Leverkusen – Norimberk 0:3 (kon.) | Hamburg – Augsburg 1:1 (kon.) | Freiburg – Dortmund 1:4 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 1:0 (kon.) | Schalke – W. Brémy 5:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
1:1 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 17.12.2011, 15:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Utkání tedy končí zaslouženou remízou. Hertha byla lepší od závěru první půle a nakonec brankou Romana Hubníka ukořistila důležitý bod. (17:20:56)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Herta právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Zasloužená vyrovnávací branka tedy nakonec opravdu padla. Po centru z levé strany ještě Ramos nezakončil ideálně, ale ROMAN HUBNÍK už ano, když dorazil z malého vápna za bezmocného Starkeho.
     
    90+1
    V té prvé vidí za faul ve středu hřiště žlutou kartu Rudy.
     
    90
    Beck výborně vyvezl míč, a tak Hoffenheim tráví poslední vteřiny na útočné polovině. Hertě se pokus o vyrovnání zatím nedaří a bude na to ještě mít dvě nastavené minuty.
     
    89
    Na druhé straně fauloval Mussona Kobiashviliho a Kraft rychle rozehrává směr Kraftova klec.
     
    88
    Poslední dvě minuty základní hrací doby a hosté se nadále tlačí do zakončení.
     
    86
    Nadějný akce hostů po levé straně nekončí zakončením. Bohužel pro hosty na něj totiž nedosáhl právě novic Lasogga.
     
    84
    Hertha naposledy střídá. Ze hřiště odchází Lustenberger, kterého nahradí Lasogga.
     
    83
    Mussona dostává žlutou kartu po faulu na Toruna.
     
    83
    Na druhé straně také velká šance! Sám před Kraftem stál z ničeho nic Vedad Ibišević, který ale bohužel pro domácí pálí pouze do brankáře.
     
    82
    Velká šance hostů! Brejk po levé straně potáhl Torun, posunul na Ronnhyho, který to zhruba ze dvaceti metrů zkusil na branku Starkeho bez přípravy. Brazilcova rána bohužel pro Herthu končí na tyči!
     
    80
    Rychlý protiútok domácích táhl z pravé strany Vukčević. Ten předložil na Mussonu, který však ale v pokutovém území padá k zemi. Sudí Sippel nechává hru pokračovat.
     
    79
    V posledních vteřinách se hra hodně kouskuje, a tak šance nevidíme. Více se o ně snaží Hertha, jenže ohrožení mohlo přijít na druhé straně. Ibišević však napálil pouze Jankera, od kterého se míč odráží na roh.
     
    76
    Hosté rozehrávali zhruba z poloviny hřiště přímý kop. Skákavý míč doplul do vápna velmi nebezpečně, ale tam už si ho naštěstí pro domácí našel Starke. Rychlý brejk domácích posléze musí Roman Hubník zastavit pouze za cenu žluté karty.
     
    75
    Hertha bude podruhé střídat. Zraněného Lella nahradí Ronny.
     
    73
    Nebezpečí před brankou domácích. Po centru z pravé strany zkusil vypálit Torun, ale rána mu nesedla. Přesto se dostala k Ramosovi, jenže ten už nezakončil. Roh pro Herthu po odkopu Becka.
     
    69
    V posledních moment se hra přelévá ze strany na stranu, ale větší vzruch to nepřináší. Před branku domácích se dostával Ebert, ale zakončení už mu povoleno nebylo.
     
    67
    Hoffenheim naposledy střídá. Salihoviće nahradí Williams.

    Martin Mišovec

    Branky: 21. Salihović - 90+1. Hubník

    Karty:   32. Salihović (HOF), 34. Beck (HOF), 83. Mussona (HOF), 90+1. Rudy (HOF) - 76. Hubník (HER)   63. Vorsah (HOF) - 32. Raffael (HER)


    TSG 1899 Hoffenheim: Starke - Beck, Vorsah (63. ČK), Vestergaard, Johnson - Rudy - Mlapa (60. Vukčević), Firmino, Salihović (67. Williams), Babel (60. Mussona) - Ibišević.

    Trenér: Holger Stanislawski

    Hertha BSC: Kraft - Lell (75. Ronny), Hubník, Janker, Kobiashvili - Ottl, Lustenberger (84. Lasogga) - Ebert, Raffael (32. ČK), Rukavytsya (16. Torun) - Ramos.

    Trenér: Markus Babbel

    Rozhodčí: Sippel - Hofmann, Glindemann