Anglie – Česko 1:2 (kon.) | Ukrajina – Španělsko 0:3 (kon.)
konec
Ukrajina
0:3 (0:2)
Španělsko
Neděle 19.06.2011, 20:45 • Herning Stadium, Herning - Herning je dánské město s 86 000 obyvateli a místní stadión je domovem FC • Mistrovství Evropy U21
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Muniain dal teď o sobě pořádně vědět. Natáhl před velkým vápnem ke střele a jeho bombu musel Kanibolockyj vytáhnout mimo tři tyče.
     
    82
    Poslední střídání připravil trenér Španělů Milla. Ze hřiště odvolává Montoyu, který už má žlutou kartu a na poslední minuty jde do hry Azpilicueta.
     
    82
    Ukrajinci střídají. Ze hřiště odchází Jarmolenko, kterého nahradí Vicenec.
     
    81
    Španělé už si fotbal užívají. Barcelonská spolupráce Krkič - Thiago znamenala další šanci. Thiago dostal míč do vápna, jeho střela však skončila pouze nad bránou.
     
    80
    Bojan Krkič se podívá do hry a střídá Adriána.
     
    73
    Konopljanka si připsal útočný faul a také žlutou kartu.
     
    76
    Střídání na španělské straně. Ze hry odchází Javi Martínez a na trávník vyběhne Parejo. Martínez předává kapitánskou pásku Juanu Matovi.
     
    74
    K penaltě se postavil Konopljanka, ale jeho střela byla hodně slabá, doprostřed a De Gea ji dobře vystihl. Takže ani snížení není Ukrajincům přáno.
     
    74
    De Gea dostává také žlutou kartu za předchozí faul.
     
    73
    Zozulja mířil sám na De Geu, který ho fauloval a penalta i na druhé straně!
     
    72
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný JUAN MANUEL MATA a nemýlil se. Střelu k pravé tyči mu sice Kanibolockyj vystihl, ale pokus byl umístěný přesně k tyči, takže byl brankář bez šance.
     
    71
    Harmaš samozřejmě vidí žlutou kartu a jelikož je to už jeho druhá v tomto utkání, vidí i červený kartonek a může zamířit předčasně do sprch.
     
    71
    Kolmice na Matu, který se dostal do vápna a na zem ho stáhl Harmaš. Jasná penalta!
     
    70
    Konopljanka unikal po levé straně a musel ho zastavit až Montoya a byl to žlutý zákrok...
     
    66
    Druhá žlutá karta dnešního utkání a vidí ji opět Ukrajinec, tentokrát je to Harmaš.
     
    45
    Muniain dneska pořádná schytává, teď ho zezadu poslal k zemi Jarmolenko a vidí po zásluze první žlutou kartu utkání.
     
    39
    Hra Ukrajiny se evidentně nezdá i trenérovi. Takže tu máme první poměrně brzké střídání. Ze hry odchází Bilyj a je nahrazen Horodjukem.
     
    27
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Jak z fotbalové učebnice. Thiago Alcántara poslal dostatečné prudkou kolmici na pravou stranu, čímž překonal celou obranu, parádní zrychlení předvedl pravý bek Montoya a následným pasem před bránu našel osamoceného ADRIÁNA, který byl na správném místě a ve skluzu trefil prázdnou bránu.
     
    10
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    A máme to brzký gól, který si Ukrajinci rozhodně nepřáli. Herrera posílal pas do vápna na JUANA MANUELA MATU, toho sice strážil Kryvcov, ale v rozhodující moment podklouzl, čímž dal Matovi stoprocentní tutovku, s kterou si hráč Valencie poradil bez problémů a prostřelil Kanibolockyho mezi nohama.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 10. Mata, 27. Adrián, 72. Mata (pen.)

    Karty:   45. Jarmolenko (UKR), 66. Harmaš (UKR), 73. Konopljanka (UKR) - 70. Montoya (ESP), 74. De Gea (ESP)   71. Harmaš (UKR)


    Ukrajina: Kanibolockyj - Butko, Rakyckyj, Kryvcov, Selin - Česnakov, Bilyj (39. Horodjuk) - Konopljanka, Harmaš, Jarmolenko (82. Vicenec) - Zozulja.
    Španělsko: De Gea - Montoya (82. Azpilicueta), Botía, Álvaro Domínguez, Vila Rosello - Javi Martínez (76. Parejo) - Mata, Thiago Alcántara, Herrera, Muniain - Adrián (80. Krkič).

    Rozhodčí: Marijo Strahonja (CRO) - Jukka-Pekka Koskela (FIN), Michael Soteriou (CYP) - Robert Schörgenhofer (AUT)
    bahis siteleri