Jihlava – Olomouc 3:1 (kon.) | Třebíč – Znojmo 2:1 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 0:0 (zruš.)
Kladno – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 3:1 (kon.) | Litoměřice – Kadaň 0:5 (kon.)
Klášterec nO – Sokolov 5:2 (kon.) | Most – Ústí n/L 4:1 (kon.) | Písek – Gap 2:1 (kon.)
K. Vary – Litvínov 2:5 (kon.) | Benátky n/J – Beroun 0:1 (kon.) | Havířov – Opava 5:3 (kon.)
Technika Brno – SHK Hodonín 5:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Královští lvi Hradec Králové
Čtvrtek 25.08.2011, 17:30Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný čtvrteční podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás znovu vítám u sledování českého hokeje. Dnes pro vás budu komentovat přátelské utkání HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové.


    Podívejme se v krátkosti na počínání obou dnešních soupeřů v minulých zápasech. Rebelové v domácím prostředí svedli divokou přestřelku se šumperskými Draky, které zdolali 7:3. Naopak Východočeši se zatím v přípravě trápí, naposledy prodloužili svou sérii porážek právě proti Havlíčkovu Brodu, jemuž doma podlehli 2:4.


    Oba tábory se tak před dnešním soubojem nacházejí v naprosto odlišném rozpoložení. Zatímco brodská družina zatím předvádí spanilou jízdu a kosí soupeře jako na běžícím pásu, svěřenci trenéra Mičky se pokoušejí prolomit výsledkovou mizérii a odrazitr se k lepším zítřkům. Kdo se bude radovat dnes? Utkání začíná v 17:30.
     
    Hokejisté se právě prohánějí po ledové ploše v rámci tradičního rozbruslení. Zatím stále čekáme na sestavy obou dnešních soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Neruda) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava "C", Zítka, Pavlík, Koma, Novotný, Yindiphol - Vondráček, Knotek, Musil, Jonáš, Zábranský, Kostourek, Rytnauer, Hadrava, Semorád, Fiedler, Polodna, Voj. Němec.

    HC VCES Hradec Králové:
    Koutský (Blažek) - Čížek, Karlíček, Poživil, Vágner, Čáp, Hendrich, F. Pavlík, Lesák - Kubeš, Mičulka, Kadlec "C", Budínský, Kubica, Moskal, Jindřich, Tvrdík, Látal, Berger, Březina, Bláha.

    Rozhodčí:
    Jaromír Vampola - Petr Křivohlavý, Martin Klouda. .
     
    Premiéru v havlíčkobrodském dresu si odbyde čerstvá posila Rebelů, obránce Jaroslav Koma, který přichází na hostování z Komety Brno. V sestavě soupeře figuruje jméno Vladislava Kubeše, drobného a šikovného útočníka, který prostředí v Havlíčkově Brodě moc dobře zná. Není tomu tak dlouho, co právě u bojovníků z kotliny působil.
     
    Hráči obou táborů už nastupují ke středového kruhu na úvodní vhazování, utkání za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Havlíčkův Brod vyhrál úvodní vhazování, ale do útočného pásma se nedostal. Neporozuměl si totiž při rozehrávce a vyhodil puk jen na zakázané uvolnění.
     
    00:31
    Knotek kroužil v blízkosti útočné modré čáry a málem mohl nebezpečně zakončit, když hosté udělali chybu a nechali kotouč za sebou. Brodský forvard byl ale trošku zaskočený, puk si nezpracoval ideálně a dostal se do postavení mimo hru.
     
    00:45
    Brankář Suchan se dostal poprvé do akce, když si holí ztlumil nahozený puk a následně ho ukryl pod lapačkou před dotírajícími protihráči, čímž přerušil hru.
     
    01:30
    Rebelové mají zatím mírně navrch, když častěji drží puk ve své moci. Hosté ale dobře zahušťují prostor ve středu hřiště a nepouštějí svého soupeře na dostřel gólmana Koutského.
     
    02:00
    Tvrdík zavezl po pravém křídle puk do předbrankového prostoru, kde se probil do koncovky Látal, jenže v tísni si nesešteloval mířidla a minul z dobré pozice Suchanovu svatyni.
     
    02:40
    O slovo se přihlásil také Berger, jehož rána z vrcholu kruhů letěla vedle tří tyčí Suchanovy brány. Je to pro hosty škoda, hradecký forvard měl dostatek času i prostoru.
     
    03:38
    Zahanbit se nechtějí nechat ani domácí Rebelové, Knotek obdržel přihrávku zpoza bránu a zblízka, v mírném úhlu na levé straně, bez přípravy vyprášil u bližší tyčky připravené betony gólmana Koutského.
     
    04:22
    Havlíčkův sevřel svého soupeře pod narůstající tlak. Od modré čáry zahrozil se svou ranou z mohutného nápřahu bek Sova, ale trefil jen připravené Koutského betony. Po přerušení hry usedl na lavici hanby kvůli hákování Moskal (HKR).
     
    04:45
    Brodská družina sice vyhrála vhazování v útočném pásmu, jenže o kotouč brzy přišla a Východočeši vyhodili až do blízkosti gólmana Suchana.
     
    05:15
    Hosté vyvezli puk do bezpečí a dokonce prověřili Suchanovu pozornost. Bekhendovou ranou z mezikruží se prezentoval Bláha, ovšem nastřelil přízemním projektilem jen nastavené betony strážce brodské svatyně.
     
    06:00
    Domácí sice zaujali přesilovkové postavení v útočném pásmu a kombinovali v Koutského blízkosti, do zakončení je ale svědomitě a účinně bránící hosté vůbec nepustili.
     
    06:52
    Novákovi svěřenci se dokázali vrátit zpět do Koutského blízkosti, kde po několika nahrávkách vypálil od modré čáry Morava. Maskovaný muž v hradeckém brankovišti byl pozorný, kotouč vyrazil betony. Na trestnou lavici usedá Knotek (HBR) za faul kolenem.
     
    07:30
    Fiedler se ujal puku v útočném pásmu a odhodlal se k odvážnému kousku. Naznačil střelu, čímž zmátl gólmana Koutského, následně obkroužil rychle bránu a zkoušel poslat puk k bližší tyčce. Kotouč trefil ještě Čápovy brusle, ovšem od těch zamířil jen do rohu pásma!
     
    08:10
    Na druhé straně kluziště dal o sobě vědět při hradecké kombinaci Karlíček, který stál na jejím konci a z mezikruží napálil svým projektilem Suchanovy betony.
     
    08:52
    Havlíčkův Brod získal v obranném pásmu kotouč a podařilo se mu ho vyhodit přes všechny čáry, až k brankáři Koutskému. Vyloučený Knotek navíc již naskočil na led, hraje se 5 na 5.
     
    09:50
    Oba týmy se střídají v iniciativě. Chvílí útočí Hradec Králové, jindy pro změnu Havlíčkův Brod. Naposledy odrazili nájezd Východočechů domácí, kteří rozehrávají od své brány.
     
    10:12
    Rytnauer si nabruslil do útočného pásma, kde z vrcholu kruhů ostře vypálil. Kotouč před bránou ještě jemně tečoval rozjetý Vondráček, ale brankář koutský byl uprostřed brankoviště připravený zasáhnout z rozkleku svými betony.
     
    10:55
    Slibně se rozvíjející akce hostů končí postavením mimo hru. Pro hradecké barvy je to velká škoda, jejich hráč měl totiž obrovskou rychlost a už už se probíjel za brodskou obranu.
     
    11:04
    Rozhodčí vykázal za katr Sovu (HBR), který se proti hokejovým pravidlům provinil hrubostí.
     
    11:30
    Mičkův soubor zvládl důležité vhazování a rozmístil se do postavení velkého obdélníku kolem brankáře Suchana. Ke střelbě se ale neprobil a Havlíčkův Brod se po vybojování kotouče osvobodil.
     
    12:20
    Královéhradecká družina se zatím v početní převaze trápí. Rebelové s železnou pravidelností odrážejí její útoky, na obranné čáře vybudovali neprostupnou hráz, jíž se daří vyhazovat puky do bezpečí.
     
    13:04
    Obrázek hry se až do konce hradecké přesilovky nezměnil, hosté se k ohrožení gólmana Suchana tlačili marně. Vyloučený Sova už je na ledě, Rebelové jsou kompletní.
     
    13:53
    Obránce Hendrich měl před sebou volný prostor, proto si sjel po levém křídle podél mantinelu do kruhu a nebezpečně vystřelil. Jeho projektil nabral ideální směr, ale brankář Suchan vymrštil nad svůj levý beton svou lapačku, do níž chytil letící puk.
     
    14:45
    Mladý a dravý útočník Musil teď předvedl dva sebevědomé průniky přes přesilu protihráčů. Do koncovky se sice neprobil, ale vynutil asi faul Bláhy (HKR), jenž ho podrazil.
     
    15:00
    Pavlík se vůbec nemazal s pukem na holi a na modré čáře se do něj opřel. Brankář Koutský měl dobrý výhled a rychle letící kus černé gumy vyrazil betony.
     
    15:20
    Domácí zůstali v útočném pásmu u puku, z těžkého úhlu to zkoušel Hadrava, který trefil u bližší tyčky připravené betony brankáře koutského. Puk mají hosté.
     
    16:10
    Kubica nabral rychlost a z pravého kruhu v rychlé jízdě vypálil.. Brankář Suchan jeho projektil vyrazil betony, po čemž se kotouč znovu odrazil k hradeckému útočníkovi, ale ten znovu pálil do betonů.
     
    16:20
    Čáp (HKR) posílá hosty do tří, provinil se zdržováním hry.
     
    17:00
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, ale jeho ofenzivní snaha vzala brzy za své, když hradecká obrana zapracovala spolehlivě a po zisku kotouče dokázala vyhodit.
     
    17:25
    Hosté odrazili další útok, rebelové se znovu musejí vrátit s letícím pukem až do hloubi svého obranného pole, k brankáři Suchanovi, odkud začínají novou akci.
     
    18:20
    Hradec Králové stále zachytával brodské útoky a vyhazoval puky do bezpečí. V závěru přesilovky domácí přeci jen získali pásmo a ke střele z první napřáhl v kruhu Koma, jenže tvrdým úderem o led netrefil dobře puk a zlomil si hůl. Východočeši jsou v plném počtu.
     
    19:20
    Hokejisté z královského města teď tahají za delší konec pomyslného provazu, ale jejich útoky se rozbíjejí o havlíčkobrodskou obranu jako vlny o strmý útes.
     
    19:41
    Kadlec se probil při hradeckém útoku k zakončení, jeho rána z mezikruží skončila na připravených betonech gólmana Suchana. Hosté zůstávají u kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Oba týmy si vytvořily hned několik nadějných akcí k otevření gólového účtu zápasu, ovšem s koncovkou to už bylo horší. Velký podíl na tom nesou také oba pozorní gólmani, havlíčkobrodský Suchan a královéhradecký Koutský. Do 2. třetiny, jež začne zhruba v 18:15, půjdou oba soupeři za bezbrankového stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Hra je zatím plná nepřesností, které se začínají hráčům obou táborů utěšeně lepit na hole a zabraňovat vzniku nebezpečnějších situací před jednou z branek.
     
    21:15
    Polodna přerušil po začátku 2. třetiny spíše bojovnou partii nepříjemným projektilem, který vyslal z prostoru levého kruhu. Hradecká obrana stihla zareagovat a kotouč srazila do ochranné sítě.
     
    22:00
    Stále sledujeme spíše tuhý boj o střed hřiště, na ledě od začátku prostřední části dominují především obě pozorné obrany, díky nimž brankáři nemají prakticky žádnou práci.
     
    22:46
    Voj. Němec se ujal puku v útočném pásmu, projel prostorem z brankou a naservíroval přesnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde číhal volný Jonáš. Ten vypálil bez přípravy a mírného úhlu jen do padajícího gólmana Koutského, který přerušil hru.
     
    23:55
    Obrovskou šanci měl nejdříve Mičulka, který se zjevil na konci hradecké kombinace a pálil zblízka v mírném úhlu na pravé straně. Mířil však nepřesně a netrefil bránu. Vzápětí pálil ještě od modré čáry Čížek, ale rovněž postrádal jeho pokus větší přesnost.
     
    24:50
    Hradec Králové získal na svou stranu územní převahu a v těchto chvílích je mnohem lepším týmem. Dostává se častěji do koncovky a drží častěji puk ve své moci.
     
    25:23
    Moskal si najel podél levého mantinelu do útočného pásma a z kruhu adresoval přesný pas najíždějícímu Budínskému, který zblízka pálil bekhendem. Gólman Suchan předvedl k tyčce tygří skok a chytil puk. Po odpískání usedl na lavici hanby Yindiphol (HBR) za sekání.
     
    26:20
    Havlíčkův Brod čelí útočné snaze svého soupeře zatím úspěšně. Daří se jim nepouštět soupeře do koncovky z nebezpečnější palebné pozice.
     
    26:50
    Rebelům se daří kouskovat útočnou snahu svého soupeře častými vyhozeními, jimiž vyhánějí Východočechy do hloubi jejich obranného pole a šětří cenné vteřinky ze svého trestu.
     
    27:23
    Bojovníci z Kotliny ustáli dvouminutové oslabení bez úhony a jsou už v plném počtu. V těchto okamžicích diktují tempo hry, když mají kotouč pod kontrolou a snaží se vyzrát na defenzívu soupeře.
     
    28:20
    Dobývání útočného pásma skončilo havlíčkobrodským vítězstvím, jenže to nemělo dlouhého trvání. Zábranský v tandemu s Hadravou se dostali do postavení mimo hru.
     
    28:45
    Rytnauer obdržel přesnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde se dokázal uvolnit a nepříjemně vystřelit k bližší tyčce. jeho rána z mírného úhlu skončila na betonech připraveného gólmana Koutského.
     
    29:20
    Pozadu nezůstali ani Východočeši. K nepříjemné ráně se protlačil Kubeš, pukem z mezikruží ale zaduněl jen na Suchanovy připravené betony. Hosté zůstávají v pásmu a zle svírají Rebely do pevného objetí.
     
    30:00
    Bláha rozkmital na pravé straně kluziště své rychlé nohy a v dobré palebné pozici vypálil. Brankář Suchan byl u bližší tyčky připravený včas a lapil puk do své nastavené náruče.
     
    30:20
    Musil hledal z levého kruhu před bránu sjíždějícího Kostourka, který byl úplně sám, ale přihrávka byla trochu delší a zkušený forvard na ni nedosáhl.
     
    30:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nakonec využil svůj tlak a otevřeli gólový účet dnešního zápasu! Vojtěch Němec při obléhání hradecké branky přihrál na modrou čáru JANU PAVLÍKOVI, který se šikovnou kličkou zbavil clonícího protihráče, najel si do volného prostoru a z mohutného nápřahu doslova propálil gólmana Koutského! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    31:32
    Havlíčkův Brod je po vstřelené brance při chuti a pokouší se ze své psychické výhody vytěžit co nejvíce. V těchto chvílích tahá za delší konec provazu a neustále hrozí.
     
    32:30
    Vondráček při kombinaci v útočném pásmu adresoval ideální pas Knotkovi, který z bezprostřední blízkosti pohotovou ranou vyprášil betony připraveného gólmana koutského, který se blýskl skvělým zákrokem!
     
    33:22
    Havlíčkobrodský tlak výrazně opadl. Hosté z Hradce Králové vyrovnali hru a dostávají se po delší odmlce do Suchanovy blízkosti. K zakončení je ale domácí defenzíva nepouští.
     
    33:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A brodská družina je odměněna za svou neutuchající snahu navýšením hubeného náskoku! Tvrdou ránu Milana Kotourka z vrcholu kruhů brankář koutský dokázal vyrazit, ale odraženého puku se ujal Pavel Musil, který vrátil kotouč zpět do ohně v předbrankovém prostoru, kde se k mazané teči protlačil tísněný PETR POLODNA a uklidil puk k tyčce! Asistence: Pavel Musil, Milan kostourek.
     
    34:20
    Pokračuje se ve vyrovnané partii. Oba týmy se střídají u kotouče a zkoušejí něco účinného vymyslet na defenzívu svého soupeře. Obrany na obou stranách barikády jsou zatím pozorné.
     
    35:34
    Brankář Suchan musel likvidovat nepříjemnou ránu z úhlu na pravé straně kluziště. Prostor u své tyčky ale utěsnil proti letícímu kotouči včas a udržel svou dosavadní neprůstřelnost.
     
    36:10
    Hradec Králové se usídlil v soupeřovu pásmu a pálil ze všech možných koutů ledové plochy. Brankář Suchan čelil obrovskému tlaku, když na něj hradečtí střelci vysílali jeden nebezpečný projektil za druhým. Opora Rebelů si s touto vytížeností poradila na výbornou a zlikvidovala všechny střelecké pokusy.
     
    36:14
    Za nesportovní chování vyfasoval osobní trest na 10 minut exbrodský útočník Kubeš (HKR).
     
    37:10
    Rebelové vyhráli po zakázaném uvolnění buly ve svém pásmu, Morava adresoval dlouhý a chirurgicky přesný pas na rozjetého Kostourka, který nabral rychlost a z pravého křídla tvrdě pálil k bližší tyčce, kde číhal pozorný gólman koutský a vytěsnil kotouč do bezpečí.
     
    37:40
    Vzápětí na sebe upozornil při útočné aktivitě hostů také Mičulka, jehož střelecký pokus z prostoru v pravém kruhu nezaskočil brankáře Suchana, jenž měl nachystanou náruč u přední tyčky a přerušil hru.
     
    38:26
    Havlíčkovu Brodu nevyšel rychlý protiútok, při němž nedokázali zkrotit neposedný puk Hadrava ani Fiedler. Hosté se poté sami nadýchli k nebezpečnému brejku, při němž hledal svým pasem ze strany Látal před branku najíždějícího Jindřicha, ovšem gólman Suchan letící puk svým brankovištěm ukryl v lapačce.
     
    39:20
    Domácí soubor odrazil hradecký útok, ale jeho akce měla doslova jepičí život. Kotouč má ve své moci hradecká defenzíva, jejíž rozehrávku neúnavně napadají havlíčkobrodští útočníci.
     
    39:40
    Nahozený kotouč schoval pod svou rukavicí gólman Suchan, který vyjel proti puku až do rohu pásma a před hradeckými forvardy přerušil hru.
     
    39:55
    Hradec právě vstřelil branku!

    Východočeši si vynutili v závěru prostřední části územní převahu a v posledních sekundách zkorigovali nepříznivý stav! Po Vítu Budínském se ujal puku PATRIK MOSKAL, který nikým neatakovaný bleskově obkroužil bránu a i když gólman Suchan byl u bližší tyčky připravený včas, hradecké forvard našel svou střelou skulinku mezi jeho betony! Asistence: Vít budínský, Zdeněk Kubica.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část s sebou už přinesla vstřelené branky. Rebely poslali do vedení přesnými zásahy Jan Pavlík a Petr Polodna, za hosty korigoval nepříznivý stav v posledních sekundách Patrik Moskal. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:05, vede Havlíčkův Brod nad Východočechy těsně 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Dlouhý a urputný souboj o puk v rohu hradeckého pásma přerušil až hvizd sudího, který vylučuje. Na lavici hanby chtě nechtě míří Mičulka (HKR) za hrubost.
     
    40:45
    Havlíčkův Brod se okamžitě usadil v útočném pásmu a obléhá svatyni gólmana koutského, který musí být neustále ve střehu. Jeho obrana má plné ruce práce s tím, aby udržela brodské střelce na uzdě.
     
    40:54
    A je po přesilovce. Vražením zezadu si při souboji u mantinelu pomohl Knotek (HBR) a po zásluze dostal 2 minuty.
     
    41:20
    Havlíčkův Brod kombinuje v obranném pásmu, ale neustále čelí aktivnímu napadání své rozehrávky ze strany Východočechů. Zatím nevyrobil žádnou chybu, jíž by hosty pustil do nebezpečného zakončení.
     
    41:55
    Puk se chvíli toulal po ledové ploše a měnil svého majitele. Rozháranou chvilku ukončil až střelecký pokus z hole Tvrdíka, který od pravého mantinelu útočného pásma prověřil pozornost gólmana Suchana, jenž zasahoval u bližší tyčky.
     
    42:48
    Hosté se usadili v útočném pásmu a připravili svému soupeři z Vysočiny pořádně perné chvilky. Gólman Suchan likvidoval několik nebezpečných pokusů, z nichž vyčníval ten Karlíčka z mezikruží, který skončil na připravených betonech.
     
    43:50
    Východočeši mají stále navrch a tlačí svého soka v hloubi jeho obranného pásma, přičemž neopomíjí připravovat dostatek těžké práce brankáři Suchanovi, jenž se musí v brankovišti pořád ohánět.
     
    44:11
    Moskal zkusil štěstí a napřáhl v levém kruhu. Brankář Suchan měl proti letícímu puku zakrytý výhled, ale našel se místo mezi skrumáží těl a střelu ukryl do připravené náruče.
     
    44:40
    Nahozený puk do brodského pásma raději přikryl u své pravé tyčky, protože k němu dojížděl rozjetý Bláha. po přerušení hry se vhazuje před havlíčkobrodskou bránou.
     
    45:14
    Morava se tlačil v prostoru mezi kruhy do koncovky kapitán Rebelů Morava, jenže defenzíva hostů mu neumožnila ohrozit z dobré pozice brankáře Koutského. Po odpískání je vyloučen na 2 minuty Sova (HBR) za podražení
     
    45:50
    Hosté sice nemají kotouč plně pod kontrolou a nedrží Rebely pod souvislým tlakem, ale své nájezdy do útoku mají hodně nebezpečné a neustále z nich hrozí. Od modré čáry dvakrát pálil nebezpečně Karlík do Suchanových betonů, zblízka střílel nepřesně také osamocený Mičulka.
     
    46:55
    Rebelové vzdorovali obrovskému tlaku svého soupeře, který rozjel v jejich pásmu svůj přesilovkový kolotoč a rychle si vyměňoval puk. Dlouhá kombinace ale nepřinesla nic zajímavého, naopak se domácím podařilo vyhodit.
     
    47:10
    Budínský z velké rychlosti zakončoval z levého kruhu, u přední tyče však našel jen připravené betony gólmana Suchana, který se dokázal rychle přemístit ve svém brankovišti.
     
    48:09
    Hradec Králové i po Sovovu návratu zpět na hrací plochu svíral bojovníky z Kotliny v pevném objetí a neustále zaměstnával tvrdými projektily brankáře Suchana. Ten si počínal bezchybně.
     
    48:48
    Sovovu tvrdou ránu od modré čáry zneškodnil gólman Koutský svými betony, ale havlíčkobrodští útočníci se na něj sesypali jako nedočkaví supi a zblízka se probili k několika nepříjemným dorážkám. Strážce hradecké svatyně se ale roztáhl v brankovišti a v pozici ležmo zlikvidoval všechny pokusy.
     
    49:48
    Za nedovolené bránění usedl na lavici hříšníků hradecký kapitán Kadlec (HKR), který zastavil unikajícího Němce.
     
    50:23
    Závar v hradeckém pásmu uklidnil až poslední muž, gólman koutský, který si poradil s nepříjemnou ranou z levého kruhu. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    50:40
    Koma nic složitého nevymýšlel a na modré čáře tvrdě vypálil. Jeho dělovce nescházela ani potřebná přesnost, gólman koutský ale skvěle zasáhl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    50:48
    Rytnauer (HBR) uťal přesilovku Rebelů, když se v útočném pásmu provinil zbytečným hákováním. Hraje se 4 na 4.
     
    51:27
    Rebelové se vymanili z obležení hradeckých útočníků, kteří napadali jejich rozehrávku. Knotek přihrával bekhendem na najíždějícího spoluhráče, ovšem ten byl příliš rychlý a dostal se do postavení mimo hru. Autor nahrávky se teď na sudího zlobí, ale zbytečně a neoprávněně.
     
    52:15
    Polodna zavezl kotouč do útočného pásma, jenže spoluhráči ho v jeho postupu nepodpořili a jeli střídat. Drobný útočník tak nahodil puk a byl následně faulován, píšťalka sudího ale zůstala němá.
     
    53:20
    Hra se trochu uklidnila. Kotouč mají na svých holích Východočeši, kteří z hloubi svého obranného pole, za brankou gólmana Koutského, zakládají nový útok.
     
    54:01
    Brodská družina sice vyšla vítězně z dlouhého souboje o střední pásmo, jenže smát se mohou nakonec hosté, protože domácí vyhodili kotouč přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění.
     
    54:10
    Kubeš vypálil z dobré pozice v levém kruhu, ovšem byl tísněn a gólman Suchan jeho nepříliš razantní projektil vyrazil svými betony do ochranné sítě.
     
    55:08
    Rytnauer využil v útočném pásmu svých dlouhých rukou, když si obhodil protihráče a přihrál za bránu svému útočnému parťákovi. Hosté si ale počínali o poznání úspěšněji za svým gólmanem Koutským a získali puk.
     
    56:06
    Havlíčkův Brod přerušil kombinaci soupeře, který se začal nadechovat k náporu na defenzívu Rebelů, a založil rychlý kontr, na jehož konci pálil z levé strany k bližší tyčce Polodna. Brankář Koutský měl nekrytý výhled a schoval puk do náruče.
     
    56:30
    Svěřenci trenérského tandemu Petr Novák - Jaroslav Benák na chvíli sevřeli Východočechy u jejich branky, ale gólman Koutský zasahovat vůbec nemusel. Naopak mohou hrát jeho spoluhráči, kteří drží puk.
     
    57:49
    Hosté mají puk ve své moci a pokoušejí se ještě v závěru střetnutí vyrovnat. Defenzíva Rebelů však zatím pracuje spolehlivě a Mičkovy hochy nepouští do koncovky.
     
    58:05
    Moskal se probil k nepříjemné střele, ovšem na pozorného gólmana Suchana vyzrát nedokázal. Hrát mohou domácí hokejisté, kteří začínají akci od svého brankáře Suchana.
     
    58:40
    Hradecký obránce Čáp zůstal po ostrém střetu ležet ve středním pásmu a dlouho se nehýbal. Měl by ale být v naprostém pořádku, sám se nakonec zvedl a rychle odjel bez pomoci na střídačku.
     
    59:45
    Hosté se usadili v útočném pásmu. Jejich útočnou snahu přerušil obranným zákrokem Voj. Němec, který se odhodlal k odvážnému sólu mezi přesilu protihráčů. Byl však záhy odzbrojen ve středu hřiště.
     
    59:50
    Za hákování obdržel dvouminutový trest brodský kapitán Morava (HBR) a Hradec Králové si bere oddechový čas. Hrát bude power-play.
     
    59:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové vyhráli vhazování, když Petr Polodna přihrál JANU PAVLÍKOVI, který bez rozpaků napálil kotouč a ten k překvapení všech doklouzal od mantinelu až do opuštěné brány! Asistence: Petr Polodna
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Na řadu ještě přicházejí tradiční samostatné nájezdy.
     
    Následuje ještě krátká úprava ledové plochy.
     
    Poživil (HKR) si rozhýbal brankáře Suchana, který klopýtnul a upadl. Hradecký bek už měl potom lehkou úlohu - 0:1'
     
    Musil (HBR) naznačil mohutný nápřah a zkusil blafák do bekhendu, ale netrefil bránu.
     
    Čížek (HKR) si sjel až před bránu a po blafáku se trefil k tyči - 0:2!
     
    Koma (HBR) zvolil stejnou variantu jako mladík Musil, rovněž bez úspěchu.
     
    Jindřich (HKR) si rozkličkoval brankáře Suchana a zblízka se trefil pod horní tyčku - 0:3!
     
    Semorád (HBR) uspěl, když našel skulinku mezi betony gólmana Koutského - 1:3!
     
    Je konec. Havlíčkův Brod vítězí nad Hradcem Králové 3:1 a prodlužuje svou sérii neporazitelnosti o další článek. Hosté si spravili chuť alespoň při samostatných nájezdech, v nichž podruhé přemohli Rebely, tentokrát poměrem 3:1. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:51:06)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 31. Pavlík (Voj. Němec), 34. Polodna (Musil, Kostourek), 60. Pavlík (Polodna) - 40. Moskal (Budínský, Kubica)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava "C", Zítka, Pavlík, Koma, Novotný, Yindiphol - Vondráček, Knotek, Musil, Jonáš, Zábranský, Kostourek, Rytnauer, Hadrava, Semorád, Fiedler, Polodna, Voj. Němec.

    Královští lvi Hradec Králové: Koutský (Blažek) - Čížek, Karlíček, Poživil, Vágner, Čáp, Hendrich, F. Pavlík, Lesák - Kubeš, Mičulka, Kadlec "C", Budínský, Kubica, Moskal, Jindřich, Tvrdík, Látal, Berger, Březina, Bláha.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Petr Křivohlavý, Martin Klouda.
    bahis siteleri