Zenit – Porto 3:1 (kon.) | Valencia – Chelsea 1:1 (kon.) | Leverkusen – Genk 2:0 (kon.)
Marseille – Dortmund 3:0 (kon.) | AC Milán – Plzeň 2:0 (kon.) | Šachtar – APOEL 1:1 (kon.)
BATE – Barcelona 0:5 (kon.) | Arsenal – Olympiakos 2:1 (kon.)
konec
BATE Borisov
0:5 (0:3)
FC Barcelona
Středa 28.09.2011, 20:45 • Dinamo Stadion v Minsku • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost, z utkání je to vše, přeji hezký zbytek středeční sváteční noci. (22:50:21)
     
    Hráčem utkání se podle stránek onlajny.cz stal autor dvou branek barcelonský Messi, který kromě gólů zařídil i několik dobrých přihrávek a po celý zápas byl aktivní. Nikdo z dalších hráčů ho nedokázal natolik napodobit či překonat.
     
    Pohled do tabulky skupiny H:

    1. FC Barcelona 2 1 1 0 7:2 4
    2. AC Milán 2 1 1 0 4:2 4
    3. Plzeň 2 0 1 1 1:3 1
    4. BATE Borisov 2 0 1 1 1:6 1
     
    Dle oficiálních statistik nevystřelil domácí Borisov ani jednou na brankáře Valdése. Všechny pokusy šly buď mimo, anebo byly zablokované mnohem dříve, než v brankovém prostoru!
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 0:12, střely mimo: 4:10, rohové kopy: 1:11, držení míče: 34% - 66%, ofsajdy: 0:2.
     
    Barcelona potvrdila roli jasného favorita a BATE Borisov porazila po přesvědčivém výkonu 5:0! Největší pozornost na tento zápas musejí dát v Plzni, protože právě Viktoria bude dalším soupeřem katalánského velkoklubu. Barcelona se prosadila třikrát již v prvním poločase a prakticky tak rozhodla o utkání. Dvakrát se prosadil Messi, jednou Pedro a Villa. Další gól si dal Borisov sám. Autorem nešťastné branky je A. Volodko. Zápas na stadionu v Minsku sledovalo téměř 37 000 diváků, kteří vytvořili krásnou atmosféru.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Borisov podnikl rychlý protiútok, který se ale nepovedl a vykopávat bude Valdés. Hlavní sudí Gräfe má píšťalku v puse a kontroluje čas. Utkání je u konce.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    DAVID VILLA pravděpodobně uzavírá skóre na podobě 0:5! Míč sice měla domácí obrana a mohla v pohodě rozehrát. To by ale nesměl jeden z obránců darovat míč Maxwellovi, který poslal Villu do samostatného úniku na gólmana Gutora. Tváří v tvář si Villa věděl rady a míč poslal za bezmocného brankáře. Ten se sice snažil o zákrok, ale proti Villovi měl jen malou šanci. Hostující fanoušci na stadionu v Minsku bouří. Naopak domácí začínají na své hráče místy pískat.
     
    89
    Messi si nepohlídal své postavení a místo dobře začínajícího protiútoku je zastaven zdviženým praporkem.
     
    88
    A ještě můžou hostující hráči gól dát. Z dálky se pokusil o střelu Maxwell. Brankáře Gutora neohrozil. Míč končí vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    87
    Katalánský klub v poklidu kombinuje na své polovině a pomalu vyhlíží blížící se konec utkání. Prozatímní skóre 0:4 vypovídá o průběhu zápasu. Barcelona ale mohla další góly přidat.
     
    85
    Barcelona vybojovala další standardní situaci. Na přímou střelu to byla příliš velká vzdálenost a tak následuje rozehrávka na krátko.
     
    84
    Borisov se dostal k míči a ihned to zkoušel po pravé straně. A. Volodka zastavil dobře načasovaným skluzem Alvés. Borisov bude na polovině Barcelony vhazovat.
     
    83
    Barcelona sice už neútočí v tolika lidech, ale i tak jsou její výpady nebezpečné. Dva dobře vypadající centry nyní poslal do pokutového území Messi. Ani jeden se neujal.
     
    82
    Poslední střídání: Renan Bressan odchází a nahradil ho Kurlovich.
     
    81
    ... Messi zakroutil míč těsně vedle levé tyče. Brankář Gutor po střele skákal a těžko říct, zda by to stihl, kdyby Messi poslal balon mezi tři tyče.
     
    80
    Messi si postrčil míč a byl faulován Simičem. Ten vidí žlutou kartu a Barcelona má navíc standardní situaci...

    Michal Heřman

    Branky: 19. A. Volodko (vla.), 22. Pedro Rodríguez, 38. Messi, 56. Messi, 90. Villa

    Karty:   80. Simič (BAT) - 77. Dani Alvés (BAR)


    BATE Borisov: Gutor - Bordachev, Filipenko (K), Simič, Kontsevoi - A. Volodko, Renan Bressan (82. Kurlovich), Olekhnovich, Baga - Rudik (60. Aleksiyan), Kežman (57. Skavysh).
    FC Barcelona: Valdés - Alves, Puyol (K), Abidal (61. Adriano) - Xavi (60. Fábregas), Thiago, Mascherano, Keita - Villa, Messi, Pedro ( 70. Maxwell).

    Rozhodčí: Gräfe - Häcker, Kleve - Rafati, Sippel (všichni Německo)

    Diváci: 36 900
    thejrc.org