Uruguay – Paraguay 3:0 (kon.)
konec
Uruguay
3:0 (2:0)
Paraguay
Neděle 24.07.2011, 21:00 • Antonio Vespucio Liberti • Copa América
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne vše. Nahou Larissu Riquelme asi stadion v Buenos Aires neuvidí, zato viděl povedený a hezký zápas, kterému dominovala Uruguay. Tak zase někdy příště u fotbalu. (23:01:16)
     
    Zcele bezpochyby zasloužené vítězství uruguayského týmu, který se jako nejlepší jihoamerický celek z afrického mistrovství světa (kde obsadil 4. místo) dočkává potvrzení tohoto nedávného úspěchu. Uruguay vyhrává turnaj Copa America po skvělém výkonu ve finále, na který Paraguay neměla nárok. Ofensivní smršť, neskutečný pressing v první půli, disciplinovanost a dokonalá obrana v půli druhé. Když k tomu přidáme odhodlání a zdatnost borců v ofensivě (Suaréz, Forlán), je nad slunce jasné, kdo dnes musel vyhrát.
     
    Konec zápasu.
     
    Víc se toho nestane, rozhodčí bere píšťalku do úst.
     
    90
    Uruguay právě vstřelila branku!
    O vítězi je rozhodnuto! Ukázkový a naprosto dokonalý protiútok z hloubi vlastní poloviny. Suaréz dostal skvělou přihrávku na levou stranu. Míč okamžitě poslal křížem na Cavaniho, jenž z první hlavou přiťukl zcela volnému DIEGU FORLÁNOVI. Ten vystřelil a míč se postupně dokutálel k zadní tyči.
     
    89
    Oscar Tabaréz posílá na hřiště stopera Diega Godína, na lavičku stahuje Martína Cácerese, jenž dnes nastoupil tradičně na pozici levého beka.
     
    88
    Hráči Paraguaye soustředěníi v půlkruhu nějakých deset patnáct metrů vně pokutového území, v němž však vládne modrý pořádek a disciplinovanost.
     
    87
    Tuhle dlouhou prudkou příhru z hloubi pole nedokázal (ani nemohl) Cavani zachytit.
     
    86
    Obrana Uruguaye opět bezchybná.
     
    85
    Žlutá karta pro Sebastiana Coatese a volný přímý kop pro Paraguay.
     
    84
    Asi v tom bude dubnové zranění křížových svalů v koleni. Kdo ví, jestli si ho nyní neobnovil.
     
    84
    Lucas Barrios za doprovodu lékařů odchází za postranní čáru. Kulhá na pravou nohu.
     
    83
    Kdo jiný než Valdez mohl zakončovat pobyt Paraguaye na půlce modrých. Šikovně si ve vzduchu hodil míč z jedná strany na druhou a ještě z první vystřelil. Dobrá snaha, ale Muslera přízemní střelu bez potíží kryje.
     
    82
    Iniciativu sice v posledních 20 minutách převzala Paraguay, ale co je jí to platné, když se nedokáže dostat do šance.
     
    81
    Hernán Pérez přiťukl hlavou Barriosovi - jenže nepřesně a míč má v náručí Muslera.
     
    80
    Cavani tvrdě bojoval s Hernánem Pérezem na rohu paraguayského vápna, nakonec fauloval a hrát může tým, který nutně potřebuje vstřelit branku.
     
    79
    Paraguay z rohu nic nevytěžila - Marecos se neprodral do zakončení.
     
    78
    Piris, po něm Valdez. Musel se s míčem otočit, než ho levačkou nacentroval před bránu. Po odrazu se k nepřesné střele dostal Marecos.
     
    77
    Pablo Zeballos dnes dohrál, místo něho přichází Lucas Barrios, ostrostřelec Borussie Dortmund.
     
    76
    Villar si došel pro vysoký balón po sraženém centru.

    David Bohata

    Branky: 12. Luis Suaréz, 42. Forlán, 90. Forlán

    Karty:   24. Pérez (URU), 25. Martín Cáceres (URU), 30. Maxi Pereira (URU), 85. Coates (URU) - 17. Víctor Cáceres (PAR), 56. Vera (PAR)


    Uruguay: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Coates, Martín Cáceres - Diego Pérez (70. Eguren), Ríos, González, Álvaro Pereira (64. Cavani) - Forlán, Suaréz
    Paraguay: Villar - Piris, da Silva, Veron, Marecos - Riveros, Ortigoza, Víctor Cáceres, Vera (65. Hernán Pérez) - Valdez, Zeballos (77. Barrios)
    bahis siteleri