Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Středa 03.08.2011, 11:30Tiskové konference
     
    Tím končí tisková konference z brněnského stadionu na Srbské, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit nashledanou. Pěkný den. (12:14:18)
     
    "Chceme spojit sportovní veřejnost. Aby to bylo jako dřív za Lužánkami. Fotbal a hokej má hodně fanoušků a věřím, že se spojí a budou podporovat sport v Brně," přeje si Wagner.
     
    Kolik je prodaných permanentních vstupenek do této chvíle? "Momentálně něco přes 200," odpovídá Antonín Zabloudil, který zároveň upozorňuje, že fotbalový zápas s Opavou byl posunutý na 16 hodinu, kvůli zápasu Komety.
     
    Petr Hubáček a Petr Švancara, oba hráči ve svých týmech kapitáni, už jste se o tom bavili? "Ani na to ještě nebyl čas, ale já bych to nějak nehrotil, přišel jsem se hrát hlavně fotbal a nedělat zde nějakého maskota nebo tvář z plakátu."
     
    Co se týče Zdeňka Partyše, proč nevyšel jeho příchod z Opavy? "Nedohodli jsme na smlouvě a konkrétně jsem se rozhodl, že o něj nemá zájem. Vybral jsem si jiné hráče," říká kouč Wagner.
     
    Švancara pokračuje. "Je mi jedno, jestli budou sázkovky odhadovat, že budu nejlepší střelec, nebo že Rosťa Šamánek bude nejkrásnějším hráčem druhé ligy, hlavně chci hrát a pomoci týmu k postupu. To je jasná priorita." Švancara mimochodem baví tiskové centrum, o legraci není nouze.
     
    Petr Švancara se těší na diváky, sám říká, že má ve druhé lize odehráno 100 zápasů, procestoval toho hodně, ale nejvíc by si přál vyprodat Srbskou. Přilákat diváky do ochozů. Hrozně mě mrzí, že jsem stále zraněn, už mě to vážně...(nepublikovatelný výraz), ale snad už to bude v pořádku co nejdřív. Chtěl jsem hrát už na Spartě Brno, ale nešlo to. V pondělí jsem se byl uklidnit na Kometě.
     
    Jaký je stav s Martinem Kasálkem? René Wagner odpovídá, že je v širším kádru, je možné, že v Mostě nastoupí. Zatím ale dává prostor Miroslavu Královi. Sice jsou společně na stejné úrovni, ale rozhodl jsem pro hráče, který přišel z třetiligové Líšně a je odchovancem Zbrojovky.
     
    Kdo bude v úloze špílmachra? Přeci jen střed zálohy je poměrně mladý..."Myslím si, že jim mohl být Sedláček nebo Hromek. Je sice útočník, ale počítám s ním občas i do zálohy."
     
    Petr Švancara nyní hovoří o tom, že by rád zachytil úvod sezony v tom smyslu, že by bylo dobré, aby Zbrojovka od začátku bodovala. Také nedostávala karty a byla v psychické pohodě. Soustředit se sami na sebe a nedívat se na Střížkov, Jihlavu. Prvně jmenovaný tým vidím také dobře. Pražané vypadají silně. Ale chtěli bychom se dívat pouze na sebe a bodovat co nejvíc.
     
    Hlavní konkurenti podle Wagnera? "Karviná, Jihlava a Ústí."
     
    Na trenéra Wagnera. Jak vidí nejbližšího soupeře z Mostu? "Náš soupeř bude velice nepříjemný, ale hratelný. Mají partu bojovníků a nebude mít jednoduchou úlohu. Ale rovnou to můžu říct, myslím si, že máme mužstvo, abychom je porazili. V každém zápase chceme vyhrát."
     
    Na Petra Švancaru, kolik plánuje letos gólů? "Co nejvíc, ale hlavně se chci uzdravit a nastoupit proti Opavě, s Mostem to asi příliš nevypadá. Doma bych mohl nastoupit. Nyní jsem v kondici tak na 60%, potřebuji dohnat co nejdřív takových 40%. Každopádně věřím, že jsou to pouze dny, kdy nastoupím na hřiště. Ale s Mostem by to byl asi zázrak."
     
    Momentálně dostali prostor novináři, jenž mohou pokládat otázky.
     
    Sám Petr Švancara se dostal ke slovu. "Zatím na postup nemyslíme, zajímají nás samozřejmě nejbližší zápasy, tedy s Mostem a Opavou. Cíl je jasný, chceme postoupit, ale musíme se soustředit na nejbližší utkání a postupně se zlepšovat a bojovat o ty postupové příčky."
     
    Petr Švancara se sice uzdravil, jenže na tréninku se mu nedávno zranění vrátili, takže nevíme přesně, kdy bude fit. Bohužel u Tomečka to bude delší dobu. Zlomená klíční kost je vždy dlouhé zranění, takže uvidíme. "
     
    Dalším, kdo se dostal ke slovu je René Wagner, jenž hovoří o přípravě. "S přípravou jsem spokojen, bylo tam sice spoustu zápasu, kdy nám něco nevyšlo, ale myslím, že jsme zvolili správnou cestu do bojů o první ligu. Hráčský materiál by měl být silný a odolný. Mužstvu já věřím. Koneckonců jsme si ty hráče vybrali a myslím si, že pro Zbrojovku budou žít, budou za ni bojovat. Nespokojen jsem byl hlavně se zraněním například Petra Švancary, který neměl dostatečnou tréninkovou zátěž."
     
    Slovo má Richard Dostálek. Ten věří, že jeho tým bude úspěšný. Jasným cílem je postup do první ligy. "Nečeká nás nic lehkého. Víme, že nás čeká těžká cesta, ale hráči jsou si toho vědomi a věřím, že k postupu jim pomohou i diváci a taková dobrá rodinná atmosféra v klubu, která zde nyní panuje.
     
    Nyní hovoří zástupce generálního partnera Fortuny Petr Šrain. "Navzdory pádu do druhé ligy jsme se rozhodli, že Zbrojovku budeme nadále podporovat. Naše partnerství jsme navíc posílili projektem klubové karty, která podpoří návštěvnost na domácích zápasech. Fortuna věří Zbrojovce s kursem 3 na postup do nejvyšší soutěže. Je to nejvíc ze všech týmu z druhé ligy."
     
    Dnešní tiskovku komentuje pan Antonín Zabloudil, který nyní zastupuje Borise Keku, jenž ukončil své působení na postu tiskového mluvčího.

    Roman Zajíček

    bahis siteleri