Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Hr. Králové – Petrohrad 0:2 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 28.07.2011, 17:45Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VCES Hradec Králové: Čech (Blažek) - Vágner, Čížek, Karlík, Poživil, Hendrich, Čáp, Lesák, Klement - Kadlec, Tvrdík, Jindřich - Moskal, Koudelka, Budínský - Kubica, Brož, Kubeš - Berger, Macháň, Valášek - Březina

    SKA Petrohrad: Štěpánek (Ivannikov) - Kalinin, Kolcov, Višněvskij, Vorobjev, Petrov, Fransson, Berďukov, Golovkov - Průcha, Thoresen, Afinogenov - Arťuchin, Něprjajev, Fjodorov - Rybin, Kučerjavenko, Korolev - Kručinin, Tichomirov, Soloduchin

    Rozhodčí: .
     
    Příjemný den Vám přeji z hradeckého stadionu, kde se schyluje k zahájení zápasové bomby! Do východočeské metropole totiž dnes zavítal jeden z elitních celků KHL – Petrohrad. Ten odcestoval do České republiky v pondělí a zahájil své soustředění v Přerově. Pro nejednoho hradeckého fanouška to zcela jistě bude výborný zážitek!
     
    Nejbohatší klub v Rusku má ve svých řadách nespočet hvězdných jmen. Řadit mezi ně můžeme například obránce Dmitrije Kalinina nebo jednatřicetiletého forvarda Maxima Afinogenova.
     
    Fanoušci se také mohou těšit na české zastoupení v barvách ruského Petrohradu. Na hostující straně bude hájit branku letošní dvojka na mistrovství světa - Jakub Štěpánek, který dříve působil v extraligových Vítkovicích. Druhým českým borcem je Petr Průcha, jenž se narodil v nedaleké Chrudimi a dlouhou dobu nastupoval v zámořské NHL. Stejně tak jako jeho spoluhráč letos přidal do své sbírky bronzový kov ze Slovenska.
     
    Změna začátku utkání! Start zápasu je přesunut na 17:45.
     
    Zcela jistě budou nejedny oči zde na stadionu upřeny na urostlého chlapíka jménem Jevgenij Arťuchin, který na sebe upoutal na letošním mistrovství světa v Bratislavě nevybíravými zákroky na Karla Rachůnka a Milana Michálka. Osmadvacetiletý rodák z Moskvy se představí hradeckému publiku ve druhé formaci. A proto přichází jedna usměvavá otázka. Prohodí třeba Zdeněk Čáp ruského obra sklem?
     
    Ochozy hradeckého stadionu se velmi slušně plní, můžeme očekávat velmi dobrou návštěvu. Ostatně, jak by taky ne, když se jedná o tak divácky zajímavý duel.
     
    Dodejme, že na hradeckém stadionu viděli diváci vůbec první mezinárodní klání v sezóně 1958/59, kdy na soutok Labe a Orlice přijel švédský celek IK Grums. Naopak naposledy zde domácí hokejisté přivítali Grenoble MH38 z Francie, a to před dvěma lety.
     
    Petrohrad však před sezónou přišel o tři hvězdná jména. Klub nejprve opustil brankář Varlamov. Ten se totiž upsal Coloradu v kanadskoamerické NHL. Pro příznivce petrohradského týmu následně přišel další šok. Klub opustil sedmatřicetiletý kapitán týmu Maxim Sušinskij a musel si tak hledat nové působiště. Společně s ním se šéfové ruského kádru zbavili i dalšího zvučného jména – Alexeje Jašina.
     
    V hradeckém klubu se přes léto děje hodně změn. Nejprve se ujal role generálního manažera Aleš Kmoníček, který rozjel pěkný kolotoč příchodů. Na východ Čech postupně přišli: Vladislav Kubeš, Václav Čížek, Milan Karlíček, Michal Tvrdík, Ondřej Poživil, Jakub Čech a dvouletý kontrakt podepsal i Martin Vágner, jenž zde působil již v minulé sezóně.
     
    Další pikantností může být také to, že se dnes proti sobě postaví otec a syn, přestože ne na ledě. Miloš Říha st. je totiž od letošní sezóny hlavním trenérem ruské posádky. Hradeckou stranu reprezentuje jeho syn – Miloš Říha ml., který nově zastává pozici funkci sportovního ředitele mládeže. Především díky těmto dvěma, se dnes může vhazovat buly na hradeckém stadionu právě mezi těmito mančafty.
     
    Na soupisce Hradce dnes není avizovaný Milan Karlíček a za ruský celek do utkání nezasáhne švédský hrdina Mattias Weindhandl.
     
    Fanoušci v Hradci Králové již zkouší své hlasivky a vypadá to, že dnes to půjde! Lidí je tu opravdu požehnaně.
     
    Kapitánem Hradce dnes bude zkušený matador Martin Koudelka, který tak převezme céčko po Jaroslavu Roubíkovi, jenž se nyní již připravuje s Ústeckými Lvy.
     
    Hráči Petrohradu již nastoupili na led. Nyní se čeká na domácí borce!
     
    Ještě dodejme, že Hradec dnes nastoupí v bílém a hosté v modrých dresech.
     
    A domácí miláčci již vstupují na ledovou plochu, a to za bouřlivého potlesku narvaného publika!
     
    Čestné buly vhazuje generální manažer klubu SKA Petrohrad - Alexej Kasatonov.
     
    Vše je připraveno, můžeme začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První pozdrav poznamenal Václav Čížek Petru Průchovi, jelikož mu uštědřil tvrdý hit.
     
    01:20
    Začátek utkání je z obou stran spíše opatrnější, žádnou prudkou střelu ani kloudnou akci jsme zatím neviděli.
     
    02:12
    Ale nyní domácí borci zavřeli svého soupeře v útočném pásmu, respektive se o to postarala třetí hradecká lajna.
     
    03:50
    Nyní fanoušci vstali ze sedaček! Jiří Kadlec se totiž řítil zcela osamocen na Jakuba Štěpánka! V samostatném úniku však hradecký útočník neuspěl.
     
    04:15
    Na druhé straně v obrovské šanci Maxim Afinogenov, ale i Jakub Čech zaznamenal bravurní zákrok betonem!
     
    05:02
    Zdeněk Kubica si šikovně vyjel ze středního pásma do útočné třetiny, kde střelou přes obránce prověřil Štěpánka, ten ale nechce, aby se měnilo skóre na světelné tabuli.
     
    05:55
    Vidíme celkem dost nepřesností, na první pohled poznáme, že se jedná o vůbec první utkání v nové sezóně.
     
    06:52
    Budeme svědky první početní výhody. Za katr putuje hradecký útočník Michal Tvrdík, jenž se provinil hákováním.
     
    06:40
    Ale Hradečtí hrají své oslabení výborně. Hosty k ničemu nepustili, když drželi kotouč ve středním pásmu.
     
    08:05
    Domácí však putují do tří! Zdeněk Čáp podrazil protihráče a bude si tak moci popovídat se svým spoluhráčem na trestné lavici, jelikož dostává menší trest.
     
    08:50
    Patrick Thoresen jen o kousek minul poloprázdnou branku!
     
    08:52
    Hradec je ve čtyřech.
     
    09:31
    Naprosto fantastickým zákrokem se zaskvěl Jakub Čech! Nikým nehlídaný Dmitrij Kalinin si popojel z levé strany hřiště a střelou zápěstím chtěl otevřít účet dnešního zápasu. Hradecký brankář však vytáhl jeden z učebnicových zákroků lapačkou.
     
    10:05
    Domácí se ubránili a jsou kompletní.
     
    10:24
    I Východočeši si zahrají přesilovou hru. Jevgenij Arťuchin je vyloučen za podražení a hradeckému publiku se to velice líbí.
     
    11:00
    Petrohrad vyhazuje přes všechny čáry, Hradečtí se nemohou dostat na dostřel.
     
    12:24
    Hradečtí hokejisté působili ve své početní výhodě zakřiknutě, a proto se Petrohrad ubránil bez větší újmy.
     
    13:00
    Počet lidí vůbec nevypovídá o atmosféře, chtělo by to pořádně povzbudit domácí hráče.
     
    13:27
    Teď budou mít diváci příležitost! Anton Tichomirov dostává dvě minuty za podražení.
     
    14:00
    Tak to byl neuvěřitelný tlak! Zuby nehty se čtyřka petrohradského celku bránila náporu domácích. Nejprve Jiří Kadlec z ostrého úhlu málem rozvlněl síť, ale Štěpánek se skvěle přemístil a šanci zneškodnil. Následně trefil boční konstrukci brány Ondřej Poživil.
     
    14:50
    Petrohrad už se dobře brání a vyhazuje.
     
    15:27
    Ruský celek je v kompletním složení.
     
    16:50
    Hra se uklidnila, teď si celky půjčují kotouč navzájem.
     
    18:10
    Patrick Thoresen si najel z levého kruhu a prudkou ranou pořádně zaměstnal Jakuba Čecha, ten si s jeho projektilem ale poradil a šanci tak zlikvidoval.
     
    18:20
    Další možnost pro Hradec. Zchladit hlavu si půjde Maxim Afinogenov, jelikož se provinil hákováním.
     
    19:00
    Že hrají domácí přesilovku moc nevypadá, puk je v obranné třetině Hradce.
     
    19:55
    Jako bych to ale zakřikl! Zdeněk Čáp totiž vypálil od modré čáry jedovatou bombu, kterou Jakub Štěpánek s vypětím všech sil vyrazil před sebe, zhruba padesát čísel před brankovou čáru. Tam však nikdo z Hradeckých nestihl pohotově zareagovat, aby poslal puk do zcela odkryté klece! Do kabin se tak půjde za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první dějství, ve kterém jsme žádnou branku neviděli. Šancí na to však bylo dost, nicméně na obou stranách dominují brankáři. Tempo hry zatím není nikterak strhující, a proto uvidíme, s čím přijdou hráči do druhé periody, která startuje přibližně v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hradec měl k dispozici ještě kus z přesilové hry, ale nic zajímavého se nestalo. Petrohrad v pěti hráčích.
     
    21:04
    Kalinin vyslal střelu zápěstím, ta skončila na výborně nastavené lapačce hradeckého muže v masce. Vhazování po pravici Jakuba Čecha.
     
    21:12
    Ondřej Poživil oslabí svůj tým. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    22:50
    Nic zajímavého se v této početní výhodě ruského kádru neděje, teď dokonce Petrohrad vyhodil přes všechny čáry, a tak logicky nemohlo následovat nic jiného, než zakázané uvolnění.
     
    23:12
    Svěřenci trenéra Jiřího Mičky se ubránili a jsou kompletní.
     
    23:40
    Trocha vzrušení před hradeckou svatyní! Petr Průcha tam neohroženě doléhal, avšak Jakub Čech se znovu dokázal dobře zorientovat a puk zalehl.
     
    24:52
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou, uvidíme zda konečně padne nějaká branka.
     
    25:19
    Při přechodu do útočného pásma se ruští hráči provinili offsidem.
     
    26:04
    Melu v rohu útočného pásma Hradce rozřešil až hvizd sudího.
     
    28:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A hosté se ujímají vedení v dnešním zápase. Nejdříve měl Petr Průcha obrovskou příležitost, ale jen těsně minul. Následně se ujal puku PATRICK THORESEN, jenž pohotově zasunul kotouč za Jakuba Čecha a posouvá tak skóre na tabuli o jedno číslíčko dopředu. Asistence: Maxim Afinogenov, Petr Průcha.
     
    30:02
    Patrik Moskal sváděl souboj s jedním z obránců Petrohradu, zkoušel postrčit puk na najíždějícího Víta Budínského. K tomu se kotouč nakonec dostal, nicméně na ledové ploše záludně poskakoval, a tak se do slibné šance hradecký útočník nedostal.
     
    31:02
    Petr Průcha dostává dvě minuty za podražení, a tak okusí, jaké to je sedět na lavici hanby v Hradci Králové.
     
    31:45
    Závar před Štěpánkem, ale Hradec stále čeká na svou první branku v tomto duelu.
     
    32:16
    Když je Jevgenij Arťuchin při puku, tak se fanoušci stmelí a pískají. Ve fandění ale zatím značně zaostávají.
     
    33:02
    Hradec početní výhodu nedokázal zužitkovat, teď je ruský tým v plném složení.
     
    33:54
    Opravdu je vidět, že se jedná o první zápas sezóny, hráči se musí sehrát, a tak sledujeme i řadu nepřesností. To je ovšem logické.
     
    34:26
    Domácí se budou muset opět bránit. Zdeněk Čáp - podražení.
     
    35:13
    Další dobrý zákrok Čecha proti střela Kalinina, pak se Hradeckým podařilo vyhodit.
     
    36:26
    Ani teď nesledujeme žádné skvostné akce. Hradec se ubránil bez větších komplikací a je kompletní.
     
    37:00
    Ve středním pásmu uštědřil tvrdý hit Vjačeslav Soloduchin Zdeňku Kubicovi, který se ale rychle otřepal a bruslí dál.
     
    37:59
    Petr Průcha opět provětral hradecká zadní vrátka, nejdříve mířil mimo. Posléze se snažil vydolovat kotouč z moci hradeckého strážce branky.
     
    38:54
    Šimon Macháň vystřelil z levé strany hřiště, jeho pokus skončil na hrudi brankáře Petrohradu.
     
    39:34
    Konec třetiny ještě přinesl vyloženou šanci! Dva na jednoho ujížděli Arťuchin a Fjodor Fjodorov, první jmenovaný přihrál Fjodorovi do vyložené šance. Ten vypálil z první, ale Jakub Čech se skvěle přesunul a možnost zlikvidoval!
     
    39:55
    Na druhé straně o kousek míjí branku Vít Budínský!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila i druhá třetina, která přinesla pouze jednu branku, a to na straně Petrohradu. Postaral se o ni Maxim Afinogenov po přihrávce českého útočníka Petra Průchy. Máme možnost sledovat některé vyložené šance, například dvě ze závěru tohoto dějství, avšak tempo hry ukazuje, že se jedná pouze o přátelské klání. Poslední perioda začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hradec se snaží prokousat do útočného pásma v podobě nahozených kotoučů.
     
    41:12
    Patrik Moskal se ocitl v bezprostřední blízkosti před brankářem Petrohradu! Tváří v tvář však na něho však nevyzrál!
     
    41:49
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A rázem je to již o dvě branky. Potvrdilo se totiž známé pravidlo - nedáš, dostaneš. Po přihrávce Koroleva totiž brilantně napřáhl DMITRIJ VOROBJEV, jenž nekompromisní ranou zápěstím zamířil nad levé rameno Jakuba Čecha. Asistence: Anton Korolev, Ivan Něprjajev.
     
    40:01
    V brance Petrohradu došlo ke střídaní brankářů. Jakuba Štěpánka nahrazuje Jevgenij Ivannikov.
     
    43:10
    Podaří se Hradci odpovědět? Teď se hráči v bílém sešikovali před brankářem hostujícího celku.
     
    44:54
    Domácí mají další příležitost. Za hákování dostává menší trest Vitalij Višněvskij.
     
    45:58
    Václav Čížek mířil z vrcholu levého kruhu jen těsně nad Ivannikovu klec!
     
    46:13
    Petrohrad vyhazuje.
     
    46:54
    A ruský velkoklub se ubránil, což znamená, že se bude pokračovat ve hře pět na pět.
     
    47:35
    Hra se uklidnila, sledujeme souboje ve středním pásmu. Dokáže družina Jiřího Mičky se stavem zápasu ještě něco udělat?
     
    48:55
    Hraje se dlouho bez přerušení, ale také i bez jakýchkoliv šancí.
     
    50:55
    Až teď přichází přerušení. Patrik Moskal projel do útočného pásma jako nůž máslem, avšak jeho střelu zblokoval jeden z ruských obránců do ochranné sítě.
     
    52:00
    Dnešnímu utkání pod Bílou věží přihlíží 3771 diváků.
     
    52:22
    Ondřej Březina dostává dvě minuty za hákování a hradecký tým se tak bude muset opět bránit. Času na vyrovnání už východočeskému celku mnoho nezbývá.
     
    53:00
    Hradec se osvobozuje.
     
    53:42
    Maxim Rybin tečoval střílenou přihrávku jen o kousek mimo klec, kterou hájí Jakub Čech.
     
    54:22
    Hradečtí se znovu ubránili a jsou v pěti.
     
    54:45
    Další vyloučení. Tentokrát však na petrohradské straně. Za katr poputuje Krill Kolcov za zdržování hry.
     
    55:23
    Tréninkové tempo dnešního zápasu diváky do varu nedostává, vypadá to, že o vítězi už je rozhodnuto. Hradec se nemůže dostat na dostřel.
     
    56:45
    Petrohrad kompletní.
     
    58:00
    Do konce dnešního dlouho očekávaného duelu zbývají poslední dvě minuty. Oba kádry již utkání spíše dohrávají a nic zajímavého nevidíme.
     
    58:59
    Rybin ještě bojuje v rohu útočného pásma, ale už se asi nic nestane.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je za námi, v něm jsme viděli jen dvě branky a spíše tréninkové tempo. Nejlepším hráčem hradeckého týmu je vyhlášen Jakub Čech a za Petrohrad Maxim Afinogenov. To je ode mne pro dnešek vše, loučím se s Vámi a přeji příjemný zbytek večera. (19:46:27)

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 29. Thoresen (Afinogenov, Průcha), 42. Vorobjev (Korolev, Něprjajev)


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Vágner, Čížek, Karlík, Poživil, Hendrich, Čáp, Lesák, Klement - Kadlec, Tvrdík, Jindřich - Moskal, Koudelka, Budínský - Kubica, Brož, Kubeš - Berger, Macháň, Valášek - Březina - Trenéři: Jiří Mička, Jiří Slabý.
    SKA Petrohrad: Štěpánek (Ivannikov) - Kalinin, Kolcov, Višněvskij, Vorobjev, Petrov, Fransson, Berďukov, Golovkov - Průcha, Thoresen, Afinogenov - Arťuchin, Něprjajev, Fjodorov - Rybin, Kučerjavenko, Korolev - Kručinin, Tichomirov, Soloduchin - Trenéři: Miloš Říha, Sergej Zubov.
    bahis siteleri