Blackburn – West Brom 1:2 (kon.) | Everton – Norwich 1:1 (kon.) | Fulham – Bolton 2:0 (kon.)
Newcastle – Swansea 0:0 (kon.) | Wolverhampton – Stoke 1:2 (kon.) | Wigan – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (0:1)
Norwich City
Sobota 17.12.2011, 16:00 • Goodison Park, Liverpool (40 157 diváků) • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Na Merseyside končí zápas remízou 1:1, ale Everton měl k výhře o trochu blíže. Do vedení se nejprve dostli hosté po dobré práci Granta Holta. Vyrovnání přišlo až devět minut před koncem po ráně Drentheho a Osmanově lehké teči. Ani téměř třicet střel domácích "The Toffies" na tři body nestačilo. John Ruddy co měl, to pochytal. Zbytek skončil mimo branku jen díky neschopnosti domácích hráčů. Příjemný večer vám přeje Tomáš Martínek. (17:54:55)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč putuje na kopačkách hráčů ve středu hřiště. Co nevidět bude Lee Probert, hlavní sudí utkání, pískat konec zápasu.
     
    90+1
    Drenthe to zkoušel v krátké době co je na hřišti počtvrté, tentokrát branku netrefil vůbec. Přesto se po několika chvilkách ženou Evertonští do jedné z posledních ofenzív.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty a nyní jsme byli svědky pěkné rány z voleje od McAlenyho. Ruddy si míč pohlídal.
     
    89
    Poslední změna v sestavě Evertonu. Ze hřiště je stažen Louis Saha, v Goodison Parku se představí Conor McAleny.
     
    88
    Po dalším obléhání Ruddyho branky vystřelil z osmnácti metrů Tony Hibbert, ale rána neměla razanci. Střely na branku v tuto chvíli? 25:7 pro Everton!
     
    87
    Střely Roystena Drentheho dělají Ruddymu problémy. Míč mu teď zaplaval ve vzduchu a ramenem s obtížemi vyráží gólman City na roh!
     
    85
    Denis Stracqualursi bojuje a jeho centr sráží zadácí "kanárků" na rohový kop. Z něj ale domácí nic nevytěžili, naopak do brejku se hnal Andrew Surman. Balon na něj byl ovšem příliš dlouhý.
     
    83
    Domácí dostali chuť získat všechny tři body, jenže Drentheho rána šla tentokrát přímo do náruče Ruddyho.
     
    81
    Everton právě vstřelil branku!
    Sprint od pravé postranní čáry přímo do šestnáctky Norwiche končí ranou Roystona Drentheho jehož dělovku tečuje k tyči šťastný LEON OSMAN. Trochu náhodné vyrovnání Evertonu leč zasloužené.
     
    80
    Podruhé mění hráče také kouč Lambert. Aaron Wilbraham nahrazuje Steve Morrisona, který odvedl dobrý výkon.
     
    79
    Norwich City se dopředu moc nežene a hraje to, co potřebuje. Celek v modrých dresech si za poslední čtvrthodinku mc šancí nevypracoval.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Phil Neville za skluz pod nohy střídajícího Johnsona a stává se druhým karetním hříšníkem.
     
    76
    Everton by rád zavřel hosty před jejich brankou, ale dělá vzadu velké hrubky. Howard nevěděl co s míčem, pokoušel se o kličku ovšem po ataku Holta byl rád za odkop do autu.
     
    74
    Z hrací plochy odchází Wesley Hoolohan a nahrazuje jej Angličan Bradley Johnson. Hoolohan ze hřiště vůbec nespěchá...
     
    74
    Hlavička domácího Stracqualursiho si prostor mezi třemi tyčemi také nenachází a tak budou hosté střídat...
     
    72
    Druhé střídání Davida Moyese. Ze hřiště odchází Magaye Gueye, na jeho místě se nám představuje Holanďan Roysten Drenthe.
     
    71
    Tuto šanci ale hráči Evertonu doslova "zazdili". Zadák Leighton Baines si pak zaběhl za obranu hostů, ale míč nenasměroval do brány.
     
    70
    Po faulu Whitbreada na Stracqualursiho budou zahrávat evertonští přímý kop asi z třiceti metrů od svatyně Ruddyho.
     
    69
    Norwich se na chvíli podíval k brance Howarda, ale nic zajímavého nevymyslel. "The Toffies" se mohou vrhnout do dobývání Ruddyho branky.
     
    67
    Opět je držení míče v druhém poločas 85% pro Everton. Na statistiky se ale nehraje, jediný kdo se zatím dnes trefil je norwichský Holt.
     
    66
    Osman opět hledal Sahu nebo Stracqualursiho ovšem i před pěstmi gólmana Ruddyho odhlavičkoval míč Martin na roh.
     
    64
    Závar před Ruddyho bránou! Fellaini střílel do bránců, stejný "cíl" trefil také Osman. Centrovaný míč Jagielky spoluhráče nenašel. Tlak domácích narůstá, ale na jejich kontě vstřelených branek stále svítí nula.
     
    62
    Hned v zápětí našel Argentinec volného Louise Sahu, Ruddy se ale překonává. Po následné hlavičce je tu i druhý roh během pár sekund, ale Norwich se stále zuby nehty drží.
     
    61
    Pro Tima Cahilla utkání skončila a místo něj nastupuje argentinský útočník s trochu krkolomným jménem Denis Stracqualursi.
     
    60
    Ani Leon Osman není prvním úspěšným střelcem domácích. Ruddy si míč pohlídal.
     
    58
    Na dlouhý pas Naughtona si naběhl Grant Holt, na kterého úplně zapomněl Tony Hibbert, a míč se snesl jen pár centimetrů od Howarovy pravé šibenice!
     
    56
    Kouč David Moyes burcuje své svěřence, ale ti se těžko prosazují proti obraně Norwiche v čele s výborným Ruddym. Cahill ani napodruhé nemířil hlavou přesně.
     
    54
    Louis Saha se proštrykoval středem hřiště, připravil balon pro Leona Osmana a ten hodně protáhl Ruddyho. Gólman Norwiche musel vyrážet "jen" na roh. Po dalším rohu domácích nebezpečně hlavičkoval i Cahill.
     
    53
    Howard opět za pět minut dvanáct odkopával míč před nabíhajícím Walešanem Steve Morrisonem. Kanárci jsou stále nebezpeční.
     
    52
    Další odvážný průnik Granta Holta zachraňují obránci Evertonu. Krkolomně teď kombinovali ve vlastním vápně heitinga s Jagielkou, ale nakonec to zvládli. Ihned na druhé straně dostával míč na volného Sahu Marouanne Felaini, ale balon již přešel postranní čáru. Škoda pro domácí...
     
    50
    Norwich se nevzdává a rozhodně nebude v městě Beatles jen bránit jednobrankový náskok. Holt s Foxem teď donutili Hibberta k zakopnutí míče do autu.
     
    48
    Nepřinesla... Míč si vpohodě stáhl ze vzduchu John Ruddy a domácí "karamelky" mohou opět začínat odzadu.
     
    48
    Po dobrém zákroku Tierneyho bude Everton kopat sedmý rohový kop zápasu. Přinese jim sedmička štěstí?
     
    47
    Everton opět začíná útočně. Osman se tlačí na střed hřiště, ale zadáci Norwiche branku dostat nechtějí. Hosté se ženou do útoku...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po prvním poločase:
    Střely na branku: 6:1. Mimo branku: 4:3. Fauly: 4:7. Žluté karty: 0:1. Rohové kopy: 6:0. Postavení mimo hru: 1:0. Držení míče: 56% - 44%. Aktivita před brankami obou týmů (Everton - střed hřiště - Norwich City): 25% - 36% - 39%.
     
    Zajímavý průběh má utkání v Goodison Parku. Everton byl po většinu času první půle jednoznačně lepším celkem, ale míč jsme viděli jen v brance Tima Howarda. Po přiťuknutí Morrisona se mezi pěticí obránců prosadil Grant Holt a určil tak výsledek prvního poločasu 1:0. Druhý půle bude zahájena zhruba v 17:02.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Phil Neville teď zajel šlapákem do Granta Holta, střelce první branky, ale rozhodnutí rozhodčího se mu pramálo líbí. Rozehrávat bude Norwich a za pár desítek vteřin se bude pískat konec poločasu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí přidá k prvnímu poločasu ještě dvě minutky.
     
    45
    Závěr poločasu patří žluto-zeleným. Sice to není nějaký drtivý tlak, ale s jednou brankou v zádech se jim hraje určitě více v pohodě než Evertonu.
     
    43
    Trenér hostů Paul Lambert může být zatím spokojený. Norwich má míč na kopačkách a po centru na Morrisona mohlo být pro "The Cannaries" ještě lépe. Hlavička kanonýra domácích ale šla mimo branku.
     
    41
    Statistiky jsou jasně pro domácí tým. Držení míče. 80% - 20%. Rohové kopy: 6:0. Fauly: 2:7. Přesto Norwich se teď dostává k balonu čím dál častěji a před poločasem se na kopačky Evertonu vkrádá nervozita.
     
    39
    Centr Croftse našel trochu náhodou hlavu Andrew Surmana. Ten si myslel, že mu půjde proti noze Grant Holt jenže se mýlil. Evertonští odkopávají na půli Norwiche.
     
    38
    Domácí celek se neustále drží na polovině Norwiche, ovšem jediné co v posledních minutách dokázal vymyslet je několik centrů ze strany či dalekonosných střel. Ohrožení Ruddyho z bezprostřední blízkosti nevidíme...
     
    36
    Před hlavičkujícím Holtem teď dobře zasáhl brankář Tim Howard, který dnes nastoupil v dresu ve stylu vojenských "maskáčů".
     
    35
    Norwich se dostává do útoku jen sporadicky, přesto je na tom na stadionu Evertonu o jednu branku lépe. Tierney dostal míč na svou kopačku a snaží se uklidnit situaci a pro hosty nabrat další síly před další ofenzivou "The Toffies".
     
    33
    Louis Saha si počínal dobře na středu hřiště, proháčkoval se až na hranici šestnáctky, ale střela byla opět zblokována obránci. Tlak domácích pokračuje a další dělovka Sahy po zemi jen o centimetry míjí levou tyč Ruddyho!
     
    32
    Domácí zase zamáčkli "kanárky" až před vlastní pokutové území, ale centr Gueyého našel jen rukavice Johna Ruddyho.
     
    30
    Everton ale i nadále útočí. Pokud by skóre zůstalo takové jaké je nyní, pro Norwich City by to byla první výhra v Goodison Parku po neuvěřitelných osmnácti letech!
     
    28
    Norwich právě vstřelil branku!
    John Heitinga fauloval ve středu hřiště. Po rozehrávce se dostal míč po několika odrazech až ke GRANTU HOLTOVI, který si poradil sám mezi pěti obránci a od tyče skóruje! Doslova blesk z čistého nebe pro hosty.
     
    27
    Hostující Andrew Surman byl až moc aktivní při pokusu o hlavičku na hranici šestnáctky až zfauloval Osmana. Norwich se konečně dostával do solidní šance ovšem nic z toho nakonec nebude.
     
    26
    Everton se již tolik do zakončení nedostává, přesto je na hřišti lepším týmem. Leighton Baines teď z dalšího brejku mohl prostrčit míč na volného Louise Sahu, ale Tierney se obelstít nenechal.
     
    24
    Rychlý brejk Evertonu zakončoval Tim Cahill ovšem jeho střelu obětavě srazil do bezpečí skluzem Martin.
     
    23
    Tierney se dosal po delším čase k míče, dlouho vymýšlel kam míč pošle. Nakonec jej odkopl nazdařbůh k Howardovi.
     
    22
    Držení míče 84% pro Everton je vypovídající. Whitbread musel zakopávat opět jen do autu a liverpoolský celek může zase hrozit.
     
    19
    Tim Cahill se na penaltě uvolnil a skluzem málem umístil míč mezi tři tyče "kanárků". Obránce Norwiche ale míč kontroloval. Stejně tak o chvíli později po hlavičce Osmana. Tlak Evertonu je drtivý, hraje se pouze na jednu branku!
     
    18
    Šestý rohový kop pro Everton. Domácí mají drtivý tlak, ale branku stále ne a ne vstřelit. Norwich City brání pozorně a k míči se prakticky zatím nedostal.
     
    17
    Phil Jagielka se tlačil do zakončení, ale nakonec od jeho zad šel míč za brankovou čáru a John Ruddy může v klidu odkopnout od branky.
     
    16
    Hibbert posunul po levém křídle míč na Osmana, jeho centr byl ovšem sražen na další rohový kop.
     
    15
    Osman se málem dostal k tečovanému míči po rohu, balon si ovšem vzal za vápnem Magaye Guaye a Francouz byl málem prvním střelcem zápasu. Svěřenci Davida Moyese jsou na hřišti pány.
     
    13
    Everton kopal dva rohové kopy a oba byly velice nebezpečné. Sudí teď domlouvá domácímu Philu Jagielkovi a Grantu Holtovi z Norwiche. Oba se postrkávají v malém vápně. Bude z toho během chvíli i roh číslo tři...
     
    12
    Po ose Fellaini, Saha a Osman se ke střele zpoza šestnácty odhodlal právě Leon Osman a gólmana Ruddyho zachránil Whitbread, který vyhlavičkovával míč téměř z brankové čáry na roh!
     
    10
    Na druhé straně si zaběhl po levé straně Leon Osman, nacentroval, ale balon na roh nekompromisně odvrátil hostující zadák Russell Martin.
     
    9
    Norwichský Grant Holt se teď unáhlil při rychlém protiútoku. Místo aby míč potáhl ještě blíže Howardovi, vystřelil velice slabě asi z pětatřiceti metrů.
     
    7
    Belgičan Marouanne Felaini se dostával do pěkné šance, ovšem na malém vápně mu sebral míč gólman Ruddy. V zápětí se dostal Felaini k míči ještě jednou, ale obránci Norwich City byli pozorní.
     
    6
    Hostující Tierney s Whitbreadem se snažili zakombinovat, ale balon ztratili. Marc Tierney nyní opět fauloval a "karamelky" mohou do útoku.
     
    5
    Steve Morison poslal na Howarda dalekonosný pozdrav, ale střela šla hodně nad. Předtím se dvakrát snažil dostat do vápna Norwiche Fellaini, ale neuspěl.
     
    4
    Obránce Kyle Naughton teď přesně na půlící čáře srazil k zemi Bainese a vidí za to žlutou kartu.
     
    2
    Utkání se rozjíždí pomalu, míč se pohybuje mezi oběma šestnáctkami. Velmi ostražitý již musel být domácí Tim Howard, který vyběhl před šestnáctu a odkopával před Holtem.
     
    1
    Sudí Lee Probert zahájil dnešní utkání. Domácí celek nastupuje v modrých dresech, hosté si oblékli žluto-zelenou kombinaci. Tedy tradiční barvy pro oba kluby.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Liverpoolský Everton FC neprožívá zrovna oslnivou sezonu, když se v tuto chvíli krčí až na dvanáctém místě, tři body za svým dnešním soupeřem. Poslední dvě utkání "Karamelky" prohrály, proto budou chtít dnes určitě naplno bodovat dotáhnout se bodově na Norwich. Na něj ztrácejí právě tři body.

    Nováček soutěže Norwich City si vede zatím velice dobře a předvádí atraktivní fotbal. V tabulce mu patří desátá příčka. V posledním utkání Premier League zdolal Norwich ambiciozní Newcastle United 4:2 což naznačuje dobrou formu svěřenců trenéra Paula Lamberta.
     
    -10
    Úvodní sestavy:

    Everton FC:
    Howard - Baines, Jagielka, Heitinga, Hibbert - Osman, Fellaini, Neville, Gueye - Cahill - Saha.
    Náhradníci: Mucha, Biljaletdinov, Distin, Drenthe, McAleny, Rodwell, Stracqualursi.
    Trenér: David Moyes.

    Norwich City:
    Ruddy - Tierney, Whitbread, Martin, Naughton - Surman, Hoolahan, Fox, Crofts - Morrison - Holt.
    Náhradníci: Rudd, Barnett, Bennett, Jackson, Johnson, Pilkington, Wilbraham.
    Trenér: Paul Lambert.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Martínek

    Branky: 81. Osman - 28. Holt

    Karty:   77. Neville (EVE) - 4. Naughton (NRW)


    Everton FC: Howard - Baines, Jagielka, Heitinga, Hibbert - Osman, Fellaini, Neville, Gueye (72. Drenthe) - Cahill (61. Stracqualursi) - Saha (89. McAleny). Trenér: David Moyes.
    Norwich City: Ruddy - Tierney, Whitbread, Martin, Naughton - Surman, Hoolahan (74. Johnson), Fox, Crofts - Morrison (80. Wilbraham) - Holt. Trenér: Paul Lambert.