Frölunda – Mannheim 5:1 (kon.) | Kärpät – Liberec 4:1 (kon.) | Plzeň – Tappara 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Jokerit 0:3 (kon.) | Pardubice – IFK Helsinky 2:1 (kon.) | Vienna Capitals – TPS 4:3 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
IFK Helsinky
Neděle 28.08.2011, 19:30 • ČEZ Arena Pardubice. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První hvězdou utkání je Martin Bartek z HC ČSOB Pojišťovny Pardubice, druhou je Markus Granlund z IFK Helsinky a konečně třetí hvězdou je opět za domácí Jan Starý. (21:49:03)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Závar před Koutským, když Mikael Granlund zpoza branky posílal puk do brankoviště, ta se do zakončení dral Somervuori, ale domácí brankář přikrývá puk lapačkou. Následně se bude vhazovat ve středním pásmu, tudíž je prakticky rozhodnuto.
     
    59:31
    Sim dvakrát nešťastně pro domácí, nejprve nevyhodil a poté, když se dokázal Koukal, tak nesmyslně vyhodil na zakázané uvolnění místo přihrávky.
     
    59:13
    IFK si vybírá oddechový čas.
     
    59:13
    Tallbergova rána končí na horní síti. Vhazovat se přesto bude v obranném pásmu Pardubic. Tentokrát už bez brankáře hostů Riksmana, který odjel na lavičku.
     
    58:50
    Vhazuje se po pravici Koutského.
     
    58:42
    Domácí vyhazují do středního pásma, kde puk přebírá Granlund. IFK stále s Riksmanem v brance.
     
    57:40
    Na druhé straně zkoušel Koutského prostřelit z úhlu Pöysti, ale domácí brankář chytá.
     
    57:22
    Spolupráce Rákos - Zohorna vedla k další velké šanci domácích. Daniel Rákos od mantinelu poslal puk před branku na Zohornu, ten ale sám před Riksmanem nedokázal prostřelit beton hostujícího brankáře.
     
    57:01
    Nahození Kima Hirschovitse domácí brankář Vladislav Koutský s přehledem cyhtá do lapačky. Vhazovat se následně bude po jeho levici.
     
    56:31
    Po střele Kankaapery se do zakončení dral Peltonen, ale drobným háčkem se dostal na led. Vylučovat se však v tomto případě nebude.
     
    55:19
    IFK již hraje v plném počtu. V závěru přesilové hry měl Zohorna dobrou nabídku od Rákose, ale na jeho střílenou nahrávku těsně nedosáhl.
     
    54:08
    Kousal nejprve chytře nastřeloval do chumlu, ale Starý puk minul. O několik vteřin později byl u puku znovu Jan Starý, který tentokrát zakončil táhlou ranou nad.
     
    53:19
    Přesilová hra pro domácí tým. Ilari Melart dostává dvě minuty za krosček.
     
    52:07
    Vynikající Koutský! Rychlá akce IFK na jejímž konci byl finský forvard Eero Somervuori nekončí brankou. Domácí brankář vykopává ukázkově betonem prudkou ránu z bezprostřední blízkosti.
     
    50:45
    Domácí tým už byl v plném počtu, když nebezpečně zahrozil Starý. Riksman připraven.
     
    49:50
    Znovu vynikající Mikael Granlund! Tentokrát opět našel ideálně spoluhráče Somervuoriho, který však nedokázal trefit odkrytou klec domácích!
     
    48:49
    IFK hrozí čím dál tím více! Kim Hirschovits táhlou ranou vyzkoušel pozornost Koutského, který si připisuje výborný zákrok betonem.

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 14. Bartek (Elkins, Kočí), 26. Starý (Bartek, Sičák) - 47. Markus Granlund (Tuohilampi)


    HC Dynamo Pardubice: Koutský (Salfický) – Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Borer, Nakládal, Mocek – Kousal, Koukal, Starý – Bartek, Elkins, Nosek – Sim, Zohorna, Rákos – Nahodil, Radil, Buchtele.

    Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

    IFK Helsinky: Riksman (Lundell) – Jokela, Kankaanperä, Kurvinen, Nyholm, Söderholm, Melart, Salmi, Tuohilampi – Wirtanen, Markus Granlund, Peltonen, Ahtola, Hirschovits, Järvinen, Tallberg, Somervuori, Mikael Granlund, Asten, Liivik, Pöysti.

    Trenéři: Petri Matikainen, Antti Pennanen a Pasi Sormunen.

    Rozhodčí: Homola, Hribik - Čížek, Prchal
    bahis siteleri