Austrálie – Jihoafrická rep. 11:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 6:3 (kon.) | Maďarsko – Nový Zéland 5:4 (kon.)
Švédsko – Německo 9:7 (kon.) | Rakousko – Velká Británie 3:7 (kon.) | Česko – Finsko 9:2 (kon.)
Chorvatsko – Argentina 7:1 (kon.) | USA – Slovinsko 4:2 (kon.)
konec
Kanada
6:3 (1:2, 2:0, 2:0, 1:1)
Slovensko
Pondělí 20.06.2011, 14:00Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    Kanada tedy po včerejším překvapivém zaváhní vítězí a připisuje si cenné body do tabulky. Slováci platí nováčkovskou daň a prohrávají již podruhé v řadě. To je ode mne pro dnešek vše a vy se můžete těšit na další zápas ve velké hale pardubické ČEZ Arény, který začíná již v 16:00 hodin. Mezi sebou poměří síly Švédové a Němci. (15:39:05)
     
    V zápase, v němž jsme viděli řadu nedovolených zákroků nakonec vítězí hráči Kanady. Na začátku utkání se zdálo, že budeme sledovat vyrovnanou bitvu, kterou jsme sledovali zhruba jen část střetnutí. Pak se kanadští hráči utrhli a strhli vedení na svou stranu.
     
    48:00
    Konec zápasu.
     
    47:50
    V tomto zápase se už nic nestane.
     
    47:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ale Kanaďané rázem umlčují veškeré zbývající naděje Slovenska. Akci dva na jednoho pohotově zakončil MAX GRASSI, kterému vše jako na zlatém podnose předložil jeho spoluhráč Hammond. Toto utkání je již rozhodnuté. Asistence: David Hammond.
     
    46:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak se slovenské mužstvo přece jen dočkalo kontaktní branky. Na vrcholu kruhu při přesilové hře napřáhl MARTIN KLUČÁR. Jeho rána byla nechytatelná a zamířila přímo do levého horního rohu Leggatovy klece. S tímto projektilem kanadský brankář nemohl nic dělat. Asistence: Filip Novák.
     
    45:19
    Dnes opravdu o tresty není nouze. Za hákování dostává menší trest Jared Eng.
     
    43:03
    Kanaďané byli opět nebezpeční, ale tentokrát se slovenský celek ubránil bez gólové újmy.
     
    41:33
    Slovensko půjde opět do tří. Za katr tentokrát putuje Henrich Ručkay za vysokou hůl.
     
    41:10
    I na druhé straně se zaskvěl svým zákrokem betonem Jozef Ondrejka, který zneškondil na poslední chvíli ránu Davida Hammonda.
     
    40:02
    Další ze svých zákroků vytáhl Brett Leggat, když perfektně zasáhl proti střele z první Romana Šimunka!
     
    39:42
    Závar před slovenskou brankou uklidňuje až Ondrejka, jenž pokryl kotouč. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    38:50
    Slováci teď zamkli svého soka na útočné polovině. Ale žádná z vyslaných střel nedoletěla na místo určení, jelikož Kanaďané perfektně brání.
     
    38:12
    Martin Klučár se chopil kotouče, obkroužil branku a cpal puk někam mezi kruhy, tam však nikdo ze slovenských barev nebyl.
     
    37:10
    Začátek poslední čtvrtiny je hodně rozpačitý, žádný tým se nikam nežene, přestože Slováci prohrávají o tři branky.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila
     
    34:22
    Neuvěřitelný zákrok teď předvedl Brett Leggat! Filip Novák měl možnost vstřelit alespoň kontaktní branku. Perfektně si počkal a až byl ochránce kanadské branky na zemi, zamířil mezi tři tyče, nicméně Leggat se blýskl famózním zákrokem lapačkou!
     
    34:05
    Kanada je v plném počtu.
     
    33:30
    Slováci se snaží seč to jde, ale proti je kanadský brankář, který lapí jednu střelu za druhou.
     
    32:35
    Teď i slovenské mužstvo dostane příležitost se stavem zápasu něco udělat, jelikož se bude vylučovat na kanadské straně. Za sekání si půjde odpočinout Jimmy Carter.
     
    31:04
    Slovenská střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    31:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    A nyní je to již o tři branky! DYLAN NOWAKOWSI se na půlce hřiště zmocnil kotouče a ujel celé slovenské obraně. Poté zcela přesně zamířil k bližší tyčce a Jozef Ondrejka byl bezmocný. Asistence: Gordon Hutchinson.
     
    30:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    A poprvé v dnešním střetnutí máme možnost sledovat dvoubrankové vedení jednoho z týmů. Svou početní výhodu totiž využili hráči Kanady. Po skvostné přihrávce Maxe Grassiho rozjásal kanadskou střídačku ADAM ROSS. Asistence: Max Grassi, David Hammond.
     
    29:54
    Jak již bylo avizováno, Slováci se budou muset bránit. Na trestnou lavici putuje Roman Šimunek za nedovolené bránění.
     
    29:54
    Rozhodčí měl snad minutu a půl zvednutou ruku a Kanaďané hráli o jednoho hráče v poli navíc. Do obrovské šance se následně dostal Kyle Henderson, který však z bezprostřední blízkosti nepřekonal slovenského gólmana.
     
    27:56
    Střela Petera Novajovského ze střední vzdálenosti mířila jen o pár centimetrů slovenské klece!
     
    27:10
    Dye Nowakowski se chopil na své polovině kotouče, se kterým zamířil až za branku Ondrejky. Tam ale nedokázal přesně přihrát žádnemu ze svých spoluhráčů.
     
    25:55
    Slováci se snaží srovnat stav zápasů, to se jim zatím však moc nedaří.
     
    25:10
    Do tvrdé střely Petera Novajovského se ochotně a obětavě položil Kyle Henderson. Díky tomu také Brett Leggat nemusel zasahovat.
     
    24:29
    Kanada dohrává svou přesilovou hru. Teď z kruhu nebezpečně vypálil Adam Ross, ale Jozef Ondrejka dobře vytasil vyrážečku, od které se puk odráží až do ochranné sítě.
     
    24:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Jsou za námi dvě čtvrtiny utkání mezi Kanadou a Slovenskem, ve kterém máme možnost vidět řadu nedovolených zákroků a početních výhod. Uvidíme, jakým směrem se bude vyvíjet zápas v druhé polovině.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:50
    Kanadští hráči hrají početní výhodu, ale do kabin se půjde za tohoto stavu.
     
    23:01
    Již na vhazování mezi sebou měli menší potyčku hráči obou kádrů. Vše vyústilo až krosčekem Petra Novajovského, který logicky dostává menší trest.
     
    22:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanada jde opět do vedení! Hráči javorových listů měli dvě vyložené šance skórovat, přičemž až tu druhou zužitkovali. Před Ondrejku posílal kotouč Adam Groos a do jeho přihrávky šikovně vložil hůl ADAM FRENCH. Puk následně rozvlněl síť. Asistence: Adam Gross, David Hammond.
     
    20:25
    Hra se trošičku uklidnila, oba týmy spíše vyčkávají.
     
    19:30
    Do slibné akce šli dva kanadští hráči, když si Nowakowski vyměnil kotouč s Footem a první jmenováný jen o kousek minul branku Slovenska!
     
    18:48
    Slovensko se ubránilo a je kompletní.
     
    18:20
    David Hammond si šikovně vyjel zpoza branky až na vrchol kruhu, odkud vyslal nebezpečný projektil, s kterým si však slovenský brankář poradil na výbornou.
     
    17:18
    A znovu se bude vylučovat. Dnes jsme svědky mnoha přesilovek na obou stranách. Za hrubost je vyloučen Jakuby Ručkay za hrubost.
     
    15:50
    Hraje se nahoru a dolu, týmy si teď půjčují kotouč.
     
    14:49
    Slováci dlouho obléhali branku, kterou hájí Leggat. Nicméně se k žádné vyložené šanci nedostali, a tak tato početní výhoda končí bez jakéhokoli gólového vzrušení.
     
    13:19
    A opět se bude vylučovat. Tentokrát si k trestoměřičům půjde popřemýšlet kanadský hráč se jménem Kyle Henderson za nedovolené bránění.
     
    13:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    A vypadá to, že dnes budou padat branky jen z přesilových her. V pořadí již čtvrtou početní výhodu totiž využil ADAM ROSS, jenž propálil vše, co mu stáo v cestě a s notnou dávkou štěstí puk o tyčku zapadl přímo za záda slovenského strážce svatyně. Asistence: Max Grassi.
     
    12:01
    Na trestné lavici tedy začne slovenský hokejista Martin Čunderlik, který dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    11:59
    Před skončením první periody hrál kanadský tým výhodu, vylučovat se tedy bude až po přestávce.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila
     
    10:59
    Jakub Ručkay se šikovně proháčkoval mezi dvěma kanadskými beky a málem přidal další trefu do černého. Tentokrát však Brett Leggat skvěle zasáhl.
     
    10:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský tým využívá dnes již druhou přesilovou hru a otáčí tak vývoj zápasu. Po přihrávce Marcela Holoviče pálil přesně za záda kanadského brankáře MARTIN KLUČÁR. Asistence: Marcel Holovič.
     
    09:48
    Střelu Marcela Holoviče Leggat vyrazil na boční síť a chvíli nevěděl, kde se kotouče nachází. Pro Kanadu to však dopadlo dobře.
     
    08:52
    Slovenský tým dostává další možnost zahrát si v početní výhodě. Za katr si půjde odpočinout Kirk French, jenž se provinil napadením.
     
    08:05
    Slovenský tým trochu zaspal v obranné činnosti a Joshua Foote se možná tak trochu překvapivě dostal až tváří v tvář před Ondrejku. Z tohoto souboje však vyšel lépe slovenský gólman, když z bezprostřední blízkosti vyrazil pokus kanadského útočníka.
     
    07:19
    Filip Novák si šikovně vyjel z levé strany a chtěl překvapit Bretta Leggata, nicméně na kanadského strážce svatyně lék nenašel. Ten totiž jeho pokus pokryl.
     
    06:40
    Hraje se dlouho bez přerušení a ani jeden z týmu se v této chvíli nikam nežene.
     
    04:58
    Kanaďané chtějí přidat další branku, nyní zamířil těsně vedle Joshua Foote.
     
    04:20
    Zatím dnes hodně aktivní Adam Ross teď trefil tyčku slovenské svatyně!
     
    03:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský celek rázem odpovídá a vrací stav zápasu na nerozhodný. Slováci dlouho obléhali kanadskou branku a nakonec vypustil ze své hole přízemní ránu MIROSLAV KRISTÍN. Puk zamířil přímo do dolního rohu kanadské klece. Asistence: Martin Klučár.
     
    02:17
    Teď ale i Slováci dostanou příležitost na vyrovnání. Stejně tak jako před chvílí na druhé straně dostává za hákování menší trest Thomas Woods.
     
    01:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďané využívají hned svou první početní výhodu. Přesilovkou kombinaci zakončil do poloodkryté branky po přihrávce Woodse kanadský forvard MAX GRASSI. Jozef Ondrejka neměl sebemenší šanci na úspěch. Asistence: Thomas Woods.
     
    01:25
    Střelu Adama Rosse lehce vytěsnil nad slovenský brankář.
     
    0:44
    A hned v úvodu dnešního zápasu se bude vylučovat, na trestnou lavici míří slovenský hráč. Za hákování dostává menší trest martin Čunderlik.
     
    00:28
    Hokejisté Kanady vyhráli buly a drží puk na svých hokejkách, zatím se však ke střele neodhodlali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči dokončují rozbrulsení, utkání začne za pár minut.
     
    Kanada překvapivě prohrála s kádrem Slovinců v poměru 4:6. Slováci se jako nováčci v elitní skupině představili proti obhájci titulu z loňského mistrovství světa – USA. Pomalejší začátek však nakonec vyústil až k divokému výsledku 3:12 v neprospěch slovenského kádru.
     
    Příjemný den Vám přeji z velké haly pardubické ČEZ Arény, kde proti sobě od 14:00 hodin nastoupí Kanaďani a Slováci. Oba týmy se na tomto turnaji představí již podruhé. Při včerejších úvodních zápasech se ale ani jednomu z celků nedařilo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 2. Grassi (Woods), 14. Ross (Grassi), 23. French (Gross, Hammond), 31. Ross (Grassi, Hammond), 32. Nowakowski (Hutchinson), 48. Grassi (Hammond) - 4. Kristín (Klučár), 11. Klučár (Holovič), 47. Klučar (Novák)


    Kanada: Leggat (Macpherson) - French, Carter, Eng, Henderson, Hutchinson - Ross, Hammond, Grassi, Woods, Foote, Nowakowski
    Slovensko: Ondrejka (Hrušovský) - Priechodský, Čunderlik, Strapatý, Ručkay J., Gálik, Klučár - Novajovský, Šimunek, Ručkay H., Novák, Holovič, Kristín, Ertel

    Rozhodčí: Ilehla, Aumueller