
     
    54
    Zanka se snažil prudkou přihrávkou vyslat do úniku Jorgensena, jenže ten spoluhráčův pas nezastihl. Obránce Zanka vzápětí fauloval, Bělorusko z poloviny hřiště rozehrává.
     
    56
    Znovu měl před velkým vápnem nabito Eriksen! Tentokrát ovšem střílel pouze do zdi běloruských obránců.
     
    58
    Dnes prakticky neviditelný Voronkov střídá. Místo něj si zahraje Skavysh.
     
    59
    Dánsko stupňuje svůj nápor a pokračuje v házenkářském obléhání běloruské svatyně.
     
    60
    Nielsen v šanci neúspěšný! Dánský mladík se dostal ke střeleckému pokusu z výhodné pozice uvnitř soupeřovy šestnáctky, ale Gutor jeho střelu odrazil.
     
    62
    První střídání na dánské straně. Dalsgaard opouští hřiště, do boje se podívá Kadrii.
     
    63
    Albaek vidí žlutou kartu, u postranní čáry sestřelil protihráče.
     
    65
    Nápor domácích pokračuje, ovšem sledujeme spíše kostrbaté přihrávky, které k ohrožení Gutorovy svatyně zatím nevedou.
     
    67
    Wass se utopil ve svých kličkách a centr pro spoluhráče nevykouzlil. Dánsku čas rychle utíká.
     
    68
    Po delší době zakončil dánský výběr svůj tlak střelou. Wass zkusil štěstí přízemním pokusem, jeho ránu ještě tečoval jeden z běloruský obránců. Ale Gutor byl připraven.
     
    71
    Dánsko právě vstřelilo branku!

    NICOLAI JORGENSEN svoji trefou zaplavil dánské příznivce velkou radostí. Domácí se dostávají do vedení, které nutně potřebovali. Jorgensen zařídil druhou dánskou branku parádní individuální akcí, obešel dvojici protihráčů a zakončil k protější tyči - 2:1.
     
    74
    Nielsen vybídl svým centrem k zakončení Kadriiho, jenž svoji hlavičkou rozvlnil pouze boční síť.
     
    77
    Dánské střídání, Jensena nahrazuje Povlsen.
     
    78
    Dánský nápor po kýžené druhé brance mírně polevil a do hry se dostávají také Bělorusové. Zatím ale dánskou obranu nikterak neděsí, brankář Andersen je zatím bez práce.
     
    80
    Veretilo faulovaný na pravé straně, z následného přímého kopu ale běloruský celek nezahrozil.
     
    81
    Aktivní Eriksen se snažil vysunout do samostatného úniku Nielsena, ale ten spoluhráčův úmysl nepochopil a za přihrávkou se nerozběhl. Míč se nakonec dokutálel až k brankáři Gutorovi.
     
    81
    Jorgensen jde ze hřiště, na trávník spěchá Fenger.
     
    83
    Wass protancoval až do pokutového území, kde byl čistě připraven o míč. Diváci se dožadovali penalty, ale sudí podruhé v zápase na bílý puntík neukázal.
     
    85
    Domácí uklidňují hru pozvolnou kombinací na vlastní polovině hřiště.
     
    87
    Politevich dostává žlutou kartu, Dánsko bude zahrávat standardní situaci zhruba ze třiceti metrů.
     
    88
    Wass střílel přímo na bránu, ovšem o několik metrů přestřelil.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Diváci již vytleskávají poslední chvíle duelu. Na změnu stavu to nevypadá, Bělorusko se i přes nepříznivý stav nikam nežene.
     
    Konec zápasu.
     
    76
    Perepechko odchází, střídá ho Nekhaychik
     
    Dánsko těžký útok zvládlo a zaslouženě vítězí 2:1. Domácí byli především ve druhém poločase jednoznačně aktivnější, dnešním vítězstvím tak odvrátili hrozbu neúčasti ve vyřazovacích bojích. Přeji příjemný zbytek večera. (22:42:59)

    Lukáš Šonský

    Branky: 22. Eriksen, 71. Jorgensen - 19. Baga

    Karty:   32. Bukatkin (DEN), 63. Abaek (DEN) - 87. Politevich (BLR)


    Dánsko: Andersen - Wass, Zanka, Bjelland, Boilesen - Jensen (77.Povlsen), Eriksen, Albaek - Dalsgaard (62.Kadrii), N.Nielsen, Jorgensen (81.Fenger).

    Bělorusko: Gutor - Polyakov, Politevich, Filipenko, Veretilo - Perepechko (76.Nekhaychik), Sivakov, Bukatkin (46.Rekish), Baga - Dragun, Voronkov (58.Skavysh)

    Rozhodčí: Tagliavento - Akrivos, Pekka Koskela.
    bahis siteleri