Chotěboř – Jihlava 0:0 (zruš.) | Spišská N. Ves – Bardejov 4:3 (kon.) | Nitra – Székesfehérvár 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Benátky n/J 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 7:3 (kon.) | Třebíč – Olomouc 1:2 (kon.)
Beroun – Kadaň 0:0 (18:00) | Klášterec nO – Děčín 4:5 (po pr.) | Písek – Litoměřice 3:2 (kon.)
Poruba 2011 – Polsko 8:1 (kon.) | Prostějov – Technika Brno 3:4 (po s.n.) | Val. Meziříčí – Piešťany 4:2 (kon.)
Vsetín – Uh. Hradiště 8:2 (kon.) | Ústí n/L – Litvínov 2:4 (kon.) | Zlín – Skalica 3:1 (kon.)
K. Vary – Chomutov 8:1 (kon.) | Klatovy – Milevsko 6:1 (kon.) | SHK Hodonín – Nové Zámky 4:2 (kon.)
Žďár n/S – Kutná Hora 3:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:3 (0:0, 5:0, 2:3)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 23.08.2011, 17:30Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod v překrásném utkání, které nabídlo hned 10 gólů, vítězí nad Šumperkem 7:3 a 1:0 po samostatných nájezdech. Hvězdou utkání zřejmě můžeme bez ostychu vyhlásit na brodského útočníka Vojtěcha Němce, který se blýskl hattrickem a jednou gólovou asistencí. Neztratil se ani mladý gólman Daniel Dolejš, který teprve v sedmnácti letech (!) absolvoval svůj debut na prvoligové scéně dospělých a počínal si znamenitě. Poklonu si určitě zaslouží i Draci, kteří vůbec nepředvedli špatný výkon, naopak. Můžeme říci, že konečný stav je pro ně vzhledem k předvedené hře poměrně krutý. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny je to pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera. (19:56:22)
     
    A. Holík (SUM) ani nezakončil, gólman Dolejš mu vypíchl kotouč z hole.
     
    Úplně stejně jako Zábranský (HBR).
     
    Velecký (SUM) zblízka jen vyprášil Dolejšovy betony.
     
    Fiedler (HBR) si sjel až před branku a skóroval střelou po ledě - 1:0!
     
    Vrdlovec (SUM) si rozhýbal brankáře Dolejše, ale trefil jen tyčku.
     
    Poskočil (HBR) se rozjel k puku ve středovém kruhu a zblízka vypálil hodně nepřesně. Gólman Štůrala zasahovat vůbec nemusel.
     
    Na řadu ještě přijdou samostatné nájezdy, které budeme v kotlině sledovat po krátké úpravě ledové plochy. Rebelové jsou zatím v přípravě na tuto disciplínu speciality, když o neporazitelnost přišli až během minulého klání v Hradci Králové.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Skoumal ještě prověřil Dolejšovu pozornost z velké dálky, když střílel až ze středního pásma. Mladík mezi havlíčkobrodskými tyčemi se však zaskočit nenechal, když kotouč schoval do lapačky a rychle ho rozehrál na své beky.
     
    58:59
    Voj. Němec přihrál z rohu pásma do levého kruhu Rytnauerovi, jehož střela zápěstím byla zblokována obranou Draků do ochranné sítě. Buly před Štůralovou svatyní.
     
    58:12
    Šumperský útok končí posunutou bránou gólmana Dolejše, kolem kterého se strhla pořádná mela. Hosté zůstávají v útočném pásmu, kde se bude vhazovat.
     
    57:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Magická hranice deseti vstřelených branek v Havlíčkově Brodě právě padla! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Milan Kostourek - Vojtěch Němec - MARTIN Hadrava, přičemž posledně jmenovaný z prostoru mezi kruhy našel svou střelou účinný recept na brankáře Štůralu a vsítil už sedmý přesný zásah svého mužstva! Asistence: Vojtěch Němec, Milan Kostourek.
     
    55:59
    Okál se prosmýkl za záda havlíčkobrodských obránců a z rychlé jízdy střílel, jenže jeho rána z mezikruží jen prosvištěla kolem pravé Dolejšovy tyčky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    54:59
    Draci právě vstřelili branku!

    Brankostroj běží v Kotlině stále na plné obrátky, tentokrát přinesl radost Drakům! Po nahrávce Marka Haase pálil z mezikruží MICHAL VELECKÝ a z výborné střelecké pozice propálil gólmana Dolejše! Asistence: Marek Haas.
     
    54:30
    Okál si nabruslil s kotoučem do soupeřova pásma a z mohutného nápřahu vypálil. Jeho rána mířila ke vzdálenější tyčce, ale brankář Dolejš letící puk vyrazil svou holí mimo tři tyče.
     
    53:53
    Havlíčkobrodský útok zastavil faulující Vrdlovec (SUM), který nepříjemně trefil rozjetého Stehlíka vysokou holí.
     
    53:14
    Za hákování je vykázán na lavici hanby Zábranský (HBR).
     
    52:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové bleskově odpovídají a získávají zpět svůj čtyřgólový náskok! Nepříjemnou ránu Romana Vondráčka zblízka ještě stihl gólman Štůrala betony vyrazit, ovšem na pohotovou dorážku najíždějícího LADISLAVA RYTNAUERA už byl krátký! Asistence: Roman Vondráček, Petr Polodna.
     
    51:46
    A šumperský kapitán Holík je opravdu při chuti. Na brodskou bránu vyslal další nepříjemný pokus od modré čáry, ovšem gólman Dolejš měl velmi dobrý výhled a letící puk schoval do své lapačky, po čemž přerušil hru.
     
    50:51
    Draci právě vstřelili branku!

    A Šumperk přidává svůj druhý úder, jímž dostává skóre do mnohem přijatelnější podoby! Adam Červenka adresoval krásný pas zpoza branky na volného ALEŠE HOLÍKA, jenž v bezprostřední blízkosti pohotově skóroval pod horní tyčku bezmocného brankáře Dolejše! Asistence: Adam Červenka.
     
    51:20
    Rebelové postupným útokem přesunuli hru do šumperského pásma, jenže k zakončení se přes důraznou a zformovanou obranu Draků neprosadili.
     
    49:51
    Na trestnou lavici musí chtě nechtě také Morava (HBR), jehož trestem je hákování.
     
    49:23
    V rohu šumperského pásma se do sebe pustili Štěpánek (HBR) s Okálem (SUM). Zajímavou šarvátku vyhrál brodský útočník, který dokázal soupeři přetáhnout přes hlavu dres. Oba dostávají trest na 2 plus 2 minuty za hrubost.
     
    49:11
    Kostourek se probil k zakončení chvíli po vyhraném vhazování v útočném pásmu, ale zblízka nevyslal ve velké rychlosti a časovém presu lepší střelu. Gólman Štůrala puk jen kontroloval.
     
    48:48
    Vrána (SUM) si posedí 2 minuty na lavici hanby, hákoval.
     
    48:40
    Fiedler si najel do pásma podél levého mantinelu, na což se prosmýkl kolem bránícího protihráče elegantní kličkou a z levého kruhu posílal puk před modrou čáru na svého spoluhráče, jenže ten byl tísněn a nezakončil.
     
    47:41
    Rebelové už byli ve čtyřech na ledové ploše, když si do útočného pásma sjel Jonáš a z vrcholu kruhů prověřil Štůralovu pozornost, když z ideální palebné pozice poslal kus černé gumy do náruče strážce šumperské svatyně.
     
    47:07
    Další skvělý zákrok maskovaného mladíka v brankovišti Rebelů, který zmařil nepříjemný projektil z levého kruhu. Kotouč udržel ve své výstroji a přerušil hru, čímž vypomohl svým bekům.
     
    46:36
    Křetínský poslal z kruhu pas na osamoceného Veleckého, jenž vypálil z první u levé tyčky, ale gólman Dolejš předvedl tygří skok a zázračně ukryl letící puk ve své výstroji, čímž zamezil jisté pohromě!
     
    46:05
    Za katr je poslán sudím Fiedler (HBR), který protihráče zastavil vysokou holí.
     
    45:52
    Křetínský se nemazal s pukem a opřel se do něj na modré čáře. Jeho sražená rána brankáře Dolejše neohrozila, jelikož doplachtila jen do ochranné sítě.
     
    45:33
    Okál se přes přesilu protihráčů probil až před branku a zblízka pálil těsně nad. Jonáš (HBR) si proti němu pomohl hákováním a odsedí si 2 minuty.
     
    45:07
    R. Ondráček měl k dispozici dostatek času a prostoru k zakončení na levé straně. Výsledkem byla nepříjemná střela, jíž lapil u bližší tyčky připravený gólman Dolejš a přerušil hru.
     
    44:09
    Knotek teď prokázal, že je na puku velmi silný. Mezi kruhy naznačil střelu, po čemž se vymanil z tísně protihráče a nahazoval puk na branku, ale hostující obrana zachytila kotouč a vyvezla ho ven z pásma.
     
    43:41
    Na lavici hanby současně míří Haas (SUM) s Moravou (HBR) za hrubost.
     
    42:20
    Voj. Němec hraje v obrovské herní pohodě a představuje pro šumperskou bránu velkou hrozbu. Jeho série tvrdých střel skončila na betonech připraveného gólmana Štůraly.
     
    41:32
    Draci právě vstřelili branku!

    Už jsem chtěl napsat o šumperském trápení během přesilové hry, ale Draci se zrovna nastěhovali do pásma a udeřili! Marek Haas na sebe nalákal protihráče a strhl pozornost, po čemž adresoval přesný pas na hůl před branku sjíždějícího ADAMA ČERVENKY, jenž svou obdivuhodnou aktivitu přetavil ve vstřelený gól, když se trefil do poloprázdné brány! Asistence: Marek Haas
     
    40:45
    Havlíčkův Brod se dokázal po zachycení puku ve svém pásmu znovu osvobodit. Navíc se mu daří aktivně napadat soupeřovu rozehrávku a držet ho daleko od gólmana Dolejše.
     
    40:10
    Šumperk pokračuje ve své přesilové hře, jíž si přenesl do závěrečného dějství z konce prostředí části. Rebelové zvládli lépe buly a okamžitě vyhodili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část se nesla v jednoznačné režii havlíčkobrodských Rebelů, kteří postupnými krůčky dostali průběžný stav až na hodnotu 5:0 ve svůj prospěch. Šumperk rozhodně nehraje špatně, má také spoustu šancí, ale s produktivitou je i díky skvěle chytajícímu brankáři Dolejšovi na štíru. Hattrickem se blýskl Vojtěch Němec, po jedné brance zaznamenali Ondřej Stehlík a Milan Kostourek. V prořídlém hledišti panuje slušná atmosféra, o níž se starají oba fanouškovské tábory. Sympatickým gestem je příjezd početné skupinky příznivců Draků, kteří jsou pořádně slyšet. A to i přes velmi nepříznivý stav pro jejich tým. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 19:07, vede Havlíčkův Brod nad Šumperkem přesvědčivě 5:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Stehlík (HBR) vyfasoval dvouminutový trest za hákování, Draci mají k dispozici přesilovou hru.
     
    39:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je neuvěřitelná one-man show v podání VOJTĚCHA NĚMCE, který po obdržení nahrávky z hole Aleše Jelínka vypálil z mezikruží a trefil přesně pravý horní roh Štůralovy svatyně! Asistence: Aleš Jelínek.
     
    38:30
    Kostourek se po nahrávce Zábranského neprobil ke střele, když byl obklopený a tísněný protihráčem mezi kruhy. V situaci 2 na 1 se při protiútoku ocitli Červenka s Veleckým, jenže druhý jmenovaný po přesné nahrávce zblízka otřel střelou z první puk o pravou Dolejšovu tyčku!
     
    37:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je gólová smršť v podání domácích rebelů, kteří znovu navyšují svůj náskok! V situaci 2 na 1 našel Petr Štěpánek z pravé strany před branku sjíždějícího ONDŘEJE STEHLÍKA, který bez přípravy přehodil ležícího gólmana Štůralu a zavěsil puk pod horní tyčku! Asistence: Petr Štěpánek.
     
    36:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A další nebezpečný brejk už končí vstřelenou brankou! David Jonáš vysunul do úniku VOJTĚCHA NĚMCE, který v obrovské rychlosti vystřelil po ledě, a i když gólman Štůrala pokrýval pozemní prostor betony, puk mu záhadně prošel za záda! Asistence: David Jonáš.
     
    35:40
    Morava ztratil v útočném pásmu puk a Draci se ocitli v rychlém brejku. Z dobré pozice v prostoru mezi kruhy zkusil štěstí exbrodský útočník Vrdlovec, jenže poslal puk těsně nad horní tyčku.
     
    35:00
    Vrána rozkmital své rychlé nohy a dostal se touto cestou do palebné pozice. Z pravého kruhu vypálil Vrána, u bližší tyčky ale našel jen připravenou Dolejšovu hruď.
     
    34:30
    Okál nahrál Červenkovi, jehož rána zblízka nakonec neohrozila brankáře Dolejše. Šumperský forvard si totiž nesešteloval přesně mířidla a razantní projektil zamířil z jeho hole těsně vedle.
     
    33:53
    Kus černé gumy skončil za brodskou bránou, kde o něj svedly oba tábory urputný a vyrovnaný souboj, který skončil remízou. Sudí totiž musel přerušit hru, buly proběhne po pravé ruce gólmana Dolejše.
     
    33:14
    Rebelové čelili narůstajícímu náporu s obrovskou chutí hrající Draků, ale nakonec se jim podařilo dostat puk do bezpečí a nebezpečně zahrozit, když sám pálil z mezikruží Poskočil, jenže jen doprostřed brány, kde stál připravený brankář Štůrala se svou náručí.
     
    32:06
    Zblízka pálil tísněný Okál, ale trefil konec vysunutého Dolejšova betony. Po přerušení hry se poměr sil na ledě se změní, bude se pokračovat 4 na 4. Vyloučen je Okál (SUM) na 2 minuty za hrubost, stejně tak jako Morava (HBR).
     
    31:46
    Havlíčkův Brod dokázal eliminovat narůstající tlak, ale po zisku kotouče se ho rychle zbavil, když vyhodil jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    31:04
    Zahanbit se nechce nechat ani soupeř z Moravy, jenž zavezl kotouč do Dolejšovy blízkosti a pořádně teď motá hlavy brodským bekům, kteří mají plné ruce práce s tím, aby stíhali včas přistupovat k rychlým útočníkům.
     
    30:20
    Rebelové odrazili šumperský útok a nahrnuli se do útočného pásma, kde po nahrávce Štěpánka pálil z levého kruhu Stehlík, jenže trefil jen před sebou clonícího obránce, gólman Štůrala mohl zůstat klidný.
     
    29:03
    Sledujeme vyrovnanou hru, jež svým vzezřením připomíná přesýpací hodiny. Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše a střídá svého majitele. Oba gólmani se stali teď ve svých brankovištích spíše nezúčastněnými diváky.
     
    28:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové korunovali svou aktivitu a převahu s posledních minut k navýšení svého hubeného náskoku! Martin Zábranský předložil z prostoru za brankou puk na hůl připraveného MILANA KOSTOURKA, jenž zblízka a v mírném úhlu na pravé straně protlačil kotouč za Štůralova záda! Asistence: Martin Zábranský, Jan Knotek.
     
    27:00
    Vrdlovec se probil ke střele od modré čáry a jeho rána trefila gólmana Dolejše do masky. po přerušení hry se bude vhazovat v prostoru před jeho bránou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    26:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rozehrávku Šumperka napadali neúnavně útočníci Rebelů a ze své aktivity vytěžili první gól zápasu! Kotouč získal VOJTĚCH NĚMEC, který si sjel až před bránu, kde si blafákem položil na led gólmana Štůralu a s ledovým klidem skóroval do odkryté branky! Bez asistence.
     
    25:45
    Jonáš se probil ke střele ve skrumáži před bránou, ale trefil jen připravenou výstroj gólmana Štůraly. Domácí zůstávají u puku a pokračují v útočné aktivitě.
     
    25:15
    Až při hře 5 na 5 se probili Rebelové k zakončení. Po několika nahrávkách v útočném pásmu poslal zpoza brány ideální pas před Štůralovo brankoviště Kostourek, jenže Zábranský bez přípravy těsně minul.
     
    24:45
    Draci odrazili několik havlíčkobrodských nájezdů a po zisku kotouče nic nevymýšleli, okamžitě odpálili kotouč do bezpečí, k brankáři Dolejšovi.
     
    23:55
    Šumperská hráz bez větších problémů ubránila své pásmo a vyhnala Rebely zpět. Domácí si neporozuměli při rozehrávce a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    23:30
    Hosté okamžitě vyvezli kotouč až za Dolejšovu bránu a v tomto prostoru chvilku zdrželi v přesilovce hrající Rebely. Domácí už se hrnou v hojném počtu do útoku.
     
    23:07
    Na trestnou lavici usedl Meluzín (SUM), který se proti hokejovým pravidlům provinil hákováním.
     
    22:44
    Meluzín nabral rychlost ve středním pásmu a probil se ke střele z pravé strany. Mířil k tyčce podél Dolejšova těla, ale mladý gólman Rebelů pohotově zasáhl betony a vyrazil puk do rohu pásma.
     
    22:00
    Při rychlém protiútoku o sobě dal pořádně vědět rozjetý Kostourek, jenž vypálil z levého křídla ve velké rychlosti a o kousek minul vzdálenější tyčku.
     
    21:12
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a kombinuje v přesilovkových pozicích. Nakonec vypálil Velecký, ale zblízka napálil betony skvělého brankáře Dolejše.
     
    20:30
    Vondráček zahrozil při vlastním oslabení, střelou z prostoru mezi kruhy, jenže brankář Štůrala vytasil skvělý zákrok a betony vyrazil puk do bezpečí.
     
    20:00
    Poskočil (HBR) fauloval při poslední akci prvního dějství ujíždějícího Okála a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla atraktivní a vyrovnanou podívanou. Oba soupeři se snažili o útočné pojetí hry, což se musí fanouškům v ochozech líbit. K vidění byla spousta velkých šancí, ale ani jeden z táborů ji nepřetavil v gólový úspěch. Lví podíl na tom nesou i oba zatím bezchybní brankáři. Havlíčkobrodský mladík Dolejš i jeho šumperský protějšek Štůrala. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:16, platí v Kotlině stav 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    A. Jelínek dovezl puk pravého kruhu, čímž se zbavil bránících hráčů a naservíroval kus černé gumy do předbrankového prostoru na osamoceného Knotka, jehož rána bez přípravy o kousek minula pravou Štůralovu tyčku. Hned z protiútoku pálil na druhé straně v úniku faulovaný Okál, ale jeho z tísně vyslaný pokus brankář Dolejš v pohodě vyrazil betony.
     
    19:03
    Oba týmy se střídají u puku a společně diktují tempo hry. Chvíli mají navrch domácí, jindy pro změnu Draci. Šancí je teď k vidění jako šafránu, brankáři se spíše dívají na hru před sebou.
     
    18:15
    Šumperk byl již v plném poštu, když se tlačil do koncovky v předbrankovém prostoru, kde se strhla o puk pořádná bitva. Vítězně z ní vyšli svěřenci kouče Nováka, kteří vyvezli puk do bezpečí.
     
    17:35
    Rebelové stále narážejí na zkonsolidovanou a aktivní obranu Šumperka, která velmi dobře hlídá prostor kolem gólmana Štůraly a drží soupeře v bezpečné vzdálenosti.
     
    16:50
    Havlíčkův Brod si vynutil územní převahu a obléhal brankáře Štůralu, ale bez úspěchu. Hosté tlak ustáli a vyhodili puk přes všechny čáry až k brankáři Dolejšovi.
     
    15:49
    Sedlák (SUM) vyfasoval 2 minuty za podražení.
     
    15:30
    Nepříjemně se natlačil přímo před bránu Červenka, ale ztroskotal na Dolejšových betonech. K dorážce se probil na několikrát Velecký, jenže brankář Dolejš předvedl neuvěřitelný rozklek a betony pokryl pozemní prostor svého brankoviště.
     
    14:40
    Matějka obkroužil bránu a hledal bekhendem před brankou číhajícího kolegu Vránu, ale ten nechytil prudký puk a nedokázal v tísni zakončit.
     
    13:45
    Na ledě zůstal ležet otřesený obránce Pavlík. Nakonec se ale sám zvedl z ledu a odjel bez pomoci na střídačku s bolestivou grimasou v obličeji. Snad nepůjde o nic vážného....
     
    13:37
    Domácí se snažili probít přes střední pásmo do útočných pozic, jenže bez úspěchu. Šumperk brání střed ledového kolbiště opravdu svědomitě a účinně, čímž získává řadu puků. Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    12:55
    Salith se vymanil z pevného objetí svého rozjetého soupeře, který bušil do jeho defenzívy v hloubi obranného pole. Hra se tím vyrovnala, teď sledujeme především tuhý a vyrovnaný boj o střed hřiště.
     
    11:30
    Obrovské šance také na druhé straně hřiště. Za brankou obelstil gólmana Štůralu, který se do tohoto prostoru vydal pro puk, útočník Vondráček a posílal ho na najíždějícího Knotka, jenže ten před prázdnou bránou promáchnul. Poté se ještě dostal k sérii střel, jenže nepropálil skvělého Štůralu.
     
    10:12
    draky nejdříve zastavilo postavení mimo hru, ale poté nebezpečně zahrozili. Zblízka nejdříve pálil do Dolejšovy výstroje Červenka, po čemž ještě střílel od modré čáry tvrdě Tesařík, ale přestřelil. Poté znovu střílel Červenka, zblízka si však vylámal zuby na Dolejšovy.
     
    09:40
    Musil se dostal k puku a v pravém kruhu napřáhl ke střele. Jeho pokus brankář Štůrala dobře viděl a u bližší tyčky ho nadvakrát zneškodnil. Nejdříve si puk ztlumil betony, po čemž ho přikryl rukavicí.
     
    09:20
    Vzruch také na opačné straně ledové plochy. Havlíčkův Brod dobýval útočné pásmo a brankář Štůrala vypomohl svým obráncům, když si vyjel proti nahozenému puku a ukryl ho pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    08:40
    Rebelové drželi puk, ale nedařilo se jim přejít přes střed pole, kde důsledně Šumperk bráni a získává kotouče. Toho využil Cink, jehož nepříjemnou ránu z pravé strany likvidoval u bližší tyčky brankář Dolejš.
     
    07:53
    Šumperk předvedl velký důraz v předbrankovém prostoru a málem slavil úspěch. Haas stihl v tísni postrčit kotouč na bránu, ale brankář Dolejš byl uprostřed brankoviště připravený a přerušil hru.
     
    07:18
    Rytnauer nabral rychlost a stihl zakončit z bezprostřední blízkosti, ve velké rychlosti si ale nesešteloval dobře mířidla a pálil těsně vedle horního rohu Štůralovy brány.
     
    06:45
    Havlíčkův Brod získal na svou stranu územní převahu a opět nebezpečně zahrozil. Od modré čáry vypálil obránce Zítka a gólmanovi Štůralovi projel puk mezi betony. Naštěstí pro něj minul jeho pravou tyčku.
     
    06:03
    Tak jako bych to přivolal. Nejdříve pálil bekhendem z předbrankového prostoru tísněný Musil, poté po buly zakončoval hned z kruhu Hadrava. Oba trefili jen připravené Štůralovy betony.
     
    05:45
    Draci mají stále více ze hry, Rebelům se nedaří na delší úsek zaujmout postavení v útočném pásmu a probít se do lepší palebné pozice.
     
    05:06
    Holík se dostal k zakončení z mezikruží, ale bez přípravy trefil jen Dolejšovu hruď. Probil se i k dorážce, ale gólman Dolejš schoval puk pod betony a přerušil hru.
     
    04:31
    Hosté zavezli kotouč do útočného pásma a nahozený puk z pravé strany kluziště ukryl ve své připravené lapačky u bližší tyčky číhající gólman Dolejš, který přerušil hru.
     
    04:10
    Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Kotouč držel na pravé straně Velecký, který vzal vše na sebe a zakončil. Jeho střela nebyla špatná, měla i potřebnou razanci, ale přeletěla horní tyčku Dolejšovy brány.
     
    03:33
    Hra je zatím obdivuhodně plynulá a má rychlý spád. v tuto chvíli drží puk na holích Salith a kombinuje v prostoru kolem Dolejšovy svatyně. Zatím bez zakončení.
     
    02:20
    Hra se po dlouhé době přerušuje, když Rebelové vyhodili na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v prostoru před brankářem Dolejšem, který si dnes odbyde svou premiéru mezi dospělými v 1. lize.
     
    01:50
    Hra se nám vyrovnala, oba soupeři se střídají v držení kotouče. Snaží se o útočné pojetí, ovšem jejich aktivitu tlumí pozorné obrany, které teď na ledě dominují.
     
    00:50
    Polodna zkusil štěstí se svou střelou hned po vhazování, z levého kruhu trefil však jen připravené Štůralovy betony. Další vhazování v šumperském pásmu.
     
    00:30
    Rebelové se usídlili v útočném pásmu, a hned z toho bylo nebezpečí. Nejdříve nahazoval puk z levého křídla před branku Knotek, ale Voj. Němec měl k puku daleko. Poté zakončil z mezikruží bekhendem Vondráček, ale našel jen Štůralovy betony.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     


    V sestavě Rebelů figuruje další nováček, teprve sedmnáctiletý gólman Daniel Dolejš. Podle pořadí v zápisu o utkání, kde je psaný jako první, se postaví mezi tyče.


    Na soupisce hostů ze Šumperka figuruje i útočník Daniel Vrdlovec, který prostředí v Havlíčkově Brodě moc dobře zná. Není to dlouho, co oblékal právě dres Rebelů.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Suchan) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava "C", Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Hadrava, Vondráček, Knotek, Musil, Jonáš, Zábranský, Kostourek, Rytnauer, Voj. Němec, Petr Štěpánek, Jonáš Fiedler, Petr Polodna, Ondřej Stehlík.

    Salith Šumperk:
    Boška (Štůrala) - Holík "C", Zacpálek, Křetínský, J. Tesařík, R. Ondráček, Sedlák, Drtil - Okál, Meluzín, Matějka, Haas, Velecký, A. Červenka, Cink, Skoumal, Vrdlovec, Vrána.

    Rozhodčí:
    Tomáš Kukeně - Michal Habásko, Petr Křivohlavý.
     
    Hokejisté obou táborů se již prohánějí po ledové ploše v rámci předzápasového rozbruslení. Stadion je zatím prakticky prázdný, v hledišti je vidět pouze několik jedinců. Doufejme, že se situace ještě zlepší. Stále čekáme na soupisky dnešních soupeřů.
     


    Příjemný úterní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásíme u komentování hokeje. Dnes spolu budeme sledovat přípravný zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk. Konfrontace obou dnešních soupeřů je velice zajímavá, protože se domácí Rebelové střetnou s Draky v prvním soutěžním utkání nové sezony.


    Pojďme se podívat na minulá utkání obou týmů. Brodská družina se v přípravě veze na vítězné vlně, naposledy vyhrála 4:2 na ledě trápícího se Hradce Králové. Salith se představil v domácím prostředí, kde remizoval s Horáckou Slavií Třebíč 2:2. Kdo se bude po závěrečném hvizdu radovat dnes? Utkání začíná v 17:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Voj. Němec, 29. Kostourek (Zábranský, Knotek), 37. Voj. Němec (Jonáš), 38. Stehlík (Štěpánek), 40. Voj. Němec (A. Jelínek), 53. Rytnauer (Vondráček, Polodna), 58. Hadrava (Voj. Němec, Kostourek) - 42. A. Červenka (Haas), 51. A. Holík (A. Červenka), 55. Velecký (Haas)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava "C", Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Hadrava, Vondráček, Knotek, Musil, Jonáš, Zábranský, Kostourek, Rytnauer, Voj. Němec, Petr Štěpánek, Jonáš Fiedler, Petr Polodna, Ondřej Stehlík.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Boška (Štůrala) - Holík "C", Zacpálek, Křetínský, J. Tesařík, R. Ondráček, Sedlák, Drtil - Okál, Meluzín, Matějka, Haas, Velecký, A. Červenka, Cink, Skoumal, Vrdlovec, Vrána.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Michal Habásko, Petr Křivohlavý.
    bahis siteleri