Třebíč – Kadaň 4:3 (po pr.) | Benátky n/J – Beroun 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 3:4 (kon.)
Chomutov – Hr. Králové 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Most 7:2 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 7:3 (kon.)
Písek – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
HC Olomouc
Pondělí 26.09.2011, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný pondělní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u prvoligového hokeje. Dnes máme na programu sledování zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc. Podívejme se na to, jak si oba soupeři vedli v minulém kole.


    Rebelové se představili na ledě úřadujícího lídra z Hradce Králové, jemuž podlehli 4:8. Olomouc hostila Benátky nad Jizerou, s nimiž prohrála 3:4 po samostatných nájezdech a připsala si jeden bod do tabulky. Kdo se bude radovat dnes? Utkání začíná v 17:30.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Šenkeřík, Morava "C", Ostrčil, Sova, Protivný, Pavlík, Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Hadrava.

    HC Olomouc: Žigárdy (Kašík) - Lhotský, Nedbálek, O. Horák, Mikel "C", Bartoň "A", Ondrušek, Staněk, Kotvan - Kucharczyk, Dopita "A", Selingr - Pekr, Řípa, Haluza - M. Pšurný, Haas, Kucsera - Rác, Kolouch, Šlahař.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Tomáš Gerát, Jiří Ondráček..
     
    V sestavě Rebelů se poprvé v nové sezoně objevují hned dva hráči. Jedná se o obránce Petra Šenkeříka, jenž má do Havlíčkova Brodu vyřízené střídavé starty, a útočníka Václava Meidla, který laboroval se zraněním, jež si přivodil v průběhu letní přípravy.


    Hosté z Olomouce mají v sestavě oproti minulému utkání 2 změny. Místo Libora Kašíka bude chytat Štefan Žigárdy, v útoku nahradil Rostislava Marosze Radim Haas.

     
    Hráči obou táborů už jsou na ledové ploše, utkání za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:23
    Olomouc zvládla lépe vhazování ve středovém kruhu, ale jako první se podívali do útočného pásma domácí Rebelové. K zakončení se ale nedostali, Mora předvedla výbornou práci v obraně a získala kotouč.
     
    0:40
    Gólman Suchan musel poprvé zasahovat, když si ztlumil nahozený puk betony a před dojíždějícími protihráči ho ukryl pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    1:15
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Kohouti se usadili v útočném pásmu a ujímají se vedení! Gólman Suchan musel čelit mohutné spršce olomouckých střel, přičemž pokus Jakuba Bartoně z pravého kruhu vyrazil jen vedle sebe, kde zblízka dorážel do odkryté brány osamocený PETR HALUZA! Asistence: Jakub Bartoň.
     
    2:09
    Olomouc je při chuti a má stále více ze hry, přičemž drží hru často v útočném pásmu. Zakončení na obou stranách. Z velkého úhlu pálil k bližší tyčce do Žigárdyho náruče Rytnauer, na druhé straně pálil od modré čáry do Suchanových betonů Staněk.
     
    2:49
    Havlíčkův Brod se pokouší vyrovnat a tlačí se do útočného pásma, kde drží hru a hledá si cestu k ohrožení brankáře Žigárdyho. Ten je zatím bez práce.
     
    3:07
    Za brankou fauloval Kotvan (OLO) a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    3:30
    Olomouc se zatím brání skvěle, když drží hru daleko od svého pásma a dokonce přidělává starosti brodské obraně. Nejdříve se tlačil do koncovky z mezikruží neúspěšně Dopita, po čemž se snažili o střelu i jeho spoluhráči.
     
    4:15
    Rebelové se vyloženě trápí. Vůbec si nevědí rady s aktivním napadáním své rozehrávky, jímž se Kohouti prezentují. Nyní vyhodili jen na zakázané uvolnění, buly před brankářem Suchanem.
     
    4:35
    Olomouc aktivně napadá svého soupeře a zhušťuje prostor ve středu hřiště, což činí domácím obrovské problémy. Gólman Žigárdy se stal ve svém brankovišti spíše divákem.
     
    5:23
    Hosté už jsou v plném počtu, ale Rebelové dobyli útočné pásmo, kde teď zkouší kombinovat. V přesilovce se dostali jen ke střele Rytnauera, jenž pálil z mezikruží vysoko nad bránu.
     
    5:43
    Zakončení u obou branek. Nejdříve zasahoval proti nepříjemné Komově ráně od modré čáry betony brankář Žigárdy, poté schoval nahozený puk v rukavici gólman Suchan.
     
    6:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Rebelové se nastěhovali v hojném počtu do útočného pásma, přičemž od modré čáry vypálil tvrdě Radim Ostrčil a mezi kruhy se prezentoval povedenou tečí JONÁŠ FIEDLER, jenž usměrnil letící kouč přesně k levé Žigárdyho tyčce! Asistence: Radim Ostrčil.
     
    6:52
    Hanáci se pokoušejí o bleskovou odpověď. Drží hru v útočném pásmu, kde rozvíjejí svou kombinaci a vytvářejí si postupnými krůčky ideální palebnou pozici.
     
    7:04
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Tak Rebelové se radovali jen chvíli, Mora jde znovu do těsného vedení! Jiří Řípa našel mezi kruhy přesným pasem MATĚJE PEKRA, jenž měl dostatek času a prostoru k tomu, aby zamířil volným prostorem přesně k pravé tyčce gólmana Suchana, jenž byl naprosto bezmocný! Asistence: Jiří Řípa, Oldřich Kotvan.
     
    7:58
    Sledujeme teď oboustranně vyrovnanou partii, při níž se oba týmy střídají u puku a v útočném snažení. Oba gólmani však mají minimum práce, spíše sledují dění před sebou. Dominují totiž obě obrany.
     
    8:31
    Rác zkusil štěstí se svou střelou z prostoru mezi kruhy, ale ta mu příliš nesedla. Gólman Suchan měl dobrý výhled a letící puk schoval ve své náruči, čímž přerušil hru.
     
    9:02
    Havlíčkův Brod si zkoušel pomoci v dobytí pásma soupeře dlouhým nahozením, leč bez úspěchu. Olomoucká obrana se zmocnila kusu černé gumy a zakládá od brankáře Žigárdyho novou akci.
     
    9:45
    Mora se postupným útokem dostala do útočného postavení, ale po několika přihrávkách kotouč v souboji s brodskou obranou ztratila. Domácí si však nevedli o nic lépe, hrát může znovu Olomouc, jež má puk ve středním pásmu.
     
    10:04
    Moravané si neporozuměli při přechodu do útočného pásma a jejich dlouhé nahození proletělo volným prostorem až za Suchanovu branku, přičemž se píská icing.
     
    10:17
    Gólman Žigáýrdy vyrazil u přední tyčky nepříjemnou ránu od modré čáry a musel si poradit i s dorážkou Kostourka, jenž střílel z velkého úhlu na pravé straně k bližší tyčce do Žigárdyho výstroje.
     
    11:02
    Obrovská šance Olomouce zůstala nevyužita. Řípa si narazil kotouč v situaci 2 na 1 s Haluzou, ale zblízka netrefil před odkrytou bránou letící puk. Poté střelil zblízka Ondrušek, ale gólman Suchan zalehl kotouč.
     
    11:30
    Na opačné straně střílel po nahrávce zpoza brány navrátilec do sestavy Meidl, jenže vyprášil jen Žigárdyho betony. Domácí se hrnuli i k dorážkám, jenže bez úspěchu.
     
    12:38
    Hra se nám teď přelévá ze strany na stranu, sledujeme vyrovnaný hokej. Oba soupeři se snaží o útočné pojetí hry a pokoušejí se pravidelně dobývat soupeřovo pásmo.
     
    13:08
    Gólman Žigárdy si připisuje další povedený zákrok, když přerušil útok Rebelů. Střelu vyslanou z prostoru mezi kruhy chytil uprostřed brankoviště do své náruče a přerušil hru.
     
    13:43
    Zajímavá situace u střídačky Rebelů. Bartoň se snažil ve výskoku zachytit rukavicí vysoké vyhození Rebelů z pásma, jenže se srazil s čárovým sudím a puk opustil hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod se dostal do útočného pásma a zkoušel rozjet kombinaci. Za brankou se při ní ocitl dvakrát u puku v krátkém časovém sledu Rytnauer, ale v obou případech o kotouč přišel. Do útoku se ženou hosté.
     
    15:08
    Ti se sice zabydleli v soupeřovu pásmu, jenže nic nebezpečného nevymysleli a o kotouč přišli podobně jako před chvílí rebelové. Hrát může znovu domácí soubor.
     
    15:19
    Z jízdy vypálil na pravém křídle v kruhu M. Pšurný, našel však jen uprostřed brány brankáře Suchana, jenž schoval letící puk do náruče a přerušil hru. Buly před jeho svatyní.
     
    16:07
    Oba tábory se probily do koncovky. Nejdříve si poradil s nepříjemnou a razantní ránou ze středního pásma gólman Žigárdy betony, poté na druhé straně vychytal z pravého kruhu střílejícího Ráce jeho protějšek Suchan.
     
    16:52
    Kapitán Morava se objevil až u soupeřovy brány, ale z ostrého úhlu na levém křídle mířil jen do boční síťky Žigárdyho klece. Následně se ujímá kotouče Olomouc.
     
    17:40
    Kostourek překvapivě vyřešil útočnou situaci, do níž se dostal. Na levém křídle nabral rychlost a naznačil střelu, po čemž se vrhl do prostoru za bránou a zkoušel neúspěšně překvapit brankáře Žigárdyho k bližší tyčce.
     
    17:59
    Na opačné straně ledového kolbiště pálil z levého kruhu Haluza, trefil však jen u bližší tyčky postaveného brankáře Suchana, jenž ukryl projektil v klíně a přerušil hru.
     
    18:25
    Za obranu Mory se prosmýkl z pravé strany rozjetý Rytnauer, jenže v tísni z předbrankového prostoru nestihl zakončit. Gólman Žigárdy byl ale i tak se svými betony na místě.
     
    18:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, Havlíčkův Brod podruhé v dnešním utkání odpovídá! Martin Zábranský našel utěšenou a přesnou nahrávkou z rohu pásma u vzdálenější tyčky osamoceného PAVLA MUSILA, jenž z několika kroků se sám před odkrytou bránou snad ani nemohl mýlit! Asistence: Martin Zábranský.
     
    19:30
    Havlíčkův Brod se vlastní nepřesností připravil o zajímavou možnost, když nechtěně zastavil svůj útok. Hosté také nerozehráli přesně, vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    19:51
    Hanáci se dnes prezentují velkou střeleckou aktivitou, štěstí zkoušejí snad ze všech možných pozic útočného pásma. Další nepříjemnou ránu vyslal aktivní Haluza z kruhu, našel však jen Suchanovu náruč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla útočný hokej, jenž s sebou přinesl dohromady čtyři vstřelené branky. Olomouc dvakrát vedla, když pálili do černého Petr Haluza a Matěj Pekr, Rebelové však pokaždé odpověděli, o což se postarali Jonáš Fiedler a Pavel Musil. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:21, platí v Kotlině nerozhodný stav 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Oba celky vlétli do prostřední části s velkou chutí. Nejdříve nadějný postup hostů, kteří si vytvářeli v situaci 3 na 3 dobrou pozici k zakončení, ukončila nepřesná nahrávka, na druhé stráně zblokovaný pokus Kostourka z levé strany brankáře Žigárdyho neohrozil.
     
    21:42
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. Oba týmy si pravidelně vyměňují pozice v útočném pásmu, přičemž jsou obě obrany pozorné. Brankáři moc práce nemají.
     
    21:52
    Za držení protihráče vyfasoval dvouminutový trest Knotek (HBR).
     
    22:11
    Rebelové získali puk a vyvezli ho až do Žigárdyho blízkosti, kde Semorád společně se svými spoluhráči na chvíli zdrželi Olomouc v její útočné snaze a ušetřili cenné vteřinky z Knotkova trestu.
     
    22:45
    Mora se dostává do útočného pásma, ale zde se nestíhá usadit v přesilovkovém postavení. Domácí kouskují její aktivitu neustálými vyhozeními.
     
    23:15
    Až teď se Moravané usadili v útočném pásmu, kde rozjeli svůj přesilovkový kolotoč, jenže o puk přišli a Rebelové znovu vyhodili.
     
    24:27
    Havlíčkův Brod už je kompletní. Hosté si vynutili tlak v závěru přesilovky, kdy čtyřikrát pálil z prostoru u vrcholu kruhů a modré čáry Lhotský. Vždy však ztroskotal na betonech brankáře Suchana a blokujících obráncích.
     
    25:13
    Hanáci mají teď více ze hry. Přesilovkou se naladili na příznivou útočnou vlnu a drží útočné pásmo. Naposledy pálil od modré čáry Ondrušek, ale jen do Suchanovy náruče.
     
    25:35
    Kostourek ujel s Rytnauerem do přečíslení 2 na 1, jenže prvně jmenovaný nepřihrál svému kolegovi před bránu přesně. Vysoký pas si mohl Rytnauer jen těžko před pohotovým gólmanem Žigárdym včas zpracovat.
     
    25:55
    Zachytal si také brankář Suchan, jenž zlikvidoval nepříjemnou střelu Olomouce ze střední vzdálenosti. Letící puk doplachtil do jeho nastavené náruče u bližší tyčky.
     
    26:27
    Rác se ujal puku v obranném pásmu při olomoucké rozehrávce, jenže jeho dlouhý pas podél mantinelu nenašel nikoho z jeho spoluhráčů. Píská se zakázané uvolnění Kohoutů.
     
    26:50
    Šenkeřík našel od modré čáry mezi kruhy osamoceného Stehlíka, jenž ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti neskóroval. Gólman Žigárdy zasáhl svými betony.
     
    27:30
    Od modré čáry pálil Protivný, ale nesešteloval si přesně mířidla a o kousek pouze minul pravou Žigárdyho tyčku. Mora získává puk a vyváží ho do bezpečí.
     
    28:24
    Havlíčkův Brod teď sevřel na souvislejší časový úsek svého soka do pevného objetí a vyprodukoval z něj hned dvě nepříjemné rány. Nejdříve z pravého kruhu, po čemž zasáhl skvěle gólman Žigárdy u bližší tyčky. Následně neuspěl se svou střelou z vrcholu levého kruhu ani další z Rebelů.
     
    28:54
    Jako na střelnici si teď musí připadat také gólman Suchan, jenž musí zasahovat proti jednomu nepříjemnému projektilu z holí olomouckých hráčů za druhým.
     
    29:42
    Nadějná akce Rebelů skončila na olomoucké obraně, jež zastavila už v blízkosti modré čáry rychle postupujícího útočníka Rytnauera. Následně se do ofenzívy vrhli také hosté, přičemž z pravého kruhu střílel k bližší tyčce do Suchanovy výstroje M. Pšurný.
     
    30:26
    Mora teď drží puk častěji puk ve své moci a začíná diktovat tempo hry. Rebelové však nezůstávají pozadu a snaží se okamžitě po zisku kotouče bleskově přecházet do protiútoků.
     
    31:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A rebelové s poprvé ujímají vedení! Ondřej Stehlík našel po souboji u levého mantinelu, kam se soustředila většina hráčů z ledové plochy, mezi kruhy osamoceného LADISLAVA RYTNAUERA, jenž si pohodlně sjel až před branku a zblízka nedal přesnou střelou brankáři Žigárdymu šanci! Asistence: Ondřej Stehlík, Jan Knotek.
     
    32:15
    Hosté mají teď navrch. Diktují tempo hry a pravidelně se dostávají do Suchanovy blízkosti, kde pořádně zatápějí rychlým pohybem brodské obraně.
     
    32:18
    Dvouminutový trest obdržel Ostrčil (HBR), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil sekáním.
     
    32:23
    Havlíčkův Brod je úspěšnější na vhazování a osvobozuje se okamžitě dlouhým vyhozením až do olomouckého pásma. Hosté se vracejí za pukem až za svou bránu.
     
    32:39
    V ideální palebné pozici se ocitl olomoucký útočník Řípa, jenže z mírného úhlu na levé straně a v příznivé vzdálenosti našel jen u bližší tyčky gólmana Suchana.
     
    32:59
    Rebelové opět vyhrávají buly a bez velkého rozpakování se okamžitě osvobozují dlouhým vyhozením do blízkosti gólmana Žigárdyho. Olomouc je znovu vyhnána až do hloubi obranného pole.
     
    33:27
    Kohouti se nastěhovali do útočného pásma a seskupili se do postavení velkého obdélníku. Na konci dlouhé kombinace stál Nedbálek, jenže od modré čáry střílel nepřesně.
     
    34:00
    Havlíčkův Brod se zatím brání na jedničku podtrženou. Mora má velké problémy s aktivním napadáním soupeře a nedaří se jí v útočném pásmu držet puk déle.
     
    34:05
    Bartoň (OLO) si pomohl za hranicí pravidel v obranném pásmu a dostává 2 minuty za držení protihráče.
     
    34:40
    Také Mora zatím drží soupeře na uzdě, když vyhazuje puky do útočného pásma a nepouští brodské střelce na dostřel brankáře Žigárdyho.
     
    35:05
    I další útok Rebelů měl jepičí život, neboť obrana Hanáků zafungovala spolehlivě a po zisku kotouče se osvobozuje dalším vyhozením. Rebelové mají puk.
     
    35:41
    Ani tentokrát se brankář Žigárdy nedostal na olomoucké půlce hřiště do akce. Rebelové se vlastní nepřesností připravili o puk,čehož zkonsolidovaný blok soupeře využívá k vyhození.
     
    36:18
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Také Olomouc ukazuje, že jí nedělá problém srovnat se soupeřem krok! Nepříjemnou ránu Jakuba Bartoně z ideální palebné pozice mezi kruhy vyrazil s vypětím všech sil jen těsně před brankovou čáru, kam si sjel zpoza brány MICHAL PŠURNÝ a přes Suchanovu lapačku skóruje! Asistence: Jakub Bartoň, Jakub Šlahař.
     
    37:00
    Olomouc je teď na koni a snaží se ze své psychické výhody vytěžit co nejvíce. Obrana Rebelů má v čele s gólmanem Suchanem plné ruce práce.
     
    37:34
    Se svou troškou do mlýna přispěchal také olomoucký útočník Řípa, jenž se prosmýkl podél pravého mantinelu do prostoru pravého kruhu a nebezpečně zakončil k bližší tyčce, kde v leže zasáhl gólman Suchan a přerušil hru.
     
    38:09
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Tak to je studená sprcha pro Rebely, Hanáci otáčejí díky dalšímu okénku v obraně nepříznivý stav! Od Lukáše Kucsery se dostal puk na hůl Jakuba Šlahaře, jenž v situaci 2 na 1 nezazmatkoval a poslal přesný pas mezi kruhy na volného PETRA KOLOUCHA, který z dobré pozice před brankou prostřelil gólmana Suchana! Asistence: Jakub Šlahař, Lukáš Kucsera.
     
    38:45
    Havlíčkův Brod je teď očividně zaskočený rychlou odpovědí svého soupeře. Mora tahá za delší konec pomyslného provazu a hýří aktivitou.
     
    39:24
    Brodský soubor zachytil rozehrávku soupeře ve středním pásmu a snažil se přejít do útočného pásma. Ale i přesto, že si dával velký pozor, ocitl se Stehlík v postavení mimo hru.
     
    39:50
    Haluza nabral rychlost a odhodlal se ke střele z prostoru poblíž modré čáry. Mířil však hodně nepřesně, jeho projektil se od plexiskla odrazil do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části se stala Kotlina svědkem pokračování divoké přestřelky. Rebely poslal do vedení Ladislav Rytnauer, jenže hosté z Hané odpověděli přesnými zásahy z holí Michala Pšurného a Petra Koloucha. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:13, vede Olomouc v Havlíčkově Brodě 4:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu, kde si několikrát vyměnil puk, jenže vyhození Olomouce podél mantinelu se otřelo o výstroj Polodny a opustilo hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    41:20
    Sledujeme především tuhý boj o střední pásmo, který zatím nemá svého vítěze. oba celky se pravidelně střídají v držení kotouče, přičemž se jim nedaří zaujmout na delší dobu ofenzivní postavení.
     
    41:59
    Mora odrazila havlíčkobrodský útok, ale jen na chvíli, protože se bude před gólmanem Žigárdym minimálně vhazovat. Jeho spoluhráči se totiž osvobodili icingem.
     
    42:34
    Polodna našel přesným pasem z pravého kruhu před bránu sjíždějícího Musila, jenže ten v pádu a tísni protihráče nestihl zblízka přesněji zakončit.
     
    42:52
    na trestnou lavici usedá Dopita (OLO), který se provinil sekáním.
     
    43:00
    Od modré čáry vypálil ostře obránce Koma, ale vyprášil jen Žigárdyho připravené betony. Rebelové se tlačili vehementně k dorážkám, jenže jsou vykázáni po hvizdu sudího z pásma. Přihráli si totiž rukou.
     
    43:53
    Havlíčkův Brod rozjel kombinaci v útočném pásmu, jenže nepřesně si nahrál mezi kruhy, kde se zmocnili puku Hanáci. po přenesení hry také zakončili, když Řípa z vrcholu kruhů pálil do Suchanových betonů.
     
    44:46
    Domácí soubor se po olomouckém vyhození nastěhoval ze Suchanovy blízkosti k brankáři Žigárdymu, jenž betony vyrážel Rytnauerovu ránu od modré čáry do ochranné sítě.
     
    45:07
    hosté jsou již v plném počtu. Rebelové založili rychlý útok, na jehož konci střílel dvakrát z mezikruží útočník Zábranský, ale v obou případech si vylámal zuby na gólmanu Žigárdym, jenž zasáhl dvakrát betony.
     
    45:39
    Havlíčkův Brod teď třímá otěže zápasu ve svých rukách, ale nedaří se mu vyzrát na kompaktní blok Olomouce, jenž se brání velmi účinně. Navíc předvádí skvělé zákroky i gólman Žigárdy.
     
    46:23
    Útočnou snahu Rebelů zastavilo hned ve dvou případech odpískané postavení mimo hru. Vhazuje se znovu ve středním pásmu. Utkání sleduje 949 diváků.
     
    46:47
    Rebelové hrají oslabení. Na 2 minuty za zdržování hry navštěvuje lavici hanby Polodna (HBR).
     
    46:55
    Bojovníci z kotliny zvládli o něco lépe situaci po vhazování před gólmanem Suchanem a bez velkého rozpakování vyhazují kotouč až k brankáři Žigárdymu.
     
    47:17
    Hosté se dostali do postavení mimo hru, po němž se vhazovalo ve středním pásmu. Olomoucký hráč ho sice vyhrál, ale jeho spoluhráči za ním nezachytili puk, který skončil až u brankáře Žigárdyho.
     
    47:32
    Moře to teď zaskřípalo při přechodu do útočné fáze, když vyhodila kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění. To nahrává výrazně do karet oslabeným Rebelům.
     
    48:00
    Před bránou se na chvíli ocitl osamocený s pukem na holi Jonáš, jenže byl touto situací tak zaskočen, že si nezpracoval kotouč a byl odzbrojen.
     
    48:45
    Havlíčkův Brod dvakrát v krátkém časovém sledu kouskuje nápor Olomouce vyhozením až do Žigárdyho blízkosti. Olomouci se zatím v početní převaze nedaří.
     
    49:02
    Nepopulární pozici na trestné lavici zaujímá na 2 minuty také Kolouch (OLO) za podražení.
     
    49:22
    Havlíčkův Brod sice drží puk v útočném pásmu, jenže zde ho zdaleka nemá pod kontrolou. Ba naopak, musí o něj neustále svádět souboje s olomouckou defenzívou.
     
    50:05
    Mora se hned dvakrát po sobě osvobodila dlouhým vyhozením z obranného pásma. rebelové už jsou ale zpět v útočném postavení, kde kombinuje.
     
    50:45
    Rebelové sevřeli svého soupeře pod tlak, který si vytvořili především neustálou a nepříjemnou střelbou od modré čáry. Protivný nebezpečně pálil hned dvakrát, jenže poprvé trefil boční síťku a podruhé jeho spoluhráč tečoval puk nad horní Žigárdyho tyčku.
     
    51:34
    Mora se dokázala ubránit a v těchto chvílích drží puk ve své moci, přičemž se snaží postupnou kombinací vyzrát na defenzívu Rebelů. Zatím bez úspěšného výsledku.
     
    52:00
    Semorád podržel puk i v tísni mezi kruhy, kde střílel po chvíli najíždějící Jonáš, jenže vyprášil jen Žigárdyho betony. Akce Rebelů pokračuje.
     
    52:20
    Z pravé strany střílel v kruhu Fidler, jenže z mohutného nápřahu poslal puk jen k bližší tyčce, kde čekal gólman Žigárdy se svou nastavenou náručí a přerušil hru.
     
    52:52
    O rychlý přechod do útočného pásma se pokusili teď hosté, jenže z jejich útoku nevzejde pro gólmana Suchana nebezpečí. Rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    53:30
    Kostourek se ocitl dvakrát v dobré palebné pozici. Nejdříve tečoval prudké nahození mezi kruhy jen do rohu pásma, po čemž střílel i z mezikruží, jenže opět si vylámal zuby na skvělém brankáři Žigárdym.
     
    53:55
    Morava napřáhl na modré čáře a k dorážce se hnal za pukem, jenž se odrazil od Žigárdyho betonů, Knotek, ale trefil stejnou část výstroje. Hrát mohou hosté.
     
    55:00
    Hosté se dostali pod chvilkový tlak svého soupeře z Vysočiny, který vyřešili až za cenu vyhození na icing. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry v prostoru před gólmanem Žigárdym.
     
    55:13
    Olomouc si po přerušení hry, před nímž vyhodila kotouč na odpískaný icing, vyžaduje oddechový čas, po němž se bude vhazovat po pravé ruce gólmana Žigárdyho.
     
    55:20
    Po vyhraném vhazování střílel Morava, ale projektil mu příliš nesedl a jen zaduněl z vrcholu kruhů na Žigárdyho betony. Domácí zůstali u puku a ke střele se probil Knotek, jenže od modré čáry minul tři Žigárdyho tyče.
     
    56:07
    Havlíčkův Brod má na své straně územní převahu a nedá se mu v cestě za vyrovnáním rozhodně upřít snaha, ale Olomouc se zodpovědně a účinně brání. Navíc se domácí občas sami připravují o dobrou pozici ke střele nepřesnostmi.
     
    57:00
    Olomouc teď předvádí hru, jež vystihuje heslo nejlepší obranou je útok". Defenzíva rebelů má rázem s útočnými choutkami Hanáků před gólmanem Suchanem plné ruce práce.
     
    57:37
    Z mírného úhlu na levé straně nebezpečně střílel Kolouch, jemuž dopřála brodská obrana trochu prostoru a času k zakončení. Gólman Suchan však ztlumil betony puk a přikryl ho pod lapačkou.
     
    58:01
    Kostourek si sjel z levého křídla za branku, přičemž ještě zkoušel gólmana Žigárdyho zaskočit střelou k bližší tyčce. Zde byl ale maskovaný muž Olomouce připravený a vyrazil puk.
     
    58:26
    Polodna selhal v obrovské příležitosti, jejíž zahození může havlíčkobrodské barvy hodně mrzet. Ocitl se totiž sám před brankářem Žigárdym, jenže zblízka trefil přesně jeho náruč.
     
    58:46
    Rytnauer zachytil ve středu hřiště nepřesnou rozehrávku soupeře, elegantně si objel jednoho protihráče a z vrcholu kruhů vystřelil zápěstím, ale gólman Žigárdy zasáhl svým betonem.
     
    59:30
    Olomouc si vytvořila tlak před gólmanem Suchanem, který ale Rebelové s vypětím všech sil ustáli bez úhony. teď už je maskovaný muž domácích na střídačce a domácí hrají power-play.
     
    59:58
    Rebelové nepřešli do útočného pásma. Od modré čáry čáry pálil nepřesně Hadrava, který minul vzdálenější tyčku. Rebelové zůstali ve středním pásmu u puku, ale dostali se do ofsajdu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V závěrečném dějství měli navrch Rebelové, kteří se hnali za vyrovnáním. Potýkali se však s neproduktivním zakončením a velmi dobře bránící defenzívou soupeře, jehož podporoval skvělými zákroky i gólman Žigárdy. hosté čekali na rychlé protiútoky, z nichž několikrát zahrozili. Hanáci nakonec udrželi těsné vedení až do závěrečného hvizdu a odvážejí si domů cenné tři body za výhru 4:3. Naopak trápení Rebelů, kterým se v poslední době vůbec nedaří, pokračuje. Děkuji vám za pozornost, z kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:50:22)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Fiedler (Ostrčil), 19. Musil (Zábranský), 32. Rytnauer (Stehlík, Knotek) - 2. Haluza (Bartoň), 8. Pekr (Řípa, Kotvan), 37. M. Pšurný (Bartoň, Šlahař), 39. Kolouch (Šlahař, Kucsera)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Šenkeřík, Morava "C", Ostrčil, Sova, Protivný, Pavlík, Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Hadrava.
    HC Olomouc: Žigárdy (Kašík) - Lhotský, Nedbálek, O. Horák, Mikel "C", Bartoň "A", Ondrušek, Staněk, Kotvan - Kucharczyk, Dopita "A", Selingr - Pekr, Řípa, Haluza - M. Pšurný, Haas, Kucsera - Rác, Kolouch, Šlahař.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Tomáš Gerát, Jiří Ondráček.

    Diváci: 949
    bahis siteleri