Leverkusen – Norimberk 0:3 (kon.) | Hamburg – Augsburg 1:1 (kon.) | Freiburg – Dortmund 1:4 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Schalke – W. Brémy 5:0 (kon.)
konec
SC Freiburg
1:4 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 17.12.2011, 15:30Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    70
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A nyní přišla krásná kombinace Borussie! Na jeden dotek vyměnili Kagawa s ROBERTEM LEWANDOWSKIM a právě druhý jmenovaný podruhé v zápase dopravil míč do odkryté branky - 1:4!
     
    59
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Centr na Lewandowskiho německý útočník sklepl pod sebe na KEVINA GROSSKREUTZE, který přesnou střelou na vzdálenější tyč z velké dálky uklidňuje Dortmund - 1:3!
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to byla hodně kuriózní situace, po které padá druhá branka Dortmund! Lewandowski se zjevil za obranou, postranní rozhodčí zvedl praporek, ale na pokyn hlavního rozhodčího ho stáhl dolů. Německý útočník posunul míč na ILKAYE GÜNDOGANA a ten neměl problém dopravit míč do sítě - 1:2! Hráči Freiburgu se ještě dlouho ohrazovali na výrok rozhodčích, jenže vůbec nic s ním neudělají!
     
    34
    Freiburg právě vstřelil branku!
    To, co jsem před chvílí avizoval, se také děje! Dortmund poměrně polevil, kolmice Cisseho prošla až na JANA ROSENTHALA, který střelou mezi nohama brankáře překonal Weidenfellera - 1:1!
     
    7
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ale první pohlednější akce na druhé straně končí gólem! Kagawa kolnicí vyslal Blaszczykowskeho, který přihrál z první před prázdnou branku na ROBERTA LEWANDOWSKI a ten skluzem posílá Dortmund do vedení - 0:1!

    Petr Dejnožka

    Branky: 34. Rosenthal - 7. Lewandowski, 44. Gündogan, 59. Grosskreutz, 70. Lewandowski

    Karty:   40. Rosenthal (FRE) - 78. Lewandowski (DOR)


    SC Freiburg: Baumann - Bastians, Ferati, Krmaš, Schmid - Flum - Putsila, Makiadi, Rosenthal (71. Reisinger), Caligiuri (82. Dembélé) - Cisse
    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Santana (72. Perisič), Hummels, Schmelzer (62. Owomoyela) - Gundogan, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Grosskreutz - Lewandowski (85. Barrios)